Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάλιστα .... δεν είναι ακριβή η τιμή του..
Μαζί με τον Άγγελο βάλε και εμένα για τα μοιραστούμε..

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάλιστα .... δεν είναι ακριβή η τιμή του..
Μαζί με τον Άγγελο βάλε και εμένα για τα μοιραστούμε..

Τσαμπα ειναι τα μεταφορικα απο το banggood παιδες, δεν ειναι αμαζον :)

E6ayy7sJETBS37650EnIfigJitInjVn5evKspyrwmr8K7ONFRv3K_hFWBcWd1isTbcEdSuwW8aBYod-mc3B4vmXUMoisTP7X-POrm3R6z_gUlUum1mA14diwp5fcVbBc4-imqS7yANlHainDyCrN5S4OgNerwkk11hLbHHzryMS30vebYx0VDEOjh4sr6g1_KM6h6SNHrvBthyXnxyounMilieMZd3wgVyKMqHEQ1uM_2PXEHqPRXUdZHYkO1JKu74a5Tum7RtdKs1A9glY9OMWrZ-wXGkZDgAFV-t279-kJw-VtROZiXu5vkXtLwLaksCo0P9jj5FDLZ-8_7mYLYW7b7h_1HWv4cvWi1nDvduZUtL-yLpt63rZ-t38VQftYumNuN3q3jnF9rc1h4N6aFc4WS1xyisswKmHuU4HwXWL9KRytCCE5FHP7WQ2MKlEk4O2nh1QP2QgMAw8rOt7nPFNBVHyOgqbZIdqtl8wX6d3LotvEBtRuLt-EGlDBRGsPcAQ9N1TIsXCFwPtxLC8Kip32moQmU4DwcnMhYHwk7shMlrLsUUsDzzzT5ZO5-ks9ZtLhJrw5rcW1-GunoZ8cyVriteQUHITRy_LHGbRQXfIw1frMU8cbKQiOUd8eC3JWvEJfceauX9rx29yiRVGdpifQJLrNpeMEKt6XwqdF41KJAVvPxevRrXt5ly__iWo7UkFkxoHp1SW0jlqECL0PP_7FiUuIigVGkV7hi4JjnaBB9Sor=w1199-h674-no

Θα ηθελα την αποψη σας, φτιαχνω αυτη την κρεμαστρα απο παλετες προκειται για αντιγραφο απο σχεδιο που βρηκα στο ιντερνετ δεν ειναι δικη μου ιδεα, αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τα κενα κατα την γνωμη σας να τα στοκαρο με σκοπο να μην φαινονται η να το αφησω οπως ειναι;

Tα κενα θα ελεγα να τα αφησεις οπως τα εχει αφησει και ο ανθρωπος στην παραπανω φωτογραφια. Ειναι παρα πολυ ομορφο και vintage σχεδιο.

Πως σκεφτεσαι να ενωσεις την πλατη? Νομιζω μονο κολλα ειναι αρκετη καθως δεν θα τραβαει κανενα ζορι. Και να καρφωσεις πανω τα δυο πλαινα και τα δυο οριζοντια σανιδια βεβαια.

Βαλε φωτο οταν με το καλο την φτιαξεις.

Την πλατη την ενωνω με προκα και ξυλοκολλα, τι εννοω καρφωνω 4 προκες μικρες της κοβω την κεφαλι να την κανω μυτερη και μετα με χτυπηματα σιγα σιγα ενωνω τα ξυλα αφου πρωτα βαλω μεσα ξυλοκολα την εχω κατα 90% ετοιμη μενη μονο τα ραφακια και το βαψιμο αλλα εχω στοκαρι μονο τα σημεια που ηταν παλια η προκες. Αυριο αν δεν βρεξει εδω περα (το λεω γιατι δουλευω στην αυλη) θα ανεβασω φωτο να δειτε πως ειναι μεχρι στιγμης.

Σταύρο, αν στοκάρεις τα κενά θα ξεχωρίζουν, θα είναι άσχημο και θ´ αναγκαστείς μετά να το βάψεις κάποιο χρώμα για να τα καλύψεις όλα.
Αν την ένωση την κάνεις με τον τρόπο που λές, με πρόκες, προσπάθησε να τις καρφώσεις ίσια. Εγώ θα τις ξάπλωνα τις ταύλες σε μια επίπεδη επιφάνεια και θα τις κάρφωνα μεταξύ τους με σφιχτήρες, όχι με χτύπημα.

Μπαμπη ειχα δοκιμαση στο παρελθον με σφικτηρες και ηθελε τοσο δυναμη που δεν ειχα. Η τακτικη που λες αυτη κανω και με προκες ξαπλα απλα με ματσολα κανω τα χτυπηματα θελει ομως μεγαλη υπομονη για να εχεις το αποτελεσμα. Σε σπανιες περιπτοσεις την κανω με σφυρι αφου πρωτα ομως βαλω αλλο μικρο ξυλο πανω στην παλετα για να μην αφησω σημαδια με το σφυρι.

Παντως σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται τιποτα η πλατη, μονο κολλα και σφιξιμο κατα τη γνωμη μου. Μετα θα δεσει σωστα η κατασκευη οταν καρφωσεις τα πλαινα κυριως σανιδια.

Οπως και να'χει θα βγει πολυ καλη η κατασκευη!

Μπαμπη ειχα δοκιμαση στο παρελθον με σφικτηρες και ηθελε τοσο δυναμη που δεν ειχα. Η τακτικη που λες αυτη κανω και με προκες ξαπλα απλα με ματσολα κανω τα χτυπηματα θελει ομως μεγαλη υπομονη για να εχεις το αποτελεσμα. Σε σπανιες περιπτοσεις την κανω με σφυρι αφου πρωτα ομως βαλω αλλο μικρο ξυλο πανω στην παλετα για να μην αφησω σημαδια με το σφυρι.

Μια χαρά τότε... Αν και είμαι κι εγώ της ίδιας άποψης με το Μιχάλη. Οι πλαϊνές πλευρές θα τη δέσουν την πλάτη μια χαρά.
Ούτε καν κόλλα δεν χρειάζεται μεταξύ τους...

Χιωτης, διαφωνω σ' αυτα που λες αλλα αν σου κατσει οπως σε μενα να πεσει η πλατη και να σπασει σε δυο σημεια τοτε αποκτας εμπειρια που σου λεει αν ειχες λιγες προκες εκει τοτε δεν θα καθυστερουσες στην παραδωση...παθων και στα λεω.

Oπως επιθυμεις μπορεις να την φτιαξεις, δεν το συζηταμε αλιμονο. Αποψεις λεμε.

Αναρωτιεμαι ομως πως μπορει η πλατη να σπασει σε δυο σημεια την στιγμη που ειναι βιδωμενα και κολλημενα πανω της τα δυο πλαινα που πιανουν ολες τις οριζοντιες σανιδες.

Απο τη στιγμη που θα μπουν τα δυο πλαινα καθετα στην πλατη, οι ταβλες της πλατης δεν χρειαζονται ουτε κολλα μεταξυ τους.
Τα κενα μη τα στοκαρεις, για τους λογους που ανεφερε ο Μπαμπης.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Oπως επιθυμεις μπορεις να την φτιαξεις, δεν το συζηταμε αλιμονο. Αποψεις λεμε.

Αναρωτιεμαι ομως πως μπορει η πλατη να σπασει σε δυο σημεια την στιγμη που ειναι βιδωμενα και κολλημενα πανω της τα δυο πλαινα που πιανουν ολες τις οριζοντιες σανιδες.
Χιωτης, οταν απλα τα κολλησεις χωρις να τα εχεις πιασει με βιδες τα πλαινα και σου φυγει καταλαθος η πλατη απο το τραπεζι τοτε λες καλυτερα να τα ειχα πιασει με προκες εκτος απο ξυλοκολλα.

Παντως αυτος ο τροπος συνδεσης με τα καρφια μου θυμίζει τον παππου μου και πως συνεδεαν τις ταβλες μεταξυ τους!
Πολυ χαρηκα που το ακουσα!
Ο παλιος ειναι αλλιως που λενε.

Σταύρο ...κάνεις τα εύκολα -δύσκολα ρίξε του καμιά σαρανταριά βίδες από πίσω και μετά δεν διαλύεται και φορτηγό να περάσει επάνω.