Μάστορες τα φώτα σας!!

επειδη ειναι πολυ λεπτο ειναι και δυσκολο. καλα τα καρφακια αλλά πρεπει να τα κεντραρεις καλα

αλλη λυση ειναι κολλα μεν οπως λες αλλά και 4 τετοια στη βαση εσωτερικα
https://www.leroymerlin.com.cy/gr/k...on/gonia-hettich-m38xp38mm-sundesis-60818583/

και ισως αλλα 4 τετοια στο πανω μερος αφου απο πανω τους θα ειναι το καπακι
https://www.leroymerlin.com.cy/gr/k...on/gonia-hettich-m22xp24mm-sundesis-60818611/

ετσι εξωτερικα τουλαχιστον, το κουτι θα δειχνει τελειο, χωρις καρφια χωρις γωνιες
απλα πρεπει να βρεις πολυ κοντες βιδουλες

Μια ιδέα (δεν δίνεις και πολλές λεπτομέρειες)
Ξυλόκολλα και καρφάκια όπως λες για να σταθεί όρθιο και μετά πηχάκια από μέσα κατά μήκος των ενώσεων που θα πιάνουν και τα δύο φύλλα με ξυλόκολλα.

Νικόλα στους μαστόρους της δικής μου κοπής ...πρώτα έρχεται η πατέντα στο μυαλό και μετά η λύση του έτοιμου στο εμπόριο :flipout::flipout:-bye-

Σωστος κατασκευαστικα ο Νικος...

Επειδη ειναι λεπτο το ξυλο κεντραρε με πονταδορο πρωτα που θα καρφωσεις ,οπως ειπε και ο Νικολας,σε καθε βημα και μετα βαλε τα ακεφαλα προκακια...το λεω γιατι εαν γίνει λαθος θα ανοιξει το ξυλο...ισως ειναι το ποιο δυσκολο σε αυτην την κατασκευη...
Επεισης σκεψου και την λυση του καρφωτικου..εαν υπαρχει...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδια μια ερωτηση.
Θελω να φτιαξω ενα τετραγωνο κουτι απο λεπτο κοντρα πλακε (π.χ. 6mm ή και λεπτοτερο), και αναρωτιεμαι για τις ενωσεις.
Δεν θελω να βαλω γωνιες γιατι ειναι ασχημες. Δεν ξερω αν σηκωνει καβιλιες τοσο λεπτο ξυλο. Τα συστηματα finger, dove κτλ, δεν τα εχω προσπαθησει ποτε και δε νομιζω οτι θα τα καταφερω. Η κολλα μονη της μαλλον δεν θα κρατησει.
Σκεφτομαι λεπτα καρφακια, ισως ακεφαλα, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Υπαρχει καποια αλλη λυση;

Δες και αυτή τη λύση. Με κόντρα πλακέ 6mm βγαίνει ντούκι-να πατάς πάνω του- και επίσης δουλεύει και με 4άρι κ/π. Θέλει όμως ρούτερ.

X3.jpg

Κουτακι ... τι κουτακι? διαστασεις? θα εχει καπακι?
6mm δεν ειναι πολυ λεπτο ... με ισιες κοπες, με κολλα αντε και καρφακια θα ειναι μια χαρα

Δημητρη, ανοιγεις πληγες τωρα ... μη του βαζεις τετοια "προβληματα" :flipout:

Ευχαριστω για τις ιδεες παιδια.
Δεν υπαρχουν και πολλες επιπλεον λεπτομερειες. Ενας κυβος διαστασης π.χ. 20cm ή 30cm, απο κ/π, 6mm ή και λεπτοτερο αν βρω, με καπακι ξεχωριστο απο την υπολοιπη κατασκευη απο πανω.
Νικολα, αυτα δεν τα ηξερα, φαινονται ενδιαφεροντα.
Νικο (Osatosa), καλο ακουγεται αυτο. Οταν λες "πηχακια" εννοεις κατι σαν τις σιδεροφωνίες, αλλα ξυλινες, σωστα; Αν τις βρω καπου ισως ειναι η καλυτερη λυση, αφου και αισθητικα θα ειναι ok. Μια δυσκολια που βλεπω ειναι πως θα τις σφιξω εσωτερικα για την κολληση.
Δημητρη, ωραιο αυτο, αλλα φοβαμαι δεν θα το βγαλω περα. Δεν εχω καθολου εμπειρια με το router.

Δεν εννοώ κατ ανάγκη πηχάκια γωνία, μπορεί να είναι και τετράγωνα σε ότι πάχος σε βολεύει. Για σφίξιμο μπορείς να τα σφηνώσεις με άλλο κομμάτι ξύλου διαγώνια κομμένο ανάλογα μέχρι να στεγνώσουν. Αν σε παίρνει μπορείς να βάλεις και σφικτήρες σκανδάλης αφού έχεις αντιστρέψει το ένα άκρο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη, ωραιο αυτο, αλλα φοβαμαι δεν θα το βγαλω περα. Δεν εχω καθολου εμπειρια με το router.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν για να αποκτήσεις και εμπειρία. Μην φανταστείς ότι είναι τίποτα δύσκολο: κάθε ένωση είναι μια πατούρα 3Χ3χιλιοστά και μια "γλώσσα" επίσης 3Χ3χιλιοστά. Κάνεις δοκιμές σε ρετάλια ανεβάζοντας σταδιακά ύψος/βάθος μέχρι να το φτάσεις εκεί που θες.
Αυτό με τα πηχάκια είναι εξίσου γερό και πιο εύκολο, με μόνο πλην ότι το πηχάκι θα σου τρώει χώρο από το κουτί.

Αν έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις κάτι σαν αυτό (ακόμα και χωρίς την καμπύλη) θα έχεις και όμορφη και ισχυρή σύνδεση. Αλλιώς και με ένα τετράγωνο πηχάκι είσαι πολύ πολύ άνετα.

Ευχαριστω παιδια.
Νικολα, αυτο με τους σκανδαλης, πως γινεται; Ανοιγουν ευκολα του lidl, για να κανεις την αλλαγη;

Νομίζω ξεμοντάρεις το άκρο απέναντι από αυτό με την σκανδάλη κάπου και το αντιστρέφεις να κοιτάει προς τα έξω. Δεν το έχω κάνει ακόμα.

Αν βαλεις απο μεσα ξυλινο πηχακι γωνιας (με καρφακια η κολλα ) ?

Υ Γ..Απ οτι φαινεται αργησα λιγο ! !

Bαλε κολλα και καβιλιες μαστορα, ειναι ο πιο ωραιος, ευκολος και παραδοσιακος τροπος.
Σε παχος 6μμ βαλε 3μμ καβιλια (η καλαμακι απο σουβλακι) και σε 4μμ παχος βαλε 2μμ καβιλια η καλη οδοντογλυφιδα (οχι τις τσιπικες, τις καλες απο οξια:).

Koλλησε με titebond τον κυβο και αφου κολλησει κανε τρυπες και περασε τις καβιλιες εκ των υστερων. Δοκιμασμενη και επιτυχημενη συνταγη!

Σε μπελαδες, με εβαλες
Θα το δοκιμασω, απο περιεργεια

Επομενη ερωτηση:
Μισο-εσπασα μια καρεκλα και προσπαθω να βγαλω το υφασμα, μηπως παιρνει επιδιορθωση.
Για καποιον αδιανοητο λογο, οποιος το εφτιαξε, εκλεισε το φερμουαρ και μετα το εβγαλε.
Αποτελεσμα; Προσπαθω να βαλω καινουργιο φερμουαρ και δεν μπαινει με τιποτε. Απο λαθος, στην αρχη ανοιξαμε λιγο το φερμουαρ, δεν ξερω αν γι αυτο δεν μπαινει.
Παιζει κανα κολπο;
dd784ac06bcfd085a18fe9a1e22ddc98.jpg
3f08d67e783a75a87830a563b3535465.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

λιωσε ΕΛΑΦΡΑ τις ακρες με αναπτηρα..
το χονδρο του φερμουαρ παει προς τα πανω στην φωτο ετσι?

(εγω βαζω μια πλευρα πρωτα, και μετα ζοριζψ την αλλη μεχρι να ερθει στα ισα)

Καταφερα να το βαλω ετσι, το χοντρο να πηγαινει προς τα πανω, αλλα δεν δουλευει ετσι. Με το χοντρο προς τα πανω κλεινει. Αρα φτανει πανω κλειστο, που ειναι λαθος, θελω να φτανει πανω ανοιχτο και κατω κλειστο.

Απο την αναποδη, το λεπτο πρωτα, δεν μπαινει με τιποτε! :furious3:

Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει απο την αναποδη.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας στο τελος του φερμουαρ, αυτο που δεν φαινεται στην φωτο, να ανοιξεις/κοψεις λιγο το φερμουαρ και να περασεις το πλατυ μερος του μεταλλικου φερμουαρ απο εκει και να το φερεις στην αλλη ακρη (που φαινεται στη φωτο σου).
Δεν ξερω αν εχεις προσβαση ομως στην αλλη ακρη του φερμουαρ.

φερμουαρ λεω το υφασμα με τα δοντακια
μεταλλικο φερμουαρ λεω το σιδερενιο κλιπ που ανεβοκατεβαινει

Λοιπον, αποστολη εξετελεσθη.
Το φερμουαρ ειναι ok.
Ανοιξα, λοιπον, το πισω μερω της επενδυσης. Δισταζω να την βγαλω ολοκληρη, μηπως δεν μπορω να την ξαναβαλω μετα. Φαινεται, παντως, να ειναι ραμμενη ολοκληρη, και περασμενη στην καρεκλα, με πιασιμο με διχαλα στο τελος. Οποτε, μαλλον, ξαναμπαινει.

Παμε στο κυριως προβλημα τωρα

Η καρεκλα φαινεται να εχει σκελετο απο μασιφ ξυλο, κουρμπαρισμενο, περιπου 5-10mm παχυ.
Στις φωτο και μια ολοκληρη, για δειγμα.

Στην πραξη, ενω ολες οι καρεκλες εχουν λιγο μποσικο για να γερνεις πισω (λογω της κουρμπας), η συγκεκριμενη, μετα απο ενα ΚΡΑΚ, εχει αρκετα περισσοτερο μποσικο.

Το προβλημα, λοιπον, ισως ειναι οτι εσπασε-ραγισε το ξυλο, κατα μηκος, σε 2-3 σημεια, οπως (μαλλον) φαινεται στις φωτο.
Δεν νομιζω να υπαρχει αλλος σκελετος, ή κατι αλλο που να εχει φυγει-σπασει.

Λεω, λοιπον, να ενωσω, να "ραψω", με καποιον τροπο τα σημεια που εχουν ραγισει. Ειτε με μπολικα διχαλα, ή με αυτα τα μεταλλικα ελασματακια με βιδες (σα γωνιές, αλλα πλακε), ή με καποιον αλλο τροπο.
Θα ηθελα να κανω το ιδιο και απο την μεσα πλευρα, αλλα οπως ειπα φοβαμαι να βγαλω ολη την επενδυσης. Ειναι και κολλημενο το κιτρινο "αφρολεξ" και διαλυεται οπως το ξεκολλαω.

Τι λετε;
a05e2738bb6554cf5a7f5195ffc298f4.jpg
9271859d14e30cf5add34d524c090b41.jpg
11253027976b07c73ba919c2e9f00ce4.jpg
aeb2eca7c2aee926f14c9a388316f07e.jpg
3e20ef66179bdf01bde1aa84f8d65447.jpg
5804d204e9883f3664e705f39429b018.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk