Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

element system

16 ράφια 50εκ. βάθος με τον ενισχυμένο βραχίωνα και τις κολόνες που χρειάζομαι βγαίνουν ~ 190 πές 200 με τα μεταφορικά

Τί ξύλο να υπολογίσω για 1μ πλάτος με 0.5μ βάθος να αντέχει 50 κιλά βάρος χωρίς να κοιλιάσουν?
2άρι κόντρα πλακέ?

χρειάζομαι 16χ1χ0,5=8τμ που δε ξέρω σε τι φύλλα το δίνουν για να κάνω ένα πρόχειρο υπολογισμό

Εντιτ:
Με τιμές που βρήκα στο νετ
για 20mm κόντρα πλακέ κίνας θέλω ~ 70+ 20 για τα κοψίματα και μου βγαίνει και ρετάλι 2,5χ0,25 (δύο τεμάχια)
οπότε ίδια τιμή απλά δε ξέρω αν αντέξει το κόντρα πλακέ και δεν κάνει κοιλιά

Bιδωθηκαν με βιδα και ροδελα τα δυο πισω ποδια στον ξυλινο τοιχο (διαχωριστικο), 6 ουπατ συνολικα. Τα μπροστινα ποδια στον αερα. Δεν θυμαμαι καποιο προβλημα ασταθειας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

1 μέτρο ακρη σε ακρη ειναι πολύ. Κοντρα πλακέ επίσης ακριβό. δεν βλέπω το νόημα, πλήν του το ότι ειναι όμορφο. Αλλά για άλλα.
Αν μιλάς για μέτρο, και άν αποφασίσεις να πάρεις τα συγκεκριμένα, τότέ πάς τις κολώνες 60-70 πόντους τα κέντρα, και θα περισσέψουν 10-15 πόντοι αριστερά και δεξιά. Μια χαρά είσαι. Τα element τα εχω δουλεύει αρκετά σε διάφορες κατασκευές.
Είναι βολικά, τα παίζεις όπως θες, και ανα πάσα στιγμή τα μεγαλώνεις η τα μικραίνεις.

Βάλε 20άρι mdf. το mdf ειναι πολύ πιο όμορφο απο την μελαμίνη. και 50 κιλά δεν θα ειναι όλα στον κέντρο..
Το μόνο μυστικό στα element, είναι να πιάσουν καλά οι βίδες, ειδικά οι δύο πάνω. Κατα τα άλλα δεν παίρνουν χαμπάρι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

1 μέτρο ακρη σε ακρη ειναι πολύ. Κοντρα πλακέ επίσης ακριβό. δεν βλέπω το νόημα, πλήν του το ότι ειναι όμορφο. Αλλά για άλλα.
Αν μιλάς για μέτρο, και άν αποφασίσεις να πάρεις τα συγκεκριμένα, τότέ πάς τις κολώνες 60-70 πόντους τα κέντρα, και θα περισσέψουν 10-15 πόντοι αριστερά και δεξιά. Μια χαρά είσαι. Τα element τα εχω δουλεύει αρκετά σε διάφορες κατασκευές.
Είναι βολικά, τα παίζεις όπως θες, και ανα πάσα στιγμή τα μεγαλώνεις η τα μικραίνεις.

Βάλε 20άρι mdf. το mdf ειναι πολύ πιο όμορφο απο την μελαμίνη. και 50 κιλά δεν θα ειναι όλα στον κέντρο..
Το μόνο μυστικό στα element, είναι να πιάσουν καλά οι βίδες, ειδικά οι δύο πάνω. Κατα τα άλλα δεν παίρνουν χαμπάρι.

ανα μέτρο έχω τα στραντζαζριστά
για να μειώσω την απόσταση θα πρέπει να κολλήσω ανάμεσα τους και να πάει το κενό ανα 0.5μ

το κρατάω σαν εναλλακτική

Αγόρασα σήμερα στραντζαριστά και με τον κουνιάδο θα τα κολλήσουμε το απόγευμα.
Μάλλον μετά θα βάλω γωνίες ενισχυμένες και απο πάνω mdf.

Μπορεί να βάλω το element μόνο απο τη μία πλευρά αν και νομίζω είναι υπερβολή.
Σε αποθήκη κήπου πόσες φορές θα μετακινήσω τα ράφια?
Δε θα βιδώσω τις γωνίες όλες μαζί οπότε με τον καιρό θα προσθέτω όπου χρειάζομαι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας :)
Θυμάται κανείς την τιμή αυτής της γωνίας στο πρακτικερ?
https://www.organizerstores.gr/1756030024#collateral-anchor

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αγόρασα σήμερα στραντζαριστά και με τον κουνιάδο θα τα κολλήσουμε το απόγευμα.
Θυμάται κανείς την τιμή αυτής της γωνίας στο πρακτικερ?
https://www.organizerstores.gr/1756030024#collateral-anchor

Καλημέρα. Αν το ρωτάς για σύγκριση, δύσκολο να θυμάται κάποιος.
Αν ρωτάς για να αγοράσεις.... ξέρεις ότι είναι "φαρμακείο" το πρακτικερ. Εκτος αν ξεμείνεις απο γωνίες Σάββατο απόγευμα.... εκει γύρω στις 7μιση.. και ίσα που προλαβαίνεις.:music-smiley-005:

Καλημέρα σε όλους.
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος να πετάξουμε κουτιά από βερνίκια, συντηρητικά, χρώματα κ.λ.π.; Οι συσκευασίες όλο και κάτι περιέχουν μέσα.
Υπάρχει κάποιου είδους ανακύκλωση για όλα αυτά;

Καλημέρα, επικοινωνείς με το τμήμα καθαριότητας του δήμου σου και αυτοί θα σε κατευθύνουν. Είτε τα πηγαίνεις σε συγκεκριμένο σημείο περισυλλογής, είτε -όπως στον δικό μου- σου δίνουν συγκεκριμένη μέρα (και ώρα περίπου) που θα περάσουν από τη γειτονιά σου.

Καλημέρα, επικοινωνείς με το τμήμα καθαριότητας του δήμου σου και αυτοί θα σε κατευθύνουν. Είτε τα πηγαίνεις σε συγκεκριμένο σημείο περισυλλογής, είτε -όπως στον δικό μου- σου δίνουν συγκεκριμένη μέρα (και ώρα περίπου) που θα περάσουν από τη γειτονιά σου.

Αυτό να σου πω δεν το ήξερα. και εγώ προβληματιζόμουν αν θα πρέπει να τα ρίχνω στους κοινούς κάδους ανακύκλωσης έτσι βρώμικα.
Μάλλον θα πρέπει να έχουμε μια διαφορετική τσάντα για τέτοια ανακυκλώσιμα. !!

Καλησπερα παιδια. Εφτιαξα προσφατα ενα κουτι απο μελαμινη για να αποθηκευω την ηλεκτρικη ψηστιερα,
γιατι τοσα χρονια την εσερνα απο δω και απο εκει και τελικα δεν εβρισκα πουθενα στο σπιτι βολικο χωρο.

Οι διαστασεις του κουτιου ειναι υψος 65, μηκος 55, πλατος 18, και επειδη η μελαμινη εχει
ιδιο χρωμα με τα νουλαπια της κουζινας, το εβαλα εκει σε μια γωνια, και
παιζει και τον ρολο ενος μικρου ραφιου.

Εχει και ενα καπακι 55χ18 για το οποιο θελω και ενα τροπο να μενει στη θεση του, και να ανοιγει φυσικα οποτε το χρειαζομαι.
Ισως καποιο εξυπνο κρυφο μεντεσε? Ισως 2 καβιλιες αντικριστα κατω απο το καπακι? Ή κανενα μαγνητακι? Τι λετε?

Καλησπερα παιδια. Εφτιαξα προσφατα ενα κουτι απο μελαμινη για να αποθηκευω την ηλεκτρικη ψηστιερα,
γιατι τοσα χρονια την εσερνα απο δω και απο εκει και τελικα δεν εβρισκα πουθενα στο σπιτι βολικο χωρο.

Οι διαστασεις του κουτιου ειναι υψος 65, μηκος 55, πλατος 18, και επειδη η μελαμινη εχει
ιδιο χρωμα με τα νουλαπια της κουζινας, το εβαλα εκει σε μια γωνια, και
παιζει και τον ρολο ενος μικρου ραφιου.

Εχει και ενα καπακι 55χ18 για το οποιο θελω και ενα τροπο να μενει στη θεση του, και να ανοιγει φυσικα οποτε το χρειαζομαι.
Ισως καποιο εξυπνο κρυφο μεντεσε? Ισως 2 καβιλιες αντικριστα κατω απο το καπακι? Ή κανενα μαγνητακι? Τι λετε?

Εδώ είσαι

https://www.tomara.gr/index/products/kitchen_bathroom?row=9360

Καλησπερες..
Έχω ένα κρεβάτι 20ετιας, από τη neoset..
Κάποιες ταβλες από κάτω τρίζουν αρκετά..
Έχω δοκιμάσει σαπούνι στις άκρες εκεί που εφάπτονται με τον σκελετό του κρεβατιού (δεν θυμάμαι πως λέγεται).. Τίποτα..
Κουβέρτα ανάμεσα στο στρώμα και τις ταβλες, επίσης τίποτα.
Αν τις ξυσω λίγο και περάσω κάνα δυο χέρια βερνίκι εμποτισμου θα καταφέρω τίποτα;

Εάν έχουν πάρει μπόσικα οι σανίδες η έχουν πετσικαρει έστω και λίγο δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και πολλά...
Εάν βάλεις κάτι είναι μεταξύ της τράβερσας που πατάνε οι ταβλες.. θα πρότεινα σαν πρωτη λυση φελλο που βάζουν οι πατωματζιδες ώστε να "περνει" ως ενα σημειο τις στρεβλώσεις των ταβλων.. και το βλεπεις..
https://strati.gr/product/ypostroma-gia-laminate-ypostroma-felloy-pachoys-3-chil-cork-underlay-3-mm/

Έχει και το Plaisio...

https://www.plaisio.gr/zografiki-di...-Office-900X600X1-Mm-Small-Grain-SH040104.htm

Iσως αμα ακινητοποιουσες τις ταβλες καρφωνοντας ενα μεγαλο πηχακι (μηκους οσο σχεδον το κρεββατι) ενωνοντας ολες τις ταβλες. Με καρφωτικο.
Το εκανα προσφατα σε κρεββατι που εφευγαν οι ταβλες. Δεν θυμαμαι να υπηρχε θεμα θορυβου αλλα ισως βελτιωνει και τον θορυβο.

Φελλό δεν μπορώ να βάλω γιατί δεν έχει σχεδόν καθόλου μπόσικα..
Δεν θέλω να τις καρφώσω γιατί διαπίστωσα ότι ο θόρυβος προκύπτει κυρίως από κάπου ενδιάμεσα στις σανίδες και όχι απαραίτητα στην εφαρμογή τους με την τραβερσα..
Να πάρω καινούργιες να τελειώνω..;
Αν δεν δουλέψει το εμποτισμου μην χαλάσω τσάμπα το 10αρικο

Μάλλον η λύση είναι καινούργιες τότε...με το βερνίκι δεν νομίζω να κάνεις και πολλά άλλα δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις...