Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μολις παρελαβα και δοκιμασα το
NILFISK 120 BAR 1400WATT + PATIO + ΣΕΤ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ+ΒΟΥΡΤΣΑ C120.7-6 PCAD
απο e-shop.

Mικροτερο και με χαμηλοτερο θορυβο απο οτι περιμενα.

Μια ερωτηση εχω.

Για να πλυνω χαλια θελω ειδικο σαπουνι και για το ποδηλατο π.χ. παλι αλλο?
Μπορω να βαλω υγρο πιατων για το ποδηλατο? Και σε τι αναλογια στο δοχείο?

Μολις παρελαβα και δοκιμασα το
NILFISK 120 BAR 1400WATT + PATIO + ΣΕΤ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ+ΒΟΥΡΤΣΑ C120.7-6 PCAD
απο e-shop.

Mικροτερο και με χαμηλοτερο θορυβο απο οτι περιμενα.

Μια ερωτηση εχω.

Για να πλυνω χαλια θελω ειδικο σαπουνι και για το ποδηλατο π.χ. παλι αλλο?
Μπορω να βαλω υγρο πιατων για το ποδηλατο? Και σε τι αναλογια στο δοχείο?

Με τα κοινά υγρά πιάτων θα έχεις θέματα.
Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα γενικής χρήσης και ένα για χαλιά Karcher.
Είναι ειδικά σχεδιασμένα γι αυτές τις δουλειές ενώ θα τα έχεις για πολύ καιρό (τα αραιώνεις).

Με τα κοινά υγρά πιάτων θα έχεις θέματα.
Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα γενικής χρήσης και ένα για χαλιά Karcher.
Είναι ειδικά σχεδιασμένα γι αυτές τις δουλειές ενώ θα τα έχεις για πολύ καιρό (τα αραιώνεις).

Ok, ευχαριστω Nick.

Γιάννη πρόσεχε με τα χαλιά... Εγώ έχω καταστρέψει ένα.
Όχι πολύ μεγάλη πίεση ή κράτα το μαρκούτσι μακρυά.

Γιάννη πρόσεχε με τα χαλιά... Εγώ έχω καταστρέψει ένα.
Όχι πολύ μεγάλη πίεση ή κράτα το μαρκούτσι μακρυά.

Θα δοκιμασω στης πεθερας πρωτα...(ή μαλλον στην ιδια την πεθερα :flipout:)

Λοιπόν , το θέμα έχει ως εξής :
Προ μηνός βρήκα ένα dewalt 745 στα 280 ευρώ , μεταχειρισμένο . To μηχάνημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση , σχεδόν καινούργιο . Αυτό που δεν ήταν σε καλή κατάσταση ήταν οι ρυθμίσεις του και κυρίως ο δίσκος του , που ήταν ο 24αρης που δίνει η εταιρεία . Στις ρύθμιση της κοπής ο δείκτης έχανε 2 cm (!!!!!!!!!) και οι κοπές σε χοντρό Ξύλο πχ. 6 cm άφηναν "κύματα" πάνω στο Ξύλο . Το δεύτερο είναι που με ανησύχησε περισσότερο , γιατί μπορεί να οφείλονταν στον δίσκο , μπορεί να οφείλονταν όμως και σε "βυθίσεις" του μοτέρ , ή σε προβληματικό άξονα , ή σε κακή ρύθμιση της καθετότητας του Δίσκου .
Αλλάζω Δίσκο και κοτσάρω έναν 60αρι optiwood της Bosch . Φτιάχνω και την κλίμακα κοπής , ρυθμίζοντας τον δείκτη (στο μηχάνημα ρυθμίζονται τα πάντα) και χρησιμοποιώ μια δοκιμασμένη κάθετη γωνία για να τσεκάρω την καθετήτοτα.
Η εικόνα είναι αυτή https://postimg.org/image/52b1mte3t/ .
Αυτή είναι η μια πλευρά του Δίσκου , η εξωτερική . Δείχνει σχετικά καλά αλλά όχι τέλεια . Στην μέσα πλευρά του Δίσκου όμως έχω σημαντική απόκλιση πάνω με κάτω. Πως γίνεται η μια πλευρά να είναι σχεδόν απόλυτα κάθετη και η άλλη όχι ?

Last edited:
Απλώς σου μετακινήθηκε ο δίσκος ανάμεσα στις 2 μετρήσεις.... πράγμα που σημαίνει ή ο δίσκος είναι στραβός...ή ο άξονας ... ή το πιο πιθανό να μην πατάει σωστά. Εάν δεν είναι στραβός ο πάγκος.

Προ μηνός βρήκα ένα dewalt 745 στα 280 ευρώ , μεταχειρισμένο . To μηχάνημα είναι σε πολύ καλή κατάσταση , σχεδόν καινούργιο . Αυτό που δεν ήταν σε καλή κατάσταση ήταν οι ρυθμίσεις του και κυρίως ο δίσκος του , που ήταν ο 24αρης που δίνει η εταιρεία . Στις ρύθμιση της κοπής ο δείκτης έχανε 2 cm (!!!!!!!!!) και οι κοπές σε χοντρό Ξύλο πχ. 6 cm άφηναν "κύματα" πάνω στο Ξύλο . Το δεύτερο είναι που με ανησύχησε περισσότερο , γιατί μπορεί να οφείλονταν στον δίσκο , μπορεί να οφείλονταν όμως και σε "βυθίσεις" του μοτέρ , ή σε προβληματικό άξονα , ή σε κακή ρύθμιση της καθετότητας του Δίσκου .
Αλλάζω Δίσκο και κοτσάρω έναν 60αρι optiwood της Bosch . Φτιάχνω και την κλίμακα κοπής , ρυθμίζοντας τον δείκτη (στο μηχάνημα ρυθμίζονται τα πάντα) και χρησιμοποιώ μια δοκιμασμένη κάθετη γωνία για να τσεκάρω την καθετήτοτα.
Αυτή είναι η μια πλευρά του Δίσκου , η εξωτερική . Δείχνει σχετικά καλά αλλά όχι τέλεια . Στην μέσα πλευρά του Δίσκου όμως έχω σημαντική απόκλιση πάνω με κάτω. Πως γίνεται η μια πλευρά να είναι σχεδόν απόλυτα κάθετη και η άλλη όχι ?

Εγω θα ελεγα πως φταιει το τραπεζι γυρω απο τον δισκο και ισως μονο στην επιφανεια της κιτρινης προσθηκης. Δοκιμασε να ελεγξεις με μεγαλυτερη γωνια ωστε να παταει περισοτερο μηκος πανω στο τραπεζι και δοκιμασε αφαιρωντας την κιτρινη προσθηκη (αυτη καθετε σωστα σε σχεση με το τραπεζι?). Αν βλεπεις παλι διαφορα τοτε πρεπει να κανεις δοκιμες με κοπη.
Ετσι οπως το εχεις στην φωτο, κοψε ενα ξυλο με το μακρυ κομματι στα αριστερα και αφαιρεσε 1 ποντο απο τα δεξια. Ελεγξε την καθετοτητα με την γωνια πανω στο ξυλος.
Μετα κανε το αναποδο, με την μακρια πλευρα του ξυλου στα δεξια και αφαιρεσε 1 περιπου ποντο και δες στο ξυλο που εμεινε παλι με γωνια.
Αν η μια κοπη ειναι καθετη και η αλλη οχι τοτε ειναι τραπεζι με καμπυλη ή κοιλοτητα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Βαγγέλη κατέβασε τον δίσκο τέρμα κάτω και βγάλε το κίτρινο κάλυμα και βάλε ένα αλφάδι να δεις αν είναι ίσιες οι δυο πλευρές του τραπεζιού η βάλε ενα μακρύ ίσιο σίδερο να δεις την επιφάνεια αν εχει κοιλιά.

το τραπέζι του 745 είναι 63χ57 εκ...από αυτό προκύπτει ότι οι δύο διαγώνιες πρέπει να είναι 84,96εκ, μέτρησέ τες....εάν είναι ίδιες οι διαγώνιοι τότε το τραπέζι είναι ορθογωνιασμένο, δεν χάνει δηλαδή ως προς το Χ-Υ άξονα, δεν είναι παράγωνο.

Παιδια μπαταριες 18650 απο που παιρνουμε (εξωτερικο πλεον οχι?) και ποιες?

Τις θελω για 2 φακους led που βαζω πανω στο ποδηλατο μονο για διαδρομες το πολυ 15 λεπτα απο και προς το γηπεδο 5x5 και για περιπου 10 φορες το μηνα.

Mεχρι τωρα ειχα 2 που ηταν πακετο με τον φορτιστη απο Κινα πριν 5 χρονια. Ηταν τελειως φτηνες ultrafire BRC 3000Mah protected. Η μια χαλασε φετος, δειχνει γεματη και αδειαζει σε 5-6 μερες μονη της. Αυτες τις φορτιζω περιπου 3 φορες τον χρονο. Περιμενω και η αλλη να τα παιξει και λεω να παρω περιπου 6 κομματια (4 για ενα φιλο κυνηγο)

Θα πρεπει να ξαναπαρω Protected με δεδομενο οτι και ο φορτιστης ειναι της πλακας κινεζικος?

μπαταριες απο kaidomain.com που ειναι απο τα λιγα που στελνουν ακομα ελλαδα.
στο νημα με τους φακους αναφερθηκε και το σαιτ yoshop.com οτι εχει στειλει σε μερικους.
απο ευρωπη σιγουρο (αλλα με ακριβα μεταφορικα) eu.nkon.nl

Παιδια μπαταριες 18650 απο που παιρνουμε (εξωτερικο πλεον οχι?) και ποιες?

Τις θελω για 2 φακους led που βαζω πανω στο ποδηλατο μονο για διαδρομες το πολυ 15 λεπτα απο και προς το γηπεδο 5x5 και για περιπου 10 φορες το μηνα.

Mεχρι τωρα ειχα 2 που ηταν πακετο με τον φορτιστη απο Κινα πριν 5 χρονια. Ηταν τελειως φτηνες ultrafire BRC 3000Mah protected. Η μια χαλασε φετος, δειχνει γεματη και αδειαζει σε 5-6 μερες μονη της. Αυτες τις φορτιζω περιπου 3 φορες τον χρονο. Περιμενω και η αλλη να τα παιξει και λεω να παρω περιπου 6 κομματια (4 για ενα φιλο κυνηγο)

Θα πρεπει να ξαναπαρω Protected με δεδομενο οτι και ο φορτιστης ειναι της πλακας κινεζικος?

και απο τον τεο που ειναι μελοw εδω...teomav.gr

Καλημερα.

Χτες δοκιμασα το ρουτερ του Lidl που το εγω βαλει αναποδα στον παγκο. Ειχε προηγηθει μια ανεπυτυχης δοκιμη να κανω finger joints σε κοντρα πλακε με diy κατασκευη, αλλα το κοντρα πλακε ειναι τελικα ακαταλληλο υλικο για κατι τετοιο. Το θεμα ειναι ο μαλλον το ζορισα το ρουτερ να κοβει 12mm joints.
Χτες που το εβαλα μπρος σαν να αγκωμαχουσε χωρις φορτιο και οταν το σταματουσα , σταματουσε αποτομα αντι να γυριζει αργα μεχρι να σταματησει το κοπτικο. Τι ζημια εκανα ; Στραβωσα τιποτα; "Ελιωσα" κανενα ρουλεμαν μεσα;;

Ειναι το πρωτο μου εργαλειο. Το εχω πανω απο 5 χρονια και εχει βγαλει πολλη δουλεια. Ισως ηταν στα τελευταια του, αλλα δεν με παιρνει να αγορασω τωρα νεο γιατι πηρα το παγκοπριονο. Ειχα βαλει στο ματι ενα απο αυτα τα δυο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5129#perigrafi https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9652

Αν ειναι ρουλεμαν, φτιαχνεται; Ειναι επικινδυνο να το φτιαξω αν εχει τετοια βλαβη; Στη χειροτερη περιπτωση αγοραζω παλι του lidl που ειναι και νεοτερο μοντελο απο το δικο μου.

και απο τον τεο που ειναι μελοw εδω...teomav.gr

Eχω καταληξει εδω για φορτιστη
https://www.zapals.com/nitecore-d4-smart-lcd-battery-charger-for-imr-li-ion-lifepo4-ni-mh-nicd.html

και μπαταριες εδω
http://www.e-fakos.gr/Μπαταρία-panasonic-ncr18650b-li-ion-3.7v-3400mah-pan3400-panasonic

Για καποιο λογο η χρεωστικη visa που εχω δεν δουλεψε χτες (εχει ημ. ληξης 03/17) και εχω κολλησει. Αλλα τη Δευτερα θα παω eurobank να βγαλω καινουρια.