Μάστορες τα φώτα σας!!

Εδωσες μονο βαρυτητα στην τροφοδοσια και δεν κοιταξες καθολου τα ρευματα, αν ειναι σωστα "χρονισμενα".
Γι' αυτο και σε ρωτησα ποιο μοτερ ειναι να δω αν και πως μεταβαλει την προπορεια σπινθηρα, αναλογα με τις στροφες ή το φορτιο.
Παντα ταυτοποιουμε τον τυπο του κινητηρα, ωστε να δουμε τι τεχνολογια χρησιμοποιει.
Ελπιζω να μην καθαριζες τα ζιγκλερ με συρματα και βελονια.

Εδωσες μονο βαρυτητα στην τροφοδοσια και δεν κοιταξες καθολου τα ρευματα, αν ειναι σωστα "χρονισμενα".
Γι' αυτο και σε ρωτησα ποιο μοτερ ειναι να δω αν και πως μεταβαλει την προπορεια σπινθηρα, αναλογα με τις στροφες ή το φορτιο.
Παντα ταυτοποιουμε τον τυπο του κινητηρα, ωστε να δουμε τι τεχνολογια χρησιμοποιει.
Ελπιζω να μην καθαριζες τα ζιγκλερ με συρματα και βελονια.

Εσύ το ανεβάζεις επίπεδο και δεν είμαι για τέτοια σε αυτή τη φάση :)
Ούτε καν που γράφει το μοντέλο δε ξέρω!

Σκέψου όσο έβγαζα το καρμπυρατέρ είχα 2 3χρονα αγόρια να βάζουν εργαλεία στην εξάτμιση :)

Το καθάρισμα το έκανα με βενζίνη-πινέλο-χαρτί κουζίνας-αέρα υπο πίεση.

Ενταξει "μωρε" μην "ψαρωνεις" με την "προπορεια σπινθηρα", το αβανς εννοω, αν "σκαει" δηλαδη ο σπινθιρας στο μπουζι την ωρα που πρεπει ή οχι. Αλλα επρεπε να ξερω αν ειναι με μανιατο (= γενητρια υψηλης) ή πολλαπλασιαστη, καθως και αν μεταβαλεται το αβανς με καποιο φυγοκεντρικο συστημα, καθως στις απλες διχρονες δεν συμβαινει παντα αυτο.
Να τα χαιρεσαι τα αγορια σου Θωδορή, να σου ζησουν.

Σε ευχαριστώ :)

Όταν μιλήσω με το μηχανικό (μάλλον αύριο) θα μάθω τί είχε και θα τον ρωτήσω για τα του ρεύματος να τα έχω στο νού μου την επόμενη φορά.
Αν και πιστεύω ότι απο κάπου έχανε γιατί είδα πολλές μαυρίλες έξω απο τον κινητήρα.

Τώρα να χάνει στις πολλές στροφές και όχι στις λίγες δε ξέρω αν γίνεται.

Πάμε στο επόμενο θέμα που με "βασανίζει" αυτή τη περίοδο.

Θέλω να φτιάξω μία αποθήκη κήπου γιατί στο μηχανοστάσιο πλέον με το ζόρι ανοίγει η πόρτα και δεν είναι να βάζω μέσα στο σπίτι βενζίνες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Έχω ρίξει ήδη τη βάση (μπετό) και παίρνω προσφορές για το υλικό των τοίχων.
Οροφή θα μπεί πανελ πολυουρεθανης.

Μία λύση είναι στραντζαριστός γαλβανιζέ σκελετός και κόντρα πλακέ 18χιλιοστά κινέζικο. (+βάψιμο απο εμένα)
Άλλη είναι ίδιος σκελετός και πάνελ τοίχου.
Το τούβλο το έχω απορρίψει.
Τη σκέτη λαμαρίνα επίσης επειδή είναι άσχημη και θα κάνει υγροποιήσεις (βάση αυτά που μου είπε ο σιδεράς).

Έχω άλλη επιλογή στο ίδιο οικονομικό επίπεδο που δεν έχω σκεφτεί?
Έχω ρωτήσει το περγκολά μου και περιμένω να ρωτήσει τιμές μήπως βρεί κάτι.

Η άλλη σου επιλογή είναι σκελετός από ξύλο τετραγωνικής διατομής αλλά δε νομίζω να βγαίνει φθηνότερο + ότι θα θέλει πολύ περισσότερη συντήρηση.
Μπορείς να χτίσεις γύρω-γύρω και με τσιμεντόλιθους, πιο οικονομικά από τούβλο.

Ή πορμπετον ytong που ειναινευκολο στο χτισιμο. Απλα το σοβατισμα ειναι επιβεβλημενο!

AlphaBlock ή Ytong που είπε και ο φίλος πιο πάνω. Φθηνή λύση που τη κάνεις μόνος σου. Του ρίχνεις και ένα σοφάντισμα και ξεχνάς ότι υπάρχει. Μέχρι 15τ.μ. δε χρειάζεται κολώνες αρκεί στις γωνίες να το κάνεις "πλεκτό" ή "σταυρωτά" όπως λένε και οι μάστορες.

Σε ευχαριστώ :)

Όταν μιλήσω με το μηχανικό (μάλλον αύριο) θα μάθω τί είχε και θα τον ρωτήσω για τα του ρεύματος να τα έχω στο νού μου την επόμενη φορά.
Αν και πιστεύω ότι απο κάπου έχανε γιατί είδα πολλές μαυρίλες έξω απο τον κινητήρα.

Τώρα να χάνει στις πολλές στροφές και όχι στις λίγες δε ξέρω αν γίνεται.

Πάμε στο επόμενο θέμα που με "βασανίζει" αυτή τη περίοδο.

Θέλω να φτιάξω μία αποθήκη κήπου γιατί στο μηχανοστάσιο πλέον με το ζόρι ανοίγει η πόρτα και δεν είναι να βάζω μέσα στο σπίτι βενζίνες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Μία λύση είναι στραντζαριστός γαλβανιζέ σκελετός και κόντρα πλακέ 18χιλιοστά κινέζικο. (+βάψιμο απο εμένα)
Τη σκέτη λαμαρίνα επίσης επειδή είναι άσχημη και θα κάνει υγροποιήσεις (βάση αυτά που μου είπε ο σιδεράς).

Έχω άλλη επιλογή στο ίδιο οικονομικό επίπεδο που δεν έχω σκεφτεί?
Έχω ρωτήσει το περγκολά μου και περιμένω να ρωτήσει τιμές μήπως βρεί κάτι.

Σιδηρογωνιες και τσίγκο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

...

...

Εαν δεν σε απασχολει το οπτικο αποτελεσμα, δηλαδη μπορει να μην ταιριαζει με τον υπολοιπο χωρο – κατασκευες, βαλε πανελ πολυουρεθανης, γρηγορη και ευκολη τοποθετηση, αντοχη, μονωση, χωρις συντηρηση για παρα πολλα χρονια.

Η άλλη σου επιλογή είναι σκελετός από ξύλο τετραγωνικής διατομής αλλά δε νομίζω να βγαίνει φθηνότερο + ότι θα θέλει πολύ περισσότερη συντήρηση.
Μπορείς να χτίσεις γύρω-γύρω και με τσιμεντόλιθους, πιο οικονομικά από τούβλο.

Για ξύλινο σκελετό περιμένω προσφορά αλλά και εγώ νομίζω ότι θα βγεί ακριβότερα απο το σίδερο.

Ή πορμπετον ytong που ειναινευκολο στο χτισιμο. Απλα το σοβατισμα ειναι επιβεβλημενο!

Το ytong έχω ακούσει ότι δεν κάνει για εξωτερικό τοίχο εκτός αν μπεί απο την εσωτερική σε διπλό τοίχο.
Αν μπεί μόνο του τότε θέλει εξωτερικά υδρομόνωση εκτός του σοβατίσματος.

Με την υγρασία θρυμματίζεται. Το έχω δεί και στην πράξη που κάνανε υδρομόνωση μετά.

Τι διαστάσεις περίπου έχεις στο μυαλό σου;

4 χ 2.5-3.0 δε θυμάμαι ακριβώς

AlphaBlock ή Ytong που είπε και ο φίλος πιο πάνω. Φθηνή λύση που τη κάνεις μόνος σου. Του ρίχνεις και ένα σοφάντισμα και ξεχνάς ότι υπάρχει. Μέχρι 15τ.μ. δε χρειάζεται κολώνες αρκεί στις γωνίες να το κάνεις "πλεκτό" ή "σταυρωτά" όπως λένε και οι μάστορες.

βλέπε πιο πάνω τί πιστεύω για το ytong/alphablock

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα μηχανικό μήπως χρειάζεσαι άδεια.

Σίγουρα θέλει άδεια.
Νομίζω και ένα BBQ θέλει άδεια...

Σιδηρογωνιες και τσίγκο.

Το τσίγκο τον απέρριψα λόγο εμφάνισης και υγροποίησης εσωτερικά.

Εαν δεν σε απασχολει το οπτικο αποτελεσμα, δηλαδη μπορει να μην ταιριαζει με τον υπολοιπο χωρο – κατασκευες, βαλε πανελ πολυουρεθανης, γρηγορη και ευκολη τοποθετηση, αντοχη, μονωση, χωρις συντηρηση για παρα πολλα χρονια.

Περιμένω να πάρω προσφορά. Αν η διαφορά τιμής είναι μικρή με το κινέζικο κόντρα πλακέ αυτό βλέπω να επιλέγω λόγο μηδαμινής συντήρησης γιατί και αυτή κοστίζει.
Για ~25 τετραγωνικά επιφάνεια να υπολογίζω ένα 50άρι ευρώ λάδι βαψίματος στο ξύλο συν 2-3 ώρες δουλειά?
Και αυτό βαριά κάθε 3-4 χρόνια?

Πάλι σας ευχαριστώ για τις ιδέες :)

Μία φλάντζα έχανε.
Αν κατάλαβα καλά ήταν εξωτερική του κινητήρα εκεί που ο άξονας δίνει κίνηση σε ένα "γραναζι" σαν βαρίδι που κάνει και τη δουλειά του συμπλέκτη.

Δεν έβγαινε απο την εξωτερική πλευρά και άνοιξε τον κινητήρα.
Οπότε απο 15 ευρώ ανεβήκαμε στα 80 αφού θα αλλαχτούν και 2-3 ρουλεμάν και τσιμούχες.
Όλα τα άλλα είναι μια χαρά.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν θέμα και τα μαχαίρια. Έχει κόψει η τρίτη σειρά και κρατιούνται απο μία βίδα.
Μου είπε ότι αν το κολλήσει θα ξανακόψει γρήγορα και προτείνει αλλαγή του σωλήνα-άξονα.

Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι στο χωράφι έχω άπειρες πέτρες που σιγά σιγά τις βγάζω με το σκαπτικό και τις μαζέυω σε σωρό.
Αλλά κάθε λίγο βρίσκει σε πέτρα και σβήνει απο το ζόρι.
Έτσι χαλάνε και τα μαχαίρια και ο κινητήρας.

Οπότε μάλλον θα φέρω τρακτέρ με πιρούνα να μου κάνει μερικά περάσματα μπάς και γλιτώσω μελλοντικά έξοδα.

Όταν είσαι ερασιτέχνης αυτά παθαίνεις :)

Μαστορες, παστορες και καστορες, πως αποφλλοιωνουμε ενα κουτσουρο που ναι μεν εχει ξεραθει αλλα ισως οχι αρκετα ωστε να εχει ξεκολλησει η φλουδα εξολοκληρου?
Υπαρχει καποια μαγκια να επισπευσουμε τη διαδικασια αυτη χωρις να φθειρουμε το εσωτερικο ξυλο?

Η συνέχεια για το σκαπτικό....

Τελικά μετά το δέσιμο πάλι έκανε σκασίματα και υποψιάζονται τα ρεύματα.
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για +200 ευρώ οπότε συζητάμε για καινούργιο κινητήρα...

Αυτόν τον κινητήρα έχω τώρα (δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά)
http://www.minotavros.gr/component/...acturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/

Αυτά όλα χωρίς να το έχω ψάξει αλλά υποτίθεται υπάρχει εμπιστοσύνη.

Μαστορες λιγα φωτα ακομη θελω...

Απεκτησα δυο ξυλα τυπου καδρονακια απο μια καριολα (το κρεβατι) αρκετα σκουρα! Εξωτερικα φαινονται να ειναι περασμενα με κατι.

Εκανα μερικες κοπες να δειτε τα νερα, ειναι πολυ ομοιομορφα και δεν εχουν διακυμανσεις. Επισης μια τομη τη περασα με λινελαιο. Πολυ σκουρο βγηκε.
Μηπως μπορειτε να καταλαβετε τι ξυλο ειναι?