Μάστορες τα φώτα σας!!

ετσι....
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+hang+an+axe
ειδικα τα βιντεο τυο wranglerstar ειναι καλα βιντεοσκοπημενα.

αυτο που συμβαινει ειναι να απει το πιο ανοιχτο μερος της βαριας πανω. εκει θα ανοιξει το στυλιαρι με την σφηνα ωστε να ειναι χονδρυτερο και να μην μπορει να κινηθει η βαρια

το ζητημα ειναι οτι δυσκολα βρισκεις μεταλλικη σφηνα. αν βρεις πες μου και εμενα απο που.
λογικα ή θα επρεπε να εχει το στυλιαρι μαζι, ή να εχεις κρατησει αυτη του στυλιαριου

Κωστή, μαζί γράφαμε και το είδα πάνω που είχα τελειώσει. Μεταλλικές σφήνες βρήκα μόνο εδώ. Αλλά φτιάχνεις ευκολα κόβοντας μικρά κομμάτια από μεταλλικό φύλο και μετά με μια λίμα.

Μακάρι να σου κρατήσει... Το στυλιάρι αυτό όμως είναι λάθος για το συγκεκριμένο εργαλείο.

Δημητρη σωστα το πας....τα υπολοιπα κενα θα τα εκανα σιγα-σιγα με σφηνες Στο τελος αφου τελειωσεις με ολα για να διογκωθει/σφιξει οσο και να θες να το αποφυγεις θελει μεσα νερο....

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μακάρι να σου κρατήσει... Το στυλιάρι αυτό όμως είναι λάθος για το συγκεκριμένο εργαλείο.
Για πες, ποιό στυλιάρι είναι το σωστό; Και σκέψου ότι πήγα στο μαγαζί με την βαριά στο χέρι...

Δημητρη σωστα το πας....τα υπολοιπα κενα θα τα εκανα σιγα-σιγα με σφηνες Στο τελος αφου τελειωσεις με ολα για να διογκωθει/σφιξει οσο και να θες να το αποφυγεις θελει μεσα νερο....
Βάζω άλλη μια φωτο που φαίνονται καλύτερα τα κενά. Στο πλάι είναι <1 χιλιοστό, πίσω καθόλου και μπροστά έχει το τεράστιο που φαίνεται. Αυτό το μεγάλο νομίζω δεν κλείνει ότι και να βάλω. Αυτά μόνο όπως φαίνονται στην επιφάνεια από πάνω- στο κέντρο του σφυριού η τρύπα είναι πιο στενή και δεν έχει κενά.

20201024_204815.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για πες, ποιό στυλιάρι είναι το σωστό; Και σκέψου ότι πήγα στο μαγαζί με την βαριά στο χέρι...

Τι να σου πώ; Μάρκα;
Σωστό είναι ένα στηλιάρι που εφαρμόζει στην τρύπα του εργαλείου. Αυτό αφήνει 1 πόντο κενό μέσα στην τρύπα, δεν το είδε αυτός που του το πήγες;
Κι αυτή τη μεταλλική σφήνα δεν καταλαβαίνω γιατί την έβαλες, δεν βοηθάει πουθενά.
Μην το βρέχεις το ξύλο, χειρρότερα το κάνεις. Τα στηλιάρια τα βρέχουν όταν είναι λίγο μπόσικα για να σφίξουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους. Μόλις στεγνώσει θα γίνει χειρρότερα.
Εγώ σ´αυτή τη περίπτωση θα χρησιμοποιούσα μια καλή ξύλικη σφήνα να γεμίσω το κενό μαζί με εποξική ρυτίνη για να δέσει όλο μαζί.

Σου λέει για υποβρύχια?

Όπως τα λες κανε,όχι όμως νερό .
Χαρακωσε το τελείωμα και βάλε ξυλόσφηνα.
Καλησπερα Πανο μου λέει να παω σε 3φασικη υποβρύχια.

Στην αντλία επιφάνειας που εχω, ασχέτως με τα 7 μετρα που λέει ότι μπορεί να τραβήξει είναι ότι αν για κάποιο λόγο κολλάει το αντεπιστροφο για το Χ,Ψ λόγο θα πρέπει να παω να γεμίζω νερο κτλ. Γενικά μου είπε ότι αν και καλή η αντλία επιφάνειας που ήδη έχω, δεν κάνει για αυτο το σκοπό.

Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατόν καθώς έχω μπει σε μια διαδικασία να σπάω τοίχους και πατώματα και θέλω να τα κάνω σωστά, μη μετανιώνω μετά και τα ξαναπληρωνω...

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα συμφωνήσω ότι το στειλιάρι είναι τελείως λάθος για τη βαριά.

Θα του έλεγα στο μαγαζί αφού το πήγες κιόλας να στο φτιάξει εκείνος.

Εγώ ξέρω ότι το στειλιάρι πρέπει να περάσει ολόκληρο απο τη λαβή πρώτα και να σφηνώσει μόνο του στο τέλος με ένα κομμάτι να περισσεύει.
Και άντε να το κοπανήσεις λίγο να σφηνώσει πριν το δουλέψεις.

Ίσως να είναι άκυρο και το στέλεχος της βαριάς. Η οβάλ τρύπα ξεκινάει με μεγάλη διάμετρο, στενεύει στο κέντρο του σφυριού και καταλίγει πάλι σε μεγάλη διάμετρο στο τέλος. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε ένα στυλιάρι να ταιριάξει σε τέτοια τρύπα. Μπάμπη, τη μεταλική σφήνα την είδα από το βίντεο που έβαλα στο προηγούμενο ποστ - δεν ξέρω που και αν βοηθάει.
Θα κάνω αύριο μια δοκιμή και αν φύγει θα ξαναδοκιμάσω με άλλο στυλιάρι και με αρκετά μεγαλύτερη σφήνα μήπως γεμίσει το κενό.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη, τη μεταλική σφήνα την είδα από το βίντεο που έβαλα στο προηγούμενο ποστ - δεν ξέρω που και αν βοηθάει.

Αν το στηλιάρι ηλταν σωστό, με σωστή εφαρμογή, θα βοηθούσε... Σ´ αυτό δεν προσθέτει κάτι.

δοκιμασε κατι ακομα.
βαλε το σιδερο της βαριας στο φουρνο στους 250-300 C
οταν πιασει θερμοκρασια σε κανα τεταρτο, βγαλτο και οσο ειναι ζεστο βαλε το στυλιαρι χωρις να το εχεις φαει (χωρις τριψιμο) και βαλε γρηγορα οτι σφηνα και ενθετο χρειαστει (εποξικη ρυτινη που λενε τα παιδια ή ακομα και θερμοσιλικονη) οσο ειναι ζεστο και η τρυπα μεγαλυτερη.
οταν η βαρια κρυωσει, η τρυπα θα μικρυνει ξανα σφιγγοντας το ξυλο
τελος, μετα βαλε και κανα καρφι οπου και οσο χρειαστει.

μια αλλη λυση, την οποια εχω κανει κι εγω στη βαρια αλλά και σε μια βαριοπουλα, ειναι να ξεχασεις το στυλιαρι και να παρεις εναν γερο σωληνα καταλληλης διαμετρου
βαλε και κανα καρφι αναμεσα σε τρυπα βαριας και σωληνα ή προσπαθησε να κανεις το σωληνα λιγο "πλακέ" με τη μεγγενη
ηλεκτροκοληση καλη αναμεσα στα δυο σιδερα και απο πανω απο το σωληνα ειτε ταινια μονωτικη, ειτε θερμοσυστελομενο.
θα παθεις πλακα απο την δυναμη και τη σταθεροτητα του τελικου αποτελεσματος...

Καλησπερα Πανο μου λέει να παω σε 3φασικη υποβρύχια.

Στην αντλία επιφάνειας που εχω, ασχέτως με τα 7 μετρα που λέει ότι μπορεί να τραβήξει είναι ότι αν για κάποιο λόγο κολλάει το αντεπιστροφο για το Χ,Ψ λόγο θα πρέπει να παω να γεμίζω νερο κτλ. Γενικά μου είπε ότι αν και καλή η αντλία επιφάνειας που ήδη έχω, δεν κάνει για αυτο το σκοπό.

Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατόν καθώς έχω μπει σε μια διαδικασία να σπάω τοίχους και πατώματα και θέλω να τα κάνω σωστά, μη μετανιώνω μετά και τα ξαναπληρωνω...

Καλημέρα,τι αντλείς και χρειάζεται τριφασική?

Οι επιφανείας είναι συνηθως για περιπτώσεις όπου χρειάζεσαι μεγάλη ισχύ και ρυθμιζόμενη για διατήρηση της πίεσης.
Είναι πιο εύκολο να σπρώχνει απ το να τραβάει...
Το νερό στα αντεπιστροφα εξατμιζεται.

Καλημέρα,τι αντλείς και χρειάζεται τριφασική?

Οι επιφανείας είναι συνηθως για περιπτώσεις όπου χρειάζεσαι μεγάλη ισχύ και ρυθμιζόμενη για διατήρηση της πίεσης.
Είναι πιο εύκολο να σπρώχνει απ το να τραβάει...
Το νερό στα αντεπιστροφα εξατμιζεται.
Νερό θα αντλώ, ενδεχομένως μου το είπε γιατί οι τριφασικές είναι πιο heavy duty, και ενίοτε και πιο φθηνές.

Με την μια μεταλλική σφήνα όμως άνοιξε το ξύλο οπότε δεν έβαλα την δεύτερη. Εδώ το τελικό αποτέλεσμα, και το βίντεο που βρήκα. Το στυλιάρι εξέχει 5 χιλιοστά έξω από την τρύπα - στην φωτογραφία φαίνεται λίγο περίεργα σαν το τέλος του να είναι μέσα στο σφυρί.

το ξυλο εσκισε γιατι ειναι αστα να πανε....κατι που αμελησα να παρατηρησω και να σου πω...
τα νερα του ξυλου πρεπει να ακολουθουν την γραμμη της βαριας, στο δικο σου ειναι 60 μοιρες γωνια.

ευχαριστω για το λινκ

Τελικά η βαριά άντεξε, για τουλάχιστο 20 σφυριές. Μετά η δουλειά σταμάτησε λόγω απελπισίας. Θα την αφήσω έτσι προς το παρόν και όταν ξεχαρβαλώσει βλέπουμε.

το ξυλο εσκισε γιατι ειναι αστα να πανε....κατι που αμελησα να παρατηρησω και να σου πω...
τα νερα του ξυλου πρεπει να ακολουθουν την γραμμη της βαριας, στο δικο σου ειναι 60 μοιρες γωνια.
ευχαριστω για το λινκ
Δηλαδή να είναι παράλληλα με την γραμμή της σφήνας όπως φαίνεται στην προηγούμενη φωτογραφία;

Και εδώ ο λόγος της απελπισίας. Στην φωτογραφία είναι ένα κομμάτι μπετό που πρέπει να φύγει, περίπου 20Χ20Χ20εκ. Είναι κολλητά στην μάντρα αλλά ευτυχώς δεν έχει καθόλου οπλισμό. Ξεκίνησα ανοίγοντας κάθετες και οριζόντιες τρύπες και μετά χτύπημα με καλέμια και βαριά. Η δουλειά προχωράει πολύ αργά και πρέπει 2)να φύγει άλλο ένα ίδιο κομμάτι και 3)να γίνει μια τρύπα 10εκ σε τσιμεντένιο τοίχο. Οπότε τα παράτησα προς το παρόν.
Ερώτηση: ένα σκαπτικό δράπανο τύπου GBH 2-26/GBH 2-28 και καλέμι είναι νορμάλ για τέτοιες δουλειές ή χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο;

20201023_112323[1].jpg

Χώσε ξύλινες σφήνες στις τρύπες και μούσκεψέ τις με μπόλικο νερό.
Αν τις έχεις κάνει βαθειά τα ξύλα θα φουσκώσουν και θα σκίσουν το μπετόν.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι.... Α.στο καλύτερα... Είναι δύσκολο.

Η βαρια που προσπαθεις να φτιαξεις για το μπετο που θες να σπασεις ειναι πολυ λιγη..δεν ξερω εαν σου έσπασε εκει κατα το χτυπημα...φτιαχτην αλλα μην την επαναχρησιμοποίησης παλι για αυτο... θα ξανασπασει το ξυλο.
Κανονικα για τετοια περιπτωση οσο αφορα σε εργαλειο χειρος θελει βαριοπουλα 5κ...
Τα σκαπτικα που αναφερεις θα κανουν δουλεια αλλα και παλι θα δυσκολευυεις....θες αμιγος σκαπτικο γιατι ειναι μπετο...

μια ιδεα...μια που εχεις ηδη τις τρυπες, χωρα κανενα καλεμι να το χρησιμοποιησεις σαν σφηνα?

Παίδες καλησπέρα.
Ταράτσα στρωμένη με πλακάκια.
btw, μια χαρά έχει αποδώσει τόσα χρόνια (30 και) σαν υγρομόνωση (τι hyperdesmo και λαλακίες...). Με ΜΗΔΕΝΙΚΗ συντήρηση.
Αλλά, σκέφτομαι για παν ενδεχόμενο, να κάνω τα εξής:
1. να επισκευάσω τυχόν φθαρμένους αρμούς γεμίζοντας τους με αρμόστοκο
2. να περάσω τους αρμούς με κάποιο υλικό που τους προστατεύει. Το είχα δει σε κάποιο βίντεο που το έκανε ένας αλλά δεν συγκράτησα πώς το λένε αυτό το υλικό.
Ήτανε σε υγρή μορφή και εισχωρούσε στους αρμούς αλλά έμενε και επιφανειακά και τους προστάτευε.
Μήπως το ξέρει κανείς;

ΕΝΤΙΤ: μπάς και μου κάνει αυτό;

Νερό θα αντλώ, ενδεχομένως μου το είπε γιατί οι τριφασικές είναι πιο heavy duty, και ενίοτε και πιο φθηνές.

Δίκιο έχει.Αν δεν υπάρχει θέμα παροχης και κόστους μη το σκέφτεσαι.
Για μελλοντικά,κοίτα να βγαίνει η αντλια για καθάρισμα και να αλλάζουν όποιες πλαστικές σωλήνες εύκαμπτες υπάρχουν. Επίσης να μπορεί να καθαριστεί το φρεάτιο. Έχω στο μυαλό μου χρήση ράμπας κλπ....

Δίκιο έχει.Αν δεν υπάρχει θέμα παροχης και κόστους μη το σκέφτεσαι.
Για μελλοντικά,κοίτα να βγαίνει η αντλια για καθάρισμα και να αλλάζουν όποιες πλαστικές σωλήνες εύκαμπτες υπάρχουν. Επίσης να μπορεί να καθαριστεί το φρεάτιο. Έχω στο μυαλό μου χρήση ράμπας κλπ....

Πάνο σ ευχαριστώ πολύ, δεν ξέρω αν είσαι υδραυλικός αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σου στο εξής:

Η αντλία θα ποντιστεί με ανοξείδωτο συρματόσχοινο για να τραβιέται όταν χρειαστεί. Χρειάζεται κάποια ειδική εγκατάσταση για να "πατήσει" μέσα στη δεξαμενή ή απλά την πετάω μέσα;

Σκέφτομαι να κάνω την εγκατάσταση ως εξής: Παροχή από Υποβρύχια αντλία --> Κολεκτερ με πιεσοστάτη στις 5atm και συνδεμένο δοχείο διαστολής, πριν την παροχή του σπιτιού από το κολεκτέρ μειωτή πίεσης στις 3.5atm για απόλυτα σταθερή ροή.

Γνώμη;