Μάστορες τα φώτα σας!!

Να σου πω με επιφυλαξη γιατι ισως δεν θυμαμαι καλα το υλικο, παιρνεις ενα ποτηρι νερο και διαλυεις μεσα μια κουταλια της σουπας οξαλικο οξυ και με ενα πινελο αλειφεις το ξυλο, μετα σιγα σιγα ακουμπας τις ακιδες της ηλεκτροποντας μεχρι λιγο πριν συναντηθουν τα "καμενα δεντρα", το ξυλο πρεπει να το βρεχεις συνεχως.

να εδω, αυτος βαραει και σε mdf
φτιαχνει μειγμα με νερο και μαγειρικη σοδα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξέρει κανείς πως ονομάζεται αυτό στην Ελλάδα...???

bc30661e9cdc08675d366163eb7bcb78.jpg

Ναι ξέρω για τι χρησιμοποιείται,απλά έχω φάει πόση ώρα και δεν μπορώ να το βρω σε κάποιο κατάστημα στο δίκτυο ώστε να δω τιμές.Για ντεκ με ενδιαφέρει και εμένα.

Καλημέρα σας, πρόκειται να κατασκευάσω μια αποθήκη κήπου και θα ήθελα τα φώτα σας.

Η όλη κατασκευή θα σταθεί πάνω σε τσιμεντένια μπλόκς (κυβόλιθο) 5 πόντων ώστε να μην έχει άμεση επαφή με νερά (ο χώρος που θα μπει έχει ήδη τσιμέντο αλλά θέλω να είναι λίγο υπερυψωμένη).

Σκέφτομαι λοιπόν το σκελετό της βάσης να τον κάνω Σάντουιτς με φύλλα από ξύλα.

Στην κάτω μεριά (που θα κοιτάει προς το τσιμέντο) θα τη κλείσω με λεπτό κόντρα πλακέ θαλάσσης ώστε να μην γεμίσουν οι γωνίες που θα σχηματίσουν τα ξύλα με μούχλα, αράχνες και κάθε λογής μαμούνια, καθώς και να μου επιτρέπει μια στο τόσο να βάζω λάστιχο χωρίς να φοβάμαι μη βραχεί το ξύλο.

Την πάνω μεριά της βάσης, αυτή που θα πατάω όταν μπαίνω μέσα, σκέφτομαι να βάλω ένα απλό κόντρα πλακέ του πόντου και να το περάσω με ένα απλό βερνίκι ώστε να μην μαδάει.

Τι λέτε, υπάρχει καλύτερος τρόπος;

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλησπέρα αγόρασα κάποια φυλλα κόντρα πλακέ θαλασης πεύκου.

Αυτά τα οβάλ σχήματα, που είναι όλα το ίδιο μέγεθος ξέρεις κάνεις τι μπορεί να είναι; Ειναι ροζοι;
75b8955c50a1f9139cff0258ca8aead0.jpg
55386be7184655ae1cc535fc37393bd8.jpg
450fdc1b0c965e5c7dee1475f82e4b34.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άρα τα έχετε ξαναδεί έτσι;

Επειδή δεν μου φάνηκε νορμάλ, δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από κόντρα πλακέ...και λέω μην είναι εντελώς μάπα το κομμάτι...

Μαπα δεν ειναι αλλα πρεπει να πωλουνται σε χαμηλοτερη τιμη λογω αυτης της ατελειας που επηρρεαζει μονο αισθητικα το ξυλο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Επειδή δεν μου φάνηκε νορμάλ, δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από κόντρα πλακέ...και λέω μην είναι εντελώς μάπα το κομμάτι...

Από θέμα αντοχής δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Από θέμα αισθητικής μόνο.

Θα μπορούσες να τους ζητήσεις να σου δώσουν άλλο κομμάτι (ή να το αλλάξεις αν δεν σου κάνει κόπο ή δεν το έχεις κόψει), αν θεωρείς ότι εκεί που θα τοποθετηθεί θα φαίνεται & θα σε "χαλάει" στο μάτι μόνιμα.

Ναι ναι απλα οπως το λες και εσυ σωστα υποδεικνυει χαμηλότερης ποιοτητας κοντρα πλακε.

Last edited:
Για την αποθηκη που λες να φτιαξεις, πρεπει να υπαρχει ενα καλο σχεδιο με σωστα υλικα και προσεγμενη κατασκευη για να μην καταρρευσει..
Δεν ειναι δυσκολο αλλα ουτε τοσο απλο οσο φαινεται. Εξαρταται βεβαια και απο τις διαστασεις που το θες.

Καλημέρα σας, πρόκειται να κατασκευάσω μια αποθήκη κήπου και θα ήθελα τα φώτα σας.

Σκέφτομαι λοιπόν το σκελετό της βάσης να τον κάνω Σάντουιτς με φύλλα από ξύλα.

Νομίζω για τον σκελετό της βάσης χρειάζεσαι δοκάρια. Ψάξε τιμές για δοκάρια που βάζουν στις πέργκολες (ανάλογα με το μέγεθος της αποθήκης που θα φτιάξεις) - είναι αρκετά προσιτές.
Αν σε ενδιαφέρει η αισθητική πλευρά του πρότζεκτ, βάλε σανίδες ραμποτέ για πάτωμα και τοίχους.

Δες και τα 3 βίνετο της σειράς που έχει ανεβάσει ο τύπος στο youtube - εγώ τα βρήκα πολύ κατατοπιστικά

https://www.youtube.com/watch?v=Xh_QMJALct4

Επίσης, ένας οδηγός της Blackanddecker για να πάρεις καμιά ιδέα:
https://www.scribd.com/document/223987434/Black-Decker-the-Complete-Guide-to-Contemporary-Sheds

Καλησπερα σε όλους..αφου ειμαι σε οργασμό εργασιών (σκεπαστρο για το μπαρμπεκιου,παγκακια ξυλινα και πολλα άλλα) πλησιάζω προς το υπόγειο...Η ερώτηση μου αφορά το πάτωμα του,είναι τσιμέντο της εποχής που φτιάχτηκε με ότι συνεπάγεται αυτο (μαδημα,σκόνη,δυσκολία στο σκουπισμα).Εκτός από τη λύση της τοποθέτησης πλακιδιων (η οποία μου είναι αρκετά χρονοβόρα) υπάρχει κάποια άλλη λύση να προτείνετε;
Αν έχει ξανασυζητηθει, σας παρακαλώ παραπεμψετε ..Ευχαριστώ ολους!

Βιομηχανικο δαπεδο πατριωτακι!
Εποξιδικο δυο συστατικων αντεχει ακομη και κίνηση βαρεων μηχανημάτων και διακοσμειται με ψηφιδες και γίνεται και σαν μωσαικο.

Σε ενα μερος του υπογειου εχει βαλει ο πατερας μου μοκετα και αντεχει εδω και 40+ χρονια και με βαρβατη χρηση!

Για την αποθηκη που λες να φτιαξεις, πρεπει να υπαρχει ενα καλο σχεδιο με σωστα υλικα και προσεγμενη κατασκευη για να μην καταρρευσει..
Δεν ειναι δυσκολο αλλα ουτε τοσο απλο οσο φαινεται. Εξαρταται βεβαια και απο τις διαστασεις που το θες.

Έχω φτιάξει σχέδιο η λογική είναι η παρακάτω:

1. Θα χρησιμοποιηθούν καδρόνια ελάτης 45χ45 σαν σκελετός για το σπιτάκι.
2. Τα καδρόνια που αποτελούν τη βάση θα γίνουν Σάντουιτς με φύλλα από κόντρα πλακέ θαλάσσης και ενδιάμεσα θα μπεί χαλίκι ώστε να προσθέτει βάρος στην κατασκευή και να μην έχει θέματα με τον αέρα. Θα καρφωθεί επίσης με κάποιο τρόπο που θα σκεφτώ και στο έδαφος. Τα καδρόνια και το κόντρα πλακέ θα περαστούν με βερνίκι ξύλου.
3. Το σπιτάκι θα ντυθεί περιμετρικά με Ραμποτέ όπως πολύ σωστά λέει ο φίλος dk31. Θα περαστούν μετά με βερνίκι εμποτισμού.
4. Για ταβάνι θα μπούν πάλι φύλλα κόντρα πλακέ και από πάνω ασφαλτόπανο ώστε να μην υπάρχουν θέματα με νερό.

Νομίζω για τον σκελετό της βάσης χρειάζεσαι δοκάρια. Ψάξε τιμές για δοκάρια που βάζουν στις πέργκολες (ανάλογα με το μέγεθος της αποθήκης που θα φτιάξεις) - είναι αρκετά προσιτές.
Αν σε ενδιαφέρει η αισθητική πλευρά του πρότζεκτ, βάλε σανίδες ραμποτέ για πάτωμα και τοίχους.

Δες και τα 3 βίνετο της σειράς που έχει ανεβάσει ο τύπος στο youtube - εγώ τα βρήκα πολύ κατατοπιστικά

https://www.youtube.com/watch?v=Xh_QMJALct4

Επίσης, ένας οδηγός της Blackanddecker για να πάρεις καμιά ιδέα:
https://www.scribd.com/document/223987434/Black-Decker-the-Complete-Guide-to-Contemporary-Sheds

Σ´ευχαριστώ πολύ για τα βίντεο και τις συμβουλές. Η αποθηκούλα θα είναι 1.8μέτρα x 1.5μέτρα, μήπως είναι υπερβολικά τα δοκάρια περγκολας; Νομίζω πως μέ ένα καλό δέσιμο θα είναι σταθερά.

Μαπα δεν ειναι αλλα πρεπει να πωλουνται σε χαμηλοτερη τιμη λογω αυτης της ατελειας που επηρρεαζει μονο αισθητικα το ξυλο.

Από θέμα αντοχής δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Από θέμα αισθητικής μόνο.

Θα μπορούσες να τους ζητήσεις να σου δώσουν άλλο κομμάτι (ή να το αλλάξεις αν δεν σου κάνει κόπο ή δεν το έχεις κόψει), αν θεωρείς ότι εκεί που θα τοποθετηθεί θα φαίνεται & θα σε "χαλάει" στο μάτι μόνιμα.

Ναι ναι απλα οπως το λες και εσυ σωστα υποδεικνυει χαμηλότερης ποιοτητας κοντρα πλακε.

Μάστοροι, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ευτυχώς τα συγκεκριμένα θα μπουν από την κάτω μεριά οπότε δεν επηρεάζουν αισθητικά.

Last edited:
Γειά σου και πάλι George.

1,5 Χ 1,8 είναι όντως αρκετά μικρό. Στην θέση σου θα πήγαινα ως εξής:
- 4 τσιμεντένιες βάσεις, μία σε κάθε γωνία
- Δοκάρι 5Χ15εκ για πλαίσιο της βάσης. Αν σου φαίνεται χοντρό, σκέψου ότι στην μέση από το μήκος 1,8μ θα έχει να κρατάει το βάρος της αποθήκης + ότι θα έχεις μέσα + το βάρος όποιου είναι μέσα. Εξάλλου, για τα μέτρα που θες θα σου στοιχίσει κάνα 50
- Για πάτωμα ραμποτέ 2εκ πάχος. Υπολόγιζε κάνα 45άρι
-Τοίχοι με 35Χ45χιλ πλαίσιο και ραμποτέ 14χιλ πάχος
-Για σκεπή ότι είπες. Το ασφαλτόπανο νομίζω δεν πάει μόνο του - μπαίνει ανάμεσα στις σανίδες της σκεπής και τα κεραμίδια.

Το άλλο με το σάντουιτς και το χαλίκι που γράφεις είναι τελείως περιττό. Η κατασκευή θα σου βγεί 100+ κιλά και στερεωμένη πάνω στις τσιμεντένιες βάσεις δεν πρόκειται να πάει πουθενά και Μύκονο να το στήσεις...

ΥΓ: δεν είμαι επαγγελματίας - ούτε καν μάστορας. Απλά το έχω ψάξει το θέμα αρκετά λόγω κατασκευής δεντρόσπιτου (θα το βρείς εδώ σαν θέμα, μερικά thread παρακάτω). Άμα γκουγκλάρεις "DIY shed" θα βρεις άπειρο υλικό να μελετήσεις και να πάρεις ιδέες.

Γειά σου και πάλι George.

1,5 Χ 1,8 είναι όντως αρκετά μικρό. Στην θέση σου θα πήγαινα ως εξής:
- 4 τσιμεντένιες βάσεις, μία σε κάθε γωνία
- Δοκάρι 5Χ15εκ για πλαίσιο της βάσης. Αν σου φαίνεται χοντρό, σκέψου ότι στην μέση από το μήκος 1,8μ θα έχει να κρατάει το βάρος της αποθήκης + ότι θα έχεις μέσα + το βάρος όποιου είναι μέσα. Εξάλλου, για τα μέτρα που θες θα σου στοιχίσει κάνα 50
- Για πάτωμα ραμποτέ 2εκ πάχος. Υπολόγιζε κάνα 45άρι
-Τοίχοι με 35Χ45χιλ πλαίσιο και ραμποτέ 14χιλ πάχος
-Για σκεπή ότι είπες. Το ασφαλτόπανο νομίζω δεν πάει μόνο του - μπαίνει ανάμεσα στις σανίδες της σκεπής και τα κεραμίδια.

Το άλλο με το σάντουιτς και το χαλίκι που γράφεις είναι τελείως περιττό. Η κατασκευή θα σου βγεί 100+ κιλά και στερεωμένη πάνω στις τσιμεντένιες βάσεις δεν πρόκειται να πάει πουθενά και Μύκονο να το στήσεις...

ΥΓ: δεν είμαι επαγγελματίας - ούτε καν μάστορας. Απλά το έχω ψάξει το θέμα αρκετά λόγω κατασκευής δεντρόσπιτου (θα το βρείς εδώ σαν θέμα, μερικά thread παρακάτω). Άμα γκουγκλάρεις "DIY shed" θα βρεις άπειρο υλικό να μελετήσεις και να πάρεις ιδέες.

Σε ευχαριστώ και πάλι, για την βάση το λες σωστά, εφόσον είναι μικρό το μέγεθος θα την δουλέψω με τέτοια διατομή.

Για το πάτωμα θεωρείς ότι το ραμποτέ θα είναι καλύτερο από κόντρα πλακέ; ή το λές για θέμα αισθητικής; Λες στο μήνυμα σου "τοίχοι με 15Χ45χιλ πλαίσιο και ραμποτέ 14χιλ πάχος". Τι εννοείς με το πλαίσιο, το σκελετό; δε μπορώ να το καταλάβω.

Επίσης, χρησιμοποίησες εμποτισμένο ραμποτέ στο δεντρόσπιτο ή το έβαψες;

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, όσο για το "Σαντουιτς" μπορεί και να πεινούσα όταν έκανα το σχέδιο... :D