Μάστορες τα φώτα σας!!

(Δεν προκειται, βεβαια, να "παιξω" με το συγκεκριμενο θεμα,. Ρωταω αφενος απο περιεργεια και αφετερου για να εχω μια ιδεα και να μην μου λεει διαφορα ο καθε μαστορας).

Τις τελευταιες μερες εχω ενα θεματακι με τον διακοπτη του θερμοσιφωνα. Ειναι αυτος στη φωτογραφια και ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος.
Οταν ειναι κλειστος και πας να τον ανοιξεις, δουλευει κανονικα.
Αλλα οταν εχει μεινει αρκετη ωρα ανοιχτος, οταν πας να τον κλεισεις...κανει σαν να "πεφτει" μονος του. Και αμεσως μετα δεν ξαναανοιγει, για λιγη ωρα. Τον ανεβαζεις, δεν αναβει και δεν εχει αντισταση στο ανεβασμα.
Μετα απο καποια ωρα, δουλευει παλι κανονικα.
Μια φορα, πριν 2-3 μερες επεσε και μονος του.
Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι;
685ecb65aa4257141f8b9cb279a9a109.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενα update, γιατι μπορει καποιος να το βρει χρησιμο:

Τις επομενες μερες χειροτερευε και τελικα επεφτε ο διακοπτης/ασφαλεια μετα απο 5 λεπτα αναμμα.
Πηρα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ μου λεει "εγω να στον αλλαξω, αλλα 99% ειναι στον θερμοσιφωνα, η αντισταση".
Ηταν να ερθει την αλλη μερα, αλλα κατι του ετυχε.
Εντωμεταξυ, ερχεται ενας ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ κοιταει τον θερμοσιφωνα "η αντισταση ειναι, αυριο θα ερθω να την αλλαξω".
Για ασχετο λογο, ερχεται σημερα ΑΛΛΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ. Κοιταει απο δω κι απο κει, μετραει με κατι πολυμετρα "δεν ειναι η αντισταση, ειναι μια χαρα. Ο διακοπτης κατω φταιει". Εντωμεταξυ, κανει service που ηθελε, αλλαζει ανοδια κτλ, αλλα (κακως, οπως καταλαβα) δεν αλλαζει αντισταση.
Παιρνω αλλον ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ (γνωστος, αλλα μακρια) "δυσκολο πολυ να φταιει ο διακοπτης, επρεπε να αλλαξει αντισταση ετσι κι αλλιως, αλλα φωναξε ηλεκτρολογο μπας και".
Παιρνω ΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ (ο πρωτος ειχε χτυπησει το ποδι του) "φιλαρακι παρα πολυ δυσκολο να φταιει ο διακοπτης. 99% ειναι η αντισταση, επρεπε να στην αλλαξει ο υδραυλικος".
Τελος παντων, του λεω, ελα να αλλαξουμε τον διακοπτη και βλεπουμε."Τσαμπα θα ρθω, αλλα αφου θες".
Ηρθε. Τον αλλαξε. Τελικα ηταν ο διακοπτης, μαλλον, αφου μιση ωρα που τον εχω αναμμενο δεν εχει πεσει.
Αυτα (και σταματηστε να γελατε κατω απο τα μουστακια σας με τα παθηματα μου) 😛

Τελικά έπεσα μέσα σε αυτό που είχα πει...
Όλα καλά Άγγελε..

Ναι, επεσες :)
Ολα καλα θα ηταν αν δεν ειχα πληρωσει 2 μαστορες τσαμπα και εναν τριτο, που ηταν ο μονος που χρειαζοταν.
Ας οψεται ο πρωτος ηλεκτρολογος, που αν ειχε ερθει οταν κανονισαμε, θα τελειωνε εκει. Μετα εμπλεξε το πραγμα 😛

αυτη ειναι κατασταση :flipout:
δηλαδη εαν φτιαξεις σπιτι τι θα περασεις

γενικα μην αλλαζεις μαστορια γιατι μπλεκεις περισσοτερο

εντελει τι ασφαλεια εβαλε B ή C

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιάννη ετοιμάσου για σπάσιμο νεύρων..Αν είχε πάρει το μάτι σου προ δυο τριων εβδομάδων κάτι καντήλια μου στο καφενείο, αφορούσαν...τόξο! Παιδεύτηκα πολύ, τελικά το τελείωσα αφού έσπασε 3 φορές, βασικά και τώρα έχει θέματα, θα το παρουσιάσω κάποια στιγμή.. Είναι εξαιρετικά απαιτητικό project και έχει μυστικά που δεν τα βρίσκεις πουθενά.. Και δε συγχωρεί λάθη.

Τι ξύλο χρησιμοποίησες Νίκος..

Ότι βρήκα πρόχειρο.. Για το κοντάκι κόκκινο παλιό πεύκο, από τα παλιά και όχι τα σαπούνια που πουλούν τώρα, και για τα ελάσματα κόντρα πλακέ πατενταρισμένο. Τις δέστρες της χορδής τις έκανα από ελιά, θα δεις στις φωτογραφίες, αν προλάβω σήμερα αλλοιώς από Δευτέρα.. Να ξέρεις πως η τεράστια πρόκληση είναι η ίδια παραμόρφωση και στα δύο ελάσματα, πίστεψέ με καθόλου εύκολο.

Θέλω να κανω ένα πλαίσιο από ξύλο το οποίο θα έχει 15 πλευρές.Υποθέτω ότι τις 360 μοίρες του κύκλου θα τις διαιρέσω με τις 15 πλευρές και το αποτέλεσμα είναι ότι θα πρέπει να κόψω με φάλτσο 24 μοίρες.Η ερώτηση μου είναι η εξής,θα κόψω και τα δύο κομμάτια που θα ενωθούν στις 24 μοίρες,θα κόψω το ένα στις 24 και το άλλο χωρίς φάλτσο ή θα κόψω και τα δύο στις 12 μοίρες?

Ελπίζω να γίνω κατανοητός γιατί τα γράφω λίγο μπερδεμένα

Οι πλευρές είναι όλες ισοπλευρες...;
Μήπως μια είναι μεγαλύτερη....;
Μια φωτο θα βοηθούσε...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι πλευρές είναι όλες ισοπλευρες...;
Μήπως μια είναι μεγαλύτερη....;
Μια φωτο θα βοηθούσε...
Ναι ναι, είναι ισόπλευρες. Φωτό δεν έχω είναι αυτές οι πισίνες με "μεταλλικό" σκελετό και θέλω να κάνω μια επένδυση από ξύλο ώστε να σταματήσω να την μαζεύω κάθε φθινόπωρο και την ξαναστηνω κάθε καλοκαίρι.

https://www.walmart.com/ip/Intex-15-x-48-Metal-Frame-Above-Ground-Pool-with-Filter-Pump/770437919
Θέλω να κάνω περιμετρικά δύο δαχτυλίδια,το ένα θα πατάει στο έδαφος και το άλλο θα είναι πρόσωπο με την κορυφή της.Θα τα δέσω με 15 κάθετα ξύλα και πάνω σε αυτό το σκελετό θα βαλω την επένδυση.

Κάτι τέτοιο δλδ αλλά τα ξύλα της επένδυσης θα είναι κάθετα σε εμένα.
https://pin.it/1Hc2ReC

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

360:15=24 : 2 =12 μοίρες.
Αλλά σε τόσο μεγάλη κατασκευή φαντάζομαι ότι δεν θέλει και μεγάλη ακρίβεια.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ότι βρήκα πρόχειρο.. Για το κοντάκι κόκκινο παλιό πεύκο, από τα παλιά και όχι τα σαπούνια που πουλούν τώρα, και για τα ελάσματα κόντρα πλακέ πατενταρισμένο. Τις δέστρες της χορδής τις έκανα από ελιά, θα δεις στις φωτογραφίες, αν προλάβω σήμερα αλλοιώς από Δευτέρα.. Να ξέρεις πως η τεράστια πρόκληση είναι η ίδια παραμόρφωση και στα δύο ελάσματα, πίστεψέ με καθόλου εύκολο.

Νίκο μην ψάχνεις. Το κατανόησα ότι δεν είναι εύκολο το ξύλο για τέτοια δουλειά, και με κάποιες δοκιμές που έκανα και εγώ. Και δεν μιλάμε για τόξο αλλά για βαλίστρα. Πιο κοντά κομμάτια, πιο δύσκολο στην έλξη, και πιο επίφοβο να σπάσει..
Τέσπα. εγω βρήκα μια λάμα 0,2mm, την οποια έκοψα 8 κομμάτια, και έφτιαξα ένα μίνι πειραματικό βαλιστράκι, το οποίο εκτοξεύει την παπονέτα σε τουλάχιστον 7 μέτρα..:violent-smiley-030:

Και μάλλον πρός λάμα θα κοιτάξω να ολοκληρώσω την κατασκευή. Πιο σίγουρη. Δεν είναι ώρα τώρα να βγάζουμε κανένα μάτι στα καλά καθούμενα απο κανά ξύλο που θα σπάσει. Νεότερα άν και εφόσον προχωρήσει η κατασκευή..

IMG_20200517_085838.jpg

Μια συμπληρωματική ερώτηση για το βάψιμο των κάγκελων (μάντρα):
Τα έχω περάσει όλα με συρματόβουρτσα και κάποια (που θα φαίνονται περισσότερο) με χοντρό γυαλόχαρτο. Αυτό που έχει φανεί μετά το τρίψιμο διαφέρει ανάλογα με την μεριά του φράκτη:
1) σκουριασμένο κάγκελο
2) μπογιές και σκουριές ανάμικτα
3) μίνιο που καλύπτει σχεδόν όλο το κάγκελο και λίγη μπογιά που δεν έφυγε με το τρίψιμο(ένα μικρό κομμάτι είχε μίνιο σαν υπόστρωμα)
4) βαμμένο κάγκελο (δεν μάσησε ούτε με το τρίψιμο ούτε με τα 20 χρόνια που έχουν περάσει)

Στα 1 και 2 περνάω σταθεροποιητή σκουριάς και μετά αντισκωριακό αστάρι(γκρι) και δύο χέρια ντουκόχρωμα
Στο 3 σκέφτομαι να περάσω αντισκωριακό αστάρι παντού και όχι τοπικά, πιο πολύ για να μην βγει καμιά διαφορά στην τελική απόχρωση
Στο 4 λέω για κατευθείαν ντουκόχρωμα

Καλά το σκέφτομαι;