Μάστορες τα φώτα σας!!

(Δεν προκειται, βεβαια, να "παιξω" με το συγκεκριμενο θεμα,. Ρωταω αφενος απο περιεργεια και αφετερου για να εχω μια ιδεα και να μην μου λεει διαφορα ο καθε μαστορας).

Τις τελευταιες μερες εχω ενα θεματακι με τον διακοπτη του θερμοσιφωνα. Ειναι αυτος στη φωτογραφια και ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος.
Οταν ειναι κλειστος και πας να τον ανοιξεις, δουλευει κανονικα.
Αλλα οταν εχει μεινει αρκετη ωρα ανοιχτος, οταν πας να τον κλεισεις...κανει σαν να "πεφτει" μονος του. Και αμεσως μετα δεν ξαναανοιγει, για λιγη ωρα. Τον ανεβαζεις, δεν αναβει και δεν εχει αντισταση στο ανεβασμα.
Μετα απο καποια ωρα, δουλευει παλι κανονικα.
Μια φορα, πριν 2-3 μερες επεσε και μονος του.
Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι;
685ecb65aa4257141f8b9cb279a9a109.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

(Δεν προκειται, βεβαια, να "παιξω" με το συγκεκριμενο θεμα,. Ρωταω αφενος απο περιεργεια και αφετερου για να εχω μια ιδεα και να μην μου λεει διαφορα ο καθε μαστορας).

Τις τελευταιες μερες εχω ενα θεματακι με τον διακοπτη του θερμοσιφωνα. Ειναι αυτος στη φωτογραφια και ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος.
Οταν ειναι κλειστος και πας να τον ανοιξεις, δουλευει κανονικα.
Αλλα οταν εχει μεινει αρκετη ωρα ανοιχτος, οταν πας να τον κλεισεις...κανει σαν να "πεφτει" μονος του. Και αμεσως μετα δεν ξαναανοιγει, για λιγη ωρα. Τον ανεβαζεις, δεν αναβει και δεν εχει αντισταση στο ανεβασμα.
Μετα απο καποια ωρα, δουλευει παλι κανονικα.
Μια φορα, πριν 2-3 μερες επεσε και μονος του.
Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι;
685ecb65aa4257141f8b9cb279a9a109.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για κάποιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασία ο διακόπτης. Εγώ προτείνω να τον αλλάξεις, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για κάποιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασία ο διακόπτης. Εγώ προτείνω να τον αλλάξεις, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο κλεισιμο πρεπει να πεφτει γρηγορα, ετσι ειναι ολοι οι μικροαυτοματοι, δεν τους πιανουμε και τους κατεβαζουμε.
Στη περιπτωση σου ομως θελει αντικατασταση.
Προτεινω αυτοματη ασφαλεια 20Α, και ξεχωριστο διπολικο διακοπτη χειρισμου.
Συστηνω αυτοματη ασφαλεια 20Α B, και διακοπτη χειρισμου 32Α hager με ενσωματωμενο λαμπακι led.
Αν δεν εχεις σοβαρες γνωσεις πως θα γινει η αντικατασταση και μετατροπη να απευθηνθεις σε επαγγελματια ηλεκτρολο εγκαταστατη.

Εαν ζεστενεται ο διακόπτης ενδεχόμενος δεν είναι απολυτα συγουρο οτι φταει η ασφαλεια του θερμοσίφωνα αλλα και τα καλώδια εξ αυτου...
Πριν από χρόνια χρόνια έπεφτε η ασφάλεια του θερμοσιφωνα λογω κακής ποιότητας των καλωδίων που ήταν από πίσω και με τον καιρό είχα λιώσει( μεγάλο σαινι ο πρώην ηλεκτρολογος)..Φυσικα τα παραπάνω ηρθαν σαν αποτέλεσμα από την ελενχο που είδε και έφτιαξε ο κουμπάρος μου. .και με την ευκαιρία μπήκε και καινούργια ασφάλεια...Hager βέβαια..

Το παραπάνω είναι μόνο υπόθεση και μια εκδοχη για του τι μπορει να ειναι καθώς με το ρεύμα δεν παίζεις...Όπως όλοι εκ αποστάσεως...
Οπωσδήποτε τηλ σε ηλεκτρολογο να έρθει να το δει καθώς θα πρέπει να βγει ο πίνακας και να το τσεκαρει εξονυχιστικά Άγγελε...

σ εμενα επεφτε ο διακοπτης διοτι χαλαρωσε απο το πολυ το πανω κατω, καλα ειναι να ερθει επαγγελματιας ηλεκτρολογος να το κοιταξει ,πολλες μπορει να εναι οι περιπτωσεις

Παιδιά μιά παράξενη ερώτηση:Φίλος θέλει να φτιάξει για το εγγόνι του ένα τηλεκατευθυνόμενο αμάξι, είναι δυνατός μάστορας, πιάνουν τα χέρια του. Μου ζήτησε λοιπόν να του βρώ από το internet 12v μοτεράκι! Καμιά ιδέα;

Τα κομματια απο το συμπιεστη του κλιματιστικου που σας εδειξα, ειναι πασαλειμμένα με λαδι. Καμια ιδεα πως να τα καθαρισω? Σκεφτηκα να τα ψεκασω πετρελαιο και μετα καθαριστικο.

Τι μοτεράκι; Κάτι πιο συγκεκριμένο θα θέλει. Τι ισχύ;
Μήπως του κάνει κάτι σαν αυτό που πήρα εγώ από Banggood;

Τα κομματια απο το συμπιεστη του κλιματιστικου που σας εδειξα, ειναι πασαλειμμένα με λαδι. Καμια ιδεα πως να τα καθαρισω? Σκεφτηκα να τα ψεκασω πετρελαιο και μετα καθαριστικο.

Διαλυτικό νίτρου.

Δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω, στο κουτί είναι ακόμα. Το προορίζω για το ποδήλατο του χωριού.
Έκανα λάθος βέβαια, δεν είναι 12-βολτο αλλά 24-βολτο γιατί χρειάζεται πολύ δύναμη.
Για να πάρεις μια ιδέα δες λίγο αυτο:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδιά μιά παράξενη ερώτηση:Φίλος θέλει να φτιάξει για το εγγόνι του ένα τηλεκατευθυνόμενο αμάξι, είναι δυνατός μάστορας, πιάνουν τα χέρια του. Μου ζήτησε λοιπόν να του βρώ από το internet 12v μοτεράκι! Καμιά ιδέα;

Νίκο, το "12v μοτεράκι" είναι πολύ αόριστο.

Αν μιλάμε για τηλεκατευθυνόμενο αμάξι που θα το καβαλάει το εγγόνι, ο ασφαλέστερος δρόμος είναι να αντιγράψει τι έχουν βάλει άλλοι σε παρόμοιες κατασκευές. Εδώ μία που είχα κρατήσει παλιότερα από το instructables επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Η φτηνότερη λύση είναι να βρεις στα σκουπίδια τα ηλεκτρικά αμαξάκια που πολλοί πετάνε προς άνοιξη μεριά όταν τα παιδιά τους δεν χωράνε πλέον.

Αν μιλάμε για μοντελιστικό αμαξάκι, υπάρχουν άπειρα μοτέρ σε ebay, banggood, aliexpress και hobbyking, αλλά πρέπει να ξέρεις εκτός από τα volt πόσα watt και πόσα kV να κοιτάξεις (πόσο δυνατό και πόσο πολύστροφο αντίστοιχα). Εκτός από μοτέρ θα χρειαστεί speed controller και μπαταρίες που να είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο μοτέρ. Μπες σε κάνα μοντελιστικό φόρουμ και θα βρεις πολύ υλικό, αλλά ετοιμάσου για πολύ διάβασμα...
https://www.rcgroups.com/cars-45/

Παιδια, το ξερω οτι ξαναρωταω το ιδιο, αλλα την προηγουμενη φορα μπερδευτηκα και τελικα δεν καταλαβα ποια ειναι η απαντηση. Και επειδη ηρθε η ωρα για τη χρηση, ξαναθετω την ερωτηση, λιγο αλλιωτικα, μηπως εγω δεν το ειχα διατυπωσει σωστα:

Εχω καποιες καινουργιες μπογιες-βερνικοχρωματα διαλυτη (αραιωση με white spirit), στα κλασσικα "ντενεκεδακια", 375ml, 500ml και τετοια.
Για κατι χαζομαριτσες της μικρης, θελω να χρησιμοποιω ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ καθε τοσο, με μικρο πινελακι, να το κλεινω και να το ξαναανοιγω μετα απο π.χ. 1-2 εβδομαδες κτλ κτλ. Μιλαμε για χρηση max 20-30 ml τη φορα. Δηλαδη μπορει να γινει 10-20 φορες αυτο.

Σεναριο 1: Καθε φορα, ανοιγω το κουτι, ριχνω λιγο σε καποιο δοχειο, χυνεται λιγακι απεξω και στα τοιχωματα, το αραιωνω με 10-15% white spirit, χρησιμοποιω οσο χρειαστει και το υπολοιπο το πεταω (γιατι αποκλειεται να το υπολογισω ακριβως).
Παει χαμενο οσο χυνεται απεξω, οσο δεν χρησιμοποιω τελικα και το πεταω, οσο μενει στα τοιχωματα του προσωρινου δοχειου, οσο μενει στο πινελο κτλ κτλ.

Σεναριο 2: Την ΠΡΩΤΗ φορα που ανοιγω το ντενεκεδακι, ριχνω 10-15% white spirit για ΟΛΟ το δοχειο. Ανακατευω καλα και, κατευθειαν απο το ντενεκεδακι, χρησιμοποιω οσο θελω με το πινελακι. Το κλεινω και την επομενη φορα ξαναχρησιμοποιω οσο θελω κτλ. Αν δω οτι χρειαζεται, που και που, προσθετω λιγο white spirit.
Ουσιαστικα, δεν παει χαμενο σχεδον τιποτε.

Προφανεστατα, για τετοια χρηση (πολλες φορες απο λιγο) συμφερει παρα πολυ το 2ο σεναριο. Στο 1ο, περισσοτερο θα πεταξω παρα θα χρησιμοποιησω.

Το ΕΡΩΤΗΜΑ μου ειναι: Παιζει το 2ο σεναριο, ή για καποιο λογο (π.χ. χαλαει) δεν κανει να ανακατεψω εξαρχης ολο το δοχειο με white spirit;

Με την ευκαιρια: Για τα χρωματα νερου, ισχυει το ιδιο;

Υ.Γ. Δεν ρωταω για τον τροπο αποθηκευσης (π.χ. γυρισμενο αναποδα κτλ). Την αλλη φορα εξηγηθηκε επαρκως αυτο.

Ευχαριστω και σορρυ αν κουρασα (για μια ακομη φορα)