Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιατί δέν είναι σωστό ο κόμπος στό καλώδιο ? (όλες τίς κατασκευές πού είχα φτιάξει τίς είχα μέ κόμπο στό καλώδιο και ποτέ δέν είχα πρόβλημα) ,παλιά ραδιόφωνα μέ λυχνίες είχαν κόμπο τό καλώδιο στό λάστιχο διέλευσης.

Ο κομπος δεν κανει γιατι οταν τραβας μεγαλα φορτια πολλα αμπερ λειτουργει σαν πηνιο και ζεσταινεται

https://www.banggood.com/Miter-Gauge-Wood-Working-Tool-DIY-Hand-Wood-Tool-p-1089107.html?p=PO31024184400201603I

Εχει πάρει κάνεις αυτό????
η κάτι άλλο για το 745??

Γιατί δεν φτιάχνεις ενα έλκηθρο (sled) με 45αρα γωνία ;
Θα σου κοστίσει πολυ φθηνότερα και θα μπορείς να κόβεις και δοκάρια. Αυτα τα miter gauges δεν ειναι για μεγάλα ξυλα, απο μόνα τους. Θέλουν πλάτες κλπ. αλλα και πάλι δημιουργούνται μεγάλες ροπές στον αξονα τους οταν κόβεις δοκάρια.
Μετά θα θηλυκώνει/σφίγγει στους οδηγούς του 745;
Το βλέπω παραλληλογραμμης διατομής.
Πιο χρήσιμα βλέπω τα jigs που απο την δεξιά πλευρά τους τα κολλάνε στον φράχτη και η αριστερή ειναι αρθρωτή με ρυθμιζόμενες γωνίες.
Εσυ δεν έψαχνες τιμες για το 745 προσφατα ;
Τι έκανες τελικά ;

Sent from my iPad using Tapatalk

20170511_202309_zpslsqqtp41.jpg
[/URL][/IMG]
Το παρέλαβα το θηρίο.

Ωραία ιδέα το sled με τις 2 45αρες γωνίες νομίζω είχα δει κάτι παρόμοιο στο nick ferry,θα το δοκιμάσω.
Στο δικό του θα βιδώσω ενα ξύλο μπροστά να μεγαλώσει η επιφάνεια αλλά είναι δύσκολο να διαβάσεις τι μοίρες.

Βρε παλικαρια...
μια ερωτηση ειχε παιξει καποια στιγμη απο Ελλαδα αυτοι οι σφηκτηρες σωληνων (?) δεν ξερω πως τους λενε και για αυτο δεν μπορω να τους βρω...
δλδ αττοι που αγοραζεις το 2 κομματια του σφηκτηρα και προσθετεις σαν σωμα τον σωληνα...
σαν αυτους...
https://www.banggood.com/12inch-Woo...on-Carpenters-Clamp-p-1148378.html?rmmds=cart
Ποσο τους ειχε στην Ελλαδα και απο που...???
Προσπαθω να βρω αλλα δεν...

Ο κομπος δεν κανει γιατι οταν τραβας μεγαλα φορτια πολλα αμπερ λειτουργει σαν πηνιο και ζεσταινεται

Στήν προκειμένη περίπτωση,αλλά και στίς περισότερες ηλεκτρονικές συσκευές (εκτός ενισχυτές,πομπούς) υπάρχουν μικρά φορτία.

Βρε παλικαρια...
μια ερωτηση ειχε παιξει καποια στιγμη απο Ελλαδα αυτοι οι σφηκτηρες σωληνων (?) δεν ξερω πως τους λενε και για αυτο δεν μπορω να τους βρω...
δλδ αττοι που αγοραζεις το 2 κομματια του σφηκτηρα και προσθετεις σαν σωμα τον σωληνα...
σαν αυτους...
https://www.banggood.com/12inch-Woo...on-Carpenters-Clamp-p-1148378.html?rmmds=cart
Ποσο τους ειχε στην Ελλαδα και απο που...???
Προσπαθω να βρω αλλα δεν...

Καλησπέρα Ευγένιε. Πόσους θες, να ρωτήσω ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Θέλω να αντικαταστήσω το εξωτερικό τμήμα από το σωληνάκι (λάστιχο) μιλλιομέτρου σε βάρκα/σκάφος, που έχει κοκκαλώσει/καεί, με νέο, όπως πχ αυτό.
Το σωληνάκι έχει εσωτερική διάμετρο Φ3-4 περίπου και εξωτερική Φ6-7 περίπου.

Χρειάζομαι 1) νέα στηρίγματα, για το σωληνάκι, τύπου "κολάρου στήριξης καλωδίων" σαν αυτά που φαίνονται εδώ, για να στερεωθεί το νέο σωληνάκι στον καθρέπτη του σκάφους και 2) σύνδεσμο (πλαστικό ή ορειχάλκινο) σαν αυτούς που φαίνονται εδώ, για να συνδέσω, στο εσωτερικό τμήμα του σκάφους, το νέο σωληνάκι με το παλιό.

Κάθε συμβουλή/πρόταση δεκτή, για το που μπορώ να βρω αυτά τα εξαρτήματα.

IMG_20170513_095122.jpg

Το εξαρτημα ειναι απο την ηλεκτρικη πλανη απο το lidl, τι λετε θα βρω ανταλλακτικο η παει για πεταμα;

Στήν προκειμένη περίπτωση,αλλά και στίς περισότερες ηλεκτρονικές συσκευές (εκτός ενισχυτές,πομπούς) υπάρχουν μικρά φορτία.

μιλαω για ηλεκτρικα εργαλεια οπου η καταναλωση ειναι μεγαληκαι οπου ο κομπος φαινεται ξεκαθαρα οτι λειτουργει σαν πηνιο, παρε για παραδειγμα μια ηλεκτροκολληση και και δουλεψε την στα 130-160 αμπερ και βαλτην σε μια μπαλαντεζα με κομπο στην ακρη μετα απο αρκετη ωρα συνεχους χρησης ο κομπος θα ζεσταθει καντο να δεις

μιλαω για ηλεκτρικα εργαλεια οπου η καταναλωση ειναι μεγαληκαι οπου ο κομπος φαινεται ξεκαθαρα οτι λειτουργει σαν πηνιο, παρε για παραδειγμα μια ηλεκτροκολληση και και δουλεψε την στα 130-160 αμπερ και βαλτην σε μια μπαλαντεζα με κομπο στην ακρη μετα απο αρκετη ωρα συνεχους χρησης ο κομπος θα ζεσταθει καντο να δεις

Τα ίδια εννοούμε φίλε μου,δέν διαφωνούμε -bye-
Απλά εμείς λέγαμε γιά ηλεκτρονικές συσκευές μέ μικρές καταναλώσεις ρεύματος,πού καί να υπάρχει κόμπος τό καλώδιο δέν υπάρχει πρόβλημα.

View attachment 140997

Το εξαρτημα ειναι απο την ηλεκτρικη πλανη απο το lidl, τι λετε θα βρω ανταλλακτικο η παει για πεταμα;

Μέτρησε την και ΑΝ σου είναι ίδια σε διαστάσεις,θα στο στείλω.
στείλε π.μ για ότι άλλο θέλεις.
SAM_2048.jpg
SAM_2052.jpg

Τα φώτα σας πάλι.

Έχω μια μεταλλική κασετίνα Unior (έχω χάσει το λογαριασμό πια), με σχεδόν πλήρη σειρά από καρυδάκια 1/2" (και μεγάλα νούμερα), μανέλες, αντάπτορες κλπ, αγορασμένη από Αθηνάς πάνω από 30 χρόνια, της οποίας η εσωτερική πλαστική θήκη έχει καεί/σπάσει και τα καρυδάκια κολυμπάνε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιήσω.

Εκτός από τη λύση του αφρολέξ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικαταστήσει την πλαστική θήκη;

Θα το έκανα με κάποιο αφρώδες ή σπογγώδες υλικό για λόγους ευκολίας. Αν τώρα έχεις υπομονή και σέγα, σχεδιάζεις και κόβεις τις οπές-υποδοχές σε κόντρα πλακέ η mdf στο πάχος που σε βολεύει.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα φώτα σας πάλι.

Έχω μια μεταλλική κασετίνα Unior (έχω χάσει το λογαριασμό πια), με σχεδόν πλήρη σειρά από καρυδάκια 1/2" (και μεγάλα νούμερα), μανέλες, αντάπτορες κλπ, αγορασμένη από Αθηνάς πάνω από 30 χρόνια, της οποίας η εσωτερική πλαστική θήκη έχει καεί/σπάσει και τα καρυδάκια κολυμπάνε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιήσω.

Εκτός από τη λύση του αφρολέξ, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να αντικαταστήσει την πλαστική θήκη;

Mιά σκέψη μου είναι νά φτιάξεις εσωτερική ξύλινη θήκη μέ χωρίσματα σάν τήν πλαστικιά
Και μιά δεύτερη σκέψη είναι νά αγοράσεις μιά πλαστική ταμπακιέρα πού θά τήν δείς από κοντά θα μετρήσεις τά χωρίσματα πού έχει,και να τά βάλεις όλα καρυδάκια-μανέλα-προεκτάσεις-καστάνια μέσα στήν πλαστική ταμπακιέρα.

Τα φώτα σας πάλι.

Υπάρχει η λυση του KAizen Foam..
Καθως και η λυση του Pelikan case...
Ακιβες λυσεις και οι δυο...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις.

Θα το έκανα με κάποιο αφρώδες ή σπογγώδες υλικό για λόγους ευκολίας. Αν τώρα έχεις υπομονή και σέγα, σχεδιάζεις και κόβεις τις οπές-υποδοχές σε κόντρα πλακέ η mdf στο πάχος που σε βολεύει.

Βλέπω τη λύση του αφρώδους/σπογγώδους υλικού αλλά είναι μάλλον δύσκολο να βρω φύλλο πάχους 4 εκ.
Θα το ψάξω, όμως.

Mιά σκέψη μου είναι νά φτιάξεις εσωτερική ξύλινη θήκη μέ χωρίσματα σάν τήν πλαστικιά
Και μιά δεύτερη σκέψη είναι νά αγοράσεις μιά πλαστική ταμπακιέρα πού θά τήν δείς από κοντά θα μετρήσεις τά χωρίσματα πού έχει,και να τά βάλεις όλα καρυδάκια-μανέλα-προεκτάσεις-καστάνια μέσα στήν πλαστική ταμπακιέρα.

Η πλαστική θήκη που έσπασε έχει διαστάσεις 435*170 και οι θέσεις των καρυδιών και των εξαρτημάτων είναι πολύ κοντινές.
Υποθέτω ότι θα είναι δύσκολο να φτιάξω ξύλινη θήκη.
Η λύση για πλαστική ταμπακιέρα με χαλάει λίγο αφού η κασετίνα της Unior είναι μεταλλική και έχει αντέξει στο χρόνο.

Υπάρχει η λυση του KAizen Foam..
Καθως και η λυση του Pelikan case...
Ακριβες λυσεις και οι δυο...

Όντως, είναι ακριβές λύσεις και η 1η έχει μόνο 3 εκ. πάχος ενώ θέλω 4 εκ.

Τα φώτα σας πάλι.

Βρες ή αγορασε αφρωδες πολυαιθυλενιο συσκευασιας, πιο φτηνο από το foam και το κοβεις πιο ευκολα.