Μάστορες τα φώτα σας!!

Για σιγουρια μπορεις να βιδωσεις και ενα εξτρα πηχακι (στο μισο μηκος) κατω ακριβως απο το μεγαλο πηχακι.
Να υπαρχει δηλαδη εξτρα στηριξη κατω ακριβως απο το μεγαλο πηχακι. Κατω απο καθε μεγαλο πηχακι και ενα μικροτερο.

Δεν νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα να κανεις χωνευτες τις βιδες για τις σανιδες. Δεν χρειαζεται να φρεζαρεις πανω απο μισο εκατοστο, νομιζω οτι θα εισαι οκ και με ~3-4μμ.
Για τα πηχακια το ιδιο με τις 2.5αρες βιδες. Αν και τις 3αρες να χρησιμοποιησεις, θα μπορουσες να κοψεις με κοφτη αυτο που εξεχει και να το λειανεις αν χρειαζεται με λιμα η dremel.
Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα με τις 2.5αρες με το βαρος ιδιως αν βαλεις αρκετες, συν την κολλα συν το εξτρα πηχακι.

Καταλαβα σωστα τι ρωτουσες? :))

Για σιγουρια μπορεις να βιδωσεις και ενα εξτρα πηχακι (στο μισο μηκος) κατω ακριβως απο το μεγαλο πηχακι.
Να υπαρχει δηλαδη εξτρα στηριξη κατω ακριβως απο το μεγαλο πηχακι. Κατω απο καθε μεγαλο πηχακι και ενα μικροτερο.

Δεν νομιζω να υπαρχει κανενα προβλημα να κανεις χωνευτες τις βιδες για τις σανιδες. Δεν χρειαζεται να φρεζαρεις πανω απο μισο εκατοστο, νομιζω οτι θα εισαι οκ και με ~3-4μμ.
Για τα πηχακια το ιδιο με τις 2.5αρες βιδες. Αν και τις 3αρες να χρησιμοποιησεις, θα μπορουσες να κοψεις με κοφτη αυτο που εξεχει και να το λειανεις αν χρειαζεται με λιμα η dremel.
Δεν νομιζω να υπαρχει θεμα με τις 2.5αρες με το βαρος ιδιως αν βαλεις αρκετες, συν την κολλα συν το εξτρα πηχακι.

Καταλαβα σωστα τι ρωτουσες? :))

Ακριβως καταλαβες :)
Το 2ο πηχακι δεν ειναι κακη ιδεα (αν και βαριεμαι να ξανακοβω, τριβω, γυαλιζω... :P).
Πιστευω εχεις δικιο, με πολυ προσοχη, θα δουλεψει το φρεζαρισμα.
Αλλα, στα πηχακια, το να βγει απο την αλλη (και να το κοψω) ελπιζω να το αποφυγω, γιατι θα φαινεται, οπως και να 'ναι...

Οχι, δεν ειναι νερου, ισως για αυτο. Ειναι "yatch varnish, 1 συστατικου, πολυουρεθανικο" και λεει αραιωση 5-10% με διαλυτικο.
Ειναι πολυ παχυ, γενικα.
Με καλο πινελο αφηνει μονο πολυ ψιλες "ακιδουλες", με σπατουλα...θα σας πω αργοτερα σημερα :)

Δεν έχει πρόβλημα...
Απλώς πριν το χρησιμοποιήσεις πλύντω με το διαλυτικό τίναξε το καλά να ανοίξει η τρίχα του και μετά βάλτω...

Δεν έχει πρόβλημα...
Απλώς πριν το χρησιμοποιήσεις πλύντω με το διαλυτικό τίναξε το καλά να ανοίξει η τρίχα του και μετά βάλτω...

Α, αυτην την προεργασια δεν την ηξερα, ευχαριστω :)
Θα το ξαναδοκιμασω, καποια στιγμη, το ρολακι. Πρεπει να ειναι βολικο, αν καταφερω να το κανω να δουλεψει...

παρακαλώ γνώμες!

έχω απο παλιά μία κασετίνα ένα κλικ μεγαλύτερη απο αυτή
https://www.e-shop.gr/set-40-temaxion-mytes-trypania-bosch-x-line-2607019600-p-TLS.031267

αλλά κλασσικά λείπουν πλέον πολλά τεμάχια

ψάχνω μία καλύτερη λύση για τα τρυπάνια μου αν υπάρχει.
τώρα εκτός ότι λείπουν κάποια, μερικά τα παίρνω διπλά (πχ. μικρά νούμερα) και είναι χύμα και κάποια μεγαλύτερα δε χωράνε!

έχετε κάποια βολική λύση κατα νού?

να πάρω 3 κασετίνες παιδικές να τα έχω χύμα?

τα ψιλα σε σακουλακι ziploc στον χωρο κατω απο τα τρυπανια φτερου

Ρωτούσα πριν δύο εβδομάδες για την ένωση δύο ethernet καλωδίων.
Καταρχάς τα ένωσα με τα SCOTCHLOK που πρότεινε ο Δημήτρης και είχα καλή σύνδεση στα 100Mbit βέβαια αλλά ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα.
Ζορίστηκα να τα χωρέσω στο Φ20 σπιράλ και μόνο επαγγελματική λύση δε τη λέει κάποιος αλλά αφού δουλεύει χωρίς drops είμαι καλυμμένος.

Το μικροτικ που θα μπεί στο τέλος είναι 100άρι έτσι και αλλιώς.

Έτυχε και είδα σήμερα αυτό
https://mikrotik.com/product/gper
πάμφθηνο απλά χρειάζεται ρεύμα.

https://download2.mikrotik.com/news/news_89.pdf
σελίδα 4
μπαίνουν και μέχρι 7 στη σειρά!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ρωτούσα πριν δύο εβδομάδες για την ένωση δύο ethernet καλωδίων.
Καταρχάς τα ένωσα με τα SCOTCHLOK που πρότεινε ο Δημήτρης και είχα καλή σύνδεση στα 100Mbit βέβαια αλλά ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα.
Ζορίστηκα να τα χωρέσω στο Φ20 σπιράλ και μόνο επαγγελματική λύση δε τη λέει κάποιος αλλά αφού δουλεύει χωρίς drops είμαι καλυμμένος.

Το μικροτικ που θα μπεί στο τέλος είναι 100άρι έτσι και αλλιώς.

Έτυχε και είδα σήμερα αυτό
https://mikrotik.com/product/gper
πάμφθηνο απλά χρειάζεται ρεύμα.

https://download2.mikrotik.com/news/news_89.pdf
σελίδα 4
μπαίνουν και μέχρι 7 στη σειρά!

Αυτα τα scotch lock αντεχουν στην υγρασια?

Ναι, έχουν μονωτικό μέσα που καλύπτει τα καλώδια.
Αλλά σε κάποια χρόνια θα χρειαστούν αλλαγή.

Καλησπέρα,
Θέλω να αλλάξω την βρύση του μπαλκονιού, αλλά έχω ένα πρόβλημα απειρίας.

Βάζω τεφλον και σφίγγω την βρύση αλλά εκεί που καργάρει δεν είναι κάθετη. Αν την βάλω στην κάθετη θέση δεν στάζει αλλά είναι σχετικά εύκολο να γυρίσει.
Τι πρέπει να κάνω για να σφίξει στην σωστή θέση; Να βάλω αυτό το κόκκινο που βάζουμε στις βίδες;

Περισσότερο τεφλόν...

Τα κανάβι είναι το καλύτερο αλλά θέλει κάποια εμπειρια και το μίνιο είναι για να βγει το σπείρωμα ανέπαφο μετά από 50 χρόνια...

Ναι, το έκαναν κυρίως για τη σκουριά οι παλιοί αλλά στεγανοποιεί και σταθεροποιεί παράλληλα το μινιο όταν στεγνώσει.
Είτε καναβι πάντως είτε πιο πολύ τεφλόν καλό είναι να μπεί από αριστερά προς τα δεξιά, με τη φορά του ρολογιού, όπως βιδώνει βίδα δηλαδή, για να μην το πετάξει.

Όντως είχε πετάξει το τεφλον.
Έβαλα πιο πολύ και πιο προσεκτικά και έσφιξε μια χαρά εκεί που έπρεπε.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Ναι, το έκαναν κυρίως για τη σκουριά οι παλιοί αλλά στεγανοποιεί και σταθεροποιεί παράλληλα το μινιο όταν στεγνώσει.
Είτε καναβι πάντως είτε πιο πολύ τεφλόν καλό είναι να μπεί από αριστερά προς τα δεξιά, με τη φορά του ρολογιού, όπως βιδώνει βίδα δηλαδή, για να μην το πετάξει.

Το κάνουν ακόμα Μπάμπη στο πετρέλαιο,για να μην δακρυζει,αν και οι μερακλήδες σημερα βαζουν εκεί τεφλόν με υγρό τεφλόν μαζι...

Καλησπερα σε ολους.
Στο εξοχικο του θειου, ο πανω οροφος εχει γινει ολος "στο χερι" με ξυλο. Συγκεκριμενα, σε υγρο μπετο καποιων cm μπηκαν καθετα καδρονια και μετα (μαλλον) οριζοντια καρφωτα πανω σε αυτα και τελικα οι εξωτερικες σανιδες (αναμεσα εχει νομιζω καποια μονωση, αλλα και μια λαμαρινα). Η περιοχη ειναι διπλα στη θαλασσα, με πολλη υγρασια και αλατι. Οι εξωτερικες σανιδες περαστηκαν με χρωμα.
Πλεον, πολλα χρονια μετα, εχουν αρχισει να εμφανιζουν φθορα και σκεφτομαστε να τις επισκευασουμε/αντικαταστησουμε.
Δυο ερωτηματα:
1. Αντι για να βγουν οι παλιες σανιδες και να μπουν νεες, λεμε να καρφωσουμε απευθειας στις παλιες (και ισως και στα δοκαρια απο μεσα) τις νεες, για ευκολια, αλλα και καλυτερη μονωση. Πως το ακουτε;
Θεωρητικα, τα βασικα δομικα καδρονια εχουν ακομα μεγαλο περιθωριο βαρους.
2. Για προστασια, σε αυτο το περιβαλλον, το καλυτερο ειναι η λαδομπογια, αλλη μπογια, ή κατι αλλο; Μηπως να περαστει πρωτα καποιο εμποτισμου, ή κατι αλλο;
Προσωπικα, θα προτιμουσα το τελικο αποτελεσμα να δειχνει το ξυλο, αρα καποιο βερνικι, αλλα δεν ξερω αν παρεχει αρκετη προστασια σε σχεση με την μπογια.

παιδια μια ερωτηση/παρατηρηση απο ενα βιντεο στο ΥΤ
Στο 4:02
Βαζει τα ακρα απο τα ποδαρικα σε ενα κουτι με λαμπα. να υποθεσω οτι ειναι για να ζεσταινονται και να μην φουσκωσουν?

https://youtu.be/egS1rpZW-RA?t=239

Την πολύτιμη γνώμη σας πάλι!

Στην αποθήκη στον κήπο με την αυξημένη υγρασία που ρωτούσα πριν 2-3 μήνες για μόνωση (την έκανα την περασμένη εβδομάδα!)
λέω τώρα που την έχω αδειάσει να την "ντύσω" με ράφια.
Επειδή θέλω το πάτωμα καθαρό θα είναι επιτοίχια και θα βιδωθούν στα κάθετα στραντζαριστά σίδερα ανα μέτρο που είναι ο σκελετός των τοίχων με πανελ.

Οι λύσεις που έχω σκεφτεί και τις γράφω να πετάξετε καμιά ιδέα...

1) Κόλληση απο τον σιδερά μου να γίνει σκελετός και να μπεί ξύλο απο πάνω.
Δεν μπορώ να αλλάξω θέση εκτός απο το να αφαιρέσω το ξύλο για να ψηλώσει κάποιο ράφι.

κόστος 220 σίδερα/εργασία + 70 φύλλο μελαμίνη

2) Dexion αν κατάλαβα καλά απο έναν καταστηματάρχη που για μένα αξίζει το βραβείο βαρεμάρας! κόστος 300 για κάτι που δε μου είπε... Απίστευτος ο τύπος!

3) ραφιέρα lidl ~ 30 * 4 τεμάχια = 120 αλλά πρέπει να πατάνε στο πάτωμα που θα ήθελα να το αποφύγω. Μπορώ να προσθέσω στο ταβάνι στρατζαριστό και να βιδωθούν εκεί ώστε να είναι επίτοιχα και κρεμαστά!

Ψάχνω τώρα στο google για επίτοιχα ράφια βαρέως τύπου γιατί καμία λύση δε μου φαίνεται ιδανική.
Εντάξει αποθήκη κήπου είναι αλλά αφού πληρώνω κάτι ας είναι το σωστότερο αν το κόστος είναι κοντά.

Ευχαριστώ!!!!!

Οι ραφιερες λιντλ/λεροϊ θεωρητικα μπορουν να βιδωθουν με 8αρια ουπατ στον τοιχο και να μην πατανε κατω. Εξαρταται και απο το βαρος που θες να σηκωνουν.

Ετσι ειχα στερεωσει αρχικα μια ραφιερα απο το ΙΚΕΑ για να εχω αμεση προσβαση στο τελευταιο ραφι αλλα τελικα την εβαλα πανω σε χαμηλο επιπλακι επειδη με εξυπηρετουσαν τα συρταρακια του.

αν είναι κουμπωτές και όχι βιδωτές (συν κάποια αντηρίδα ακόμα καλύτερα) θα κρεμάσει το μπροστά μέρος αν δεν ξεκουμπώσει να πέσουν όλα κάτω.

μήπως τη βίδωσες σε γωνία και έμεινε μόνο μία κολόνα στον αέρα?

τώρα βλέπω το σύστημα element να βάλω τις κολόνες ανα μέτρο με δικά μου ξύλα για ράφια βιδωτά απο κάτω
κόστος δε ξέρω, θα βρώ τα υλικά να ρωτήσω για προσφορά