Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε καποια βιντεακια που εχω δει να φτιαχνουν τσιμεντενια αντικειμενα με καλουπια,

βαζουν πλαστικη μεμβρανη στο καλουπι πριν

Ασχετως του τι θα δοκιμασεις (σπρει, μεμβρανη κτλ), ισως θα βοηθουσε να ανοιξεις καποιες τρυπες στο κατω μερος, απο πριν και να τις κλεισεις με κατι αφαιρουμενο, π.χ. καποια δυνατη ταινια ή κατι τετοιο.
Μετα οταν πηξει το τσιμεντο θα βοηθησει να το σπρωξεις απο κατω, αντι να προσπαθησεις να το τραβηξεις απο πανω.

Οτι υσχιει στο καλουπωμα στο μπετο με ξυλα θα κανεις και σε αυτο..
Θα το περάσεις με λάδι...θα σε βοηθήσει να κάνει πολύ λεία επιφάνεια και να ξεκολλήσει εύκολα..
Εποιτα εάν θες να κάνεις κάτι πάνω στο μπετό θέλει καλό καθάρισμα του λαδιού από την επιφάνεια και είσαι οκ...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

To κολετ το ξερω οτι ειναι 6μμ. Λεω μηπως μπερδευτικες και το κοπτικο το Ingo τελικα ηταν 1/4 . Το δοκιμασες πριν κανεις τις επεμβασεις με το αρχικο κοπτικο που ειχε το ρουτερ; Μετρα το με ενα παχυμετρο το Inco...

το κοπτικο με στελεχος 1/4 δεν μπαινει σε κανενα collet των 6mm, μονο εαν το κοπανησεις με βαριοπουλα!

καλησπέρα Μαστόρια,

πριν χρόνια σε μια εκδρομή σε βουνό, βρήκα πεταμένο στην άκρη του δρόμου ένα τετοιο το οποίο μου φανηκε ενδιαφέρον και το τσιμπησα

δεν έχω ιδέα τι ειναι. Ειναι από καποιο κεραμικό βαρβάτο, μιας και είναι βράχος και πανβαρυ. Η διάμετρος ειναι γυρω στα 25 cm και το υψος λίγο μεγαλύτερο.

Σκέφτομαι να δοκιμασω να το χρησιμοποιήσω ως καλούπι στο οποίο θα ρίξω μέσα τσιμέντο, με στόχο αυτό που θα βγει να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω φωτιστικό γραφείου.

Ομως θέλω 2 τέτοια και δεν θέλω να σπάσω το καλούπι για να βγει το τσιμέντο από μέσα.
Σκεφτόμου λοιπόν αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να ρίξω στα τοιχώματα αυτου του πράγματος ωστε να ξεκολλήσει εύκολα το τσιμέντο μετά.

Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να είναι αυτο;

Πιστευω πως οτι και να βαλεις στα τοιχωματα, απο οσα σου προτειναν οι προηγουμενοι, θα σε δυσκολεψει παρα πολυ να βγαλεις ατοφιο το τσιμεντο απο μεσα.
καλυτερα να φτιαξεις καλουπι με φαγητοδοχεια
επιπλεον, στο τσιμεντο να βαλεις revinex

το κοπτικο με στελεχος 1/4 δεν μπαινει σε κανενα collet των 6mm, μονο εαν το κοπανησεις με βαριοπουλα!
ΑΥτο λεω. Μου κανει εντυπωση η δυναμη που ασκήθηκε για να μπει και να βγει το κοπτικο. Ενα θεμα ειναι οτι μπορει να γινει ζημια στο collet αν το σφίξεις χωρις κοπτικο μεσα. Το λεει και στις οδηγιες οτι μπορει ακομη και να σπασει. Δεν ξερω αν ειχε προηγηθει κατι τετοιο.

Πιστευω πως οτι και να βαλεις στα τοιχωματα, απο οσα σου προτειναν οι προηγουμενοι, θα σε δυσκολεψει παρα πολυ να βγαλεις ατοφιο το τσιμεντο απο μεσα.
καλυτερα να φτιαξεις καλουπι με φαγητοδοχεια
επιπλεον, στο τσιμεντο να βαλεις revinex

Θανάση ότι και σκεύος να χρησιμοποιήσει πάλι θα έχει θέμα...
Ρίχνοντας revinex κάνεις ομοιογενή και σφηκτο υλικό αλλά συνχρωνος δημιουργεί περισσότερη πρόσφυση κολλήσεις τους υλικού με το σκεύος..
Όσο αφορά αυτό με το λάδι αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα μπετοφορμ(ξύλινες λεπτές σανιδες) στις καινουργιες οικοδομές περνιουνται με λάδι εξ επίτηδες ώστε ο δωνητης της πρεσσα να απλώσει το μπετο οσο γίνεται περισσότερο...εξού και τα λεία μπετά στις οικοδομές...
Άρα λοιπόν για καλουπωμα είναι ότι πρέπει...

Κωστη, εχω φτιαξει με επιτυχια μερικα με καλουπι απο φαγητοδοχεια, χωρις να βαλω λαδια κλπ. καθως η επιφανεια των δοχειων ειναι λεια.

Στα ξυλα βαζουν λαδι, γιατι το ξυλο εχει πορους, οχι για να τους βγει καθαρο το μπετο, αλλά επειδη δεν θα λερωθει το ξυλο που χρησιμοποιησαν ή για να τα καθαρισουν πιο ευκολα.
Εαν δεν βαλει revinex, το εχασε το παιχνιδι ... θα φευγουν κομματια τοσο λεπτο που ειναι

Εαν το εχεις κανει παω πασο....για τα μπετοφορμ υσχιει και αυτο που λες...
Δεν ειπα να μην βαλει ravinex,ισως δεν το διατυπωσα σωστα,αλλα βαζοντας το ενας εξτρα λογως να βαλει λαδι στα τυχωματα....
Τεσπα..ας το δοκιμασει ο ανθρωπος και να μας πει....

...

Στα ξυλα βαζουν λαδι, γιατι το ξυλο εχει πορους, οχι για να τους βγει καθαρο το μπετο, αλλά επειδη δεν θα λερωθει το ξυλο που χρησιμοποιησαν ή για να τα καθαρισουν πιο ευκολα.
...

Και για να βγει πιο εύκολα το ξύλο και να μην μείνουν φλούδες ξύλου στο μπετόν.

Πάνο για να βγάζει φλούδες πρέπει να τοποθετηθεί από την άλλη πλευρά....Εάν μπει από την μαύρη/λεία πλευρα δεν μένει τιποτε..Δυστυχώς έχω ξηλώσει εναπομείναντα από την ανάποδη και είναι δράμα....έχεις δίκιο ότι μένουν μέσα φλουδες...

Πάνο για να βγάζει φλούδες πρέπει να τοποθετηθεί από την άλλη πλευρά....Εάν μπει από την μαύρη/λεία πλευρα δεν μένει τιποτε..Δυστυχώς έχω ξηλώσει εναπομείναντα από την ανάποδη και είναι δράμα....έχεις δίκιο ότι μένουν μέσα φλουδες...

Είναι ακριβά τα μαύρα ...Και βάζεις ότι βρεθεί...χαχα

Καλά πέσαν τρελές ιδέες για το πρόβλημα μου

σας ευχαριστώ όλους,

πιθανων να δοκιμάσω συνδιασμό μεθόδων δηλαδή και μεβράνη (αν μπορώ να την βάλω) και λάδι και σπρευ και να του ανοίξω και μια τρυπα

σας ευχαριστώ και πάλι

Σε τέτοιο καλούπι δεν θα καταφέρεις να βάλεις μεμβράνη χωρίς να ζαρώσει και θα παιδευτείς τσάμπα. Μετά θα πρέπει να τρίβεις το κομμάτι και γενικά άστο.

Βάλε λάδι, και αυτό με την τρύπα θα βοηθήσει πολύ αν χρειαστεί. Τα φαγητοδοχεία το καλό που έχουν είναι πως εκτός από λεία είναι και λίγο εύκαμπτα όσο χρειάζεται για να ξεκινήσει να ξεκολλάει.

Σε τέτοιο καλούπι δεν θα καταφέρεις να βάλεις μεμβράνη χωρίς να ζαρώσει και θα παιδευτείς τσάμπα. Μετά θα πρέπει να τρίβεις το κομμάτι και γενικά άστο.

... Τα φαγητοδοχεία το καλό που έχουν είναι πως εκτός από λεία είναι και λίγο εύκαμπτα όσο χρειάζεται για να ξεκινήσει να ξεκολλάει.

συμφωνω

και εγώ το φοβ'αμαι με την μεβρανη για αυτό είπα αν τα καταφερω. Πάντως από καποια βιντεάκια που έχω δει κάποιοι επιδιώκουν τις ζάρες για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Εγώ ο ενοχλητικός πάλι!

Με βάση τις παρακάτω φωτογραφίες, πως βγαίνει το δίχαλο?.....το προσπάθησα με κόντρα αλλά δεν!.....

Attachments

• 11A4E2B6-B948-4154-BF47-A82A124053C3.jpeg
    11A4E2B6-B948-4154-BF47-A82A124053C3.jpeg
    44.4 KB · Views: 169
  • 0650FB60-DA52-41DB-87C4-1C2CC3858550.jpg
    0650FB60-DA52-41DB-87C4-1C2CC3858550.jpg
    71 KB · Views: 168
  • F22A4579-258B-4F5D-B07A-40E4516B7A4E.jpg
    F22A4579-258B-4F5D-B07A-40E4516B7A4E.jpg
    80.7 KB · Views: 168
Λεω να κανω μια πατεντα, λογω και που ειναι κλειστα τα μαγαζι, αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν τα σκεφτομαι σωστα:
Βαζω κατι ραφια μελαμινης (ολο και προσθετω) στην αποθηκη. Κι επειδη σηκωνουν βαρος μπολικο, εχω διαπιστωσει οτι καλη δουλεια κανουν μονο τα στηριγματα που εχουν αυτην την πλαγια "αντιριδα", ή οπως λεγεται το σιδερο που κανει το Γ να γινεται Δ, στο περιπου (ορθογωνιο τριγωνο, τελοσπαντων).
Αλλα αυτα τα Δ που ειχα τελειωσανε και εχουνε μεινει μονο 2-3 Γ. Παραλληλα, εχω και κατι ραβδους μεταλλικες, μια σωληνα, με παχος περιπου 1mm, και μια μασιφ (1χ1 cm περιπου).
Λεω, λοιπον, να κοψω 2-3 κομματια και να τα κολλησω με την ηλεκτροκολληση στις 2 γωνιες των...γωνιων (Γ). Κανονικα πρεπει να φαλτσοκοψω, για την ενωση, αλλα δεν ξερω αν θα μου βγει αυτο. Στην αναγκη θα το "φερω" με την κολληση.
Οι γωνιες ειναι καποιο βαμμενο σκληρο μεταλλο, 2-3mm παχος περιπου.
Θα δουλεψει, λετε;

σιγουρα θα κρατησει καλυτερα η γωνια, εαν της βαλεις την διαγωνια ενισχυση.
μονο που θα πρεπει να κανεις, οπως μπορεις, την φαλτσογωνια ωστε να μην επιμεινεις πολυ με το ηλεκτροδιο στο σημειο της κολλησης.

σιγουρα θα κρατησει καλυτερα η γωνια, εαν της βαλεις την διαγωνια ενισχυση.
μονο που θα πρεπει να κανεις, οπως μπορεις, την φαλτσογωνια ωστε να μην επιμεινεις πολυ με το ηλεκτροδιο στο σημειο της κολλησης.

Οχι, εγω επιμενω οτι το σωστο διαλυμα ειναι....εεεε, ηθελα να πω:
Ευχαριστω, μαστορα. :)
Θα το δοκιμασω, τοτε, και βλεπουμε. Οσο για το φαλτσο, ε, οσο μπορεσω με τον τροχο, θα το φαω πλαγια...