Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη εδω εισαι.

542aa8de-1cea-4606-9abd-a5e000de13e9_1000x1000.jpg

http://www.marineindustrial.co.uk/C...s/BISON/Contact-Adhesive/BISON-Glass-Adhesive

Για πλαϊνές επιφάνειες ξύλινων κατασκευών κήπου, στο εξωτερικό χρησιμοποιείται πολύ ένα υλικό που μοιάζει με ραμποτέ ξυλεία, αλλά βγαίνει σε φύλλα κοντραπλακέ, γνωστό σαν T1-11. Υπάρχουν τέτοια προϊόντα σε μας;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εγώ πρώτη φορά το άκουσα από σένα....χε χε χε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φυσικά βγαίνει και σε osb αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να υποβαθμίσεις την κατασκευή σου τόσο πολύ χρησιμοποιώντας το
http://www.homeadvisor.com/r/t1-11-siding/#.WKVha_Icmxc
εκτός του ότι είναι φτηνότερο σε όλα τα άλλα στοιχεία είναι πολύ χειρότερο από το κόντρα πλακέ σε βάθος χρόνου.

ακόμη ακι να μην πωλείται στην Ελλάδα, πιστεύω ότι μπορεί να το φτιάξει κάποιος εύκολα αυτό το αυλάκι για να πιάνει το ένα φύλλο με το άλλο σαν ραμποτέ.

Ευχαριστω Κυρ, θα το κοιταξω. Κατι τετοιο εψαχνα. Βεβαια θα ριξω και μια πιο προσεκτικη ματια στις δυναμεις που ασκουνται, γιατι μου φαινεται λιγο ανορθοδοξη η ισορροπια του ζευγους των ποδιων.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

+ τα κράματα - τεχνολογία του κινητήρα.

Πιο ανθεκτικό μπλοκ από αυτό του TU5JP4 δύσκολα θα βρεθεί σε σχετικά σύγχρονο μεσαίου κυβισμού κινητήρα. Εάν επιλεγεί αξιόπιστο κιτ υγραερίου δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Μία -ίσως- χαζή ερώτηση..

Αν σε μια ξυλο-κατασκευή, ας πούμε με έλατο που δουλεύω πολύ, θέλω να πετύχω ένα πολύ Smooth αποτέλεσμα, έχει νόημα να πάω μέχρι και 400αρι γυαλόχαρτο/ντουκόχαρτο ή και παραπάνω;

Δηλαδή να ξεκινήσω με 240-320-500, είναι υπερβολή να το κάνω;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μία -ίσως- χαζή ερώτηση..

Αν σε μια ξυλο-κατασκευή, ας πούμε με έλατο που δουλεύω πολύ, θέλω να πετύχω ένα πολύ Smooth αποτέλεσμα, έχει νόημα να πάω μέχρι και 400αρι γυαλόχαρτο/ντουκόχαρτο ή και παραπάνω;

Δηλαδή να ξεκινήσω με 240-320-500, είναι υπερβολή να το κάνω;
και παραπάνω εάν θες.

Έχω πάει μέχρι και 600αρι και πέρασμα με ομω λινελαιο, το φινίρισμα για μένα ήταν φοβερό...απλά λέω μήπως είναι ιδέα μου και γίνομαι υπερβολικός!

Αν παίρνεις έτοιμη πλανισμένη ξυλεία και μετά χρησιμοποιείς βερνίκι για το τελικό φινίρισμα, τα 3 νούμερα γυαλόχαρτων είναι αρκετά.
Για απλάνιστα ξύλα και φινίρισμα με λάδι, δυστυχώς τα νούμερα αυτά δεν ειναι αρκετά (κυρίως τα ενδιάμεσα).

Έχω έναν δρυινο κυλίνδρο διαμέτρου 10cm. Θέλω να βάλω πάτο και να πιάσει 1.5 cm απο την άκρη. Εσωτερικά δηλαδή. Θέλω να φάω εσωτερικά τον κυλίνδρο ώστε να δημιουργηθεί ένα πάτημα όπου εκεί θα πατήσει ο πάτος. Πως στην ευχή να το καταφέρω;

κανείς δεν μπορεί να πει ότι χρειάζονται μόνο 3 νούμερα γυαλόχαρτα.....εξαρτάται από το τι θες να πετύχεις...θα σας πει και ο Παύλος που τορνάρει και βγάζει αυτά τα καλλιτεχνήματα μέχρι που φτάνει για να αποκτήσει το ξύλο το φινίρισμα και την γυαλάδα που έχει για παράδειγμα μία κάνη όπλου.

τα 3 νούμερα που δείχνει στο βίντεο είναι τα βασικά νούμερα που πρέπει να έχει κάποιος για να τρίψει επαρκώς κάτι και να είναι επιεικώς γυαλιστερό....εάν θέλει κάτι παραπάνω πρέπει να τρίψει με πολύ μεγαλύτερα νούμερα από 220.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τόλη έχεις έναν κύλινδρο και θες να το ταπώσεις αλλά 1.5εκ πιο μέσα από την άκρη...θες δηλαδή μία φέτα από ξύλο να σταματήσει 1.5εκ ψηλότερα από την άκρη ΑΛΛΑ να είναι ταυτόχρονα και μεγαλύτερης διαμέτρου από τον κύλινδρο....αυτό δεν μπορεί να γίνει.

μπορείς όμως να κόψεις ένα δακτυλίδι όσο η εσωτερική διάμετρο να το κολλήσεις εσωτερικά στο 1.5εκ από την άκρη και μετά να κολλήσεις την φέτα πάνω στην πατούρα αυτή.

εάν έχω καταλάβει σωστά το τι θες να κάνεις....

μετα το βερνικι το τριβετε για να φυγουν ατελειες;

Δυστυχως μετα το τελευταιο χερι βερνικι, καθε παρεμβαση χαλαει το αποτελεσμα. Μεταξυ χεριων του βερνικωματος, κατι γινεται.
Μια φορα θυμαμαι προσπαθησα να διορθωσω το τελικο χερι βερνικι χρησιμοποιωντας γυαλοχαρτο με grit 3000 και μπορω να πω οτι εγινε δουλεια.

Δυστυχως μετα το τελευταιο χερι βερνικι, καθε παρεμβαση χαλαει το αποτελεσμα. Μεταξυ χεριων του βερνικωματος, κατι γινεται.
Μια φορα θυμαμαι προσπαθησα να διορθωσω το τελικο χερι βερνικι χρησιμοποιωντας γυαλοχαρτο με grit 3000 και μπορω να πω οτι εγινε δουλεια.

Με ψιλό γυαλάχαρτο (πάνω από 500-1000 ανάλογα και την ζημιά) γίνεται δουλειά!
Εγώ ανάμεσα στα χέρια, τρίβω με 500άρι γυαλοχαρτο και στο φινίρισμα 1000άρι, προσέχω όμως γιατί το βερνίκι είναι και περίεργο!

Εγω πιστευω οτι για κατασκευες ξυλινες και οχι για καποια ιδιαιτερα κομματια οπως του παυλου π.χ τα τρια νουμερα αρκουν! Δηλ αν θελω να βαψω μια πορτα ποσα γκριντ θα την περασω ;;

Δεν το κατεχω το αθλημα του βερνικοματος ακομη, αλλα εχω δει να περνανε οργανα μεχρι 10.000 grit...

Δεν το κατεχω το αθλημα του βερνικοματος ακομη, αλλα εχω δει να περνανε οργανα μεχρι 10.000 grit...

Στην πραξη θα το δεις καλυτερα. Παντως επειδη βερνικωνω ολες μου τις κατασκευες, εχω δει οτι γυαλοχαρτο κατω απο 3000 δεν κανει δουλεια στο τελικο χερι για ατελειες.
Να πω οτι σπανια εχω βερνικωσει κατι το οποιο μπορεις να το πεις τελειο. Ειτε με σπρευ, ειτε με πινελο. Τωρα τελευταια εχω καταληξει σε βερνικωμα με πινελο με τεχνητη τριχα (πινελο ειδικο για βερνικι επικαλυψης).
Καλο το σπρευ αλλα σου βγαζει το λαδι μεχρι να το στρωσεις σωστα και ξοδευεις πολυ. Το βερνικακι με πινελο ακομα και με μια στρωση (αναλογα ποσο θα το αραιωσεις) βγαινει πολυ ικανοποιητικο.

@strs θέλω να φάω ένα τμήμα από την εσωτερική περίμετρο ώστε, η εξωτερική περιμετρος να γίνει πάτημα αυτομάτως ώστε να καθίσει ο πάτος. Αν φάω δλδ 1.5 cm ύψος και 5mm βάθος εσωτερικά θα γίνει αυτό που θέλω. Το θέμα είναι πως. Με φτερωτο τρυπάνι δε γίνεται μιας και δεν έχει πάτημα (κυλινδρος).