Μάστορες τα φώτα σας!!

Αλοιφή και τρίψιμο Μιχάλη... Θα βγάλει πολύ μαυρίλα, έχε μαζί σου πολλά πανιά.
Μπρούτζινο είναι.

Επειδή θα φτάσεις αναγκαστικά στο καθαρό μέταλλο, και αφού το θέλει το πλύσιμο (ειδικά αν χρησιμοποιείται) η λάκα υπάρχει και περίπτωση να φύγει αν μουλιάσει σε σχεδόν καυτό νερό με σαπούνι και μετά να φύγει ότι μείνει με απαλό τρίψιμο. Το δυνατότερο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι ατσαλόμαλλο.

Αλλιώς διαβρωτικό χρώματος ή καθαρό ασετόν με αρχική δοκιμή σε ένα σημείο.

Αν δεν χρησιμοποιείται -τακτικά τουλάχιστον-, η γυαλάδα θα διατηρηθεί και με κερί αυτοκινήτου ή κερί επίπλων αν δεν θες κάτι πιο εξειδικευμένο.

Μάστορες ποιος από τους τρεις παρακάτω σφιγκτήρες "to be" μοιάζει λιγότερο αποκρουστικος ?
Να τα στοκάρω με ξυλοστοκο, για να μη τα βλέπω ? Είναι καθαρά οπτικό το ζήτημα.
b5b6b4ddd931dcf4a7184f2afa8b8119.jpg

Εμενα παντως δεν χαλανε και ετσι..αλλα αυτος με τις μικρες τρυπες δεν μου αρεσει.
Οι άλλοι 2 φενονται σαν σχέδιο..
Εγώ δεν θα τα έκανα με ξυλοστοκο αλλά με μαστίχα σιλικόνη στο χρώμα του ξύλου που αντέχει περισσότερο...

https://www.colourandmore.gr/xromata/σιλικόνες-μαστίχες/wood-sealant.html
Ερώτηση.... Hand made πως φτιαχτηκε ο σφηκτηρας..;

Εμένα μου αρέσουν και οι τρεις - άμα κάνουν δουλειά η αισθητική έρχεται δεύτερη. Αν σε χαλάει η εμφάνιση ίσως να έβαζες τις βίδες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Ή βάζεις ξυλόστοκο και στις 3 .

Το καλύτερο μάλλον θα είναι με τις χρυσές βίδες και σε σχέδιο όπως λες Δημήτρη.
Ευχαριστώ!

Κώστα ενδιαφέρον προϊόν η μαστίχη αυτή αν τη βρω κάπου κοντά μου, θα τη πάρω.

Last edited by a moderator:
Καλημέρες μαστορια, ποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω τέτοιου τύπου σωλήνα μαζί με τη βάση που βιδωνει στον τοιχο ?
2a25bfe9bc5f2619dd959b1f16f5a0e9.jpg

Καλημέρες μαστορια, ποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω τέτοιου τύπου σωλήνα μαζί με τη βάση που βιδωνει στον τοιχο ?
2a25bfe9bc5f2619dd959b1f16f5a0e9.jpg

Αυτά που φαίνονται στην φωτο είναι υδραυλικά εξαρτήματα.
Εκεί που είναι κρεμασμένη η πετσέτα είναι σωλήνα.
Για μια τέτοια κατασκευή θέλεις: τάπες θηλυκές, μαστούς, ταφ, καμπύλες 90 ο θηλυκό/θηλυκό & φλάντζα.
Εγώ χρησιμοποιώ στις industrial κατασκευές μου 3/4'' γαλβανιζέ.
Μπορείς να βάλεις & 1/2" ανάλογα τι σου αρέσει. Τα εξαρτήματα "σιδήρου" ή "μαύρα" είναι πιο φθηνά αλλά σκουριαζουν εύκολα. Τα γαλβανιζέ είναι πιο ακριβά αλλά δεν σκουριαζουν.
Όλα τα εξαρτήματα (σιδήρου & γαλβανιζέ) βάφονται με σπρέι. Όλα τα εξαρτήματα μπορείς να τα βρεις σε καταστήματα που πουλάνε υδραυλικά εξαρτήματα.

Ενδεικτικά:
https://www.sfairidou.gr/site/product/Φλάντζα-Υδραυλικών--Σιδερένια-Γαλβανιζέ?prdId=0301041&extLang=

Το ξερω οτι ειναι υδραυλικα, αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η η στρογγυλη βαση με τις τρυπες που εφαρμοζει στο τοιχο.
Ευχαριστω

Φλάντζα λέγεται αυτο. Και με τη φωτο μα πας σε ενα μαγαζι θα στο δωσουν.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αντε και αλλη μια ερωτηση, αν και εχω δει αρκετα βιντεο σχετικα.
Μπαταρια μπανιου χρωμε, ποιος ο καλυτερος τροπος να τη κανω μπρονζε ?

(Δουλεια δεν ειχε ο διαολος...)

υδροχλωρικό, είχα ένα μπουκάλι που ήταν περισσότερο συμπυκνωμένο, κάπου στα 15% και δεν άργησε να το κάνει χάλια. Αυτά που πουλάν στα Σ/Μ είναι συνήθως κάπου στο 6-8% αν θυμάμαι καλά, αλλά πολλές φορές θα βρεις και πιο συμπυκνωμένα.Μπορείς να το αφήσεις και σε χλωρίνη 1-2 μέρες, στο τέλος θα το χαλάσει το χρώμιο.

υδροχλωρικό, είχα ένα μπουκάλι που ήταν περισσότερο συμπυκνωμένο, κάπου στα 15% και δεν άργησε να το κάνει χάλια. Αυτά που πουλάν στα Σ/Μ είναι συνήθως κάπου στο 6-8% αν θυμάμαι καλά, αλλά πολλές φορές θα βρεις και πιο συμπυκνωμένα.Μπορείς να το αφήσεις και σε χλωρίνη 1-2 μέρες, στο τέλος θα το χαλάσει το χρώμιο.

μονο που θα πιασει και στο εσωτερικο και ο μπρουτζος θα γινει κοκκινος...το επαθα οταν προσπαθησα να βγαλω αλατα απο ενα μηχανισμο μπαατριας. καλυτερα τσεκαρισε με καποιον που ξερει μην ειναι τοξικο.

Λογικα θα σχηματιστει χλωριουχος χαλκος...που ειναι χμμμμμ....
https://en.wikipedia.org/wiki/Copper(II)_chloride#Safety