Μάστορες τα φώτα σας!!

όσο για το "Σαντουιτς" μπορεί και να πεινούσα όταν έκανα το σχέδιο... :D

Χααχα

Ραμπτέ πάτωμα :θέμα αισθητικής και τιμής - θα σου βγει φτηνότερο. Άσε που τα φύλλα κ/π βγαίνουν 1,25 Χ 2,5μ οπότε μάλλον θέλεις 2 φύλλα.
Ναι, για τους τοίχους σκελετό με 35 Χ 45 χιλ δοκαράκι και μετά ραμποτέ 14χιλ.
Έβαλα απλό ραμποτέ - όχι εμποτισμένο, που θα βάψω με βερνίκι θαλάσσης. Δεν ξέρω αν αυτό θα δημιουργήσει θέματα οπότε μην σε πάρω στον λαιμό μου.

Μιχάλη κ Κυριάκο,ευχαριστώ Σας,
Θα ρωτησω λίγο όσον αφορά το βιομηχανικο γιατί δεν κατέχω!!

Καλησπέρα σε όλους,

Συγνώμη αν επεμβαίνω στο θέμα, αλλά το σύστημα δεν με αφήνει να δημιουργήσω δικό μου.

Επειδή πιάνουν τα χέρια μου, αποφάσισα να κάνω μια κατασκευή διαχωριστικού με γυψοσανίδα, στην οποία θα ενσωματώσω και διαμπερές ενυδρείο. Έχω διαβάσει αρκετά και έχω δει αρκετά videos σχετικά με την διαδικασία τοποθέτησης γυψοσανίδας στον μεταλλικό σκελετό που αποτελείται από στρωτήρες και ορθοστάτες, όμως δεν έχω καμία εμπειρία στο αν αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν σχέδιο και που έχω προσπαθήσει να το αποτυπώσω για να το δείτε, αν τελικά είναι εφικτό και ασφαλές.

Πριν σας δείξω την εικόνα που έχω φτιάξει, να σας περιγράψω λίγο την κατάσταση. Υπάρχει εναιαίος χώρος τραπεζαρία με σαλόνι. Περίπου στο κέντρο ολόκληρου του τοίχου, υπάρχει δοκάρι/κολώνα που προεξέχει από τον τοίχο. Σε αυτό το σημείο, θέλω να κάνω το χώρισμα. Μερικές μετρήσεις:

α) Μήκος δοκαριού/κολώνας: 49,5 cm

β) Ύψος δοκαριού/κολώνας (μέχρι ταβάνι): 290 cm

γ) Μήκος γυψοσανίδας (κάθετα στο δοκάρι): 160 cm

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εύκολο, αν έχω σχεδιάσει σωστά τον μεταλλικό σκελετό που θα ντυθεί με την γυψοσανίδα, καθώς και ό,τι άλλες σκέψεις έχετε πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Η εικόνα:
https://ibb.co/iCHJno

Kανονικα περνας πρωτα την ανιλινη και μετα αν θες να την ζωντανεψεις στο ξυλο, περνας και λαδακι.

Αν βαλεις λαδι πρωτα πρεπει να στεγνωσει εντελως και μετα μπορεις να βαλεις ανιλινη. Δεν νο9μιζω να υπαρχει κανενα προβλημα, το εχω κανει σε μικροκατασκευη απο πευκο που δεν μου αρεσε το λαδι. Το χρωμα θα ειναι καπως διαφορετικο απο οτι θα εδειχνε σε φρεσκο ξυλο.

Και οι δυο παραπανω περιπτωσεις βεβαια ειναι λιγο ανορθοδοξες καθως:
-ειτε βαζεις λαδι και μετα τιποτα ή βερνικι κρουστας/κεριου ή κερι,
-ειτε βαζεις ανιλινη και μετα καποιο βερνικι ή κερι.

Καλημέρα σας, βρήκα μερικά πυρότουβλα στο εξοχικό και είπα να φτιάξω ένα bbq.
Μην έχοντας όμως καλή σχέση με το χτίσιμο η λάσπη "εξαπλώθηκε" παντού

IMG_20180618_160937.jpg

Πως την καθαρίζω από τα τούβλα? Δράπανο με συρματόβουρτσα?

Συρματόβουρτσα... Αλλά για να μην σου φύγει η μαγκιά στο τρίψιμο υπάρχουν συρματόβουρτσες που μπαίνουν στο δράπανο.
Αν υπάρχουν δυσπρόσιτα σημεία για το δράπανο κάντο με συρματόβουρτσα χεριού.
Και πλύντο και λίγο...

Γιαννη φοβαμαι επρεπε να χρησιμοποιησεις πυροκολλα.

Δεν νομίζω να στερεωνόταν μόνο με πυρόκολλα, δεν ήταν λεία και από τις δυο μεριές. Λες να σκορπίσει από τη ζέστη?

Με πυρόχωμα ναι, θα ήταν καλύτερα, αλλά οι μάστορες του youtbe το έχτιζαν με άμμο και τσιμέντο. Τέλος πάντων θα δείξει αν θα κρατήσει.
Με τις ικανότητες μου πάντως σαν χτίστης πιο πολύ φοβάμαι μήπως το πάρει ο αέρας. :rofl::rofl::rofl:

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με πυρόχωμα ναι, θα ήταν καλύτερα, αλλά οι μάστορες του youtbe το έχτιζαν με άμμο και τσιμέντο. Τέλος πάντων θα δείξει αν θα κρατήσει.
Με τις ικανότητες μου πάντως σαν χτίστης πιο πολύ φοβάμαι μήπως το πάρει ο αέρας. :rofl::rofl::rofl:

Δεν θα στο πάρει ο αέρας.
Θα σου ρηγματώσει όμως σίγουρα & μετά θα σου είναι πιο δύσκολο να το ξεκινήσεις & πάλι από την αρχή αν τυχόν έχεις κάνει επιπλέον επενδύσεις (ποδιές, πέτρες κλπ).

Καλημέρα σας, βρήκα μερικά πυρότουβλα στο εξοχικό και είπα να φτιάξω ένα bbq.
Μην έχοντας όμως καλή σχέση με το χτίσιμο η λάσπη "εξαπλώθηκε" παντού

View attachment 153280

Πως την καθαρίζω από τα τούβλα? Δράπανο με συρματόβουρτσα?

Τη λάσπη,αν είναι δυνατή,με σφυροκαλεμο...

Από εκεί που εχεις φτάσει και πάνω,δεν θα είναι η φωτιά;

Πάντως παλιά δεν υπήρχαν πυραντοχα υλικά...
http://e-oikodomos.blogspot.com/2013/09/e.html?m=1

Θέλω να βάλω ραμποτέ 10mm πάχος περιμετρικά σε ένα χώρο (υπάρχουν ήδη καδρόνια/αναμονές) για μη γεμίσω βίδες, με το πιστόλι του LIDL και τα καρφάκια 35mm θα είμαι εντάξει;

Σκέφτομαι να βάζω 2-3 σταγόνες ξυλόκολλα (Bison D3 )εκεί που γίνεται η επαφή με το καδρόνι και μετά να κοπανάω και 3-4 καρφάκια, τι λέτε;

Εγω θα ελεγα να βαλεις περισσοτερη κολλα και λιγοτερα καρφακια.
Θα ειναι και οπτικα καλυτερα.

ναι, αυτό λογικά θα φανεί και στην πράξη. Νομίζω ότι αν απλώνω την κολλά και πίεζετε μετά (ας πούμε με 2 καρφάκια) δε θα ξανακουνήσει..

Γιώργο, κανονικά η δουλειά γίνεται με ένα καρφί που μπαίνει με κλίση λίγο πιο πάνω από από την "γλώσσα", το οποίο στην συνέχεια κρύβει το θηλυκό "αυλάκι" της επόμενης στην σειρά σανίδας.
Δες την εικόνα στο 4ο βήμα εδώ:
https://www.familyhandyman.com/ceiling/how-to-install-a-tongue-and-groove-ceiling/view-all/

Γιώργο, κανονικά η δουλειά γίνεται με ένα καρφί που μπαίνει με κλίση λίγο πιο πάνω από από την "γλώσσα", το οποίο στην συνέχεια κρύβει το θηλυκό "αυλάκι" της επόμενης στην σειρά σανίδας.
Δες την εικόνα στο 4ο βήμα εδώ:
https://www.familyhandyman.com/ceiling/how-to-install-a-tongue-and-groove-ceiling/view-all/

Πολύ σωστός!

Καλημέρα τα μαστόρια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιηθεί μασίφ ξύλο σε διαστάσεις 20χ20 cm και πάχους 4mm σε ένα έργο και να αποφύγω να σκευρώσει;