Μάστορες τα φώτα σας!!

παιδια βοηθεια....
θελω να επσικευασω το σμαλτο σε μια μπανιερα που την εχω ηδη περασει κεραμικο διμερες σμαλτο.
δυστυχως απο το υλικο που με περσσειψε και το κρατησα για αυτη την δουελια ο σκληρυντης εχει πετρωσει.
εμ τι μπρω να τον υοκαταστησω?

σκληρυντη για σιδεροστοκο?

ή να κανω ενα μιγμα με σμαλτο και εποξειδικη δυο συστατικων?

Κωστα πολυ εξειδικευμενη η ερωτηση αυτη. Ουτε στο μαγαζι που το αγορασες δεν θα μπορεσουν να σε βοηθησουν.
Ο σκληρυντης δεν ειναι γενικο υλικο σαν το νεφτι. Καθε υλικο αναλογα την συσταση του, εχει τον δικο του τυπο καταλυτη/σκληρυντη.

μαστορια του avclub

επειτα απο πολλα χρονια, μια εξοχικη κατοικια που δεν βαφτηκε ποτε, θα πρεπει να βαφτει εξωτερικα.

Η τωρινη του κατασταση ειναι αυτη που φαινεται στη φωτο. Αυτο που βλεπετε ειναι ο σοβας και φαινονται αναγλυφα τα τουβλα στο σημειο οπου επικοινωνουν με καποιο δωματιο.Εχει δημιουργηθει απο την υγρασια υποθετω για να εχουμε αυτο το εντυπωσιακο οπτικο αποτελεσμα?

Το κατω κομματι που εχει μεινει ασοβάτιστο σκεφτομαι να το σοβατισω συντομα. Το αρχικο πλανο ηταν να εμπαινα καποια μετρα αλλα no money.

οι αποριες ειναι οι εξης:

Τα συνολικα τμ εξωτερικου τοιχου ποτ θα πρεπει να βαφτουν ειναι περιπου 140τμ. Για τι κοστος λετε να υπολογιζω; Μιλαμε για επαρχιακη πολη, εαν παιζει καποιο ρολο.

Επισης απο χρωμα/ασταρι προτεινετε κατι; Σκεφτομαι να παρω σε κατι καλο και ηδη κοιταζω στο VIVECRYL THERMOELASTIC ECO

Οτι προτασεις ευπροσδεκτες.insmnia.jpg

Η κατοικία είναι σε υψόμετρο...;
Παίζει ρόλο τη σειρά θα ακολουθηθεί σε υλικά..και θα σου απαντήσω...
Τα χρώματα που προσφέρουν θερμική ανακλαστικοτητα έχουν αποδεικτει ότι δεν κάνουν πολλά πράγματα..
Αυτό με τα τούβλα το βλέπω πρώτη φορά..Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι..Για υγρασία/μούχλα φενεται...(το βλέπω από κινητό τώρα και δεν έχω πλήρη αποψη)...
Μια συμβουλή γενικότερη.
Μετά το Πάσχα ότι κάνεις...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η κατοικία είναι σε υψόμετρο...;
Παίζει ρόλο τη σειρά θα ακολουθηθεί σε υλικά..και θα σου απαντήσω...
Τα χρώματα που προσφέρουν θερμική ανακλαστικοτητα έχουν αποδεικτει ότι δεν κάνουν πολλά πράγματα..
Αυτό με τα τούβλα το βλέπω πρώτη φορά..Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι..Για υγρασία/μούχλα φενεται...(το βλέπω από κινητό τώρα και δεν έχω πλήρη αποψη)...
Μια συμβουλή γενικότερη.
Μετά το Πάσχα ότι κάνεις...

προποδες πηλιου, περιπου 100μ υψομετρο.
Κοιτα, και εγω σκεφτηκα για μουχλα αλλα ειναι ομοιομορφο το pattern και εμφανιζεται μονο οπου υπαρχει δωματιο πχ.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

μαστορια του avclub

επειτα απο πολλα χρονια, μια εξοχικη κατοικια που δεν βαφτηκε ποτε, θα πρεπει να βαφτει εξωτερικα.

Η τωρινη του κατασταση ειναι αυτη που φαινεται στη φωτο. Αυτο που βλεπετε ειναι ο σοβας και φαινονται αναγλυφα τα τουβλα στο σημειο οπου επικοινωνουν με καποιο δωματιο.Εχει δημιουργηθει απο την υγρασια υποθετω για να εχουμε αυτο το εντυπωσιακο οπτικο αποτελεσμα?

Το κατω κομματι που εχει μεινει ασοβάτιστο σκεφτομαι να το σοβατισω συντομα. Το αρχικο πλανο ηταν να εμπαινα καποια μετρα αλλα no money.

Τα συνολικα τμ εξωτερικου τοιχου ποτ θα πρεπει να βαφτουν ειναι περιπου 140τμ. Για τι κοστος λετε να υπολογιζω; Μιλαμε για επαρχιακη πολη, εαν παιζει καποιο ρολο.

Επισης απο χρωμα/ασταρι προτεινετε κατι; Σκεφτομαι να παρω σε κατι καλο και ηδη κοιταζω στο VIVECRYL THERMOELASTIC ECO

Οτι προτασεις ευπροσδεκτες.View attachment 168664
Λεπτη στρωση σοβα ειναι η αιτια του φαινομενου αυτου οπου επιτρεπει την εισχωρηση της υγρασιας και σε συναρτηση με την ελλειπη προστασια απο χρωμα δημιουργει αυτες τις αντιθεσεις.

μαστορια του avclub

Οτι προτασεις ευπροσδεκτες.View attachment 168664

Εγώ βλέπω μια ωραία και πληρωμένη δουλειά,με δύο συνάζια,φαρδιά κολώνα, υπογειο(κατοικίσιμο; ),ωραία ακροκεραμα και σωστή υδροροη. Νομίζω αξίζει να επενδύσεις σε renovat χρώματα ασταρια.

προποδες πηλιου, περιπου 100μ υψομετρο.
Κοιτα, και εγω σκεφτηκα για μουχλα αλλα ειναι ομοιομορφο το pattern και εμφανιζεται μονο οπου υπαρχει δωματιο πχ.
Τώρα που το είδα από τον υπολογιστή δείχνει σαν να μην έχει γεμίσει σωστά στα τούβλα ο σοβας...φενεται νωπη η επιφάνεια άρα τραβάει το τοιχιο νερό...

Αυστηρά μετά το Πάσχα να γίνει ότι γίνει για να στεγνώσει καλά το συγκεκριμένο σημείο για να μην εγκλωβιστεί η υγρασία..
Θα πρότεινα σιλικονουχο σοβά επιπλεον αλλη μια στρωση (και 2η εαν χρειαστει)στο σημειο που υπαρχει προβλημα και εποιτα βάψιμο..

Όσο αφορά το βάψιμο προτεινω ασταρι νερού της Vitex και ακρυλικο μονωτικό κάθετων επιφανειών της ίδιας εταιρίας..
Εάν τα googlaρεις θα τα βρεις...

Πολύ καλή και η renovat που αναφέρει ο Πάνος εαν βαστάει η τσέπη σου...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τις συμβουλες σας. Το σπιτακι ειναι απο grandparents (εχουν φυγει) και εχω μπει στη διαδικασια να το σουλουπωσω λιγακι. Κατασκευη 2004. Δυστυχως τα μαστορια στο Βολο ειναι χεσε μεσα. Ειλικρινα δεν ξερω απο που να το πρωτοπιασω.

Ανεβαζω την αρχικη φωτο σε μεγαλυτερη αναλυση, εαν βοηθησει, οπως επισης και μια επιπροσθετη.
@panoss1 το υπογειο για την ωρα δεν ειναι κατοικήσιμο αλλα εχει ολες τις υποδομες ετοιμες

Μια ακομα ερωτηση. Περα απο το κατω μερος που θα σοβατιστει, περιμετρικα του σπιτιου, στο τσιμεντακι του εδαφος (που ειναι σαν πεζοδρομιο τελοςπαντων) θα πεσει καποια πλακα συκης. Εαν εχετε να προτεινετε κατι για το σημειο που θα ενωθει το σοβατισμενο κομματι με τη πλακα που θα μπει, ευπροσδεκτο. Πχ εχω ακουσει οτι ειναι καλο να γινει σοβατεπί εκει. Αλλα δεν εχω καταλαβει εαν ειναι χρηστικος η λογος η αισθητικος.

Σχετικη φωτο

Πρώτο σουλουπωμα,ξύσιμο ασταρωμα βάψιμο και μετα ολα τα άλλα. Αν σοβατισεις το πισαρισμενο υπόγειο,πρέπει πρώτα να ξυθει ελαφριά η πισα,το ίδιο και αν βάλεις πλακάκι σε στυλ πέτρας ή πέτρα. Το σοβατεπι εκεί είναι και για ομορφιά και για στεγανοποίηση της γωνιάς αλλά με τα σημερινά υλικά δεν είναι και απαραίτητο.
Θα ξαναπώ πάντως ότι αυτή η δουλειά φαίνεται καλή...

Πάντα στα χαμηλά μπετά βάζουμε στεγανοτηκο επαλειφομενο για να αποφύγουμε στο μέλλον ανερχόμενη υγρασία...
Οπότε η πίσσα δεν χρειάζεται να ξυθει.
Βάζοντας το επαλειφομενο δημιουργηται επιφάνεια πρόσφυσης.. Μετά μπαίνει από πάνω ότι θες...
Οποτε θα συμφωνήσω με το Πάνο μετά μπορείς να κάνεις επενδυση με πετρα ειναι σύγχρονος και στεγανωση...

λοιπον....
θελω να βαλω ελατηριο σε ενα φυλλο γκαραζοπορτας σαν αυτα που βλεπουμε σε ξυλινα πλαισια σιτας ή να κανω μια αναλογη πατεντα.
με προβληματιζει στο που στερεωνεται η βαση του ελατηριου. Στην κασα της πορτας ή πιο μεσα στον τοιχο?

Εχω ενα χωρο κατω απο σκαλα.
Θελω να τον κλεισω απο εμπρος με κατι σαν πορτα. Σκεφτηκα για ενα διπορτο ωστε να εκμεταλλευτω ολη τη προσοψη ως ανοιγμα.
Καποια αλλη ιδεα?

Σφράγισμα ξύλου για χρήση γραφείου

Αγόρασα πρόσφατα έναν πάγκο εργασίας από τα ΙΚΕΑ για να το χρησιμοποιήσω ως γραφείο καθώς μου φάνηκε αρκετά στιβαρός και σε συνδυασμό με πτυσσόμενα πόδια να το φέρω στο ύψος που θέλω αλλά δυστυχώς διαπίστωσα πως η επιφάνεια του δεν είναι εντελώς λεία. Για την ακρίβεια το ξύλο είναι αρκετά πορώδες και έχει σε όλη την επιφάνεια του κάτι σαν χνούδι το οποίο δεν γίνεται να φύγει με τίποτα. Επίσης λερώνεται με το παραμικρό και είναι πολύ δύσκολο στο καθάρισμα. Φαίνεται δηλαδή σαν να μην έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Σκέφτηκα να τοποθετήσω απο πάνω ένα τζάμι γραφείου αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα γιατί και θα χαλάσει την όψη του αλλά και θα φαίνεται η παραμικρή δαχτυλιά.
Καθώς δεν έχω ιδέα απο αυτά, υπάρχει κάποιος τρόπος να το "σφραγίσω" με κάποιον τρόπο (πχ βερνίκι) ή κάτι παρόμοιο ώστε να μην είναι τόσο πορώδες; Υπόψιν επειδή θα είναι σε εσωτερικό χώρο θα ήθελα κάποια πρόταση η οποία κατα την εφαρμογή της να μην αφήνει πολύ δυνατή μυρωδιά χημικών ή έστω να φεύγει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Μερικές φωτογραφίες του ξύλου για να πάρετε μια ιδέα σε τι αναφέρομαι:

mE23k8A.jpg

GKa945F.jpg

kqIZGOw.jpg