Μάστορες τα φώτα σας!!

Στον τόρνο έχω φτιάξει αυτή την κατασκευούλα και πατάει όλος στο πάτωμα. Όταν είναι για μετακίνηση, βιδώνω την βίδα στην ρόδα, απελευθερώνεται από το έδαφος και τσουλάει. Εξού και το κλειδάκι που είναι μόνιμα επάνω, να μην ψάχνω για κλειδί.

IMG_20200422_170108.jpg

Παιδιά, κάνω έρευνα για αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε 2 μοντέλα, 1 της Maltezos και 1 της Calpak.

Σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά, σημαντική διαφορά ότι ο ένας (maltezos) έχεις δεξαμενή νερού από INOX ενώ ο άλλος (calpak) από Glass. O Calpak περίπου 100 ευρώ ακριβότερες αλλά με 12 αντί για 10 χρόνια εγγύηση.

Συγκεκριμένα είναι οι εξης:

Calpak
https://www.kotsovolos.gr/air-condi...29616-calpak-gigaxs-200-3-trien?cmicc=skroutz

Maltezos 200L
https://maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos

Έχετε κάποια άποψη;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδω και 4 χρονια εχω τον Calpak και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος ακομα και σε συννεφια.
Πηρα την μεγαλυτερη επιφάνεια συλλέκτη με λιγα χρηματα παραπανω και ισως γιαυτο.
Φετος το καλοκαιρι εβαλα ακομα δυο Calpak στο πατρικο μου απο οπου βγαλαμε εναν Calpak 40 ετων που είχαμε απο όταν ημουν μωρο!!!
Η κατασταση του ηταν απιστευτη εσωτερικα με ολες τις ενωσεις συνδεσμους Ηλεκτρολογικά κλπ σαν καινουργια.
Αλλαχθηκε επειδη μπηκε στο εξοικονομω κατοικον.

Ο Giga XS ειναι ιδιος με τον Mark4 που εχουν οι εκτος Κοτσωβολου αντιπροσωποι να ξερεις.

Οι Glass Γιώργο απ ότι ξέρω από τον κουμπάρο μου που είναι υδραυλικός είναι καλύτεροι. δεν μπορώ όμως να αιτιολογήσω την γνώμη του, ούτε ξέρω τα υπέρ και τα κατά με τον άλλο, οπότε άκουσε και άλλα σχόλια και αποφασίζεις.
Απλά το έγραψα έτσι να πάρεις μια πρώτη γεύση.

Αν και η ποιότητα του ατσαλιού είναι INOX 316L ΗiMo, το μόνο που φοβάμαι είναι να μην έχω και πάλι οξείδωσεις. Πρακτικά, θα πρέπει να αλλάζω ποιο συχνά το ηλεκτρόδιο;

Ξέρω ότι και οι 2 εταιρεις είναι πολύ καλές και τα προϊόντα τους έχουν προδιαγραφές. Μου κάνει εντύπωση που ο ΜΑΛΤΕΖΟΣ δίνει 5 χρόνια στους Glass Ενώ η Calpak 12..

@enduras1 ασχολείσαι με το να καλύπτεις μέρος του πάνελ το καλοκαίρι και τα λοιπά; Η τον έχεις αφήσει στην ησυχία του (Όπως θα ήθελα να κάνω εγώ);

Καλησπερα και Χρονια πολλα! Ισως το καλοκαιρι να πραγματοποιησω μονωση στη ταρατσα του σπιτιου μου. Εξαρταται πια οχι μονο απο εμας αλλα και απο το γενικοτερο κλιμα της εποχης. Η πλακα μου ειναι γυρω στα 130τ.μ. Με ενδιαφερει μια σχετικα οικονομικη προταση. Αν γινεται μεχρι 30 ευρω το τ.μ. φεριπειν. Επισης αν γνωριζεται καποιους αξιολογους στη δουλεια αυτη να μου προτεινετε ή ακομη και αν καποιος εδω ασχολειται επαγγελματικα με αυτο το κομματι.

Δημητρα εξαρτάται κυρίως από τι μόνωση θες να κάνεις..
Υπάρχει και θερμομονωση(ζέστη και κρυο) και υγρομονωση(νερο)...Αλλά μπορείς να κάνεις και τα δύο...
Το οικονομικό εξαρταται από πολλά πράγματα...
Θέλω να πω οτι οι λύσεις ποικίλουν που μπορουν να προταθουν ανάλογα με το τι θες να κάνεις και τι υλικά θα βαλεις...
Βέβαια καταλαβαίνω ότι θέλετε μια κατεύθυνση ως προς τι να κάνετε για να ξεδιαλύνθει η κατάσταση...

Παρακαλώ να μεταφερθεί εδώ..
https://avclub.gr/forum/showthread.php/168651-Μονώσεις-Στεγανοποιήσεις-Υλικά-και-Εφαρμογές

Παιδιά, κάνω έρευνα για αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε 2 μοντέλα, 1 της Maltezos και 1 της Calpak.

Σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά, σημαντική διαφορά ότι ο ένας (maltezos) έχεις δεξαμενή νερού από INOX ενώ ο άλλος (calpak) από Glass. O Calpak περίπου 100 ευρώ ακριβότερες αλλά με 12 αντί για 10 χρόνια εγγύηση.

Συγκεκριμένα είναι οι εξης:

Calpak
https://www.kotsovolos.gr/air-condi...29616-calpak-gigaxs-200-3-trien?cmicc=skroutz

Maltezos 200L
https://maltezos.gr/index.php/el/anokseidotoi-iliakoi-thermosifones-maltezos

Έχετε κάποια άποψη;

Επειδή βλέπω ότι πηγαίνεις σε τριπλής ενέργειας, άλλο boiler να υποθέσω ότι δεν έχεις έτσι?Γτ για να σου ζεστάνει 200 Lt νερό ο λέβητας σου θα χρειάζεται να καίει αρκετά παραπάνω.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά, όταν συγκρίνουμε Μαλτεζο με calpak είναι σαν να συγκρίνουμε Mercedes με Yugo...

τι εννοείς ;
Μαλτέζος = Mercedes και Calpak = Yugo ; αλλά και με αντίστροφη σύγκριση, τόσο μεγάλη διαφορά έχουν ; αν ναι ως προς τι ;
Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό ; όχι ότι δεν σε πιστεύω, απλά για να μαθαίνουμε.

Παλικάρι καλησπέρα!!!
Μεταφέρθηκα στο εργαστήριο κάτω στο χωριό και έχω γείτονες και το κονφλερ δεν μπορεί να δουλεύει όλες τίς ώρες !!! Όμως εγώ θέλω λίγο αέρα για να φτιάξω λίγο τον πάγκο και να δουλέψω το καρφοτικο.
2 επιλογές λοιπόν !!! Μοτέρ ψυγείου ή 12βολτο κονφλερακι!!! Ψυγείο δεν υπάρχει οπότε λέω να κάνω κάτι τέτοιο
https://youtu.be/LufOrt5yoJU
Αλλά δεν βρίσκω αυτόν τον Κύλινδρο και τον πρεσοστατι μίνι που βάζει το παλικάρι!!! Ξέρει κανείς ;

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

να συμπληρωσω τα ερωτηματα και εγω...
Για την μετατροπη σε μεγαλη μποτιλια αερος.

Μια που ολοι οι πυροσβεστηρες εχουν δικο τους μανομετρο, τι μας εμποδιζει να κανουμε μια πιο απλη κατασκευη με απλη εξοδο στο ρυξουνι τους?
Κρατωντας πατημενο τον μοχλο να τον γεμιζουμε και αδειαζουμε, με μονη αλλαγη στο επιστομιο του?

Παλικάρι καλησπέρα!!!
Μεταφέρθηκα στο εργαστήριο κάτω στο χωριό και έχω γείτονες και το κονφλερ δεν μπορεί να δουλεύει όλες τίς ώρες !!! Όμως εγώ θέλω λίγο αέρα για να φτιάξω λίγο τον πάγκο και να δουλέψω το καρφοτικο.
2 επιλογές λοιπόν !!! Μοτέρ ψυγείου ή 12βολτο κονφλερακι!!!

Μία επιλογή λοιπόν, μόνο μία.
Αν θες ησυχία μόνο μοτέρ ψυγείου. Το 12βολτο κάνει θόρυβο.

Θα κοιτάξω να βρω ένα μοτέρ !!! Και να κάνω την προσπάθεια!!! Ευχαριστώ!!!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τι εννοείς ;
Μαλτέζος = Mercedes και Calpak = Yugo ; αλλά και με αντίστροφη σύγκριση, τόσο μεγάλη διαφορά έχουν ; αν ναι ως προς τι ;
Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό ; όχι ότι δεν σε πιστεύω, απλά για να μαθαίνουμε.

Έχω τον έναν απ το 1989,ο άλλος έβγαλε πολλά σαπισματα στην 10ετια του'90.
Ο ένας έχει τον πιο ευαίσθητο στον ήλιο καθρέπτη, ο άλλος νορμάλ πράγματα...κλπ κλπ.

Περισσότερα στον καφέ στα Μελίσσια μετά την κρίση!(Και αφού κεράσεις φυσικά)

Νομιζω, σαν τους μπαρμπερηδες, πρεπει να αρχισουμε να κλεινουμε θεσεις για μεγαλειωδη μαζωξη, μολις ανοιξουνε οι καφετερίες 😁

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω τον έναν απ το 1989,ο άλλος έβγαλε πολλά σαπισματα στην 10ετια του'90.
Ο ένας έχει τον πιο ευαίσθητο στον ήλιο καθρέπτη, ο άλλος νορμάλ πράγματα...κλπ κλπ.

Περισσότερα στον καφέ στα Μελίσσια μετά την κρίση!(Και αφού κεράσεις φυσικά)

Οπότε αν κατάλαβα καλά ο Μαλτέζος είναι κατά πολύ ανώτερος έτσι ;

Μωρέ να κεράσω αλλά μέχρι τότε θα έχει παρέλθει το 40 ήμερο της γιορτής.
Αν γίνει κιόλας κατά το μεσοκαλόκαιρο και βάλε, σε κόβω να αναλαμβάνεις εσύ τα έξοδα ! χα χα χα χα

Ας έχουμε όλοι την υγειά μας και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οπότε αν κατάλαβα καλά ο Μαλτέζος είναι κατά πολύ ανώτερος έτσι ;

Μωρέ να κεράσω αλλά μέχρι τότε θα έχει παρέλθει το 40 ήμερο της γιορτής.
Αν γίνει κιόλας κατά το μεσοκαλόκαιρο και βάλε, σε κόβω να αναλαμβάνεις εσύ τα έξοδα ! χα χα χα χα

Ας έχουμε όλοι την υγειά μας και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Ναί

Η υγεία πάνω απ όλα!-bye-

1980 Μπηκε ο Calpak στο πατρικο μου και βγήκε περσυ απλα για να μπει νεο μοντελο.
Κανενα μα κανενα προβλημα!

Μιά χαρά.