Σωκράτη κοιτάζω την φωτογραφία και δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.
Σε τέτοιες ψησταριές έχω ψήσει αρκετές φορές και δεν είχα πρόβλημα.
Ας τα πάρουμε με την σειρά.
Το μοτέρ
περνάει ανάμεσα στα δύο κάθετα στηρίγματα που έχουν τις εγκοπές ??? Αυτό είναι βασικό. Λογικά πρέπει να περνάει εκτός και αν έχεις κανένα θηρίο μοτέρ.
Πριν ανάψεις την ψησταριά:
Βάζεις την σούβλα επάνω στις βάσεις της ψησταριάς με το κενό ανάμεσα στα δακτυλίδια της σούβλας να κάθετε μέσα στο στήριγμα της ψησταριάς ώστε να μην πηγαίνει πέρα -δώθε.
Υπολογίζεις που πρέπει να πάει ο οβελίας ώστε να είναι στο μέσον της ψησταριάς και σημαδεύεις (κανονικά ή νοητά)
Βάζεις και το μοτέρ επάνω και βρίσκεις τον τρόπο που θα το στηρίξεις να μην κουνιέται. Προσοχή όχι σφιχτή στήριξη του μοτέρ γιατί δεν θα είναι κεντραρισμένο στην σούβλα επειδή η τρύπα του είναι μεγαλύτερη από την σούβλα... θέλει να έχει λίγο αέρα η στήριξη για να παίρνει τα μπόσικα κατά την περιστροφή. Απλώς δηλαδή να μην γυρίζει μαζί με την σούβλα. Η λύσεις είναι ανάλογα την περίπτωση ... καμιά μπετόβεργα μακριά ή σκουπόξυλο που θα περνάει ανάμεσα από τα λαμάκια του μοτέρ και θα κοντράρει κάτω ή στον τοίχο ή ακόμα καλύτερα στα στηρίγματα της ψησταριάς.
Στο τελικό σετάρισμα τώρα.
Βάζεις τον οβελία στην σούβλα ...τον δένεις στα απαραίτητα σημεία σωστά και σφιχτά... μοντάρεις το μοτέρ επάνω... έρχεσαι στην ψησταριά και περνάς το μοτέρ με την σούβλα από την μία μεριά ανάμεσα στα κάθετα στηρίγματα. Την τραβάς πιο πολύ προς τα έξω ωστε να περάσει και η άλλη μεριά με την μύτη, ανάμεσα στα απέναντι στηρίγματα. Μετά κουμπώνεις τα δαχτυλίδια της σούβλας μέσα στην βάση όπως είπαμε πριν στερεώνεις το μοτέρ το ανοίγεις στην γρήγορη ταχύτητα στις πρώτες ώρες και συνεχίζεις σύμφωνα με τους κανόνες.
Το ύψος αλλάζει εύκολα δεν χρειάζεται κάποια επί πλέον τεχνική και η αφαίρεση της σούβλας με την αντίθετη διαδικασία.
Καλοφάγωτο και Καλή Ανάσταση
Αν κάτι δεν έχω καταλάβει ...πες να βρούμε άλλη λύση.