Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο ηλιάκος-ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (εξωτερικός) του σπιτιού έχει το εξής θέμα: όταν έχει ήλιο δίνει άφθονο καυτό νερό. Με το ρεύμα, θέλει 2 ώρες μέχρι να ζεσταθεί το νερό, ενώ άλλοι στην πολυκατοικία με τον ίδιο θερμοσίφωνα μου λένε ότι κάνουν δουλειά στα 40 λεπτά. Έχω να κάνω οποιαδήποτε συντήρηση 4-5 χρόνια.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω/ελέγξω μόνος μου πριν φωνάξω μάστορα;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο ηλιάκος-ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (εξωτερικός) του σπιτιού έχει το εξής θέμα: όταν έχει ήλιο δίνει άφθονο καυτό νερό. Με το ρεύμα, θέλει 2 ώρες μέχρι να ζεσταθεί το νερό, ενώ άλλοι στην πολυκατοικία με τον ίδιο θερμοσίφωνα μου λένε ότι κάνουν δουλειά στα 40 λεπτά. Έχω να κάνω οποιαδήποτε συντήρηση 4-5 χρόνια.

Κατά πάσα πιθανότητα έχει μειωμένη απόδοση η αντίσταση που δουλεύει με το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω ελλιπούς όπως αναφέρεις και εσύ συντήρησης... Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις και εικόνα από ρεύμα μπορείς να επιλυθείς εσύ του θέματος, και να αλλάξεις την αντίσταση, αφού αδειάσεις πρώτα τα νερά, αλλιώς υδραυλικό.

Η αντίσταση και το ανόδιο που έχει εσωτερικά θα είναι γεμάτα άλατα. εφ όσον λες ότι έχει να καθαριστεί 4-5 χρόνια.
Αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα, άστο καλύτερα. φώναξε υδραυλικό να γίνει σωστή δουλειά.
Εκτός απ την αντίσταση και το ανόδιο που σίγουρα θέλουν αλλαγή, πρέπει να καθαριστεί και εσωτερικά. δεν μπορείς να φανταστείς τι πουρί πιάνει μέσα.
Οπωσδήποτε μετά και αντιψυκτικό για κλειστά κυκλώματα. Αν θες αλλάζεις και θερμοστάτη. αν έχει πρόβλημα ο θερμοστάτης σου ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα.
Προσοχή επίσης στην φλάντζα της αντίστασης να είναι ίδια σε διάμετρο.
Αν τα πάρεις εσύ τα ανταλακτικά να έχεις μαζί σου την παλιά αντίσταση με τη φλάντζα να σου δώσουν την αντίστοιχη, καθώς και τον θερμοστάτη(αν τον αλλάξεις)
Καλή επιτυχία !!

Η αντίσταση και το ανόδιο που έχει εσωτερικά θα είναι γεμάτα άλατα. εφ όσον λες ότι έχει να καθαριστεί 4-5 χρόνια.
Αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις πάνω στο θέμα, άστο καλύτερα. φώναξε υδραυλικό να γίνει σωστή δουλειά.
Εκτός απ την αντίσταση και το ανόδιο που σίγουρα θέλουν αλλαγή, πρέπει να καθαριστεί και εσωτερικά. δεν μπορείς να φανταστείς τι πουρί πιάνει μέσα.
Οπωσδήποτε μετά και αντιψυκτικό για κλειστά κυκλώματα. Αν θες αλλάζεις και θερμοστάτη. αν έχει πρόβλημα ο θερμοστάτης σου ρίχνει την ασφάλεια στον πίνακα.
Αν τα πάρεις εσύ τα ανταλακτικά να έχεις μαζί σου την παλιά αντίσταση με τη φλάντζα να σου δώσουν την αντίστοιχη, καθώς και τον θερμοστάτη(αν τον αλλάξεις)
Καλή επιτυχία !!

Η επακριβώς επεξηγηματική και αναλυτική λύση του προβλήματος, από τον συμφορουμήτη, που εγώ περιέγραψα πολύ συνοπτικά σε μιάμιση γραμμή πολύ συνοπτικά. :a0210: :SFGSFGSF: :worshippy:. Ευχαριστούμε πολύ για την πληρέστατη ενημέρωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα και για άλλους εδώ μέσα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα....!!!!!

Για την ιστορια...
Αυτο το υλικο υπηρχε τουλαΣΤιχον 30 χρονια πριν και ειχε σωσει πολυ κοσμο, απο την σκουρια των ιταλικων αυτοκινητων.
Το πουλουσαν στα χρωματα αυτοκινητων
Το περναγες και εκανε την σκουρια "μεταλλο".
Δεν θυμαμαι αν την σταματαγε κιολας,που δεν νομιζω,αλλα προσκαιρη δουλεια εκανε.
Στο ritmo που ειχα ηταν το πρωτο "ανταλλακτικο" που επρεπε να ειχες στο πορτμπαγκαζ!!:laugh:

Ritmo?Τι είπες τώρα...
Εσύ είσαι έμπειρος!

Πλάκα είχαν πάντως τα Παλιά ιταλικά.

Ένα Ritmo έτρεχε στα Μέγαρα το Σάββατο, παραδόξως χωρίς να σκορπά κομμάτια ένθεν κι ένθεν.

Οι 2 Porsche (964) που έτρεχαν στην ίδια κατηγορία έμειναν αμφότερες. :grinning-smiley-043

Η επακριβώς επεξηγηματική και αναλυτική λύση του προβλήματος, από τον συμφορουμήτη, που εγώ περιέγραψα πολύ συνοπτικά σε μιάμιση γραμμή πολύ συνοπτικά. :a0210: :SFGSFGSF: :worshippy:. Ευχαριστούμε πολύ για την πληρέστατη ενημέρωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα και για άλλους εδώ μέσα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα....!!!!!

Ευχαριστώ. αυτά που έγραψες με τιμούν. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλή επιτυχία !!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το έχω καθόλου με το θέμα και έλπιζα σε κάτι απλό όπως αναπλήρωση υγρού, οπότε θα φέρω επαγγελματία. Τώρα θα ξέρω τουλάχιστο τι του ζητάω: αντίσταση, καθαρισμό και αντιψυκτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το έχω καθόλου με το θέμα και έλπιζα σε κάτι απλό όπως αναπλήρωση υγρού, οπότε θα φέρω επαγγελματία. Τώρα θα ξέρω τουλάχιστο τι του ζητάω: αντίσταση, καθαρισμό και αντιψυκτικό.

και ανόδιο Δημήτρη. άμα δεις τι πουρί / αλατα θα είναι κολλημένα πάνω τους δεν θα το πιστεύεις. σκέψου ένα μαγνήτη να τον βάλεις πάνω σε ρινίσματα σιδήρου. έτσι κολλάνε τα άλατα γύρω από την αντίσταση και το ανόδιο. άντε να ζεστάνει μετά..
εγώ πάντως που το έχω καθαρίσει δύο φορές σε 12 χρόνια ήταν χάλια. απορώ πως ζέσταινε το νερό. αυτό μου είπε και ο υδραυλικός που τυχαίνει να είναι και κουμπάρος μου.

Για την ιστορια...
Αυτο το υλικο υπηρχε τουλαΣΤιχον 30 χρονια πριν και ειχε σωσει πολυ κοσμο, απο την σκουρια των ιταλικων αυτοκινητων.
Το πουλουσαν στα χρωματα αυτοκινητων
Το περναγες και εκανε την σκουρια "μεταλλο".
Δεν θυμαμαι αν την σταματαγε κιολας,που δεν νομιζω,αλλα προσκαιρη δουλεια εκανε.
Στο ritmo που ειχα ηταν το πρωτο "ανταλλακτικο" που επρεπε να ειχες στο πορτμπαγκαζ!!:laugh:
Πραγματικά έχει σώσει κόσμο..

Την σκουριά την σταματάει με το παραπανω..Είναι το μοναδικό υλικό που εισχωρεί σε βαθος....!!!

Όταν βλέπω σκουριασμένο σίδερο είναι πρώτο υλικό που θα βάλω και εποιτα οποιοδήποτε αντισκουριακο η ασταρι μετάλλου...

Τριφασικό έχεις?

Αλλά ηλεκτρικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα είχες?

Άλατα στην 4ετια λίγο δύσκολο.Ο δικός μου δεν έχει ανοιχτεί 20 χρόνια τώρα.(μικρή χρήση ρεύματος,ειναι τριπλής).

Ο θερμοστατης,αν δεν πειραχτηκε η ρυθμιση ή δουλεύει η όχι.Ενδιαμεσο δεν έχει.Το ίδιο και η αντίσταση.Το να μειώσουν το χρόνο ζεστάματος τα άλατα τόσο πολύ, δεν το έχω ξανά ακούσει.

Υπάρχει και ενδεχόμενο με κακη επαφή, αλλά θα μεγενθυθει το πρόβλημα.
Επίσης ενδεχόμενο υπάρχει το να μη πηγαίνει σωστή τάση από διάφορους λογους

Και για παραφλου(χαχα),Ότι προτείνει ο κατασκευαστής ειδεμη αγοραζεις ειδικά για ηλιακούς, όχι ότι να'ναι. Ανοδιο μπαίνει συμπληρωματικά και εξωτερικό,με Καλά αποτελέσματα.

Γειά σου γείτονα. Νομίζω μονοφασικός. Θα φωνάξω τον μάστορα και θα επανέλθω με το πρόβλημα που θα μου πει ότι βρήκε, για να μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω.

Καλημέρα παλικάρια, εχω κάνει στην κουζίνα στο σημείο που είναι ο αποροφητηρας, αντί για πλακάκι, πατητη τσιμεντοκονια.
Το γιατί έκανα αυτή την π@παρια ας μην το αναφέρουμε γιατί θα χρειαστώ χαπακι για την πιεση.
Ότι μ@λ@κια κανει η γυναίκα μου,πρέπει να τρέχω σαν το Βέγγο να την καλυψω!
Μάλλον ο φωστήρας που την τοποθέτησε δεν έβαλε καλο υλικό ή το εβαλε λαθος ή και τα δυο μαζι....που να ξέρω!
Το αποτέλεσμα,είναι να εχει σκασει το βερνικι σε μερικά σημεία και όταν μαγειρεύει να περναει υγρασία στο τσιμεντο.
Πήρα ένα καλό βερνικι της isomat ,αλλά μέχρι να έρθει ένας άλλος μάστορας να το περάσει σωστά ,υπάρχει κανα οικονομικό υλικό να το περάσω πρόχειρα μην αρχίσει και σκάει το τσιμέντο?
Μέχρι και βερνικι απο μανό σκέφτηκα, αλλα κανει?

Καμμία πρόταση και για μένα, τον ταλαιπωρημένο άνθρωπο από την ζωή και από την γυναίκα του?:bigcry:

Πριν ένα μήνα έκανα συντήρηση στον ηλιακό για τον λόγο ότι το νερό δεν ήταν τόσο ζεστό όσο ήταν κάποτε σε καθορισμένη χρονική διάρκεια ανάματος.
Δυστυχώς πέταξα την αντίσταση και το ανόδιο και δεν τα έβγαλα φωτό για να σας αποδείξω του λόγου το αληθές.

Αυτά που έγραψα δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. ήταν λόγια υδραυλικού με 40 χρόνια στο κουρμπέτι που λένε.

Τώρα φίλε Δημήτρη αν η αντίστασή του ηλιακού σου δεν έχει τόσα πολλά άλατα που να θέλει αλλαγή, ακόμα καλύτερα.
ίσως να φταίει κάτι άλλο. θα το δεις στην πράξη.

Υ.Γ. το ανόδιο είναι το ποιο φτηνό ανταλακτικό στην συντήρηση οπότε μην ανησυχείς, θα την χτυπήσεις και φέτος τη γαλοπούλα :flipout:

Γιώργο συμφωνούμε.

Μιχάλη,όλου καμμένοι είμαστε, απλά άλλος τρώει παντόφλα στο κεφάλι και άλλος το κομοδίνο...χαχα

Για το βερνίκι πιστεύω ότι αν βάλεις μόνος σου τοπικά θα κάνεις δουλειά και όταν έρθει ο καλλιτέχνης θα το ξύσει όλο μαζί και θα το φτιάξει.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γεια σου γείτονα.

Και εδώ για όποιον έχει όρεξη για σοβαρές δουλειές...σε ανόδιο.

https://www.stopcor.gr/product.php?products_id=253&sess=9f91e193251e93b37d449c2312af4220

Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο Πάνο. δεν ήξερα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. αγρότης είμαι όχι υδραυλικός.

Αυτό το εξωτερικό ανόδιο καταργεί το εσωτερικό του μπόϊλερ ή πρέπει να υπάρχουν και τα δύο ; και How much ?