Μάστορες τα φώτα σας!!

Ποια κρέμα βάζεις ακριβώς?
Δεν δοκιμάζεις και ένα τελικό με 5000 γυαλόχαρτο?
Το μυστικό είναι να επί μείνεις με κάθε γυαλόχαρτο ώστε να κάνει την δουλειά.

Το τελευταίο που αντευχομαι είναι να είναι εντελώς χάλια η ζελατίνα και να μην μπορεί να γίνει.
Της Arexons χρησιμοποιω για το τελικο γυαλισμα.

Δοκιμασα και την αντιστοιχη φτηνη του Jumbo, που ειναι γενικα λιγο χειροτερη.

Τα ξαναεκανα ολα απο την αρχη, με περισσοτερα νουμερα (1000, 1500, 2000, 2500, 3000) και στο τελος 2 φορες με 5000, και μετα με την αλοφη 2 φορες.
Βελτιωθηκε αρκετα, αλλα και παλι ειναι αρκετα πιο θολη απο πριν. Το κιτρινισμα εχει φυγει μεν τελειως, αλλα η ζελατινα ειναι αρκετα πιο θαμπη απο το σημειο που την εκανα μονο με αλοιφη, ή αλλου που δεν εχω βαλει τιποτε.

Για φαναρι αυτοκινητου μπορει να ειναι ok, αλλα για ζελατινα, που θες απολυτη διαυγεια, δεν ειναι καλα. Ειδικα οταν πεφτει πανω απευθειας φως.

Εκει που εβαλα μονο αλοιφη εχουν μεινει μικρο-γρατζουνιες και καποια κιτρινιλα, αλλα δεν εχει καθολου θαμπαδα.

Αυτο, ομως, μοιαζει με το Αρμαφλεξ, που το δοκιμασε, αλλα γλιστραει.
Ισως με μια επιστρωση καποιας μονωτικης απο μεσα για να στεκεται;
Η μονωτική δεν βολεύει διότι πρέπει να αφαιρείται αυτό που θα τυλιχτεί.
Άλλες ιδέες που μου ήρθαν είναι τα grip για το τιμόνι των μηχανών και τα σφουγγαράκια για το τιμόνι. Θα τα δω από κοντά και θα δω αν βολεύει το πάχος τους.
Για να προσθαφαιρούνται εύκολα, τα grip θα τα κόψω παράλληλα με το μήκος τους ενώ το σφουγγαράκι θα το κόψω στη μέση.
Προϋπόθεση, φυσικά, είναι να μην είναι πολύ παχιά και τα μεν και το δε.

21784-19-7802-pro-780-sport-bike-race-black-1-w270-h220-1-85-0v2.jpg

md-handlebar-pad-yamaha-white-motoraid_eu_01-750x750.jpg

ΕΑν δεν είναι "καμένη" η ζελατίνα κάπου κάνεις λάθος εσύ.
Κάπου, σε πάποιο στάδιο τριψίματος πέρασες σε μεγαλύτερο νούμερο πιο νωρίς απ´ ότι έπρεπε.
Το γυαλόχαρτο, ειδικά στα αρχικά στάδια, δεν θέλει πίεση, όσο πιέζες αντί να εξοναλύνεις την ζελατίνα δημιουργείς πιο βαθειές χαρακιές κι αυτές δεν πρόκειται να φύγουν αν πηδάς νούμερα κι αν δεν τριφτεί σταδιακά χωρίς πίεση.
Από 400 νούμερο και πάνω χρηςιμοπόιησε και νερό. Η αλλοιφή δεν σβύνει γρατζουνιές, είναι το τελικό στάδιο, για γυάλισμα.

Μονωτικη δεν εννοουσα να κολλαει πανω στον αλτηρα. Κολλημενη πανω στο αρμαφλεξ απο μεσα, εννοουσα, ωστε με την εξωτερικη της πλευρα να ακουμπαει στον αλτηρα, μηπως δεν γλιστραει τοσο.
Αναλογα και με την μονωτικη, βεβαια, αλλα καποια π.χ. ηλεκτρολογικη, μαλακη, ισως πιανει πιο καλα.

ΕΑν δεν είναι "καμένη" η ζελατίνα κάπου κάνεις λάθος εσύ.
Κάπου, σε πάποιο στάδιο τριψίματος πέρασες σε μεγαλύτερο νούμερο πιο νωρίς απ´ ότι έπρεπε.
Το γυαλόχαρτο, ειδικά στα αρχικά στάδια, δεν θέλει πίεση, όσο πιέζες αντί να εξοναλύνεις την ζελατίνα δημιουργείς πιο βαθειές χαρακιές κι αυτές δεν πρόκειται να φύγουν αν πηδάς νούμερα κι αν δεν τριφτεί σταδιακά χωρίς πίεση.
Από 400 νούμερο και πάνω χρηςιμοπόιησε και νερό. Η αλλοιφή δεν σβύνει γρατζουνιές, είναι το τελικό στάδιο, για γυάλισμα.

Τι να πω;
Το εκανα, το ξανακανα. Με νερο τα περναω ολα.
Δεν εχω ενδιαμεσα νουμερα, σε αυτα τα μεγαλα, μονο ανα 500.
Γρατζουνιες δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ, στο σημειο που τα εκανα αυτα. Σαν πωπος μωρου ειναι απαλη. Αλλα....θολη.

Αν είσαι σίγουρος οτι δεν έχει γρατσουνίες,πάρε τον αλλοιφαδόρο της Proxxon απ' το Μιχάλη και δούλεψε την αλλοιφή.
Αν εξακολουθεί να παραμένει θολή σημαίνει οτι είναι καμμένη σε όλο της το βάθος. Εκεί δεν γίνεται τίποτε.
Προσωπικά πιστεύω οτι δεν το έχεις τρίψει καλά, όχι στα τελευταία στάδια, στα ενδιάμεσα.
Αν ήταν καμμένη η ζελατίνα θα έπρεπε να είναι θολή παντού.
Κάνε μου μια χάρη... Πάρε WD40 καί καθάρισε το μέρος που λες οτι είναι θολό και δες αν θα καθαρίσει (προσωρινά βέβαια).

Καμμενη, οπως μαλλον το εννοεις, σε ολο το βαθος, οχι δεν πρεπει να ειναι. Ειναι κιτρινισμενη ολη, οχι σε υπερβολικο βαθμο, αλλα οχι θολη. Με την αλοιφη μονο, βελτιωθηκε η κιτρινιλα, σε καποιον βαθμο.
Θα το δω με το wb40 και θα σου πω. Τι σημαινει αν "ξεθολωνει";
Προσπαθω να το δειξω σε φωτογραφιες, αλλα δεν ειναι ευκολο. Δεν βοηθαει και οτι το σημειο που ετριψα ειναι στο πλαι. Ισως σε αυτην την φωτο φαινεται η διαφορα, με το κοντινο σημειο, μεχρι την τρυπα της βιδας, να "ασπριζει", ενω διπλα ειναι μεν πιο κιτρινο, αλλα πιο διαυγες.

20210408_120534.jpg

Ένας παλιός μάστορας μου είχε πει οτι αν περάσεις τις ζελατίνες με βαζελίνη ξεθαμπώνουν.
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν χάνεις τίποτα να το ελέγξεις σε μια μικρή γωνίτσα.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Βρε πρωιμα γερασμένε μεσηλικα τι θελεις τη ζελατινα στην ΒΜW?? Ζundapp του 60 οδηγεις? Θα σε βλεπουν και θα σε λυπουνται.
Βαλε και σκεπαστρο καλυτερα για να μη σε κοβει το αγιαζι.

• Like
Θα παρω εκεινη που ειχε σκεπαστρο απο πανω 😛
Η μαμισια ειναι, και ειναι τοσο κοντη που δεν κανει τιποτε, παρα μονο αν σκυψεις σαν σε street. Σπανιοτατα το κανω αυτο στην Εθνικη.
Για την ομορφια και μονο τη θελω, χαλαει μπροστα αν την βγαλεις.

Επειδη σε βλεπω συνετο, ειλικρινη και προσχαρο θα σου δανεισω (δωρεαν) τον πολυτιμο μινι αλοιφαδορο της Proxxon μαζι με ολα τα νουμερα γυαλοχαρτο και σφουγγαρακια για να προσπαθησεις να ξαναγυαλισεις τη ζελατινα της φλορετας.

enduras1

γιατι φιλος βαφεας μου ειπε τα γυαλισματα να τα κανω με την ψιλη της 3Μ και Χαρτι Κουζινας?
Πως σου φιανεται η ιδεα για την ελοιφη και μαγικο σφουγγαρακι? (με το χερι φυσικα)
3M Finish polish είναι εξαιρετική.
Ναι μπορείς να την κανεις στο χέρι και με χαρτί κουζίνας και με σκουπισμα με βαμβακερο πανι μετα.

Αγγελε κάτι τρέχει με την ζελατίνα σου δεν γίνεται.

Αν και η αρεξονς που έχεις δεν λέει και πολλα να ξέρεις τελική λυση ειναι ψέκασμα με ένα καλό βερνίκι σε σπρέι να γυαλισει.

• Like
Zundapp ή σκέτη Florett;
😁

Πλάκα πλάκα το KS έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Ξεχνάτε τα SACHS. Zundapp Florett και Sachs κυκλοφορούσαν το 60-70... Μέχρι να τα εξαφανίσει όλα το παπί.
Προσωπικά προτομούσα τη Φλορέτα, κυρίως για τον ήχο της, και δε χώνευα τα Sachs.

Εντάξει, υπήρχαν κάτι μάρκες απίστευτες.
Την πρώτη μου βόλτα την έκανα με Bultaco που δεν πέρναγε ούτε κουτσό σαλιγκάρι!!!!!!
Πάντως τα Zundapp άντεξαν πιο πολύ. Εγώ έφαγα την πρώτη μου χύμα με ένα KS αρχές 80's...

Κι εγώ έφαγα πολύ ξύλο, και κλείδωμα για τιμωρία, στο δημοτικό, όταν πήρα το Sachs του δάσκαλου κι έκανα δυό γυροβολιές το προαύλιο του σχολείου.
Τη μια μόνος μου και την δεύτερη με άλλον δικάβαλο.
Είχα πάρει μια δυό βδομαλδες νωρίτερα και τη Φλορέτα του άλλου του δάσκαλου αλλά τη γλύτωσα γιατί την πρώτη φορά δε με κάρφωσε κανένα κορίτσι (μόνο αυτές καρφώνανε).