Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

πολύ καλή η ανάλυση των κουφωμάτων. μπορείτε να ενημερωθείτε επίσης από

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστά όλα αυτά. αλλά πως μπορεί να κάνεις ζημιά στο σίδερο με τρυπάνι μπετού. γίνεται ;

Όπως προείπαν ήδη. Μπορείς να κόψεις μια χαρά τον οπλισμό αν τον πετύχεις λίγο έκκεντρα και επιμένεις.

Μην υπερβάλουμε ρε παιδιά τώρα... Ποιόν οπλισμό;
Για εξαράκι τρυπάνι μιλάμε.
Άσε που όσο έκκεντρα και να το πετύχεις, όσο κι αν επιμείνεις, ο οπλισμός δεν κόβεται με τρυπάνι μπετου.
Ούτε καν το τσέρκι.

Μπάμπη για τόσο μικρό τρύπημα και βάθος δεν θέμα ειναι συζήτησης...
Το σίδερο παντως κόβεται με διαμαντοκορωνα άνετα πάντως και κάποιοι δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους...
Για αυτο δεν πρέπει να αφήσουμε να εννοηθεί,τουλαχιστον εδω μεσα,ότι μπορεί κανείς να τρυπάει όπου θέλει και με όση διάμετρο θέλει σε μπετό...
Βέβαια ο καθένας πράττει κατά βούληση...

Άσε που όσο έκκεντρα και να το πετύχεις, όσο κι αν επιμείνεις, ο οπλισμός δεν κόβεται με τρυπάνι μπετου.
Ούτε καν το τσέρκι.

Γενικά αναφερόμουν και δεν συνηθίζω να υπερβάλω.
Όσο για τα τσέρκια είναι το μόνο "εύκολο".

Το κατάλαβα πολύ καλά παιδιά. έχετε δίκιο. Όπως δίκιο έχει και ο Μπάμπης. αναλόγως το μέγεθος και το βάθος της τρύπας.
Άμα ντε και καλά πρέπει να ανοίξεις τρύπα σε κολόνα, μόλις βρεις ζόρι πρέπει να σταματήσεις.

Έχω στερεώσει πάνω σε οριζόντιο τσιμεντοδοκό στο υπνοδωμάτιο τηλεόραση Led 21" (δεν θυμάμαι βάρος ούτε τι μέγεθος βίδες έβαλα )
Αυτό που θυμάμαι όμως είναι ότι οι τρύπες ανοίχτηκαν χωρίς ζόρι οπότε πιστεύω να μην έγινε κάποια ζημιά.

Θυμάμαι όμως πριν δύο χρόνια σε σπίτι φίλου μου που προσπαθούσε τεχνικός/ψυκτικός να του τοποθετήσει κλιματιστικό και δεν μπορούσε να ανοίξει τρύπα για να περάσει τη σωλήνα (με ποτηροτρύπανο) με τίποτα. μετά από ώρες στην κυριολεξία τα κατάφερε.
Τώρα τι ζημιά έχει γίνει στην κολόνα - αν έχει γίνει - δεν γνωρίζω να σας πω. πιστεύω όμως ότι έχει γίνει και ελπίζω να μην έχει κάποια σοβαρή επίπτωση σε
σε δεδομένη άσχημη στιγμή. καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ άσχημη στιγμή. φοβάμαι και που το σκέφτομαι..

Αυτούς τους "ψυκτικούς" με τα ποτηροτρύπανα πρέπει να τους επικηρύξουν...
Αν γράψω τι είδα κάποτε αφού είχε φύγει ο ιδρωμένος βοηθός του "ψυκτικού" και πριν περάσει τις σωλήνες ο "μάστορας" τότε είναι που δεν θα με πιστεύει κάνεις εκτός από αυτούς που τρυγιρνάνε σε τέτοιες δουλειές.

Και τέλος πάντων αν δεν υπάρχει ήδη από την κατασκευή πρόβλεψη για διέλευση με σωλήνα κτλ, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε σωλήνες μετά. PERIOD!

Δεν μιλάω για ποτηροτρύπανα... εννοείται οτι είναι εγκληματικό.
Μιλάω για 6-άρα τρύπα, άντε και 8-άρα, γι’ αυτό είπα και για υπερβολές.

Ούτε καν το τσέρκι.

Αα γεια σου!

Είναι άλλα τα ποτηροτρυπανα της καροτιερας και άλλα για τα δραπανακια...

Παραπάνω με παρέσυρε άλλο ποστ. Δεν μίλησα αρχικά για ποτηροτρύπανα, όμως ούτε για εξαράκι. Αλλά για Φ16-20 και επάνω.
Με αυτά τα τσέρκια τα κόβεις άνετα και με μεγαλύτερο αν το βάλεις σώνει και καλά σκοπό και οπλισμό.

Ο σούπερ βοηθός ψυκτικού που έγραψα παραπάνω δεν έκανε το(τα) εγκλήματα με ποτηροτρύπανο αλλά με διαμέτρους 20-30 ίσως και λίγο παραπάνω sds max. Ίδρωσε-ξείδρωσε, χάλασε και κανά δύο αρίδες, αλλά την δουλιά του την τελείωσε...

Και που να περιγράψω ή να μπορούσατε να δείτε το όλο σκηνικό.

Αλλά αυτός ο άνθρωπος και άλλοι σαν αυτόν δεν είναι οι πραγματικοί εγκληματίες, αλλά τα αφεντικά τους που τους βάζουν να κάνουν μια δουλειά και τους λεν πως έτσι γίνεται και μετά το θεωρούν φυσιολογικό και η κατάσταση διαιωνίζεται. Αυτή και αν είναι πραγματική επιδημία.

Χρήστο καλά τα λες και συμφωνώ και επαυξάνω.....
Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα τρυπάνε όπου να ναι...!!!!
Εγώ πάντως τις ετοιμάζω τις υποδοχές/τρυπες για τις σωληνώσεις...

Σας παρακολουθω, αλλα καπου εχω μπερδευτει:
Αν θες να βαλεις a/c σε "παλιο" σπιτι και διπλα ειναι η μπαλκονοπορτα που (συχνα) εχει δοκαρι απο πανω, τι διαλο κανεις;

...αυτά είναι...
Εγώ λέω να το κόψεις μια και καλή να ησυχάσεις. Είναι απλά τα πράγματα.

'Οτι οι σωλήνες μπορεί και να περάσουν κάτω από το δοκάρι δεν υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη καταλαβαίνω.

Αν θες να βαλεις a/c σε "παλιο" σπιτι και διπλα ειναι η μπαλκονοπορτα που (συχνα) εχει δοκαρι απο πανω, τι διαλο κανεις;

Η μπαλκονόπορτες αποκλείεται να τερματίζουν....Ο σωστός μάστορας έχει βάλει στοπ να μην τερματίζει....οπότε 10 πόντοι μένουν για να περάσεις οτιδήποτε.....Τώρα εάν δεν έχει γίνει αυτό η γενικος δεν υπαρχει διοδος τότε δυσκολεύει το πράγμα.....

Μπορεις να το περασει κανεις κατω απο το δοκαρι, οπου περναει (κλεινει) η μπαλκονοπορτα απο μεσα, αλλα θα πρεπει να αφαιρεθει το τζαμι, η να μην κλεινει καθολου το ενα φυλο. Mετα θα σκεφτουμε πατεντες. Ουδεν καλον αμιγες κακου :)