Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,
Μόλις με ειδοποίησαν από το νησί ότι μια εξωτερική σωλήνα νερού τρέχει. Δυστυχώς δεν εχω άλλες πληροφορίες αλλά από ότι κατάλαβα δεν έχει σπάσει η σωλήνα αλλά ούτε δακρύζει.
Δεδομένου ότι πολύ δύσκολα και με πολλά παρακάλια μπορείς να βρεις κάποιον να σου κάνει τέτοια δουλειά, τι επιλογές εχω στο να κλείσω την τρύπα μόνος μου;

Στο σημείο που έχει πρόβλημα, θεωρητικά μπορώ να αλλάξω το κομμάτι που έχει χαλάσει αλλά δεν ξέρω αν θα βρω κάπου να μου κάνουν βόλτες στην νέα σωλήνα.

σκέπτομαι να βάλω κάποια πισσοταινία ή αυτοβουλκανιζόμενη ταινία.
Έχω ένα εποξικό στόκο της milliput. Δεν ξέρω αν αυτός μπορεί να κάνει κάτι

Άμα είναι στο ρολόι,ξεράθηκε το φιμπερ.

το βάζω εδώ που έγινε η συζήτηση για να μην χαθεί.
το Βρήκα στον Κανελλακη στην μεσογείων. Το συγκεκριμένο με 12 ευρω.
710-1_2.jpg

710-2_1.jpg

Πολυ καλο...!!!
Εαν παραγγηλει καποιος απο amazon θελω ενα και μοιραζομαστε τα μεταφορικα....

λοιπον θα ηθελα την οηθεια σας για την συνδεση αυτου του βολτομετρου-αμπερομετρου

1f6b1a19fd42f06615e348231970ae56.jpg

εχω καατλαβει οτι το ζευγαρι κοκκινο-μαυρο ειναι τα ακλωδια του αμπερομετρου, αλλα με προβληματιζει οτι το οργανο λεει 30Α DC (που θα τα τραβαω) και τα ακλωδια αυτα ειναι ψευτικα...
Δεν ειναι προβλημα να τα κοψω κοντα συνδεοντας τα κανονικα, αλλα μηπως να ανοιξω το οργανο, να αφαιρεσω την υποδοχη, και να κολλησω τα καλωδια μου στην πλακετα?

υποθετω, οτι τα τρια καλωδια ειανι για το βολτομετρο, και το κιτρινο για την τροφοδοσια του ιδιου του οργανου.
Μια που το ρευμα μου θα ειναι 12-19 βολτ, λογικα το γεφυρωνω κατευθειαν με το κοκκινο, ετσι?

Κάνε ένα search στο youtube για "ammeter voltmeter" και θα βρεις πολλά βιντεάκια πως να συνδέσεις το συγκεκριμένο. Επίσης, κάποιοι στο ebay (πουλάνε πολλοί το ίδιο μοντέλο) έχουν και φωτογραφία το σχηματικό για την σύνδεση. Εγώ έτσι την είχα βρει την άκρη, κάπου τα είχα κρατήσει αλλά δεν μπορώ να τα βρω τώρα.
'Εχε υπόψη ότι αν είναι να μετρήσεις πολλά αμπερ χρειάζεσαι εξωτερική αντίσταση - το πουλούσανε ξεχωριστά ως "shunt for ammeter" 30Α, 50Α, 100Α κλπ. Δεν θυμάμαι μέχρι πόσα αμπέρ μπορείς να μετρήσεις συνδέοντας απευθείας χωρίς εξωτερική αντίσταση αλλά κιαυτό θα το βρεις σε κάποιον στο ebay που θα τα γράφει πιο αναλυτικά από τους υπόλοιπους.

καθησα και το ειδα......θα το μελετησω και θα ξαναρωτησω...
γιατι στην περιπτωση μου πρεπει να παρεμβαλω και balancing πλακετα για τις μπαταριες λιθιου

Θα βάλω γυψοσανίδες σε αποθήκη με πόρτα. Σκέφτομαι να βάλω τύπου φυσαρμόνικα. Για ανάλογη δίφυλλη διάσταση υπάρχει κάποιο standard πλάτος; Όπου να έχω περισσότερες επιλογές. Από ότι είδα οι περισσότερες είναι custom στο πλάτος.

Όλες είναι σχεδόν στο πλάτος..
Όταν λες δίφυλλη διάσταση στην φυσαρμόνικα...; τι εννοείς...;

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει πρόγραμμα για υπολογιστή ή έξυπνο τηλέφωνο που να μπορώ να σχεδιάζω το έργο που έχω στο κεφάλι μου;
Ένα απλό πρόγραμμα σχεδιασμού που να μην απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει πρόγραμμα για υπολογιστή ή έξυπνο τηλέφωνο που να μπορώ να σχεδιάζω το έργο που έχω στο κεφάλι μου;
Ένα απλό πρόγραμμα σχεδιασμού που να μην απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.
Εγώ χρησιμοποιώ το freecad. Μου φάνηκε σχετικά εύκολο για απλά πράγματα. Δεν ξέρω τι γίνεται όταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις...

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το sketchup είναι πολύ καλό για 3d σχέδιο. Είναι free και έχει μεγάλη κοινότητα με άτομα που ασχολούνται για addons, components και μαθήματα. Θα σε καλύψει και όταν ανέβουν οι απαιτήσεις σου ( μεχρι ενα σημειο).
Τελευταία φορά που πήγα να κάνω εγκατάσταση, κάτι περίεργα μου έβγαζε για συνδρομές κλπ αλλά δεν το έψαξα πολύ. Αν ξέρει κάποιος τις τελευταίες εξελίξεις ας μας πει.

Το έχει δωρεάν ιντερνετικά αλλά μου φάνηκε με περιορισμένες δυνατότητες. Δεν έχω ψάξει ακόμα αν μπορείς να κατεβάσεις παλιότερα βερσιον της εποχής που ήταν τσάμπα

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Θα ρίξω μια ματιά κι αν δεν έχουν απαιτήσεις θα αφιερώσω λίγο χρόνο μήπως και με βοηθήσουν