Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να γίνει αυτό , πρέπει να είναι πολύ λεπτή η πλάκα μιας και δεν εχει και μεγαλη διακύμανση υψους το ρουτερ. από την άλλη, πόσο ακριβής μπορω να είμαι ώστε να το πετύχω?? κανείς δεν έχει το jig αυτό? Με τι το δουλευει?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να ρωτήσω κάτι. Με τα τρυπανακια του ξύλου που έχω (με την ακιδα) όταν τρύπα δεν κάνει καθαρή τρύπα, ούτε στην είσοδο, ούτε στην έξοδο. Από κάτω έχω πάντα ένα άλλο ξύλο για να μην ξεφτισει αλλά..δεν.
Τι κάνω λαθος;
εάν τα τρυπάνια είναι του (_Χ_) και δεν κόβουν καλά ή η ταχύτητα περιστροφής είναι μεγάλη ή το ξύλο είναι παράξενο και ξεφτίζει....μία λύση είναι να τρυπάς μέχρι να βγει η ακίδα από κάτω και μετά να το γυρίσεις ανάποδα και να τρυπήσεις το υπόλοιπο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Mπαμπη, ο λαιμος των δαχτυλιδιων Bosch ειναι στο μικροτερο 13mm και το jig εχει χτενια με κενο ~12.5mm.

Συνήθως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία στο δικό μου, η συσκευασιλα του jig περιλαμβάνει δικό της δαχτυλίδι και κοπτικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Συνήθως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία στο δικό μου, η συσκευασιλα του jig περιλαμβάνει δικό της δαχτυλίδι και κοπτικό.
Μπάμπη το δαχτυλίδι αυτό δεν πάει στο Bosch γιατί έχει ένα σύστημα (sds νομίζω το λέει ) που παίρνει μόνο δικά της. Το πουλάω και παίρνω gks??

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη το δαχτυλίδι αυτό δεν πάει στο Bosch γιατί έχει ένα σύστημα (sds νομίζω το λέει ) που παίρνει μόνο δικά της. Το πουλάω και παίρνω gks??

Πάρε ένα b&D με 1.2 ίντσα μπιτ να βρεις την υγειά σου.
Εγώ όταν θα χρειαστώ ρούτερ αυτό θα πάρω.
Μέχρι στιγμής την έχω καταβρεί με το περιθωρίων.

Πάρε ένα b&D με 1.2 ίντσα μπιτ να βρεις την υγειά σου.
Εγώ όταν θα χρειαστώ ρούτερ αυτό θα πάρω.
Μέχρι στιγμής την έχω καταβρεί με το περιθωρίων.
Σαν ποιο; πάντως το πρόβλημα δεν το κατάλαβες μάλλον αφού δεν έχω θέμα με το bit, αλλά με το δαχτυλίδι. Εδώ Κ μερικές φώτο για να καταλάβετε.
34255274fee76431d8ab936f4f1831df.jpg

3d886e215aa7c82c9df13203afe8dd51.jpg

τα νέα που έχω πάρει αλλά δεν ταιριάζουν.
357d4a7cda32108cb2bbe2216c7621aa.jpg

Το μεγάλο πάχος του δακτυλίου σε σχέση με το bit

085d0b7ff455c32b975f14f881109f1d.jpg

Το μέγιστο βάθος κοπής, πρακτικά μη ρυθμισιμο, αφού πιο ξεβαθα το bit βρίσκει στο δακτύλιο και πιο βαθιά βρίσκει το τσοκ στην πίσω πλευρά του δακτυλίου!

Νικ μια χαρά το κατάλαβα.
Είπες να το πετάξεις και να πάρεις άλλο έτσι δεν είναι?
Να το πουλήσω είπα ρε Νικόλα, και να πάρω το gmf αλλά έχει 500 ευρώ! Τι να κάνω;

Να το πουλήσω είπα ρε Νικόλα, και να πάρω το gmf αλλά έχει 500 ευρώ! Τι να κάνω;

Σχήμα λόγου ήταν ρε συ! :)

Πάρε το b&D λογικά θα ταιριάζει άψογα.

Tο GMF ιδια δαχτυλιδια φοραει και αρα η μικροτερη διαμετρο θα ειναι παλι τα 13mm. Τα δαχτυλιδια αυτα της bosch στο GMF μπαινουν στον παρακατω ανταπτορα που βιδωνεται στην πλακα

s-l300.jpg

Εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορει και ανταπτορας για κοινα δακτυλιδια αντιγραφης που μπορει να κανει και για το POF.

Σχήμα λόγου ήταν ρε συ! :)

Πάρε το b&D λογικά θα ταιριάζει άψογα.

Νικο τι θα ταιριαζει απο το B&D?
Exει μεσα δαχτυλιδι αντιγραφης? και με τι διαμετρο? θελει κατω απο 11.5-12mm εξωτερικη για να του κανει.

Tο GMF ιδια δαχτυλιδια φοραει και αρα η μικροτερη διαμετρο θα ειναι παλι τα 13mm. Τα δαχτυλιδια αυτα της bosch στο GMF μπαινουν στον παρακατω ανταπτορα που βιδωνεται στην πλακα

View attachment 137022

Εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορει και ανταπτορας για κοινα δακτυλιδια αντιγραφης που μπορει να κανει και για το POF.
Ναι, αλλά στην πλακα αν δεν το βιδώσεις ίσως ταιριάζει ο αναπτήρας που έχω. Στο pof αυτό είναι ενσωματωμένο στη βάση οπότε δεν βγαίνει. Το dewalt ή το makita είναι διαφορετικά;

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σου κάνει αυτό;
Μπάμπη αν αυτό δουλεύει διαπιστωμένα το παίρνω και το βάζω Κ μόνιμα κάτω από το τραπέζι. Άραγε έχει διακόπτη ή Μπουτον; μένει αναμενο χωρίς να το κρατας; φυσικά καμιά σχέση με gmf. Άσε, στο λινό που έστειλες έπεσα πανω στον τόνο που θέλω και με έβαλες σε ακόμα περισσότερες σκέψεις!

Μπάμπη αν αυτό δουλεύει διαπιστωμένα το παίρνω και το βάζω Κ μόνιμα κάτω από το τραπέζι. Άραγε έχει διακόπτη ή Μπουτον; μένει αναμενο χωρίς να το κρατας; φυσικά καμιά σχέση με gmf. Άσε, στο λινό που έστειλες έπεσα πανω στον τόνο που θέλω και με έβαλες σε ακόμα περισσότερες σκέψεις!

Αυτα τα δαχτυλιδια που εχεις λογικα ΔΕΝ κανουν στο B&C. Αυτο το ρουτερ εχει ενα δαχτυλιδι αντιγραφης δικο του που οπως και στο parkside πιανει με δυο απλες βιδες. Αρκετα μεγαλο λογω κοπτικων 1/2. Και φυσικα ειναι οπως ολα τα ρουτερ αυτου του τυπου. Πρεπει να πιεσεις και να κρατας πατημενο ενα κουμπι για να πατηθει για λογους ασφαλειας η σκανδαλη που το ενεργοποιει. Δεν μενει αναμμενο χωρις να το κρατας δηλαδη.

Αυτα τα δαχτυλιδια που εχεις λογικα ΔΕΝ κανουν στο B&C. Αυτο το ρουτερ εχει ενα δαχτυλιδι αντιγραφης δικο του που οπως και στο parkside πιανει με δυο απλες βιδες. Αρκετα μεγαλο λογω κοπτικων 1/2. Και φυσικα ειναι οπως ολα τα ρουτερ αυτου του τυπου. Πρεπει να πιεσεις και να κρατας πατημενο ενα κουμπι για να πατηθει για λογους ασφαλειας η σκανδαλη που το ενεργοποιει. Δεν μενει αναμμενο χωρις να το κρατας δηλαδη.
Το φοβόμουν. Άσε που δε με ψήνει να αλλάξω και κοπτικα και να πάω από την αρχή πάλι λόγω μισής ιντσας. Τελικά μάλλον για μπλε θα πάω. Κρίμα γιατί φτιάχνω ένα κουτί οπότε μάλλον θα το κάνω με το πριόνι.

Το φοβόμουν. Άσε που δε με ψήνει να αλλάξω και κοπτικα και να πάω από την αρχή πάλι λόγω μισής ιντσας. Τελικά μάλλον για μπλε θα πάω. Κρίμα γιατί φτιάχνω ένα κουτί οπότε μάλλον θα το κάνω με το πριόνι.

Γιατι ασχολεισαι με δαχτυλιδια αντιγραφης που χρειαζεται να εχεις και οφσετ για να αντιγραψεις και δεν χρησιμοποιεις απευθειας κοπτικα αντιγραφης?

Πέρνα να σου δώσω το Parkside να του πιεις το αίμα που θα κάτσεις με το πριόνι. Η πετάξου από τον Κώστα που έχει πάρει μια ψευτοκορδελίτσα να στα κάνει...:flipout:
Απορία ... το ρούτερ δεν μπαίνει ανάποδα στον πάγκο να κάνεις χελιδονοουρές μούρλια !!!

Γιατι ασχολεισαι με δαχτυλιδια αντιγραφης που χρειαζεται να εχεις και οφσετ για να αντιγραψεις και δεν χρησιμοποιεις απευθειας κοπτικα αντιγραφης?
Κοπτικό με ρουλεμάν δεν βγάζει χελιδονοουρες.
Πέρνα να σου δώσω το Parkside να του πιεις το αίμα που θα κάτσεις με το πριόνι. Η πετάξου από τον Κώστα που έχει πάρει μια ψευτοκορδελίτσα να στα κάνει...:flipout:
Απορία ... το ρούτερ δεν μπαίνει ανάποδα στον πάγκο να κάνεις χελιδονοουρές μούρλια !!!
Νίκο σε ευχαριστώ. Το ρούτερ πάει ανάποδα αλλά θα φάω τόσο χρόνο σε δοκιμές που καλύτερα να το κάνω με το χέρι.
Αυτή η κορδελα του Κώστα που λες, μάλλον δεν παίζει γιατί θέλω να κόψω πεύκο 1,7 cm. Μην την κάψουμε😁