Μάστορες τα φώτα σας!!

Παλιά είχαμε έναν τέτοιο κάδο που λειτουργούσε με μια απλή κατασκευή.
Το καπάκι είχε τρύπα στο κέντρο και ήταν συνδεδεμένο μέσω σπάγγου με το πορτάκι ενώ η μια πλευρά ήταν «ενωμένη» με το χείλος του κάδου μέσω ενός πείρου.
'Ετσι, όταν άνοιγες το πορτάκι αυτό τράβαγε και το καπάκι. Φαντάζομαι πως αν δεν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση μπορείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο.
Πάντως οι μικροί κάδοι που είχαν αυτό το σύστημα ήταν λίγο πιο ακριβοί από έναν απλό κάδο. Το ποσό δεν ήταν απαγορευτικό.

• Like
Reactions: mikemtb
Υπάρχει τρόπος σε ντουλαπι κουζίνας, κάτω από το νεροχύτη, να τοποθετηθεί καδος που να ανοίγει με το άνοιγμα του ντουλαπιού;
Η ιδιαιτεροτητα έγκειται στο ότι θέλω ο καδος να βρίσκεται όχι από την πλευρά που είναι οι μεντεσέδες αλλά απο την μεριά που ανοίγει το ντουλαπι.
Βαλε αυτον. Φτηνος, δοκιμασμενος και πολυ ανθεκτικος σε σχεση με τους αλλους
plastikos-kados-skoypidivn-850x850.jpg

Θανάση και αυτός που προτείνεις πρέπει να στηριχθεί σε σταθερό σημείο μέσα στο ντουλάπι.
Στην περίπτωση μου δεν έχω το σταθερό σημείο.
Θα βγάλω μερικές φωτογραφίες να ανεβάσω αργότερα για να καταλάβετε καλύτερα, ίσως δεν το εξηγώ σωστά.

Σε ευχαριστώ πάντως

Υπάρχει τρόπος σε ντουλαπι κουζίνας, κάτω από το νεροχύτη, να τοποθετηθεί καδος που να ανοίγει με το άνοιγμα του ντουλαπιού;
Η ιδιαιτεροτητα έγκειται στο ότι θέλω ο καδος να βρίσκεται όχι από την πλευρά που είναι οι μεντεσέδες αλλά απο την μεριά που ανοίγει το ντουλαπι.
Αυτος που σου λεει ο Θανασης αλλα και πολλοι αλλοι στηριζονται πανω στο εξωτερικο φυλλο της κουζινας,ειτε αριστερα ειτε δεξια, και ανοιγει αυτοματα και στην ουσια ειναι αυτο που ζητας...

.
thehomeissue_kados01.jpg
20210126163736_starax_metallikos_kados_aporrimmaton_gia_ntoulapi_13lt.jpeg

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas
Κωστή οι κάδοι που φαίνονται στις φωτογραφίες στηρίζονται στο εσωτερικό του ντουλαπιου.
Στην πόρτα έχει ένα μικρό στήριγμα για να τον τραβάει απλά προς τα έξω καθώς ανοίγει η πόρτα.
Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται αναλυτικά η τοποθέτηση τους
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το προηγουμενο σχολιο μου ηταν περιπου λαθος ... μετα ειδα πως ειναι στερεωμενοι οι δικοι μου
οι περισσοτεροι καδοι θελουν στηριξη και εσωτερικα του ντουλαπιου και στην πορτα, οπως και στο video
Αφου δεν εχεις εσωτερικο σταθερο σημειο, βαλε ενα δοκαρακι.

• Like
Reactions: anastasg
Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να βάψουμε την επιφάνεια αυτή, γίνεται;
Καπλαμάς νομίζω είναι.. Αλλά αν βαφτεί να αντέχει σε καθαρισμούς κλπ γιατί είναι για μαγαζί

Αντωνη μην αχοληθει καθόλου...οντως pvc ειναι..και θα βρεις το μπελά σου απο πανω..και ας περασεις wash primer,ασταρια και λοιπά....με την τρίβη και με καθαρισμούς δεν θα αντέξει για πόλυ...την έχω πάθει και δεν ξανασχολουμαι...

Έχω αυτή τη μάσκα με φίλτρο σωματιδίων για τις ξυλουργουκες εργασίες. Ποιο φίλτρο αγοράζω αν θέλω να βάψω με νιτρου και πιστολι ; Είχα μια της 3Μ μιας χρήσης και ήταν καλά αλλά από κόστος δεν συμφέρει. https://www.skroutz.gr/s/18085974/C...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Θέλω να φτιάξω δύο στηρίγματα σχήματος Π για ένα μικρό παγκάκι.
Τα ξυλα στα Π θα δοθούν μεταξύ τους με pocket holes.
Για δείτε στην φωτογραφία και πείτε μου πως είναι πιο σωστό να γίνουν τα pocket holes, όπως φαίνεται αριστερά με το pocket hole να βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά που θα καλυφθεί πιο εύκολα χωρίς να φαίνεται ή όπως αποτυπώνεται στα δεξιά με το pocket hole από την εξωτερική (εμφανή) πλευρά που θα καλυφθεί πιο δύσκολα και θα φαίνεται ενα ελαφρύ σημάδι;
20210828_193639.jpg
Ο λόγος που τελικά κλίνω προς τον τρόπο που φαίνεται στα δεξιά είναι γιατί η βίδα πιάνει περισσότερο ξύλο στο οριζόντιο και νομίζω θα έχει παραπάνω αντοχή στις καταπονήσεις.
Τα δοκαράκια είναι έλατο με μέγεθος 35χ60χλστ και θα βάλω δύο βίδες σε κάθε πλευρά.
Ποια η γνώμη σας;

Έχω αυτή τη μάσκα με φίλτρο σωματιδίων για τις ξυλουργουκες εργασίες. Ποιο φίλτρο αγοράζω αν θέλω να βάψω με νιτρου και πιστολι ; Είχα μια της 3Μ μιας χρήσης και ήταν καλά αλλά από κόστος δεν συμφέρει. https://www.skroutz.gr/s/18085974/C...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αυτό...

Έχω αυτή τη μάσκα με φίλτρο σωματιδίων για τις ξυλουργουκες εργασίες. Ποιο φίλτρο αγοράζω αν θέλω να βάψω με νιτρου και πιστολι ; Είχα μια της 3Μ μιας χρήσης και ήταν καλά αλλά από κόστος δεν συμφέρει. https://www.skroutz.gr/s/18085974/Climax-Μάσκα-Μισού-Προσώπου-745-με-Φίλτρο-Α1-Μαύρο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Αυτή με το P3

• Like
Reactions: songless_bird
Θέλω να φτιάξω δύο στηρίγματα σχήματος Π για ένα μικρό παγκάκι.
Τα ξυλα στα Π θα δοθούν μεταξύ τους με pocket holes.
Για δείτε στην φωτογραφία και πείτε μου πως είναι πιο σωστό να γίνουν τα pocket holes, όπως φαίνεται αριστερά με το pocket hole να βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά που θα καλυφθεί πιο εύκολα χωρίς να φαίνεται ή όπως αποτυπώνεται στα δεξιά με το pocket hole από την εξωτερική (εμφανή) πλευρά που θα καλυφθεί πιο δύσκολα και θα φαίνεται ενα ελαφρύ σημάδι;
View attachment 184526
Ο λόγος που τελικά κλίνω προς τον τρόπο που φαίνεται στα δεξιά είναι γιατί η βίδα πιάνει περισσότερο ξύλο στο οριζόντιο και νομίζω θα έχει παραπάνω αντοχή στις καταπονήσεις.
Τα δοκαράκια είναι έλατο με μέγεθος 35χ60χλστ και θα βάλω δύο βίδες σε κάθε πλευρά.
Ποια η γνώμη σας;

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λές «η βίδα πιάνει περισσότερο ξύλο στο οριζόντιο», εγώ βλέπω δύο ακριβώς ίδιες συνδέσεις.
Προσωπικά προτιμώ τις καβίλιες για τέτοιου είδους συνδέσεις, δεν συμπαθώ τις pocket holes και τις χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω να φτιάξω κάποια κατασκευή που ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να την ξεμοντάρω.

• Like
Reactions: KOSSTV and osatosa
Μπάμπη καβίλιες θέλω να βάλω κι εγώ άλλα δεν έχω τα σύνεργα στην Κεφαλονιά ενώ έχω για τα pocket holes..
Εννοώ ότι η βίδα στα αριστερά οδεύει προς το τέλος/εξωτερικά του ξύλου.
Ενώ η δεξιά έχει κατεύθυνση προς το εσωτερικό, "πιάνει περισσότερο ψωμί" που λέει ο λόγος.
Μάλλον ψάχνω ψηλούς στα άχυρα;