Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μεντεσεδες απο μεσα και κουμπωμα που το πατας και μαγκωνει, το ξαναπατας και στο πεταει να το ανοιξεις.

Αυτο ακριβως.
http://www.ikea.gr/kouzina/organosi...es/eksartima-anoigmatos-me-piesi-41770/42901/

utrusta_eksartima_anoigmatos_me_piesi_0.jpg

Ναι ωραια αυτο για το ανοιγμα χωρις λαβη. Αν ειναι ομως σαν τα πορτακια απο τη κουζινα θα φαινεται ξεχωριστη επιφανεια.
Εγω θελω ο τροπος κοπης/συναρμολογης καπως πως να το πω, να ειναι ετσι ωστε να μην ξεχωριζει, οχινπολυ τουλαχιστον, ως ξεχωριστο κοματι. Κατι σαν κρυφο ντουλαπι

Αν καταφερεις να κανεις την επιφανεια να μην φαινεται, δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην σου κανουν αυτοι οι μηχανισμοι. Εγω εχω ντουλαπια ΙΚΕΑ ετσι με μεντεσεδες με στοπ κιολας.
Για κρυφα ντουλαπια ειχα δει μια κατασκευη που η πορτα του ντουλαπιου ηταν συρρωμενη. Εχεις δει ή εχεις κατα νου καποια κατασκευη;

Δεν εχω δει καποια κατασκευη.
Δικια μου σκεψη ειναι να κανω ενα μικρο ντουλαπι, μεγεθος ας πουμε λιγο πιο παχυ απο τηλεφωνικο καταλογο.
Η πορτα θα ανοιγει απο εμπρος και θα εμφανιζεται ο χωρος αποθηκευσης μικροπραγματων, απλα θελω να δειχνει οτι ειναι μια ογκοδης κατασκευη. Εμπρος μπορει να εχει καθρεπτη ή καποια φωτογραφια.

Αν καταφερεις να κανεις την επιφανεια να μην φαινεται, δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην σου κανουν αυτοι οι μηχανισμοι. Εγω εχω ντουλαπια ΙΚΕΑ ετσι με μεντεσεδες με στοπ κιολας.
Για κρυφα ντουλαπια ειχα δει μια κατασκευη που η πορτα του ντουλαπιου ηταν συρρωμενη. Εχεις δει ή εχεις κατα νου καποια κατασκευη;

Ο μηχανισμος που ανοιγει το πορτακι με σπρωξιμο θελει η πορτα να μην παταει στο πλαισιο για 3-4 χιλιοστα ωστε να γινει η κινηση με το σπρωξιμο και να ξεκουμπωσει το ελατηριο. Ο Νεκ θελει η πορτα να παταει πανω στο πλαισιο.

Δεν χρειάζεται να πατάει στο πλαίσιο.
Μπορεί να είναι εσωτερικά του πλαισίου.

Nαι αλλα η πορτα δεν θα ανοιγει αν ειναι εφαρμοστη στο πλαισιο ωστε να μην φαινεται οτι ειναι πορτα. Ο Νεκ θελει να μην φαινεται με γυμνο ματι οτι υπαρχει πορτα απο οτι καταλαβα.

Nαι αλλα η πορτα δεν θα ανοιγει αν ειναι εφαρμοστη στο πλαισιο ωστε να μην φαινεται οτι ειναι πορτα. Ο Νεκ θελει να μην φαινεται με γυμνο ματι οτι υπαρχει πορτα απο οτι καταλαβα.

Σωστα καταλαβες. Θελω ο αρμος να ειναι τοσο λεπτος σχεδον να μην φαινεται αν γινεται.
Εχω σκεφτει δυο λυσεις.
Η μια ειναι να ξεχασω την απαιτηση μου και να το κανω κανονικο ντουλαπι.
Η αλλη λυση ειναι η μετωπη να ειναι ενα σωμα με τα πλαινα και να μενει "πισω" στο τοιχο μονο η πλατη του ντουλαπιου.
Δηλαδη ο χωρος αποθηκευσης να ειναι στο κινητο μερος. Η πλατη ομως θα πρεπει να ειναι στενοτερη κατα τοσο οσο ειναι το παχος των πλαινων, ωστε να ερχεται χωνευτη. Δεν ξερω και δεν μπορω να φανταστω ομως πως και ποιος μεντεσες πρεπει να εφαρμοστει για να δουλεψει αυτο και να αντεχει και το οποιο βαρος.

ΥΣ αν το δουμε αναποδα, πως μπορει το καπακι-πορτα ενος ντουλαπιου να βυθιζεται σε αυτο "προσωπο"?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν χρειάζεται να πατάει στο πλαίσιο.
Μπορεί να είναι εσωτερικά του πλαισίου.

Δηλαδη??

Διπλό πλαίσιο εσωτερικό.

Το σκεφτηκα αλλα ογκος και βαρος.

Ειδα οτι οι μεντεσεδες γονατου κανουν αυτο που προειπα. Δηλαδη το καπακι να ειναι εσωτερικα του πλαισιου κανα το ανοιγουν χωρις να "βρισκει.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το σκεφτηκα αλλα ογκος και βαρος.

Ειδα οτι οι μεντεσεδες γονατου κανουν αυτο που προειπα. Δηλαδη το καπακι να ειναι εσωτερικα του πλαισιου κανα το ανοιγουν χωρις να "βρισκει.

Αυτοι οι μεντεσεδες φαντασου οτι 2 κρατανε μια πορτα μελαμινη 60x60cm. Αν κανεις κουτι πλατος 30cm και υψος 60cm με βαθος 10 περιπου απο πλαισιο με πηχακια και το ντυσεις Κ.Π. 6χιλ θα εισαι πολυ κατω απο το βαρος που αντεχουν 2 μεντεσεδες αν βιδωσεις την πορτα στον τοιχο και ανοιγεις το πλαισιο οπως λες. Μπορεις να βαλεις και 3 μεντεσεδες και αρκει να μην βαλεις μεσα ραβδους χρυσου!!!

Αυτοι οι μεντεσεδες φαντασου οτι 2 κρατανε μια πορτα μελαμινη 60x60cm. Αν κανεις κουτι πλατος 30cm και υψος 60cm με βαθος 10 περιπου απο πλαισιο με πηχακια και το ντυσεις Κ.Π. 6χιλ θα εισαι πολυ κατω απο το βαρος που αντεχουν 2 μεντεσεδες αν βιδωσεις την πορτα στον τοιχο και ανοιγεις το πλαισιο οπως λες. Μπορεις να βαλεις και 3 μεντεσεδες και αρκει να μην βαλεις μεσα ραβδους χρυσου!!!

Τι βάρος ωρε κουζουλε!!!
Για 4 πηχακια ????

Θα το δοκιμασω και ελπιζω να πετυχει. Κοντρα πλακε τις προκοπης δεν εχω ουτε οσβ. Ισως ζητιανεψω ενα κομματι απο τον μισοχαρακτο.
Αυτο θα ειναι το "φαρμακειο" εργαλειων του σπιτιου.

νεκ δεν ξέρω εάν κατάλαβα ακριβώς τι θες, αλλά γιατί δεν κάνεις ένα κουτί κλειστό εντελώς στις διαστάσεις που θες, και μετά με το παγκοπρίονο το κόβεις περιμετρικά στο σημείο που θες να είναι η πόρτα...μετά απλά χωνεύεις 2 μεντεσέδες για να ανοιγοκλείνει η πόρτα...έτσι η εφαρμογή πόρτας με υπόλοιπο θα είναι τέλεια.

νεκ δεν ξέρω εάν κατάλαβα ακριβώς τι θες, αλλά γιατί δεν κάνεις ένα κουτί κλειστό εντελώς στις διαστάσεις που θες, και μετά με το παγκοπρίονο το κόβεις περιμετρικά στο σημείο που θες να είναι η πόρτα...μετά απλά χωνεύεις 2 μεντεσέδες για να ανοιγοκλείνει η πόρτα...έτσι η εφαρμογή πόρτας με υπόλοιπο θα είναι τέλεια.[/QUOTEτην εχω κάνει αυτή την εφαρμογή αλλα δεν είχε το τέλειο αποτέλεσμα. Βασικά ήταν και προ παγκοπριονου εποχή. Άλλο θέμα που έχει αυτή ή πρόταση ειναι οτι θα χαλάσουν τα νερά στις πλαγιές επιφάνειες αν είναι αβαφο οποτε θα κάνει μπαμ η κοπή.

Ναι το καταλαβα, το εχω κανει δις αυτο το τρικ. Ο τυπος λεει οτι δεν ξεχωριζουν τα νερα, αλλα δεν ξερω.. Ασε που εχει ενα πολυ ωραιο παγκοπριονο και λαχταριστη ξυλεια, που δεν εχω γω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ σαν αναγνώστης πάντως έχω μπερδευτεί!

Οταν μεγαλωσεις θα καταλαβεις.:music-smiley-005:

εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά η λογική μου λέει πως η μικρότερη διαφοροποίηση στα νερά προκύπτει όταν από το ίδιο κομμάτι ξύλου προκύπτει το καπάκι και το σώμα.