Μάστορες τα φώτα σας!!

Ντύσιμο με κ/π θαλάσσης και από πάνω καναδικό κεραμίδι και θα γίνει κούκλα!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για ασταρι αυτο...
https://www.google.com/url?sa=t&sou...Vaw257aXl2z64NpCWcD57rP91&cshid=1596794682747
Βερνίκι αυτό....
https://dagiopoulos.gr/products/erlac-aquatec-floor-varnish

Τα παραπάνω για το φίλο Νίκο...
Επειδή ζήτησες κάτι σκληρό και ανθεκτικό...

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:2thumb22sup:

Παρόμοια ερώτηση έχω κι εγώ, με βερνίκια δηλαδή: θέλω να 'φρεσκάρω' το βερνίκι στα ντουλάπια μου (της κουζίνας). (λουστράρισμα δεν το λένε αυτό;)
Υπάρχει τρόπος να το κάνω μόνος χωρίς να χρειαστεί να τα πάω σε επιπλοποιό;
Σκέφτομαι τα εξής:
1. τρίψιμο με 600άρι γυαλόχαρτο, να ψιλοαγριέψει η επιφάνεια για να πιάσει το καινούριο βερνίκι
2. πέρασμα 2 στρώματα βερνίκι. Με το ρολό microstar. (τόσο καλό είναι αυτό;)

Χρειάζομαι κάτι άλλο;

Τι έγινε ρε παιδιά, κανένα σχόλιο;

Η κουζίνα είναι μασιφ ξύλο...;
Έχει θέματα με ξεφλιδισματα η κάτι άλλο η έχει θαμπώνει με τον καιρό το βερνίκι και θέλεις να απλώς να το ανανέωσεις...;

Εάν είναι μόνο για φρεσκαρισμα τρίβεις με μεγάλο grid(εγώ πάνω από 320 δεν θα έβαζα γιατί πρέπει να γατζωσει το βερνίκι) και θα το πέρναγα 2 χερια βερνίκι νερού...
Έχεις η Erlac και Vernilac...μαλιστα θα επέλεγα γυαλιστερό στην υφή ώστε να κλειστούν οι ποροι γιατί μιλάμε για ντουλάπια κουζίνας που πιανουν λίπη και συναφή άρα να καθαρίζονται εύκολα...
Αυτά κατά την δική μου άποψη....

Ναι τα ντουλάπια (τα πορτάκια δηλαδή) (και τα εμφανή μέρη των συρταριών) είναι μασίφ ξύλο.
Δεν έχει ξεφλουδίσματα ή θαμπώματα, απλά μοιάζουν σαν να έχουν 'θαμπώσει' συνολικά τα ντουλάπια, δεν γυαλίζουν όσο γυάλιζαν (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται).
Φρεσκάρισμα θέλω να τους κάνω δηλαδή.

Έχουνε όμως και εσοχές (σχέδια), δεν είναι επίπεδα εντελώς, οπότε τα κάνω με ρολό και πινέλο στα δυσπρόσιτα σημεία;
Ή πρέπει όλο με πινέλο μην τυχόν προκύψουν ανομοιομορφίες;

Ή μήπως να τα κάνω με σπρέι;

Αρα μιλαμε για απλο φρεσκαρισμα....
Το σωστό άμα μπορείς είναι να βγάλεις και να τα κάνεις ξαπλωτα..
Τα εργαλεία,εσοχές,τα κάνεις με πινέλο πρώτα και εποιτα το υπόλοιπο το απλώνεις και στρωνεις με κυλίνδρακι...
Λέω να γίνουν ξάπλα γιατί έτσι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να "τρεξει" το χρώμα από τις εσοχές και να θέλει επαναλαμβανόμενο "σβησιμο" με το ρολακι...συν ότι θα "απλώσει" καλύτερα το χρώμα...

Επειδή δεν ξέρεις με τι είναι περασμένα θα απευφεγα το σπρέι γιατί είναι διαλυτικόυ και υπάρχει περίπτωση να σου "σηκώσει" το από κάτω χρώμα...

Σκέφτηκα το σπρέι για να γίνουν λεία και αψεγάδιαστα, χωρίς γραμμές (από τις τρίχες του πινέλου π.χ.) ή 'βουναλάκια' και 'βαθουλώματα' από το ρολό.
Οποτε άκυρο το σπέρέι.

Με το πινέλο (και το ρολό) ελπίζω να 'αυτοεπιπεδώνεται' ώστε να φεύγουν οι όποιες ατέλειες.

Τα βερνίκια πατωμάτων δεν 'αυτοεπιπεδώνονται';
Και δεν είναι έξτρα αντοχής σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Για να έχεις καλό έως τέλειο αποτέλεσμα συζητάμε μόνο για ξάπλα πέρασμα...!!!

Τα βερνίκια πατωματων ειδικά των 2 συστατικων "τραβανε" σχετικα γρήγορα και δεν θα στα πρότεινα εαν δεν τα εχεις ξαναδουλεψει..εδώ πάλι για νερού μιλάω...

To συγκεκριμένο βερνίκι είναι ελαφριου διαλυτικόυ που δεν μπορώ να πω,εγω τουλαχιστον,με συγουρια ότι δεν θα στο σηκώσει..Αυτό θέλει δοκιμή.
Το λέω αυτό γιατί δεν ξέρουμε με τι είναι περασμένο παλιότερα...

Το συγκεκριμένο βγαίνει και σε νερού..
https://erlac.gr/προϊόντα/s-70-aqua/...

Τα πολυρεθανικα είναι πολύ πιο σκληρά και αντοχης..περνάμε συνήθως ξύλινα πατζούρια κοντά σε θάλασσα η σε μέρη που έχουν υψηλή υγρασία και δείχνουν να κρατάνε περισσότερο από τα απλά του νερού....συνήθως,φενεται απο οσα εχω ξαναδει εκ των υστέρων,έχουν την τάση λογω της συνθεσης τους να κιτρινιζουν πολύ λίγο εποιτα από κάποιο διάστημα..Όμως αυτό δεν σχέση με την υφή,ποιοτητα και αντοχή του υλικού

Μια φωτο από τα ντουλάπια μπορείς να βάλεις....θα βοηθούσε...

Σκέφτηκα το σπρέι για να γίνουν λεία και αψεγάδιαστα, χωρίς γραμμές (από τις τρίχες του πινέλου π.χ.) ή 'βουναλάκια' και 'βαθουλώματα' από το ρολό.
Οποτε άκυρο το σπέρέι.
Με το πινέλο (και το ρολό) ελπίζω να 'αυτοεπιπεδώνεται' ώστε να φεύγουν οι όποιες ατέλειες.

μηπως να δοκιμασεις με πινελο σφουγγαρι? βλεπω να τα χρησιμοποιουν αρκετα σε επιπεδες μεγαλες επιφανειες

τι λετε οι υπολοιποι?

Να και φωτό από τα ντουλάπια:

DSC_0001.jpg

μηπως να δοκιμασεις με πινελο σφουγγαρι? βλεπω να τα χρησιμοποιουν αρκετα σε επιπεδες μεγαλες επιφανειες

τι λετε οι υπολοιποι?

Πινέλο σφουγγάρι, πρώτη φορά το ακούω!
Θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Έγινε παίδες, σας ευχαριστώ!
Θα πάρω αυτό που πρότεινε ο KOSSTV.

Άλλο θέμα τώρα: πάνελ.
Έχω μια μεταλλική κατασκευή, το σκελετό, ένα σπιτάκι ας πούμε, 2 μέτρα ύψος, 4 πλάτος και 2 μήκος.
Για πλαγιοκάλυψη (αν είναι ο σωστός όρος), για να φτιάξω τοίχους ας πούμε, τι πάνελ (επίπεδα, όχι κεραμίδια και τέτοια) μπορώ να βάλω;
Η πιο φθηνή επιλογή ποια είναι; (οποιοδήποτε υλικό)
Ένας σιδεράς μου πρότεινε λευκά επίπεδα δίμετρα αλλά ψάχνω στο ίντερνετ και δεν βρίσκω τίποτα.
Θέλω να δω τιμές.

Ναι αυτά τα είχα βρει αλλά με μπέρδευαν οι διαστάσεις.
Γράφει π.χ. 2 μέτρα(*2).
Τι εννοεί;
2 μέτρα x 2 μέτρα;

Έχουνε φύγει για διακοπές...
Τέσπα, δεν βγάζει νόημα.
Αν επιλέξω 3 μέτρα γράφει '3 μέτρα(*3)'...