Μάστορες τα φώτα σας!!

Chris73, καλα καταλαβαινεις, γιατι δεν ηξερα οτι υπαρχρι "κενο" κατω απο το δοκαρι. Για τα υπολοιπα, καλυτερα να μην σχολιασω. Μονο, οτι, οταν στο δικο μου αντικειμενο με ρωταει κατι καποιος ασχετος με αυτο, προσωπικα ποτε δεν επιλεγω να τον κοροιδεψω, αλλα αντιθετα χαιρομαι να του εξηγω πραγματα που δεν ξερει. Ο καθενας με τον τροπο του, βεβαια.
Τωρα, Κωστα και Μιχαλη, μιλαω για μπαλκονοπορτα συρομενη, ετσι; Που απο πανω αυτο που εχει (μαλλον) ειναι δοκαρι. Αν καταλαβα καλα, εννοειτε οτι κατω απο το δοκαρι και μεχρι την πορτα εχει ενα "κενο", τουβλο κτλ, που μπορεις να τρυπησεις, σωστα;

Ο τόνος ήταν τέτοιος γιατί θεώρησα πως σου το πρότεινε άλλος ένας "μάστορας". Και αν είναι για κάτι σοβαρό μερικές φορές ναι δεν μπορώ να κρατηθώ.

Σας παρακολουθω, αλλα καπου εχω μπερδευτει:
Αν θες να βαλεις a/c σε "παλιο" σπιτι και διπλα ειναι η μπαλκονοπορτα που (συχνα) εχει δοκαρι απο πανω, τι διαλο κανεις;

Στα Παλιά σπίτια, τα κουφώματα δεν είναι πρεκιασμένα στο δοκάρι (δηλαδή υπάρχει κενό μεταξύ πρέκι και δοκαρι)οπότε περνάς.
Τα χωνευτα συρόμενα (Σε Παλιά σπίτια ) συνήθως δεν τερματίζουν...Αλλά και πάλι το κάνεις να μην ανοίγει όλο για να περάσεις...

Πρέκι είναι το οριζόντιο τσιμέντο που κρατάει τα τούβλα πάνω απ τα κουφώματα.

παιδια, πως μπορω να μετατρεψω ενα μικρο ηλεκτρικο "ματι" για μπρικι σε θερμαντηρα για κολλησεις λεντ σε μεταλλικες πλακετες?
βασικα θελω να του κοψω την ισχυ στους 170 βαθμους και να μενει εκει.
Μετα βαζεις πανω του την μεταλλικη πλακετα με το λεντ και μολις λιωσει το καλαι-παστα που τα ενωνει, τα αφαιρεις
(εχω πολυμετρο που μετρα θερμοκρασια για ελεγχο/ρυθμιση)

Στα Παλιά σπίτια, τα κουφώματα δεν είναι πρεκιασμένα στο δοκάρι (δηλαδή υπάρχει κενό μεταξύ πρέκι και δοκαρι)οπότε περνάς.
Τα χωνευτα συρόμενα (Σε Παλιά σπίτια ) συνήθως δεν τερματίζουν...Αλλά και πάλι το κάνεις να μην ανοίγει όλο για να περάσεις...

Πρέκι είναι το οριζόντιο τσιμέντο που κρατάει τα τούβλα πάνω απ τα κουφώματα.

Ευχαριστω, Πανο.
Με το "παλια", εννοουσα αν δεν εχουν προβλεψη/τρυπα για να περασουν σωληνες.
Σε ενα κλασικο διαμερισμα, πανω απο την μπαλκονοπορτα εχει συνηθως κενο (δλδ μονο τουβλα) πριν το τσιμεντο του δοκαριου;
Επισης, οταν λες "τερματιζουν", εννοεις στο πισω μερος, εκει που "ανοιγει" η μπαλκονοπορτα, οτι εχει, καθετο, κενο πριν την κολωνα;

παιδια, πως μπορω να μετατρεψω ενα μικρο ηλεκτρικο "ματι" για μπρικι σε θερμαντηρα για κολλησεις λεντ σε μεταλλικες πλακετες?
βασικα θελω να του κοψω την ισχυ στους 170 βαθμους και να μενει εκει.
Μετα βαζεις πανω του την μεταλλικη πλακετα με το λεντ και μολις λιωσει το καλαι-παστα που τα ενωνει, τα αφαιρεις
(εχω πολυμετρο που μετρα θερμοκρασια για ελεγχο/ρυθμιση)

Νομιζω μπορεις ευκολα με εναν θερμοστατη/διακοπτη τυπου:
https://www.amazon.co.uk/sourcingmap-KSD301-Temperature-Thermostat-Celsius/dp/B00X77Q3OK

Υπαρχουν για διαφορες θερμοκρασιες. Απλα εχει normal state ON η OFF. Αν δε κανω λαθος χρειαζεσαι ON. Βιδωνεις τον θερμοστατη στην επιφανεια που θες να ελενξεις, περνας τη φαση της παροχης μεσω του θερμοστατη, και οταν φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια τοτε ο θερμοστατης κλεινει.

Ευχαριστω, Πανο.
Με το "παλια", εννοουσα αν δεν εχουν προβλεψη/τρυπα για να περασουν σωληνες.
Σε ενα κλασικο διαμερισμα, πανω απο την μπαλκονοπορτα εχει συνηθως κενο (δλδ μονο τουβλα) πριν το τσιμεντο του δοκαριου;
Επισης, οταν λες "τερματιζουν", εννοεις στο πισω μερος, εκει που "ανοιγει" η μπαλκονοπορτα, οτι εχει, καθετο, κενο πριν την κολωνα;

Ναι αν δεν φθάνει το κουφωμα στο δοκάρι

Κενό λέω για τα συρόμενα εσωτερικά.

@kospap ,με ροοσταση στην είσοδο.

@kospap ,με ροοσταση στην είσοδο.

το σκεφτηκα και αυτο...ροοστατη στα 450βαττ? μονο κατι για φωτα βρισκω
δυστυχως το υποψηφιο προς μετατροπη ματι εχει καμμενη πλακα. Οποτε αν υπαρχει οικονομικη λυση ροοστατη, ψηνομαι γαιιτ θα τον κοτσαρω σε αυτο που ηδη χρησιμοποιουμε

Μάστορες καλημέρα.

Λέμε σιγά-σιγά να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ένα διαμέρισμα που έχουμε (μέναν τα πεθερικά μου εκεί) και ξήλωσα παλιά ντουλάπια κουζίνας και πλακάκια.

Σκέφτομαι να βάλω τον φούρνο/μάτια κουζίνας σε γωνία.
Υπάρχουν έτοιμοι πάγκοι κουζίνας γωνιακοί;
Αν όχι πως γίνεται η ένωση των πάγκων;

Με μια γρήγορη ματιά είδα κάτι τέτοιο:

https://dreamkitchen.gr/wp-content/uploads/2015/05/γωνιακός-φούρνος-με-τεχνοτροπία-πάγκου.jpg

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κάτι τέτοιο βάζουν στις ενώσεις του πάγκου, για να μην φαίνεται.

Ναι αυτό το έχω δει.
Απλά με παραξενεύει στην παραπάνω εικόνα το κομμάτι που πατάει η εστία.
Υπάρχουν τέτοιοι πάγκοι; Δηλαδή έτοιμοι κομμένοι υπο γωνία;

Οπως το καταλαβαίνω από τη φωτο ειναι κομματι παγκου που το εκοψε στις 45° για να κουμπωσει με τα αλλα δυο και επειδή εμενε εκεινο το τριγωνακι σαν κενο στη γωνια εκανε την υπερυψωμένη κατασκευή

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι αυτό το έχω δει.
Απλά με παραξενεύει στην παραπάνω εικόνα το κομμάτι που πατάει η εστία.
Υπάρχουν τέτοιοι πάγκοι; Δηλαδή έτοιμοι κομμένοι υπο γωνία;

Oλοι οι παγκοι ειναι σχεδον 6οαρηδες και 4 μετρα υψος...δεν υπαρχει σε γωνια...
Αυτο που εβαλε ο Παναγιωτης ειναι απο τα ιδανικοτερα...
Στην γωνια πως θα εκμεταλευτεςι το φουρνο..;..δεν θα βρισκει με τα ντουλαπια..εξηγησε μας το λιγο καλυτερα....

Μάστορες καλημέρα.

Λέμε σιγά-σιγά να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ένα διαμέρισμα που έχουμε (μέναν τα πεθερικά μου εκεί) και ξήλωσα παλιά ντουλάπια κουζίνας και πλακάκια.

Σκέφτομαι να βάλω τον φούρνο/μάτια κουζίνας σε γωνία.
Υπάρχουν έτοιμοι πάγκοι κουζίνας γωνιακοί;
Αν όχι πως γίνεται η ένωση των πάγκων;

Με μια γρήγορη ματιά είδα κάτι τέτοιο:

https://dreamkitchen.gr/wp-content/uploads/2015/05/γωνιακός-φούρνος-με-τεχνοτροπία-πάγκου.jpg

https://youtu.be/q7XD7NIo8Fw

Σας ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις σας!

Oλοι οι παγκοι ειναι σχεδον 6οαρηδες και 4 μετρα υψος...δεν υπαρχει σε γωνια...
Αυτο που εβαλε ο Παναγιωτης ειναι απο τα ιδανικοτερα...
Στην γωνια πως θα εκμεταλευτεςι το φουρνο..;..δεν θα βρισκει με τα ντουλαπια..εξηγησε μας το λιγο καλυτερα....

Κώστα καλημέρα.

Δυστυχώς όπως το σκεφτόμουν δεν με βολεύει, γιατί για να βγει 60 εκατοστά πρόσοψη, 45 μοίρες, θα πρέπει τα πλαϊνά (πίσω) που πατάνε στους τοίχους να είναι κοντά στο 1 μέτρο...οπότε θα έχω "χάσει" ένα τεράστιο γωνιακό ντουλάπι...!!!

Πάνο πολύ καλό το εργαλείο. Έχεις βρει κανένα link που να το πουλάνε κάπου; Στα γρήγορα δεν βρήκα κάτι.

Αυτό το duckduckgo μερικές φορές μου σπάει τα νεύρα...:slapface::furious3:
Με google τα βρήκα τα link που έβαλες...
Σε ευχαριστώ

Εφτιαξα μερικα ζαράκια με τον μονο κανονα οτι οι αντιθετες πλευρες πρεπει να αθροιζουν σε 7.

Ενω λοιπον τα ζαρια εχουν φτιαχτει κανονικα με τον παραπανω κανονα (οι αντιθετες πλευρες αθροιζουν σε 7), ποιο απο τα τρια ειναι το σωστο ζαρι? :)

49502948962_d43003da8e_z.jpg