Μάστορες τα φώτα σας!!

Χτύπησε λίγο και τα υπόλοιπα μήπως κάποιο είναι έτοιμο να ξεκολλήσει να τα κάνεις όλα μαζί.

Εννοείται.

Τα σπασμένα είναι καμιά δεκαριά. Με τα ραγισμένα μαζί είναι 25-30.

Το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν σκαλιά χωρίς πρόβλημα και σκαλιά με πρόβλημα σε όλα σχεδόν τα πλακίδια. Από εκεί συμπέρανα πως μάλλον είναι κακοτεχνία.

Προφανώς είναι κακοτεχνία,κι αυτό φαίνεται απ`το πόσο "άδειο" από τσιμέντο είναι το σημείο στο οποίο προσπαθείς να κολλήσεις πλακάκι.
Αν το υπόστρωμα η "βάση" είναι σαθρή,ό,τι υλικό και να βάλεις θα πάρεις το πλακάκι στη μασχάλη σύντομα.
Όσα και να πληρώσεις για σούπερ-ντούπερ συγκολητικά (τελευταίας τεχνολογίας και επόμενης γενιάς,μη σου πω και μεθεπόμενης),τη συγκεκριμένη γωνία θα την πέρνεις μαζί σου κάθε φορά που ανεβαίνεις τα σκαλιά.
Αν δεν μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα συνολικά,θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις μια παλαιϊκή τεχνική και να τα κάνεις "κολυμπητά".
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λάσπη (τσιμέντο-άμμος-ασβέστης) και τα πλακάκια (εφόσων είναι κεραμικά και η πίσω πλευρά είναι πορώδης) να είναι απ`την προηγούμενη μέσα σε νερό (γέμισε μια σκάφη κι άστα μέσα το βράδυ).
Είμαι σχεδόν σίγουρος (το σχεδόν το λέω γιατί δεν το έχω δει από κοντά και πάντα υπάρχουν και άλλες παράμετροι) ότι αν το κάνεις έτσι όταν έρθει η ώρα να τα ξηλώσεις όλα και να το φτιάξεις απ`την αρχή,τα υπόλοιπα θα τα ξηλώσεις με τα μάτια και στα συγκεκριμένα θα θέλεις κομπρεσέρ.

Σωστή η λύση Δημήτρη ....κλασική και δοκιμασμένη !!!
Νομίζω ότι καλό είναι να πλυθεί καλά και η βάση (σκάλα) πριν βάλει την λάσπη για τα πλακάκια δηλαδή να είναι βρεγμένη.

Εννοείται ότι δεν βάζουμε οποιοδήποτε κονίαμα σε επιφάνεια που δεν έχει ποτιστεί με νερό.
Κατά προτίμηση το πλακώνουμε με το λάστιχο κανά μισάωρο πριν,και όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής το "ψεκάζουμε" με νερό πάλι.

Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

Στο εξοχικό που μένω τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με τα εξωτερικά σκαλιά της οικίας.

Τα σκαλιά είναι από κεραμικό υλικό, ίδιο με αυτό των κεραμιδιών.

Περίπου 10 χρόνια μετά την αρχική κατασκευή άρχισαν να ραγίζουν μερικά, τα περισσότερα στο ίδιο σημείο.

Φέτος κάποια από αυτά που ήταν απλώς ραγισμένα έχουν ξεκολλήσει εντελώς. Λογικό διότι η περιοχή είναι σε υψόμετρο (πάνω από 1200 μέτρα) και το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Στη σκέψη αλλαγής των συγκεκριμένων τμημάτων της σκάλας, υπάρχει πρόβλημα διότι έχουν πάψει να παράγονται.

Έτσι καταλήγω στην (προσωρινή) λύση της συγκόλλησης, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτούν όλα τα σκαλοπάτια από την αρχή με ανθεκτικότερο υλικό (πέτρα, μάρμαρο κλπ).

Έχετε να προτείνετε κάποιο προϊόν (κόλλα συγκόλλησης) που να έχει καλό αποτέλεσμα και να διαρκέσει;

Έχω προσπαθήσει με διάφορες κόλλες του εμπορίου χωρίς αποτέλεσμα. Την επόμενη χρονιά τα ίδια.

Επίσης, αν γνωρίζετε και τη μέθοδο μιας επιτυχημένης τέτοιας συγκόλλησης θα σας ήμουν ευγνώμων.
Δεν φταινε οι κολλες και οι κακοτεχνίες,αλλα το ιδιο το πλακακι που τραβάει νερο και με το πολύ κρυο τα πεταει.
Κολλα τα με ότι εχεις και περνα βερνικι πετρας (κάθε χρονο) πριν φυγεις για χειμωνα.
Όταν το φτιαξεις απ την αρχη,βαλε μονο πετρα,οχι μαρμαρο,με αρμους με τσιμεντο και αμμο θαλασσης μαζι με ενισχυτικο τσιμεντου.
Φυσικα και εκει περασμα με βερνικι.
Ετσι ελυσα το πρόβλημα σε 1000 μ υψομετρο και με μειον 22 τον περασμενο χειμωνα.
Και όχι μονο σε σκαλα,αλλα και σε αυλες και σε περιμετροκο ντύσιμο του σπιτιου (για τα νερα) στο 1 μετρο,με πετρα...

Τωρα για το τσιμεντο της σκαλας...για την εποχη του...και πολύ είναι...

Σε ποια περιοχη εισαι?

Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

Δεν φταινε οι κολλες και οι κακοτεχνίες,αλλα το ιδιο το πλακακι που τραβάει νερο και με το πολύ κρυο τα πεταει.
Κολλα τα με ότι εχεις και περνα βερνικι πετρας (κάθε χρονο) πριν φυγεις για χειμωνα.
Όταν το φτιαξεις απ την αρχη,βαλε μονο πετρα,οχι μαρμαρο,με αρμους με τσιμεντο και αμμο θαλασσης μαζι με ενισχυτικο τσιμεντου.
Ετσι ελυσα το πρόβλημα σε 1000 μ υψομετρο και με μειον 22 τον περασμενο χειμωνα.
Και όχι μονο σε σκαλα,αλλα και σε αυλες και σε περιμετροκο ντύσιμο του σπιτιου (για τα νερα) στο 1 μετρο,με πετρα...

Σε ποια περιοχη εισαι?
Αν ακολουθήσεις την παραπάνω λύση (που είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική σύμφωνα με τον Πάνο),θα πρότεινα να αντικαταστήσεις το βερνίκι πέτρας (που με την πορσελάνινη-"γυαλιστερή" επιφάνεια του πλακιδίου δεν συνεργάζεται καλά,εξ ου και το πέρασμα κάθε χρόνο) με hyperdesmo.Αυτό το ρημαδοϋλικό λύνει χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

http://www.alchimica.com/gr/hyperdesmo-lv-p41.html

Απάντηση: Re: Συγκόλληση τμημάτων σκαλιών από κεραμικό υλικό.

Σε ποια περιοχη εισαι?

Κρανιά Ασπροποτάμου. Νομός Τρικάλων - Νότια Πίνδος

Σήμερα έβγαλα ένα βαρέλι δρύινο από την αποθήκη. Έχει να χρησιμοποιηθεί μια πενταετία. Το ελυσα και το επλυνα. Με ποια διαδικασία το καθαρίζω και το κλείνω; μήπως δεν φτιάχνεται πια;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τοποθέτηση εξωτερικού πατώματος (deck)

Καλημέρα. Θέλω να βάλω σανίδες για το πάτωμα βεράντας (σκεπασμένης) σε ένα παιδικό σπιτάκι (οπότε το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο). Η βάση για το πάτωμα είναι δοκάρια 5Χ15εκ. Αγόρασα σανίδες deck 2X12εκ (αυτές με την ανάγλυφη επιφάνεια) και είχα σκοπό να τις καρφώσω με γαλβανισμένα καρφιά 4Χ50 χιλ. - δύο καρφιά σε κάθε "διασταύρωση" σανίδας-δοκαριού. Έκανα μια δοκιμή και το καρφί φαίνεται πολύ (έχει μεγάλο κεφάλι). Να προχωρήσω λέτε ή υπάρχει και καλύτερος τρόπος για την τοποθέτηση?

20170723DSC02292_2_zpsotvddvwo.jpg

Το ίδιο θα φαίνονται και οι ξυλόβιδες (το ίδιο μεγάλο κεφάλι έχουν) και επιπλέον σκουριάζουν νομίζω. Πως τις φυτεύεις?

Καλησπέρα,

Μάστορες τα φώτα σας...
θέλω να φτιάξω ένα γραφείο - βιβλιοθήκη με μελαμίνη. Θα χρησιμοποιήσω 25αρα μελαμίνη. Θέλω όμως ο πάγκος του γραφείου να έχει αυτό το σχημα,
ΓŽβ€œΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΏ ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒΉΓŽΒΏΓβ€¦ Final2.png

και να έχει στα σοκορα συγκόλληση pvc χοντρή...

Μόνος μου δεν μπορώ να το κάνω.... ξέρετε κάναν μαραγκό στην Θεσσαλονίκη (και ανατολικη πιο καλά..!) μου να μπορέσει να το κάνει.
Θα του πάω δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι μελαμίνης, και θέλω να το κόψει και να κολλήσει χοντρό pvc συμφωνα με το σχέδιο...

Από αυτούς που αγοράζω τις μελαμίνες δεν μπορούν να το κόψουν και να το κολλήσουν έτσι ....

Ευχαριστώ

120 τετραγωνικά έχουμε τέτοιο πάτωμα,δε σου λέω θεωρητικές φιλοσοφίες.Το δράπανό σου ρυθμισμένο σε μεγάλη ροπή και η βίδα φυτεύεται!

Φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ για την φωτογραφία- τώρα το κατάλαβα. Αυτές στην φωτογραφία σου είναι κοινές ξυλόβιδες (νοβοπανόβιδες) ή κάτι πιο εξειδικευμένο?

επίσης για τις βίδες, εκτός των παραπάνω του Νίκου, εάν δεν θέλεις να φαίνεται καθόλου το κεφάλι, είτε στοκάρεις από πάνω τις τρύπες, είτε χώνεις τις βίδες 1εκ μέσα στο ξύλο και κόβεις καβίλιες και βάζεις από πάνω σαν καπάκι.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

επίσης για τις βίδες, εκτός των παραπάνω του Νίκου, εάν δεν θέλεις να φαίνεται καθόλου το κεφάλι, είτε στοκάρεις από πάνω τις τρύπες, είτε χώνεις τις βίδες 1εκ μέσα στο ξύλο και κόβεις καβίλιες και βάζεις από πάνω σαν καπάκι.

Εντάξει τελικά. Το δοκίμασα με απλή ξυλόβιδα 4Χ60 και βιδώνοντας να μπει ~μισό εκατοστό μέσα το κεφάλι, δείχνει μια χαρά. Θα το αφήσω έτσι, χωρίς στόκους ή καπάκια. Δυστυχώς δεν έχω μύτες για torx οπότε θα το προχωρήσω με τις κοινές ξυλόβιδες.