Μάστορες τα φώτα σας!!

Oι τιμές είναι ίδιες πάνω κάτω σε Vitex και vechro...
Επικροτώ με το παραπάνω το σκεπτικό σου για την στήριξη ελληνικής εταιρίας καθώς σαν χώρα στην παρασκευή χρωμάτων ειμαστε πολύ ψηλα...Στα Βαλκάνια έχουμε κάλυψη όλη σχεδόν την αγορά και με μεγάλη ζήτηση στην Ιβηρική Χερσόνησο...!!!

Με ανάλογο αντάπτορα ναι...το θέμα είναι κατά πόσο το δραπανο θα το αντέξει...ρεύματος η μπαταρίας...;

μπαταρια

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μαλλον αυτο εχεις βαλει..Αριστο...!!!http://www.moraitopoulos.gr/smaltoplast-100.html
Ναι αυτό είναι Κωστή Πολλά κουτιά Πάνο ...και ακριβά...και σε μεγάλο τοίχο που τον δέρνει ο βοριάς έβαλα και αυτό https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-elastic για τελικό.

Στα εσωτερικά έβαλα αυτό https://www.vechro.gr/proioda/smaltoplast-extra

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε βλέπω ψηφίζεις Vechro δαγκωτό.
Πάντως απ' ότι κατάλαβα δεν θα πάω σε eco γιατί δεν με παίρνει για τρία χέρια. Ούτε από οικονομικής απόψεως, ούτε από χρόνο.
Εάν αναφέρεσαι σε εμένα όχι δεν έχω προτίμηση στην Vechro αλλά στην Vitex....Σαν υλικά έχει δυνατότερα και ανθεκτικότερα αλλά δεν σημαίνει ότι πάντα αυτό είναι καλό..
Στα eco έχει ξεχωρίσει κανένας κάποιο;
Πχ εγώ στην αποθήκη που θέλω να βάψω τώρα, λυπάμαι λίγο τα 33 του 10λιτρου Vitex ή smaltoplast..
Αμέσως πιο φθηνά για παράδειγμα, ποιο ερχεται;
Μην πείτε luxens 🤣
Πόσα τετραγωνικά είναι η αποθήκη σου..;
Γενικός σε αποθήκες συγουρα δεν αξίζει να βάλεις το eco γιατί είναι ακριβότερα όλων.. νομίζω 36 ευρώ βγαίνει το 10l...

Mπάρεις να βάλεις Β ποιοτητα εάν δεν θες πληρώσεις...Έχει η Vechro το chief και η Vitex το Vito..με το πρώτο να σκεπάσει καλύτερα...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εάν αναφέρεσαι σε εμένα όχι δεν έχω προτίμηση στην Vechro αλλά στην Vitex....Σαν υλικά έχει δυνατότερα και ανθεκτικότερα αλλά δεν σημαίνει ότι πάντα αυτό είναι καλό..

Πόσα τετραγωνικά είναι η αποθήκη σου..;
Γενικός σε αποθήκες συγουρα δεν αξίζει να βάλεις το eco γιατί είναι ακριβότερα όλων.. νομίζω 36 ευρώ βγαίνει το 10l...

Mπάρεις να βάλεις Β ποιοτητα εάν δεν θες πληρώσεις...Έχει η Vechro το chief και η Vitex το Vito..με το πρώτο να σκεπάσει καλύτερα...
Καλημέρα.. Γύρω στα 25 αν θυμάμαι καλά..

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Κώστα (KOSSTV) ναι, σε εσένα αναφερόμουν. Αυτή την αίσθηση είχα.
Αλλά όπως λες κι εσύ καλό είναι αυτό που κάνει την δουλειά μας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συνεισφορά σας.

Όταν ήταν να βάψω και εγώ και το είχα ψάξει γιατί θα μετακόμιζα στο φρεσκο-βαμμένο σύντομα,
σε έναν οργανισμό υγείας της Αμερικής που έδινε οδηγίες, έλεγε ότι τα VOC θα πρέπει να είναι <5 αν όχι 0 για εγκύους και παιδιά.

Αν δεν πρόκειται για εσωτερικό χώρο ή για εσωτερικό που θα κατοικήσει κάποιος σύντομα δεν αξίζουν τα eco.
Αλλιώς υποχρεωτικά ECO και όχι ότι νά 'ναι.
Benjamin moore είχε νομίζω με 0 VOC
Εγώ είχα βάλει caparol γιατί δεν έβρισκα εδώ Κρήτη.

Βέβαια μιλάμε για το ιδανικό σενάριο το οποίο πάει πακέτο με συγκεκριμένο τρόπο ζωής...
δεν βάζουμε το πανάκριβο ECO 3 χέρια για να πιάσει κιόλας και μετά καπνίζουμε :worshippy:

Πρεπει να ειπα μπαρουφα εγω οσον αφορα το eco πιο πανω.
Οταν ειπα eco, εννοουσα την αμεσως πιο οικονομικη σειρα απο τις κλασικες. Μπερδευτηκα με τα οικολογικα κλπ

Θέλω κάτω από ένα διακόπτη φώτων να τραβήξω ρεύμα για μια πρίζα. Μπορώ να πάρω ρεύμα κατ ευθείαν απ τον διακόπτη η απ το κουτί διακλάδωσης που υπάρχει από πάνω?

Θέλω κάτω από ένα διακόπτη φώτων να τραβήξω ρεύμα για μια πρίζα. Μπορώ να πάρω ρεύμα κατ ευθείαν απ τον διακόπτη η απ το κουτί διακλάδωσης που υπάρχει από πάνω?

Μπορεις απο το διακοπτη με τη προυποθεση τα καλωδια να ερθουν απο το κουτι διακλαδωσης!:grinning-smiley-043

Χάχα ναι νεκ αλλά να πάρω ρεύμα πριν τον διακόπτη, δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι μην κόβω το ρεύμα στην πρίζα όταν κλείνω τον διακόπτη!!

Από το κουτί θα πάρεις για να έχεις φαση-ουδέτερο-γείωση στην πρίζα.
Ο διακόπτης έχει μόνο φάση.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και τι έχεις σκοπό να βάλεις σε αυτή την πρίζα; Το πιθανότερο να είναι ασφαλισμένη σε 10Α...οπότε προσοχή!

Επίσης αμφιβάλλω κι εγώ αν πηγαίνει γείωση μέχρι το διακόπτη, αλλά ποτέ δε ξέρεις...

Ουδετερος ας πηγαινει, η γειωση πλεον οπου τα περισσοτερα εργαλεια ειναι μονωμενα δεν μας πολυ επιρρεαζει.
Τα 10Α για τα περισσοτερα ερασιτεχνικα εργαλεια με soft start επαρκουν παιδια.

Για τη γείωση διαφωνώ.
Ειδικά για εργαλεία.
Θα πώ το πιο απλό και σύνηθες που είναι ένα φαγωμένο καλώδιο.

Και πές ότι το θυμάται τώρα ότι δεν έχει γείωση.
Μετά απο 5-10-15 χρόνια?

Δεν παιζει να τοποθετηθει πριζα σουκο χωρις γειωση, ανεξαρτητως εαν θα χρησιμοποιηθει ή οχι ... τραγικα λαθη παλαιοτερων εποχων και ερασιτεχνικων εγκαταστασεων
εαν μεσω του διακοπτη χειριστεις μηχανημα πολλων watts, υπαρχει περιπτωση να καουν οι επαφες του διακοπτη

οπως και να 'χει συμβουλεψου ηλεκτρολογο

Μάστορια ευχαριστώ πιο πολύ για την γείωση προβληματιζομουν. Θα πάρω απ το κουτί διακλαδώσης.