Άγγελε τα εργαλεια/σχεδια τρίβονται είτε με σατινιερα με το ανάλογο ανταλλακτικο (ο Μιχάλης ξερει) είτε με ατσαλοσυρμα Νο 1 είτε με σφουγγαρακι...
Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως αυτά καθώς λυγίζουν εύκολα και πιάνει μέσα σε όλα τα σημεία του σχεδίου το σφουγγαρακι...
Δες τιμή, χαρακτηριστικά & πραγματικές κριτικές χρηστών για το προϊόν Smirdex Λειαντικό Σφουγγάρι 920 (2x2) Fine 120x90x100mm 920220300. Αγόρασε εύκολα μέσω Skroutz!
"Και μιλαω οχι για την συγκεκριμενη πορτα, που η μπογια, ισως, φευγει πιο ευκολα, αλλα για αλλη με βερνικι που δεν εβγαινε με τιποτε".
Ειναι μασιφ ξυλο η αλλη, ισως δρυς.
Κωστη, με σφουγγαρακια κτλ ετριβα για ωρες, για να φτασει να γινει (ουτε) μιση δουλεια.
Σκεψου οτι στα επιπεδα μερη, με εκκεντρο, ετριβα αρκετη ωρα για να φανει το ξυλο. Τοσο, που μετανιωσα που δεν ειχα παρει το τανκ.
Θες να το βγάλεις τελειως...;
Για πιο λόγο...έχει φουσκώσει το βερνικι...;
Θες να αλλάξεις απόχρωση στο βερνίκι..;
Να τα τριψεις μονο ανέφερες...οχι να το βγάλεις ολο...!!!
Πρεπει να καταλάβουμε τι θες να κανεις...
Να το "βαψω" ειπα ρε συ Κωστη.
Αν θυμασαι, ειχα γραψει πριν λιγες μερες, οτι ειχε ξεφλουδισει (και αλλαξει χρωμα), το μισο εξωτερικη πορτας. Το ετριψε και βερνικωσε ο πεθερος μου, αλλα εγινε...διχρωμη η πορτα.
Οποτε επρεπε να τριφτει και βερνικωθει ολοκληρη απο την αρχη. Με εμποτισμου χρωματιστο κτλ.
Αλλα τα σημεια εκεινα μας δυσκολεψαν πολυ ατο τριψιμο, για αυτο και ρωταω.
Γιατί δε λες ρε συ από την αρχή ότι είναι αυτή η πόρτα...;
Θες να βρεις λοιπόν ξύλο και στην υπόλοιπη μίση και τρίβοντας και την υπόλοιπη νέα που φτιαξατε προ ημερων και να την φτιαξεις ενιαία...μάλιστα..
Το διαυρωτικο που ανέφερε ο Θανάσης είναι μια λύση καθώς θα "σηκωσει" το σκληρό υλικό αρχικά,λίγο θερμοπιστολο μπας και βοηθήθεις και εποιτα πάλι τριψιμο...
Παντως με τα καταλληλα τριβεια και γυαλοχαρτα και με υπομονη γινεται η δουλεια..αλλα οντως θελει χρονο....το ξερω γιατι εχω τριψει τετοια πολλες φορες...
Σας εχω ξαναπει: Εχετε φωτογραφιολαγνεια. Δεν διαβαζετε και...τη λεζαντα
Τελοσπαντων, το τριψιμο εγινε το ΣΚ, και βγηκε ετσι κι ετσι. Αλλα, καταλαβαινω, οτι η μονη λυση ειναι διαβρωτικοδιαλυτικα, ισως σε συνδυασμο με νεροπισ..., εεε, θερμοπιστολο
Αν λες ενα που ειναι σαν οδοστρωτηρας, δεν ειμαι σιγουρος αν και εκεινο θα επιανε τα ρουτεριασμενα αναγλυφα.
Εκτος αν λες το αλλο, που κανει για στρογγυλα καγκελα. Δεν ξερω αν εκεινο θα εκανε.
Φανταζομαι οτι το ιδανικο θα ηταν να εχεις το ιδιο κοπτικο στο ρουτερ και να το περασεις π.χ. μισο χιλιοστο, ή κατι τετοιο.
Κοίτα.. Αν μιλάμε για αλλαγή χρώματος δεν θα με ενδιέφερε και ιδιαίτερα.. Ένα χαιδεμα ίσα ίσα με κάνα σφουγγάρι.. Εφόσον σε εκείνα τα σημεία δεν θα υπάρχει επαφή καθόλου..
Νομίζω πως αν κανεις μια αναζήτησή με τις λεξεις ελαστικά προφίλ, θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
(εκτός αν το ψάχνεις για καλωδια, οπότε θέλεις λάστιχα διελευσης.)
Δύο ερωτήσεις, έτσι για να μαθαίνουμε:
-Οι ευρωβίδες σε ποιές περιπτώσεις μας χρειάζονται; Καταλαβαίνω ότι είναι για μοριοσανίδες και βλέπω ότι βγαίνουν κυρίως στα 6 χιλ πάχος (έχω βρει και πιο λεπτές). Τσέκαρα πάντως και είναι πολύ χοντρές για να στερεώσεις σιδηρόδρομο συρταριού (οι έτοιμες τρύπες που έχει είναι πιο μικρές). Είναι περισσότερο για τις έτοιμες τρύπες των 5χιλ που έχουν τα έπιπλα για αλλαγή ύψους των ραφιών;
-Ίδια ερώτηση για τις βίδες confirmat. Πάλι για μοριοσανίδες; Και τις χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μπορούμε να λύνουμε και να δένουμε ένα έπιπλο ή σαν μόνιμες για καλύτερη εφαρμογή από τις απλές νοβοπανόβιδες;
Θελω να βαψω ενα μεταλλικο πομολο (γυμνο μεταλλο) με το χρυσο χρωμα αριστερα στη φωτο. Περασα πρωτα το ασταρι δεξια και μετα (πανω απο 24 ωρες αργοτερα) πηγα να περασω το χρωμα.
Ωστοσο, σχεδον αμεσως "εσπασε" το ασταρι και μετα απο λιγο διαλυθηκε.
Γιατι μπορει να εγινε αυτο, και το κυριοτερο, πώς να βαψω με το χρωμα; Να μην ασταρωσω καθολου; Να δοκιμασω καποιο αλλο ασταρι, π.χ. ενα σπρει που εχω;