Μάστορες τα φώτα σας!!

Η συνέχεια για το σκαπτικό....

Τελικά μετά το δέσιμο πάλι έκανε σκασίματα και υποψιάζονται τα ρεύματα.
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για +200 ευρώ οπότε συζητάμε για καινούργιο κινητήρα...

Αυτόν τον κινητήρα έχω τώρα (δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά)
http://www.minotavros.gr/component/...acturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,26/

Αυτά όλα χωρίς να το έχω ψάξει αλλά υποτίθεται υπάρχει εμπιστοσύνη.
Σε πιο επώνυμο κινητήρα κοίταξες;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε πιο επώνυμο κινητήρα κοίταξες;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ακόμα δεν εχω δεί τίποτα. Με ενημέρωσε χτές 8 το βράδυ τηλεφωνικά.
Θα περάσω απο το συνεργείο σήμερα να τα πούμε απο κοντά.

160cc Ισπανια, καρμπ amal.

εχει ηλεκτρονικη-πολλ/στη-αιστητηρα στροφαλου 3 σε 1 πακετο κωδικος 1512-18. Πηνια μαλλον μεσα στο ροτορα με κωδικο 1212-12 για δεξιοστροφο ή 1212-13 για αριστεροστροφο.

Κοιτας γειωσεις, καλωδια, διαρροες - βραχυκυκλωματα, σφηνα-σφηνοδρομο στροφαλου - ροτορα, λασκαρισμενες βιδες, μαγνητακι 'η οτι αλλο εχει και διαβαζει στροφες πανω στο ροτορα, αλλιως μετα στατορα (3 σε 1) και ροτορα.

Αυτα σε πολυ γρηγορη χωρις να το δω σε βαθος, και μπορει να κανω λαθος καπου. Μην τα προτεινεις στο μαστορα ευθεως, αν δεν ξερεις τον τροπο ουτε πλαγιως, γιατι θα το θεωρησει εξυπναδα απο μερους σου, αμφισβητηση της ικανοτητας του , και θα "στην εχει στημενη στη γωνια".

Parts list

http://agricolablasco.com/Repuestos/REPUESTOS%20motor%20Minsel%20para%20montados%20en%20Mollon%20Agria%20Pasquali%20Truss%20Vh.pdf

Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Κάτι μου είπε για την ηλεκτρονική και ότι θα προσπαθούσε να τη βγάλει σήμερα. Και ότι είχε μία ρωγμή το βολάν και σήμερα που προσπάθησε έσπασε οπότε την κάτσαμε.
Τί να πώ!

Να το κυνηγήσω για το συγκεκριμένο κινητήρα ή δεν είναι αξιόπιστος?
Και όντως η ζημιά είναι μεγάλη?

Πήγα και το είδα και μιλήσαμε.

Τα ρεύματα απο ότι είδα δεν είναι τίποτα.
Μία ηλεκτρονική/πηνίο και κάτι μαγνήτες στο βολάν.

Τα κόστη...

80 το αρχικό κουστούμι (φλάτζες, ρουλεμάν, τσιμούχα)
Σπασμένο βολάν = 36 ευρώ μεταχειρισμένο που δε ξέρω αν πρέπει να ψάξω για κάποιο συγκεκριμένο κωδικό

Σκέφτηκε να τρίψει τους μαγνήτες γιατί το είχα έξω. Μήπως με τις υγρασίες έπαθε κάτι.
Αν δε φτιάξει θα χρειαστώ μάλλον και ηλεκτρονική/πηνίο άλλα 70

Και πάλι χωρίς εγγύηση ότι δε θα έχει θέμα.
Σύνολο 190

Προτείνει αλλαγή κινητήρα με Campeon 150 που δε μου γεμίζει το μάτι στα 350 τελική
Ή Τετράχρονο που εκτός απο την αυξημένη τιμή αγοράς του κινητήρα χρειάζεται και + 80 για κάποιες μετατροπές (βάση και μετάδοση)
δηλαδή θα ανέβω πάνω απο 450 και λόγο ελάχιστης χρήσης που κάνω δε νομίζω να αξίζει.

Για ρίξτε ψήφους παρακαλώ :)

Καλησπέρα στην παρέα. Πριν από δέκα και κάτι μήνες είχε κολλήσει ένα καλώδιο utp σε ένα λούκι γύψινο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. αλλά μετά το καλοκαίρι ξεκόλλησε και "έπεσε" το καλώδιο. Ξέρετε μήπως γιατί; Επίσης τι μπορώ να κάνω για να μην συμβεί και να αποφύγω αυτό το φαινόμενο ξανά στο μέλλον; Ρόκα θα προτιμούσα να την αποφύγω γιατί δεν μ αρέσει οπτικά και αφήνει τρύπες στον τοίχο. Ευχαριστώ!

edit: επειδή μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικές οι φωτογραφίες και πιάνουν χώρο τι πρέπει να αλλάξω; ή αν γίνεται κάποιος mod να το φτιάξει.

Attachments

• IMG_20171017_132659 new.jpg
    IMG_20171017_132659 new.jpg
    25.8 KB · Views: 110
  • IMG_20171017_132708new .jpg
    IMG_20171017_132708new .jpg
    30.6 KB · Views: 114
Με θερμοκολλα το κόλλησες λογικά ε; Κλασικό φαινόμενο ακόμη και σε πιο ελαφριά καλώδια, ιδίως με τις μεταβολές της θερμοκρασίες στην πορεία του χρόνου...
Δεν ξέρω μήπως με καλύτερης ποιότητας/διαφορετικής σύστασης ράβδους μπορεί να γίνει πιο καλή δουλειά.

Α ναι συγγνώμη για την παράλειψη. Η κόλληση έγινε με θερμοκόλλα με πιστόλι κόλλας. Τα sticks τα είχα πάρει από leroy merlin συγκεκριμένα αυτά εδώ

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πήγα και το είδα και μιλήσαμε.

Τα ρεύματα απο ότι είδα δεν είναι τίποτα.
Μία ηλεκτρονική/πηνίο και κάτι μαγνήτες στο βολάν.

Τα κόστη...

80 το αρχικό κουστούμι (φλάτζες, ρουλεμάν, τσιμούχα)
Σπασμένο βολάν = 36 ευρώ μεταχειρισμένο που δε ξέρω αν πρέπει να ψάξω για κάποιο συγκεκριμένο κωδικό

Σκέφτηκε να τρίψει τους μαγνήτες γιατί το είχα έξω. Μήπως με τις υγρασίες έπαθε κάτι.
Αν δε φτιάξει θα χρειαστώ μάλλον και ηλεκτρονική/πηνίο άλλα 70

Και πάλι χωρίς εγγύηση ότι δε θα έχει θέμα.
Σύνολο 190

Προτείνει αλλαγή κινητήρα με Campeon 150 που δε μου γεμίζει το μάτι στα 350 τελική
Ή Τετράχρονο που εκτός απο την αυξημένη τιμή αγοράς του κινητήρα χρειάζεται και + 80 για κάποιες μετατροπές (βάση και μετάδοση)
δηλαδή θα ανέβω πάνω απο 450 και λόγο ελάχιστης χρήσης που κάνω δε νομίζω να αξίζει.

Για ρίξτε ψήφους παρακαλώ :)
Με αυτα και με εκεινα ξεχασα γιατι μηχανημα μιλαμε...σκαλιστηκο?
Μηπως να δεις να παρεις καινουργιο?

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με αυτα και με εκεινα ξεχασα γιατι μηχανημα μιλαμε...σκαλιστηκο?
Μηπως να δεις να παρεις καινουργιο?

Δε νομίζω να έχει νόημα να το συζητάω.
Το μηχάνημα είναι γουρούνι και όχι παιχνιδάκι που βλέπω στα < 1000.
Και εγώ κοιτάω να ρίξω το κόστος σε βάθος 5ετίας

Είναι σαν της φωτογραφίας χωρίς ταχύτητες.

4505604_orig.png

Εγώ έχω το μικρόβιο της επιδιόρθωσης και θα έψαχνα την επισκευή εφόσον εμπιστεύομουν το μάστορα....
Οι δίχρονοι κινητήρες είναι απλές διατάξεις και αν δεν έχουν ραγίσει/διαβρωθεί, κατά κανόνα μπορούν να επισκευαστούν χωρίς πρόβλημα. Αρκεί να βρεις τι φταίει...

Αλλιώς ή ψάχνεις για πιο δυνατό δίχρονο μοτερ από αυτό που σου πρότεινε, αφού εκείνο δε σε πείθει, ή βάζεις τον τετράχρονο και τελειώνεις.

Α ναι συγγνώμη για την παράλειψη. Η κόλληση έγινε με θερμοκόλλα με πιστόλι κόλλας. Τα sticks τα είχα πάρει από leroy merlin συγκεκριμένα αυτά εδώ

Δεν ξέρω αν με άλλα στικ θα κάνεις καλύτερη δουλειά.
Μια άλλη λύση είναι αυτοκόλλητο καναλάκι (που ίσως ενισχύσεις με κόλλα τύπου BISON Montage)

Δυστυχώς η θερμοσιλικονη δεν αντέχει.
Μια καλή λύση είναι αυτοκόλλητο καναλακι ενός καλωδίου που θα είναι και καλαίσθητο κιολας.
Η άλλη είναι κόλλημα με κάποια κόλλα όπως η Montague Fix της Bison.

Εγώ έχω το μικρόβιο της επιδιόρθωσης και θα έψαχνα την επισκευή εφόσον εμπιστεύομουν το μάστορα....
Οι δίχρονοι κινητήρες είναι απλές διατάξεις και αν δεν έχουν ραγίσει/διαβρωθεί, κατά κανόνα μπορούν να επισκευαστούν χωρίς πρόβλημα. Αρκεί να βρεις τι φταίει...

Αλλιώς ή ψάχνεις για πιο δυνατό δίχρονο μοτερ από αυτό που σου πρότεινε, αφού εκείνο δε σε πείθει, ή βάζεις τον τετράχρονο και τελειώνεις.

Δε με πείθει γιατί δεν είναι γνωστή σε εμένα μάρκα.
Όχι δηλαδή για κάποιο σοβαρό λόγο.

Ο τετράχρονος δε θα κάνει ποτέ του απόσβεση και θα είναι και πιο εύκολο να χαλάσει όντας πολυπλοκότερος. Έτσι νομίζω δηλαδή.
Δηλαδή είμαι μεταξύ επισκευής - επώνυμου τετράχρονου ~ 500 - campeon δίχρονος 350

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα στην παρέα. Πριν από δέκα και κάτι μήνες είχε κολλήσει ένα καλώδιο utp σε ένα λούκι γύψινο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. αλλά μετά το καλοκαίρι ξεκόλλησε και "έπεσε" το καλώδιο. Ξέρετε μήπως γιατί; Επίσης τι μπορώ να κάνω για να μην συμβεί και να αποφύγω αυτό το φαινόμενο ξανά στο μέλλον; Ρόκα θα προτιμούσα να την αποφύγω γιατί δεν μ αρέσει οπτικά και αφήνει τρύπες στον τοίχο. Ευχαριστώ!

edit: επειδή μου φαίνεται ότι είναι υπερβολικές οι φωτογραφίες και πιάνουν χώρο τι πρέπει να αλλάξω; ή αν γίνεται κάποιος mod να το φτιάξει.

Για να κολλησει ενα καλωδιο πρεπει να καιει – να ειναι πολυ υγρη η θερμοκολλα. Στη δικη σου περιπτωση θα πρεπει σε καθε τρεχον μετρο να τραβας και μια εξωτερικη γραμμη κολλας – να αγκαλιζει το καλωδιο.
Μηπως ειμαι η εξαιρεση? Χρησιμοποιω θερμοκολλα τα τελευταια 25 χρονια και δεν μου εχει ξεκολλησει τιποτα, οταν χρειαστηκε να ξεκολλησω καλωδιο ξηλωσα και το χρωμα - στοκο του τοιχου.

Mαλλον η επιφανεια η/και το καλωδιο δεν ειχε καθαριστει καλα απο σκονες κλπ.

Η επιφανεια πρεπει να περνιεται με ενα ελαφρως βρεγμενο πανακι και σε καποιες περιπτωσεις, αναλογα ποσο λεια ειναι η επιφανεια, ενα απαλο γυαλοχαρταρισμα ισως χρειαζεται για να αυξηθει η προσφυση.

Κόλα το πάλι πρόχειρα με θερμοκολα και μετά περνά με το δάχτυλο ακρυλική σιλικόνη και πιο όμορφο θα γίνει και για μια ζωή

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk