mastroxalastis
Supreme Member
- 15 November 2018
- 3,827
(Δεν προκειται, βεβαια, να "παιξω" με το συγκεκριμενο θεμα,. Ρωταω αφενος απο περιεργεια και αφετερου για να εχω μια ιδεα και να μην μου λεει διαφορα ο καθε μαστορας).
Τις τελευταιες μερες εχω ενα θεματακι με τον διακοπτη του θερμοσιφωνα. Ειναι αυτος στη φωτογραφια και ο θερμοσιφωνας ειναι ηλιακος.
Οταν ειναι κλειστος και πας να τον ανοιξεις, δουλευει κανονικα.
Αλλα οταν εχει μεινει αρκετη ωρα ανοιχτος, οταν πας να τον κλεισεις...κανει σαν να "πεφτει" μονος του. Και αμεσως μετα δεν ξαναανοιγει, για λιγη ωρα. Τον ανεβαζεις, δεν αναβει και δεν εχει αντισταση στο ανεβασμα.
Μετα απο καποια ωρα, δουλευει παλι κανονικα.
Μια φορα, πριν 2-3 μερες επεσε και μονος του.
Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι;![]()
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ενα update, γιατι μπορει καποιος να το βρει χρησιμο:
Τις επομενες μερες χειροτερευε και τελικα επεφτε ο διακοπτης/ασφαλεια μετα απο 5 λεπτα αναμμα.
Πηρα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ μου λεει "εγω να στον αλλαξω, αλλα 99% ειναι στον θερμοσιφωνα, η αντισταση".
Ηταν να ερθει την αλλη μερα, αλλα κατι του ετυχε.
Εντωμεταξυ, ερχεται ενας ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ κοιταει τον θερμοσιφωνα "η αντισταση ειναι, αυριο θα ερθω να την αλλαξω".
Για ασχετο λογο, ερχεται σημερα ΑΛΛΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ. Κοιταει απο δω κι απο κει, μετραει με κατι πολυμετρα "δεν ειναι η αντισταση, ειναι μια χαρα. Ο διακοπτης κατω φταιει". Εντωμεταξυ, κανει service που ηθελε, αλλαζει ανοδια κτλ, αλλα (κακως, οπως καταλαβα) δεν αλλαζει αντισταση.
Παιρνω αλλον ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ (γνωστος, αλλα μακρια) "δυσκολο πολυ να φταιει ο διακοπτης, επρεπε να αλλαξει αντισταση ετσι κι αλλιως, αλλα φωναξε ηλεκτρολογο μπας και".
Παιρνω ΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ (ο πρωτος ειχε χτυπησει το ποδι του) "φιλαρακι παρα πολυ δυσκολο να φταιει ο διακοπτης. 99% ειναι η αντισταση, επρεπε να στην αλλαξει ο υδραυλικος".
Τελος παντων, του λεω, ελα να αλλαξουμε τον διακοπτη και βλεπουμε."Τσαμπα θα ρθω, αλλα αφου θες".
Ηρθε. Τον αλλαξε. Τελικα ηταν ο διακοπτης, μαλλον, αφου μιση ωρα που τον εχω αναμμενο δεν εχει πεσει.
Αυτα (και σταματηστε να γελατε κατω απο τα μουστακια σας με τα παθηματα μου)