Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν το περάσω χρώμα κιμωλίας όμως δεν θα φαίνονται τα νερά του (υποθέτω γιατί δεν έχω δουλέψει χρώματα κιμωλίας)

Αν το περάσω χρώμα κιμωλίας όμως δεν θα φαίνονται τα νερά του (υποθέτω γιατί δεν έχω δουλέψει χρώματα κιμωλίας)
Προσωπικό μου γούστο το διάφανο βερνίκι νερού. Αφού πρώτα το τρίψεις πολύ καλά και το λευκάνεις όσο μπορείς.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιάννη εκεί με βλέπω να πηγαίνω γιατί βγαίνει ττο παλιό χρώμα απο πάνω και το ξύλο έχει μια πολύ ωραία απόχρωση!!

Παίδες, δεν θυμάμαι πού είχατε γράψει, για κάποιου είδους αντιολισθητικό περιτύλιγμα λαβής εργαλείων ή κάτι τέτοιο. Αυτό που θέλω να περιτυλίξω είναι ένα μονόζυγο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη τριβή στο πιάσιμο.

Γιάννη εκεί με βλέπω να πηγαίνω γιατί βγαίνει ττο παλιό χρώμα απο πάνω και το ξύλο έχει μια πολύ ωραία απόχρωση!!
Η ομορφιά του ξύλου δεν συγκρίνεται με τπτ και δεν το βαριέσαι ποτέ νομίζω.

μαστορια θελω να με πει καποιος πως θα κανω τρυπα σε πλακακι
θα περασω πλακακια στην κουζινα μου και εχει 2 μπριζες πως θα ανοιξω τις τρυπες χωρις να κανω καμια ζημια?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Προσωπικό μου γούστο το διάφανο βερνίκι νερού. Αφού πρώτα το τρίψεις πολύ καλά και το λευκάνεις όσο μπορείς.

Συμφωνώ...Αφου πρώτα περαστεί με ασταρι βερνίκιου...

μαστορια θελω να με πει καποιος πως θα κανω τρυπα σε πλακακι
θα περασω πλακακια στην κουζινα μου και εχει 2 μπριζες πως θα ανοιξω τις τρυπες χωρις να κανω καμια ζημια?
Το βασικότερο είναι να κάνεις την αρχή. Πρώτα σημαδεύεις μα προσοχή με ένα κοπιδακι να σπάσει το σμάλτο και μετά με διαμανροτρύπανο. Για μεγάλες τρύπες υπάρχουν ειδικά ποτηροτρυπανα. Υπάρχουν πλακάκια με μεγάλη σκληρότητα εκεί χρειάζεται καλής ποιότητας τρυπάνι ειδικό για πλακάκια. Το ηλεκτροπνευματικό δράπανο σε σκληρά πλακάκια είναι μονόδρομος. Δεν χρειάζονται πολλές στροφές είναι χειρότερα.

λοιπον ποιος μπορει να μου λυσει αυτο το ανοιγμα?

καλοριφερ μικρης πολυκατοικιας ανεβαζει συνεχως πιεση (4 ατμ) ενω:
- ειναι κλειστη η βανα της παροχης πριν το ρυθμιστη
- ο ρυθμιστης εχει αλλαχτει μαζι οπως ΚΑΙ η βανα
- ειναι κλειστες οι βανες προς ολα τα διαμερισματα
- εχει να λειτουργησει κοντα 2 χρονια

πριν 2 βδομαδες βγαλαμε εναν κουβα νερο για να πεσει στις 2 και σημερα εβγαλα αλλον εναν.

το κουφο ειναι οτι εχουν περασει 3 υδραυλικοι και μονο ο τριτος βρηκε οτι η βαλβιδα εκτονωσης ειναι ταπωμενη.:furious3:

Η Βάνα έπρεπε να ανοίγει στις 3 ατμόσφαιρες.Για να την ταπωσουν έσταξε.Αλλαξέ την και βάλε παράλληλα και δεύτερη...

Για να ανεβάζει πίεση σε κλειστό κύκλωμα ή δεν έπεσε η πίεση εξ αρχής ή δεν στεγανοποιεί η πλήρωση ή σε κάποιο μποϊλερ-ηλιακο-τρυπησε η σερπαντίνα και μπερδεύει τα νερά.
Σε πολυκατοικία κοιτάς και την περίπτωση για παράνομο μποϊλερ!

Όταν αδειάζει η μπανιέρα βγαίνουν νερά από το πατωσιφωνο. Ειδικά με γεμάτη μπανιέρα η πλυμηρα είναι δυνατή. Το καθαριζω αλλά δεν φταίει αυτό.
Τι μπορώ να κάνω, αν υπάρχει για να μειώσω το φαινόμενο και δεύτερον τι πρέπει να προσεχθεί, αν υπάρχει, σε μελλοντική ανακατασκευη ?
Έχω πετύχει υδραυλικό που καταργεί αυτά τα σιφώνια.

Σ' αυτή τη φάση που είσαι πάρε μια βεντούζα να ταπώνεις το πατωσίφωνο όταν κάνεις μπάνιο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... Κι εγώ τα ίδια παθαίνω, δεν προλαβαίνει να κάνει απορροή και υπερχειλίζει.

Κάποια αν τα βάλεις χέρι έχουν μια μικρή τάπα εσωτερικά που επικοινωνεί με την έξοδο. (και αν χαθεί μυρίζει το σιφόνι)
Αν έχει από εκεί μπορείς να προσπαθήσεις να καθαρίσεις με ένα σύρμα ατσαλίνα κτλ προς την έξοδο.

Αν δεν βγαίνει άκρη ρίξε από εκείνο το τζελ που το αφήνεις όλο το βράδυ. Πάρε μια βεντούζα και την άλλη μέρα που θα ρίξεις νερό δούλεψε την βεντούζα επάνω στο σιφόνι με τις άλλες είσοδος ταπωμένες να μην φεύγει ο αέρας.
(νιπτήρας μπάνιο κτλ)

Νεκ καπου εχει βουλωσει το επαθα πριν χρονια και ειχε μαζεψει πουρι εξω σε ενα σημειο που εκανε γωνια η αποχετευση για να παει στο βοθρο.
Οταν υπηρετουσα στη κυπρο το σπιτι που νοικιαζα και ολα γενικα τα σπιτι εκει δεν ειχαν πατοσιφωνο.

Γνωρίζει κάποιος τι προγραματιστη ποτίσματος χρειάζομαι για να ελέγχει μια ηλεκτροβάνα αλλά και ταυτόχρονα να εκκινει/σταματαει την αντλία;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γνωρίζει κάποιος τι προγραματιστη ποτίσματος χρειάζομαι για να ελέγχει μια ηλεκτροβάνα αλλά και ταυτόχρονα να εκκινει/σταματαει την αντλία;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ψάξε στην cluber

Νεκ είσαι από τους τύπους που γεμίζουν την μπανιέρα ...βάζουν αιθέρια έλαια και βουτάνε μέσα να μουλιάσουν ??
Προφανώς κάπου έχει βουλώσει η αποχέτευση λόγω μικρής διατομής ή δύσκολου σημείου.Και να καταργήσεις το σιφόνι δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν είναι βουλωμένη η σωλήνα. Απλώς θα μυρίζει μετά η μπανιέρα γιατί δεν θα κάνει σιφόνι η αποχέτευση.
Τι σιφόνι και σωληνώσεις είναι εκεί γύρω μολυβένια ή πλαστικά ?? Δοκίμασε και αν υπάρχει δυνατότητα καθαρισμού της σωλήνας ανάποδα από το πρώτο σημείο που υπάρχει ορατή διακλάδωση (αν υπάρχει) προς το σιφόνι.
Η βεντούζα που λέει ο Μπάμπης είναι μια πρώτη λύση αλλά η μπανιέρα θα αργεί να αδειάσει.

Όταν αδειάζει η μπανιέρα βγαίνουν νερά από το πατωσιφωνο. Ειδικά με γεμάτη μπανιέρα η πλυμηρα είναι δυνατή. Το καθαριζω αλλά δεν φταίει αυτό.
Τι μπορώ να κάνω, αν υπάρχει για να μειώσω το φαινόμενο και δεύτερον τι πρέπει να προσεχθεί, αν υπάρχει, σε μελλοντική ανακατασκευη ?
Έχω πετύχει υδραυλικό που καταργεί αυτά τα σιφώνια.

Όπως λένε τα παιδιά κάπου θα έχει βουλωσει..το παθαίνω και εγώ συχνά...
Το πατοσιφωνο όντως δεν φταίει..
Εγώ προκειμένου να δω ως πρώτη κίνηση εάν έχει βουλώσει,ριχνω στο σιφονι της μπανιέρας καυστική ποτασα για πλήρη καθαρισμό όλου του κυκλώματος...τα αποτελέσματα 9/10 περιπτώσεις είναι ικανοποιητικές..

https://www.sensities.com/protes-yl...MI7LyducOc4QIV2IXVCh3G9wx-EAAYASAAEgJWYPD_BwE

Το κάνω τακτικά και σαν καθαρισμό..

Δεν ξέρω εαν το έχεις δοκιμάσει ποτέ αλλά ρίχνεις λίγο από το σακουλάκι πάνω στην τρύπα της μπανιέρας και εποιτα με καυτο νερο ρίχνεις λίγο-λίγο πάνω στο υλικό που υπάρχει στην τρύπα...Προσοχή θέλει γάντια γιατί καει...
Αυτό αρχίζει και κοχλάζει για κάποιο διάστημα δευτερολέπτων καθώς "δουλευει"..
Εποιτα ξαναγεμίσεις την μπανιέρα και την αδειάζεις για να δεις εαν η εκροή παραμένει η ίδια..
Το επαναλαμβάνεις άλλη μια και βλέπεις...
Είναι μια λύση.. το δοκιμάζεις και βλέπεις εαν υπάρχει αποτέλεσμα...