Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο λογος που σηκωσε το χρωμα το ασταρι είναι το χρωμα διαλυτικου ενώ το ασταρι ελαφρου διαλυτικόυ..Στην ουσία νευτης...
Στην πράξη "έκαψε" το ένα χρώμα το άλλο...Εάν ήταν αντίθετα τα υλικά.. δηλ ασταρι διαλυτικου και χρώμα νευτιου ισως να μην γινόταν αυτο...
Ειναι αυτό που τοσο καιρό φωνάζω ότι δεν είναι ίδια ο νευτης με το διαλυτικο....φυσικά στην αποδεικνύονται όλα και έτσι μαθαίνουμε...

Άγγελε εάν θες να βάλεις αυτό το χρυσό θα βρεις ασταρι διαλυτικου ..
Εάν θες το ασταρι τότε θα βάλεις ανάλογο χρώμα από πάνω...
Γιατί δεν έβαλες φωτο να δουν και οι υπόλοιποι πως έγινε για να καταλάβουν τι γίνεται...θα βοηθούσε.

Γνωριζει καποιος μηχανουργους με μασγαλοτορνο;
Μονο εναν ξερω εγω στον Πειραια, στη Δραγατσανιου με Φωκιωνος..

Ο λογως που σηκωσε το χρωμα το ασταρι είναι το χρωμα δυαλιτικου ενώ το ασταρι ελαφριου διαλυτικόυ..Στην ουσία νευτης...
Στην πράξη "έκαψε" το ένα χρώμα το άλλο...Εάν ήταν αντίθετα τα υλικά.. δηλ ασταρι δυαλιτικου και χρώμα νευτιου ισως να μην γινόταν αυτο...
Ειναι αυτό που τοσο καιρό φωνάζω ότι δεν είναι ίδια ο νευτης με το δυαλιτικο....φυσικά στην αποδεικνύονται όλα και έτσι μαθαίνουμε...

Άγγελε εάν θες να βάλεις αυτό το χρυσό θα βρεις ασταρι δυαλιτικου ..
Εάν θες το ασταρι τότε θα βάλεις ανάλογω χρώμα από πάνω...
Γιατί δεν έβαλες φωτο να δουν και οι υπόλοιποι πως έγινε για να καταλάβουν τι γίνεται...θα βοηθούσε.

Εννοεις οτι το ιδιο το χρωμα εχει μεσα "διαλυτικο", πιο βαρυ απο το white spirit;

Eιναι φανερο οτι το ασταρι δεν επιασε στο μεταλλο και αυτο οφειλεται στο οτι δεν καθαρισες το πομολο πριν το ασταρωσεις.
Επισης μπορει να μην ανακατεψες καλα το ασταρι πριν το περασεις. Θα βοηθουσε ισως να αγριευες ελαχιστα το πομολο με λιγο ατσαλομαλλο η ψιλο γυαλοχαρτο.

Ναι Αγγελε...σε ολα τα σπρέυ η βάση τους είναι από διαλυτικό,άρα σαφώς πιο δυνατα, "καινε" το οποιοδήποτε χρώμα που είναι από κάτω άμα είναι νευτιου..

Μιχάλη και αυτά να έκανε,που χρειάζεται σε οποιαδήποτε τετοια περίπτωση να γινεται το αγριεμα πριν,παλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε. .

• Like
Reactions: Χιωτης
Μιχαλη, δεν νομιζω να ειναι αυτο, γιατι ολα αυτα τα εκανα. Και το καθαρισα πολυ καλα, αλλα και το ειχα περασει (δυο φορες) με γυαλοχαρτο πριν.
Ισως ειναι αυτο που λεει ο Κωστης (παντως, οντως, ΔΕΝ ειναι σπρει το χρωμα, Κωστη). Εχω, επισης, μια υποψια οτι ισως, απο λαθος, ειχε μεινει νεφτι στο πινελο που περασα το χρωμα, οποτε μπορει να εφταιγε κι αυτο.

Anyway, τα καθαρισα ολα και περασα αλλο ασταρι, σε σπρει, και μετα παλι το χρωμα. Φαινεται να σταθηκε αυτη τη φορα.

Παντως, πληροφοριακα, το συγκεκριμενο χρωμα ειναι το πιο παχυρευστο που εχω δει. Δυσκολευτηκα παρα πολυ να το απλωσω, τοσο παχυ που ηταν, ενω στεγνωνε ΑΜΕΣΩΣ και εκανε εντονο αναγλυφο. Θα πιστευα οτι ειχε χαλασει-ξεραθει, αλλα ειναι σχετικα καινουργιο, και ηταν σε αεροστεγως σφραγισμενη συσκευασια, ενω γραφει οτι δεν θελει αραιωση.
Θα δοκιμασω να το τριψω λιγο και μετα να περασω το δευτερο χερι αραιωμενο, και βλεπουμε.

• Like
Reactions: KOSSTV
Καμία πατέντα για εδώ;
Εκεί που έχω σχεδιάσει με κόκκινο έσπασε το πλαστικό που με το πάτημα του μπουτον τραβάει τον μηχανισμό για το καζανάκι..

Το σπρέι που το είδατε ρε παιδιά; 😅
Μιχαλη, δεν νομιζω να ειναι αυτο, γιατι ολα αυτα τα εκανα. Και το καθαρισα πολυ καλα, αλλα και το ειχα περασει (δυο φορες) με γυαλοχαρτο πριν.
Ισως ειναι αυτο που λεει ο Κωστης (παντως, οντως, ΔΕΝ ειναι σπρει το χρωμα, Κωστη). Εχω, επισης, μια υποψια οτι ισως, απο λαθος, ειχε μεινει νεφτι στο πινελο που περασα το χρωμα, οποτε μπορει να εφταιγε κι αυτο.

Anyway, τα καθαρισα ολα και περασα αλλο ασταρι, σε σπρει, και μετα παλι το χρωμα. Φαινεται να σταθηκε αυτη τη φορα.

Παντως, πληροφοριακα, το συγκεκριμενο χρωμα ειναι το πιο παχυρευστο που εχω δει. Δυσκολευτηκα παρα πολυ να το απλωσω, τοσο παχυ που ηταν, ενω στεγνωνε ΑΜΕΣΩΣ και εκανε εντονο αναγλυφο. Θα πιστευα οτι ειχε χαλασει-ξεραθει, αλλα ειναι σχετικα καινουργιο, και ηταν σε αεροστεγως σφραγισμενη συσκευασια, ενω γραφει οτι δεν θελει αραιωση.
Θα δοκιμασω να το τριψω λιγο και μετα να περασω το δευτερο χερι αραιωμενο, και βλεπουμε.
Γραψτε λαθος παιδες....
Εαν ειναι παχυρευστο Αγγελε δεν θελει αραιωση....;

Στο κουτι γραφει χωρις αραιωση.
Εμενα μου φανηκε τραγικα παχυρευστο (σου λεω, δεν δουλευοτανε, και δεν το εχω ξαναδει αυτο), οποτε μονη λυση για το 2ο χερι βλεπω την αραιωση.
Ισως ηταν "χαλασμενο", αν και δυσκολο, αφου ηταν ερμητικα κλεισμενο, με μεμβρανη σαν του νεσκαφε και βιδωτο πωμα.

Να βαλεις λιγο σε ενα αλλο κουτακι και να αραιωσεις να το δοκιμασεις πρωτα οχι ολο....
Αραιωνεις φυσικα με διαλυτικο νιτρου....

• Like
Reactions: mastroxalastis
Εμενα μου φανηκε τραγικα παχυρευστο (σου λεω, δεν δουλευοτανε, και δεν το εχω ξαναδει αυτο), οποτε μονη λυση για το 2ο χερι βλεπω την αραιωση.
Ισως ηταν "χαλασμενο", αν και δυσκολο, αφου ηταν ερμητικα κλεισμενο, με μεμβρανη σαν του νεσκαφε και βιδωτο πωμα.
Πόσο καιρό το έχεις;
Είχε ανοιχτεί γενικά;

κανε μια τρύπα πιο πάνω και βίδωσε κανένα μεταλλικό έλασμα διαμορφωμένο κατάλληλα
Κατι τέτοιο έκανα..
Δούλεψε προς το παρόν..

Πριν κανεις τα πειραματα σου, δες τις τεχνικες προδιαγραφες της μπογιας και συγκεκριμενα το Iξωδες. Ισως η μπογια να ειναι οντως ετσι.

Επειδη η μοναδα μετρησης (cPs)δεν θα σου πει τιποτα, τσεκαρε και το αντιστοιχο ιξωδες τoυ ασταριου καθως και μιας αλλης μπογιας που ηδη εχεις.
Το νερο εχει ιξωδες 1 και το ελαιολαδο 100. Αλλα δεν παει αναλογικα το πραμα, ειναι μοναδα μετρησης περιπου σαν τα dB η σαν τα ριχτερ.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Οχι, ηταν κλειστο και καινουργιο.
Ναι, Μιχαλη, ισως απλα ετσι ειναι. Το κακο ειναι οτι τοσο παχυρευστο, για το πομολο που το θελω δεν βγαζει καλο αποτελεσμα. Θα κανω δοκιμες και βλεπουμε.

• Like
Reactions: KOSSTV
Κανω κατι αποπειρες για μουσικα οργανα απο μπουκαλες φρεον , και επειδη ειναι επιπονη , χρονοβορα διαδικασια, ελεγα μηπως εφτιαχνα σε μασγαλοτορνο τις λαμαρινες