Μάστορες τα φώτα σας!!

Κωστη ξυλο συμιδας εχουν χρησιμοποιησει το οποιο πραγματι ειναι μαλακο σαν ξυλο.
Ενα καλο βερνικι κρουστας να χρησιμοποιησεις και στην αναγκη να το αφησεις μια μερα σε εξωτερικο χωρο να τραβηξει!

Κωστη ξυλο συμιδας εχουν χρησιμοποιησει το οποιο πραγματι ειναι μαλακο σαν ξυλο.
Ενα καλο βερνικι κρουστας να χρησιμοποιησεις και στην αναγκη να το αφησεις μια μερα σε εξωτερικο χωρο να τραβηξει!

Οπότε τη μεταφορά του σε εξωτερικό χώρο πχ μπαλκόνι δεν την γλυτώνω. Να ζητήσω κάτι συγκεκριμένο ή πάω και ζητάω ένα βερνίκι κρούστας και το περνάω μετά με ένα ρολάκι; Υπάρχουν αποχρώσεις ή είναι διάφανα; Δεν με νοιάζει η αντοχή του σε ήλιο και υγρασίες, το μόνο που θέλω είναι να μην είναι τόσο πορώδες και να μην έχει στην επιφάνεια του αυτό το "χνούδι".

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με αυτά τα υλικά. Όποιος θέλει μου στέλνει και σε pm πρόταση για κάποιο προιόν για να μην θεωρηθεί διαφήμιση εδώ μέσα. Ευχαριστώ.

Οπότε τη μεταφορά του σε εξωτερικό χώρο πχ μπαλκόνι δεν την γλυτώνω. Να ζητήσω κάτι συγκεκριμένο ή πάω και ζητάω ένα βερνίκι κρούστας και το περνάω μετά με ένα ρολάκι; Υπάρχουν αποχρώσεις ή είναι διάφανα; Δεν με νοιάζει η αντοχή του σε ήλιο και υγρασίες, το μόνο που θέλω είναι να μην είναι τόσο πορώδες και να μην έχει στην επιφάνεια του αυτό το "χνούδι".

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με αυτά τα υλικά. Όποιος θέλει μου στέλνει και σε pm πρόταση για κάποιο προιόν για να μην θεωρηθεί διαφήμιση εδώ μέσα. Ευχαριστώ.

Καλως τον Κωστη!
Πρωτα απ'ολα οι πολλες ερωτησεις ειναι καλοδεχουμενες, για αυτο ειμαστε εδω για να βοηθησουμε oσο μπορουμε :)

Aυτη τη στιγμη ασχολουμαι με ενα παρομοιο project, αδιαβροχοποιησης ενος κομματιου κοντρα πλακε για ενα φιλο.

Αυτο που εκανα ειναι να το περασω 2 χερια βερνικι εμποτισμου ετσι για την καλυτερη προστασια του ξυλου και μετα θα του περασω δυο χερια βερνικι κρουστας (φινιρισματος).
Εδω ειναι στο πρωτο χερι βερνικι φινιρισματος.
49547741422_a49d96da73_c.jpg

Για την δικη σου περιπτωση νομιζω οτι δεν χρειαζεται να το περασεις βερνικι εμποτισμου. Θα πας να παρεις ενα οποιοδηποτε βερνικι φινιρισματος νερου τζελ (με βαση το νερο).
Θα προτιμησεις νερου για να μην μυριζει και να μην χρειαστει να το βγαλεις στο μπαλκονι. Θα προτιμησεις τζελ επειδη ειναι πιο ευκολο και δεν τρεχει. Αποχρωση ειναι επιλογη σου, στο παραπανω η αποχρωση ειναι διαφανης και υφη του σατινε (υπαρχει ματ και γυαλιστερη). Το βερνικι κρουστας (φινιρισματος) που χρησιμοποιησα ειναι στα δεξια.

Μετα απο καθε χερι βερνικι, αφου στεγνωσει, θα το περνας πολυ ελαφρα με γυαλοχαρτο grit 240 και μετα θα καθαριζεις τις σκονες πριν κανεις το επομενο χερι.
Μπορεις να κανεις και 3 χερια βερνικι.

Μιχαλη χρησιμοποιεις δυο απο τα αγαπημενα μου βερνικια
Το τζελ, επειδη την εχω πατησει, να το περασεις κατευθειαν στο ξυλο χωρις να προηγηθει συντηρητικο και μονο με πινελο, ή διαφορετικα εαν θες σωνει και καλα συντηρητικο να ειναι αρκετα αραιωμενο.
Διαφωνω ομως σε ενα σημειο στην περιπτωση του Κωστη, να μην περασει τζελ στο γραφειο καθως προοριζεται για εσωτερικη χρηση, επισης το τζελ ειναι παχυρευστο και θα τον παιδεψει στο στρωσιμο για να φτιαξει καλη τελικη επιφανεια.

Για τον Κωστη,
για αρχη θα πρεπει να τριψεις απαλα το ξυλο, για να φυγει το χνουδι (οπως το γραφεις), με γυαλοχαρτο νερου 320 grid.
Μετα, θελει 1 χερι συντηρητικο νερου (στην αποχρωση που θες), μετα απο 8 ωρες θα ξανατριψεις πολυ ελαφρα για να γινει λεια η επιφανεια.
Στη συνεχεια, θα περασεις 1 χερι αχρωμο βερνικι νερου ματ ή γυαλιστερο (δεν μυριζει σχεδον καθολου σε σχεση με το βερνικι διαλυτου), την επομενη μερα σκουπιζεις πολυ καλα και περνας αλλο 1 χερι αχρωμο βερνικι νερου και τελος.
Θα τα εφαρμοσεις με μικρο ρολο ... θα σε κατευθυνει ο πωλητης
Καλο ειναι να παρατεινεις την τοποθετηση αντικειμενων περα των 24ρων ωρων.

Θανασση δε θα φυγει ποτε το χνουδι απο την συμιδα.
Ειναι τοσο μαλακο ξυλο που δεν θα κανει δουλεια με το 320.
Γνωμη μου πριν το βερνικι κρουστας ενα δυο χερια με sealer θελει να περαστει το συυκεκριμενο ξυλο.
Θα σφραγισει τους πορους και θα αποροφησει και λιγοτερο τελικο βερνικι δημιουργοντας απο το πρωτο χερι κρουστα.

Λες να φουσκωσει το τελικο τζελ βερνικι φινιρισματος λογω του απο κατω συντηρητικου (εμποτισμου) τζελ?
Δεν νομιζω βρε Θαναση αλλα θα πω του φιλου να το προσεξει να μου πει αν δει κατι.

Οχι, πραγματι δεν χρειαζοταν να το βαλω, απλα το εβαλα σαν sealer, αντι να βαλω ενα χερι βερνικι φινιρισματος παραπανω.

Κατσε γιατι μπερδευτηκα τωρα ... εσυ περασες συντηρητικο νερου και μετα το τζελ Berling ... σωστα?

Εγω καποια στιγμη ειχα φτιαξει κατι που θα το ετρωγε η βροχη και ο ηλιος και για κακη μου τυχη περασα 2 χερια συντηρητικο νερου και μετα τζελ.
Το τζελ (αποχρωση teak Berling) δεν το τραβηξε το ξυλο, με αποτελεσμα να με παιδεψει για να στρωσει συμφωνα με τα νερα του ξυλου, αφου πλεον το τζελ ηταν σαν βερνικι επικαλυψης.

Σε αλλη περιπτωση, παγκακι απο μαδερια παραμενει για 2 χρονια σε βροχη και ηλιο, μονο με 2 χερια τζελ Berling

Για την ακριβεια το βερνικι εμποτισμου δεν ειναι παντα και συντηρητικο, ισως για αυτο σε μπερδεψα.
Το παραπανω δεν προστατευει πχ. απο εντομα η μυκητες. Ειναι για προστασια μονο απο UV και υγρασιες.

Συνηθως λοιπον βαζω πρωτα βερνικι gel νερου εμποτισμου και μετα βερνικι τζελ νερου φινιρισματος (κρουστας).

Απάντηση: Σφράγισμα ξύλου για χρήση γραφείου

Συμφωνω και επαυξανω για το sealer...θα κλεισει του πορους και επειτα οταν τριψει θα φυγουν χνουδια και αγριαδα σε μεγαλο βαθμο....

Αγόρασα πρόσφατα έναν πάγκο εργασίας από τα ΙΚΕΑ για να το χρησιμοποιήσω ως γραφείο καθώς μου φάνηκε αρκετά στιβαρός και σε συνδυασμό με πτυσσόμενα πόδια να το φέρω στο ύψος που θέλω αλλά δυστυχώς διαπίστωσα πως η επιφάνεια του δεν είναι εντελώς λεία. Για την ακρίβεια το ξύλο είναι αρκετά πορώδες και έχει σε όλη την επιφάνεια του κάτι σαν χνούδι το οποίο δεν γίνεται να φύγει με τίποτα. Επίσης λερώνεται με το παραμικρό και είναι πολύ δύσκολο στο καθάρισμα. Φαίνεται δηλαδή σαν να μην έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Σκέφτηκα να τοποθετήσω απο πάνω ένα τζάμι γραφείου αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα γιατί και θα χαλάσει την όψη του αλλά και θα φαίνεται η παραμικρή δαχτυλιά.
Καθώς δεν έχω ιδέα απο αυτά, υπάρχει κάποιος τρόπος να το "σφραγίσω" με κάποιον τρόπο (πχ βερνίκι) ή κάτι παρόμοιο ώστε να μην είναι τόσο πορώδες; Υπόψιν επειδή θα είναι σε εσωτερικό χώρο θα ήθελα κάποια πρόταση η οποία κατα την εφαρμογή της να μην αφήνει πολύ δυνατή μυρωδιά χημικών ή έστω να φεύγει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Μερικές φωτογραφίες του ξύλου για να πάρετε μια ιδέα σε τι αναφέρομαι:

Σε παγκους η ξυλα με μεγαλη επιφανεια οπου θα ακουμπιουνται πραγματα και θα "τρωει ξυλο" το σημειο εγω προσπερναω ολα τα απλα βερνικα που αναφερατε και παω σε πιο δυνατη λυση....βερνικι πατωματος νερου 2 συστατικων που αντεχει σε καταπονησεις..

Aυτο που χρησιμοποιω ειναι της Er-lac...
https://dagiopoulos.gr/products/erlac-aquatec-floor-varnish

Φυσικα θα βαλει και το αναλογο ασταρι...

https://www.xromatopolio.gr/βερνικι...-lac/er-lac-ασταρι-πατωματων-νερου-0-75l.html

Δεν μυριζει κανενα απο τα δυο και το αποτελεσμα ειναι πληρως ικανοποιητικο..

Σαν αποτελεσμα ασχετα με το τι θα ακολουθησεις θα επελεγα σατινε...

Aυτη τη στιγμη ασχολουμαι με ενα παρομοιο project, αδιαβροχοποιησης ενος κομματιου κοντρα πλακε για ενα φιλο.

Αυτο που εκανα ειναι να το περασω 2 χερια βερνικι εμποτισμου ετσι για την καλυτερη προστασια του ξυλου και μετα θα του περασω δυο χερια βερνικι κρουστας (φινιρισματος).
Εδω ειναι στο πρωτο χερι βερνικι φινιρισματος.

Οπως σου ειπα και εχθες απο κοντα θα σου φερω ενα λιτρο,οταν το φερει ο χρονος,στεγανοποιητικο ενος συστατικου βερνικι για να το δοκιμασεις...

Last edited by a moderator:
Πραγματι αν βαλει βερνικι δαπεδων δυο συστατικων, θα ειναι σχεδον σαν να εχει βαλει τζαμι πανω στο γραφειο.

Κωστη ειμαι περιεργος για αυτο το βερνικι ενος συστατικου. Το εχω δει σε προηγουμενες αναρτησεις σε ταρατσα και ειναι εντυπωσιακο!

Ειχαμε παραγγειλει προσφατα με τον Μιχαλη (Χιωτη) πολυ μεγαλα νουμερα γυαλοχαρτα νερου online, απο ενα ηλεκτρονικο μαγαζι, σε καλες τιμες.
Για μιλα του, γτ δεν θυμαμαι πως το λενε.

Μέχρι 5000 grit θα βρείς στη unicat
Δεν εχουν καμια σχεση. Οπως τα λεει ο Χιωτης. Ειναι σαν πανια με μια ελαστικη επιφάνεια και ακομη και το 600grit νομιζεις οτι δεν πιανεις γυαλοχαρτο.

Εχω δει και επαγγελματιες κιθαριστες να "φτιαχνουν" τα νυχια τους με τετοια.

Ιδέες - λύσεις για απορροφητήρα

Προσπαθώντας να σχεδιάσω τη μελλοντική κουζίνα της οικογένειας, θέλω να έχει φούρνο άνω πάγκου. Όμως σκέφτομαι ότι σε αντίθεση με τον κλασσικό φούρνο (κάτω από τις εστίες), οι μυρωδιές και οι ατμοί από το μαγείρεμα στον φούρνο δεν θα απορροφώνται από τον απορροφητήρα.

Τι λύση υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις; Όσοι έχουν φούρνο άνω πάγκου, αναγκάζονται και συμβιβάζονται με ατμούς και μυρωδιές στην κουζίνα;

Και κατω απο τις εστιες να τον ειχες παλι ο απορροφητήρας δε θα τραβουσε τιποτα, οι φούρνοι εχουν αλλο σύστημα εξαερισμού που "πεταει" με δυναμη τους ατμους απο τη γριλια πανω απο την πορτα. Ο απορροφητήρας ειναι καθαρα για τις εστιες

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk