Μάστορες τα φώτα σας!!

παιδια θελω ιδεες για την κολληση σωληνων PVC. Αλλα ο ενας μεσα στον αλλο για ενα μηκος 5 εκατοστων περιπου.
Το ζητημα ειναι οτι οι διαφορες διατομες δεν σφιγγουν η μια μεσα στην αλλη, και ειδικα οι Φ 20 και 25 εχουν αρκετο κενο μεταξυ τους, σχεδον 1 χιλιοστο.
Δεν ξερω αν μπορει να χρησιμοποιηθει εποξικη 2 συστατικων και να "πιασει". θα με βολευε βεβαια γιατι θα μπορουσα να "παρω" το κενο με ενα στρωμα εμποτισμενης γαζας.

τι αλλο εχετε να μου προτεινετε?

Για να εξηγησω κανω μια πτυσομενη κεραια Yagi (σαν της τηλεορασης) αλλα στο σημειο που θα ενωνεται το καλωδιο σηματος με τα στοιχεια εκπομπης θελει μια καπως πολυπλοκη κατασκευη εσωτερικα με βιδες κτλ. Εκει εχω το θεμα

Υδραυλικος παντως οταν ειδα να συνδεει τις μεγαλες σωληνες pvc της λεκανης με την αποχετευση , τις ζεστανε με καμινετο για να μην υπαρχει κενο...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

θα μπορεσει να σταθει σε κενο 1μμ μεταξυ 2 κομματιων?

& με απλή σιλικόνη θα κάνεις δουλειά.
Δοκίμασε σε ένα μικρό κομμάτι πρώτα την συναρμογή τους.

παιδια θελω ιδεες για την κολληση σωληνων PVC. Αλλα ο ενας μεσα στον αλλο για ενα μηκος 5 εκατοστων περιπου.
Το ζητημα ειναι οτι οι διαφορες διατομες δεν σφιγγουν η μια μεσα στην αλλη, και ειδικα οι Φ 20 και 25 εχουν αρκετο κενο μεταξυ τους, σχεδον 1 χιλιοστο.
Δεν ξερω αν μπορει να χρησιμοποιηθει εποξικη 2 συστατικων και να "πιασει". θα με βολευε βεβαια γιατι θα μπορουσα να "παρω" το κενο με ενα στρωμα εμποτισμενης γαζας.

τι αλλο εχετε να μου προτεινετε?

Για να εξηγησω κανω μια πτυσομενη κεραια Yagi (σαν της τηλεορασης) αλλα στο σημειο που θα ενωνεται το καλωδιο σηματος με τα στοιχεια εκπομπης θελει μια καπως πολυπλοκη κατασκευη εσωτερικα με βιδες κτλ. Εκει εχω το θεμα

http://www.tomara.gr/index/products/construction?row=13945

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Υδραυλικος παντως οταν ειδα να συνδεει τις μεγαλες σωληνες pvc της λεκανης με την αποχετευση , τις ζεστανε με καμινετο για να μην υπαρχει κενο...

Συνήθως ακυρώνεις τελείως τις εργοστασιακές μούφες και ανοίγεις νέες με καμινέτο,όπου υπάρχει ανάγκη για καλή στεγανώτητα.
Αν δεν έχεις εμπειρία με καμινέτο και pvc,ένα πιστόλι θερμού αέρα θα σε βοηθήσει.Είναι πιο χρονοβόρο αλλά είναι (σχεδόν) αδύνατο να κάψεις την σωλήνα.

Συνήθως ακυρώνεις τελείως τις εργοστασιακές μούφες και ανοίγεις νέες με καμινέτο,όπου υπάρχει ανάγκη για καλή στεγανώτητα.
Αν δεν έχεις εμπειρία με καμινέτο και pvc,ένα πιστόλι θερμού αέρα θα σε βοηθήσει.Είναι πιο χρονοβόρο αλλά είναι (σχεδόν) αδύνατο να κάψεις την σωλήνα.

δεν θα το δοκιμασω παρα το οτι εχω πιστολι. για να πετυχει θα πρεπει να κανω 4 τορνευμενες (ξυλο ή μεταλλο) φορμες για να ανοιξει η σωληνα στην σωστη εσωτερικη διαμετρο.
(η διαδικασια ειναι η αντιστροφη της κατασκευης συνηθισμενης μουφας)

http://www.tomara.gr/index/products/construction?row=13945

αυτο ειναι αρκετα ακλο να το εχεις για καθε χρηση...
προς το παρον προσανατολιζομαι σητν φλατζοκολλα και πιθανον αν περασω και ενα πλαστικο ή ξυλινο πειρο καθετα. (θα αποφυγω τα μταλλα)

Αν είναι μεγάλη επιφάνεια βάλε κάτι φτηνό γιατί θα τραβήξει πολύ.
Μόλις κάνεις το τελευταίο τρίψιμο βρέξτο λίγο να σηκωθου´ν οι ίνες του ξύλου και ξανατρψε.
Μετά βάλε λινέλαιο αραιωμένο 50-50 με White Spirit. Σκούπισέ το και μετά από λίγο ξαναπέρνα το.

Βρε θα τα κανω αυτα, το ρετσινι που ξερναει τι να κανω

δεν θα το δοκιμασω παρα το οτι εχω πιστολι. για να πετυχει θα πρεπει να κανω 4 τορνευμενες (ξυλο ή μεταλλο) φορμες για να ανοιξει η σωληνα στην σωστη εσωτερικη διαμετρο.
(η διαδικασια ειναι η αντιστροφη της κατασκευης συνηθισμενης μουφας)
Δεν χρειάζεται ειδικό καλούπι,με την ίδια την σωλήνα ανοίγεις τη μουφα.

ναι αλλα εγω δεν θελω να ταιριαξω εσωτερικη διαμετρο, εξωτερικη θελω

Υπάρχει περίπτωση να βρούμε στην Ελλάδα τα 2 υλικά του video για να βάλουμε από κάτω στα σπρωχτήρια ώστε να πάμε κ εμείς σε αντίστοιχη κατασκευή ?

Είχε το Jumbo (και καταστήματα με οικιακά είδη) μια επιφάνεια αντιολισθητική σε κρεμ ή γκρι χρώμα, περίπου μισό τετραγωνικό. Φτηνή 1-1.5ε. Δεν την βρίσκω τώρα στο site αλλά υπάρχει αυτό με μικρότερες διαστάσεις. Πιστεύω αξίζει να το δοκιμάσεις, είναι πολύ φτηνό.

Είχε το Jumbo (και καταστήματα με οικιακά είδη) μια επιφάνεια αντιολισθητική σε κρεμ ή γκρι χρώμα, περίπου μισό τετραγωνικό. Φτηνή 1-1.5ε. Δεν την βρίσκω τώρα στο site αλλά υπάρχει αυτό με μικρότερες διαστάσεις. Πιστεύω αξίζει να το δοκιμάσεις, είναι πολύ φτηνό.

Οκ! Ήθελα κ το σφουγγαράκι, αλλά εκεί κάτι θα βρω να βάλω. Σε ευχαριστώ.
Όντως το Jumbo μας έχει ξελασπώσει αρκετές φορές.....!

Οκ! Ήθελα κ το σφουγγαράκι, αλλά εκεί κάτι θα βρω να βάλω. Σε ευχαριστώ.
Όντως το Jumbo μας έχει ξελασπώσει αρκετές φορές.....!

Νομίζω πως για υπόστρωμα από κάτω θα σου κάνει και το υλικό που έχουν τα περισσότερα mouse pads για να μην γλιστράνε. Το θέμα είναι πως θα το ξεκολλήσεις!

Αυτό που σκέφτηκες να κάνεις Κώστα αγοράζοντας από το Lidl τις αυτοκόλλητες λωρίδες και να χρησιμοποιήσεις την αγκαθωτή ...θα λειτουργήσει !!!!
Αν δεν το σκέφτηκες ...στο λέω εγώ :flipout::flipout::a0210:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτό που σκέφτηκες να κάνεις Κώστα αγοράζοντας από το Lidl τις αυτοκόλλητες λωρίδες και να χρησιμοποιήσεις την αγκαθωτή ...θα λειτουργήσει !!!!
Αν δεν το σκέφτηκες ...στο λέω εγώ :flipout::flipout::a0210:

:a0210::grandpa: