Μάστορες τα φώτα σας!!

Φίλε papakitou τα χρώματα νευτιου white spirit θέλουν....εαν βάλεις ακόμη και διαλυτικό πινέλου το χρώμα "κοβει"...
Το durovit είναι πάλι νευτιου...

Αφού γράφουν για διαλυτικό πινέλου πάνω Κωστή!

Eρώτηση άσχετου.
Με τι ακριβώς περνάνε το αυτοκίνητο και βλέπεις πέφτει νερό πάνω του σε κάθε σημείο παμπριζ, καπό πόρτες και όπως βρέχει το νερό συγκεντρώνεται σε μεγάλους κύκλους σαν να είναι υδροφοβικό, τι κερί είναι αυτό; Πως το περνάμε υγρό είναι; Πόσο καιρό κρατάει αυτό;

Κερι ειναι το συνηθες αλλα θελει καθε 6 μηνο περασμα.

Εχουν ομως και πιο εξελιγμενα κεραμικα υλικα τα οποια περνανε και "κρυσταλοποιουν" το χρωμα με διαρκεια 3 ετη συν με υπερπολλαπλασιο κοστος ομως.

Μετά απο 6 χρόνια ήρθε η ώρα να συνδέσω δύο ηχεία οροφής που μου έχει βάλει ο ηλεκτρολόγος σε γυψοσανίδα!
Είναι σε διαφορετικά σημεία.
Αυτό εδώ βρήκα γκουγκλάροντας έναν κωδικό που βρήκα πίσω απο το ηχείο.

https://www.esuntech.com.cn/Loudspe...r-Woofer-Manufacturer-ESUTECH-pd43201166.html

Μου έχει τραβήξει δίκλωνο καλώδιο που πάει στο σαλόνι αλλά δεν έχω κάποιο ενισχυτή ή ξεχωριστή πηγή.
Μέχρι τώρα βάζουμε απο ταμπλετ ραδιόφωνο μέσω ΒΤ σε αυτοενισχυόμενα ηχεία.

Καταρχάς τί ενισχυτή χρειάζονται?
Κάτι τέτοιο θα έκανε δουλειά?
https://www.banggood.com/ZK-TB21-TP...-p-1714403.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
(ενδεικτικό το λινκ. Ότι αγοραστεί θα είναι ποιοτικό μή μας βάλει και φωτιά στο σπίτι)

Κοιτάω τα watt να υπερκαλύπτονται και τα Ωhm να είναι συμβατά?

2ο τυχαίο λινκ απο Ελλάδα
https://www.odes.gr/el/hi-fi/enisxy...ytes-dikanaloi/metro-one-enisxytis-2x40w.html

Μια εσωτερικη πορτα (κλασικη, ασπρη, mdf ή κατι τετοιο, φανταζομαι) βρισκει κατω οταν πλησιαζει να κλεισει και...διαμαρτυρεται.
Το σπιτι ειχε παρει νερα πριν καποια χρονια. Το ξυλινο πατωμα μπηκε καινουριο, αλλα δεν αποκλειω να εχει φουσκωσει λιγο σε εκεινο το σημειο. Ομοιως, δεν αποκλειεται να εχει φουσκωσει και η πορτα, και σε συνδυασμο με λιιιιγο ανεβασμενο πατωμα στο σημειο να βρισκει.
Επειδη δεν παιζει ξανα επισκευη-τριψιμο του πατωματος, αν φταιει αυτο, τι προτεινετε, σαν πιο ευκολη, γρηγορη και φτηνη λυση;
Επειδη μιλαμε για μαξ 1mm περιπου, σκεφτομαι να την σηκωσω (ιδανικα με μπαλονακια και να μην την βγαλω καν τελειως) και να την τριψω λιγο απο κατω.

Εαν μπορεις να εντοπισεις ακριβως το σημειο τριβης (δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται) τοτε με γυαλοχαρτο εκατερωθεν της πορτας μπορεις να το τριψεις τοπικα. Ισως χρειαστουν δυο ανθρωποι αναλογα το σημειο.

Επισης μπορεις να περασεις απο μια ροδελα στους μεντεσεδες. Αν δεν θες να βγαλεις την πορτα, σηκωσε την λιγο και περασε ατσαλοσυρμα στο καρφι του μεντεσε και σφιξε το με μια πενσα -αυτο κανω εγω.

amsua%20parts%200001.jpg

Αυτο ειναι το καρφι του μεντεσε, το κατω μερος.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Έλεγξε πρώτα τους μεντεσέδες. Η δική μου εμπειρία είναι ότι με τον καιρό, ειδικά οι φτηνιάρικοι χαλάνε και κρεμάει η πόρτα. Το καταλαβαίνεις όταν δεις ότι τα δύο "βαρέλια" του μεντεσέ δεν είναι ευθυγραμμισμένα. Έχω αλλάξει μεντεσέδες στις μισές πόρτες του σπιτιού και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Θα τους τσεκαρω, αλλα σε συνδυασμο με το νερο που ειχε φαει η συγκεκρινενη πορτα και το συγκεκρινενο πατωμα, πιστευω οτι μαλλον κατι εχει φουσκωσει. Αλλες πορτες δεν το κανουν.
Αν, βεβαια, σηκωσω τον μεντεσε και δεν φταιει αυτος, μπορει να εχω μετα προβλημα πανω. Γιαυτο λεω να φαω την πορτα κατω.

Oπως ειπαν τα παιδιά και πιο πριν βάλε ροδέλες να την σηκώσεις...
Για να τσεκάρεις εαν σε περνει δες όταν πάει να κλείσει πόσο κενό σου αφήνει...
Νομίζω με ροδέλα του χιλιοστού θα κανεις δουλειά...
Σε αντίθετη περίπτωση που δεν σε περνει να σηκώσεις θέλει πλανισμα από κάτω γιατί με το γυαλοχαρτο θα κάνει μία ώρα για να το φας...

Φυσικά μια φωτο θα βοηθούσε ακόμη περισσότερο....

Η ροδέλα είναι η καλύτερη λύση αλλά αν δεν έχεις βοηθό αφού βαλεις την ροδέλα είναι λιγο παίδεμα να ξαναβάλεις τους μεντεσέδες στην θεση τους.
Εναλλακτικά αντι για τρίψιμο με γυαλόχαρτο μήπως μια ράσπα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα πιο εύκολα;

Η ροδελα είναι η καλυτερη λυση όταν έχουν πεσει οι μεντεσεδες που σημαίνει πως έχει κατέβει η πορτα και έχει χώρο να μπει η ροδελα.
Όταν όμως έχει φουσκώσει το πατωμα και δεν έχει αέρα από πανω δεν μπορεί να μπει ροδελα επειδή μετά θα βρίσκει το πανω μέρος της πορτας.
Χώρο επάνω έχει μεταξυ πορτας και κασας?

Ναι, παιδια, το πιασα.
Θα τσεκαρω για χωρο απο πανω, αλλα δε νομιζω οτι εχει. Αν τυχον εχει, θα δοκιμασω το κολπο με τη ροδελα.
Μαλλον εχει φουσκωσει η πορτα κατω (εφαγε πολυ νερο, οπως ειπα), ισως και το πατωμα.
Το οποιο "φαγωμα" δεν ειναι αναγκη να γινει με γυαλοχαρτο, κι εγω λιμα/ρασπα ειχα στο μυαλο μου.
Η ερωτηση ηταν κυριως αν παιζει σα λυση το "φαγωμα" ή να το αποφυγω για καποιον λογο

Ευχαριστω πολυ ολους. :)

αφου θα το κανεις, τουλαχιστον να το κανεις καλα
βγαλε την πορτα
σημαδεψε με ενα μολυβακι και απο τις δυο μεριες, μεχρι ποσο θα φας το ξυλο
αφου θες λιγο κατεβασμα, θα χρησιμομοιησεις πλανη που να ξυριζει
θα βερνικωσεις ολο το κατω μερος της πορτας
θα την ξανακρεμασεις
θα σκουπισεις
τελος ... ξεκουρασου ... αναψε τσιγαρο

Παλευω να μην χρειαστει να την βγαλω, ρε συ Θαναση. Γιατι ουτε που να την ακουμπησω δεν εχω.
ΩΣΤΟΣΟ, σημερα καθησα να την παρατηρησω λιγο καλυτερα. Τελικα ΔΕΝ εχει πεσει η πορτα, ουτε εχει φουσκωσει το πατωμα. Ακουγα το τριξιμο απο κατω, αλλα δεν ειχα καταλαβει τελικα απο που ακριβως ηταν.
Αυτο που εχει γινει ειναι οτι, για καποιο λογο, εχει ΓΕΙΡΕΙ/ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ η πορτα πλαγια. Ισως εχει στραβωσει καποιος μεντεσες, ή ισως εχει σκεβρωσει-στραβωσει ολοκληρη ελαχιστα.
Το αποτελεσμα ειναι οτι οταν κλεινει, βρισκει πανω δεξια στην κασα και διαγωνια κατω αριστερα στον μεντεσε (το "χειλος" της πορτας).
Εφαγα λιγο το πανω, αλλα το κατω ειναι δυσκολο, γιατι το κενο πορτας-μεντεσε ειναι ελαχιστο, ακομα και οταν ειναι ανοιχτη.
Μολις βρω λιγο χρονο, ειτε θα την βγαλω να τριψω οσο και οπου πρεπει, ειτε οπως ειναι θα φαω οσο μπορω με κατι.
Αν φταιει ο μεντεσες, προφανως η σωστη λυση ειναι αλλαγη, αλλα παραειναι πολλη φασαρια κατι τετοιο. Ασε που μπορει να μην ειναι αυτο. Απο τους 4 μεντεσεδες (2 πανω, ενας μεση, ενας κατω), ισως οριακα ο ενας πανω να ειναι λιιιιγο στραβωμενος, αλλα δεν νομιζω οτι αρκει αυτο. Ασε που θα επρεπε να την κρατανε οι αλλοι τρεις.

Καλημέρα παιδιά.
Θέλω να φρεσκάρω την κάλυψη σε τζάμια ενός ισόγειου καταστήματος.
Με κάτι τα είχα βάψει πριν χρόνια. Μου έρχεται στο μυαλό η παρετίνα.
Θυμάμαι καλά; Ή είναι κάτι άλλο;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παλευω να μην χρειαστει να την βγαλω, ρε συ Θαναση. Γιατι ουτε που να την ακουμπησω δεν εχω.
ΩΣΤΟΣΟ, σημερα καθησα να την παρατηρησω λιγο καλυτερα. Τελικα ΔΕΝ εχει πεσει η πορτα, ουτε εχει φουσκωσει το πατωμα. Ακουγα το τριξιμο απο κατω, αλλα δεν ειχα καταλαβει τελικα απο που ακριβως ηταν.
Αυτο που εχει γινει ειναι οτι, για καποιο λογο, εχει ΓΕΙΡΕΙ/ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ η πορτα πλαγια. Ισως εχει στραβωσει καποιος μεντεσες, ή ισως εχει σκεβρωσει-στραβωσει ολοκληρη ελαχιστα.
Το αποτελεσμα ειναι οτι οταν κλεινει, βρισκει πανω δεξια στην κασα και διαγωνια κατω αριστερα στον μεντεσε (το "χειλος" της πορτας).
Εφαγα λιγο το πανω, αλλα το κατω ειναι δυσκολο, γιατι το κενο πορτας-μεντεσε ειναι ελαχιστο, ακομα και οταν ειναι ανοιχτη.
Μολις βρω λιγο χρονο, ειτε θα την βγαλω να τριψω οσο και οπου πρεπει, ειτε οπως ειναι θα φαω οσο μπορω με κατι.
Αν φταιει ο μεντεσες, προφανως η σωστη λυση ειναι αλλαγη, αλλα παραειναι πολλη φασαρια κατι τετοιο. Ασε που μπορει να μην ειναι αυτο. Απο τους 4 μεντεσεδες (2 πανω, ενας μεση, ενας κατω), ισως οριακα ο ενας πανω να ειναι λιιιιγο στραβωμενος, αλλα δεν νομιζω οτι αρκει αυτο. Ασε που θα επρεπε να την κρατανε οι αλλοι τρεις.

Φίλε, είχα τα ίδια συμπτώματα και επίσης ψαχνόμουν για τις τις ίδιες λύσεις (ροδέλες και φάγωμα της πόρτας) - και όπως είπα το πρόβλημα λύθηκε με αλλαγή μεντεσέδων. Χωρίς να είμαι και κάνας επαγγελματίας για να σου πω ότι έτσι θα λυθεί σίγουρα το δικό σου πρόβλημα, σκέψου τα εξής:
-Ένας απλός μεντεσές έχει 1 και οι καλοί (inox) έχουν 4 . Αν βρεις στις ίδιες διαστάσεις (ή πολύ κοντά) με τους παλιούς η αλλαγή γίνεται εύκολα ένας-ένας χωρίς καν να βγάλεις την πόρτα.
-Αν τρίψεις το ξύλο της πόρτας και τελικά το θέμα ήταν όντως ο μεντεσές, θα καταλήξεις με στραβή (ή κοντύτερη) πόρτα και το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί σε λίγο καιρό όταν ο παλιός μεντεσές κρεμάσει και άλλο
Χαμένος κόπος δεν θα είναι αφού οι παλιοί κάποια στιγμή θέλουν έτσι κι αλλιώς αλλαγή.