Μάστορες τα φώτα σας!!

Ποσο μεγαλη ειναι;
Το leroy εχει καβιλιες μεχρι τουλαχιστον 18αρες. Σε καποια μεγεθη μονο ισιες, οχι κοτλε, αλλα δε νομιζω οτι σε νοιαζει αυτο.
Ναι το ξέρω ότι έχει. Εγώ αν έχω είναι το θέμα.. 😅

• Haha
Reactions: mastroxalastis
Σκέφτομαι να βάλω μάρμαρο στο τζάκι γιατί σπάει η γωνία αλλά και για να καθαρίζει.
Έγινε έτσι μέσα σε λίγους μήνες λόγω παιδιού που καταστρέφει τα πάντα(δε πάει ο νους σας πόσα).
Αν μετρήσω διαστάσεις θα μου τα κόψει μαρμαράς και γυαλίσει; Για κόλλημα επειδή είναι βαμμένο χρειάζεται προεργασία; Γενικά έχω βάλει μερικά πλακάκια και μάρμαρα ερασιτεχνικά στη ζωή μου.
Σκέφτομουν λύση με προφίλ αλλά σκέφτομαι πως θα τα ξηλώσει η αν τα βάψω θα φεύγει το χρώμα στα χτυπήματα

Attachments

• 16355226555642833927678343763652.jpg
    16355226555642833927678343763652.jpg
    3.6 MB · Views: 31
  • 16355227056981894738004701323499.jpg
    16355227056981894738004701323499.jpg
    3.8 MB · Views: 33
Γιατί δεν βάζεις μια γωνιά προστατευτική προσωρινά μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί;
Το σκέφτομαι το μαρμαρο για πιο μόνιμη λύση. Όπως είπα προφίλ γωνία ήταν η αρχική μου σκέψη αλλά δε ξέρω πόσο αντέξει και αν θα τη ξηλώσει. Δηλαδή στα χτυπήματα θα θέλει βάψιμο λογικά ξανα. Επίσης μερικά χτυπήματα ( 2-3) είναι και εμας οπως σκούπα κτλ.

Αν και συμφωνώ προς ώρας και εγω για προστατευτικό εντούτις εαν επιμένεις μπορείς να πάρεις μάρμαρα και τα κολλήσεις...
Στις βαμενες επιφανιες συνήθως κάνουν χαρακιές για να πιάσει η κόλλα και περνάνε χαλαζιακο ασταρι...
Εγώ οπότε έχω τοποθετήσει μάρμαρο γενικοτερα περνώ της Durostick D23..Είναι πολύ καλή κόλλα και δυνατή..

Σημαντικό όλων είναι τα μέτρα στα μάρμαρα να ειναι σωστά...
Εδώ είναι που πρέπει να δώσεις προσοχή...

Δεν ξέρω τι πάχος θα βάλεις αλλά η έξω πλευρά πρέπει να ειναι ημικύκλικη...Στην γλώσσα των μαρμαραδων λέγεται "μισοτσιμπουκο"..
Εάν το πεις εκεί που θα στα κόψουν θα καταλάβουν...
Είναι καλο αυτό γιατί και δεν χτυπάει κάνεις στις γωνίες και δεν γίνεται ζημιά στην γωνια...ειδικά σε σκάλες σωτήριο...!!!

Last edited:
Αν και συμφωνώ προς ώρας και εγω για προστατευτικό εντούτις εαν επιμένεις μπορείς να πάρεις μάρμαρα και τα κολλήσεις...
Στις βαμενες επιφανιες συνήθως κάνουν χαρακιές για να πιάσει η κόλλα και περνάνε χαλαζιακο ασταρι...
Εγώ οπότε έχω τοποθετήσει μάρμαρο γενικοτερα περνώ της Durostick D23..Είναι πολύ καλή κόλλα και δυνατή..

Σημαντικό όλων είναι τα μέτρα στα μάρμαρα να ειναι σωστά...
Εδώ είναι που πρέπει να δώσεις προσοχή...

Δεν ξέρω τι πάχος θα βάλεις αλλά η έξω πλευρά πρέπει να ειναι ημικύκλικη...Στην γλώσσα των μαρμαραδων λέγεται "μισοτσιμπουκο"..
Εάν το πεις εκεί που θα στα κόψουν θα καταλάβουν...
Είναι καλο αυτό γιατί και δεν χτυπάει κάνεις στις γωνίες και δεν γίνεται ζημιά στην γωνια...ειδικά σε σκάλες σωτήριο...!!!
Το μαρμαρο που εχει πάνω (αν δεις στη φωτο) ομως δεν ειναι μισοτσιμπουκο - αν και θα ηθελα να το παρω ετσι μονο και μονο για τη λέξη.
https://www.marmara.gr/edges/1_4_strogilo μαλλον για αυτο μου μοιαζει.
Νομιζω εχω λιγο χαλαζιακο. Τα μέτρα θα τα προσέξω οσο μπορώ, γενικά ειχα μετρήσει για ξυλα γωνιες και βγηκαν πολυ καλά.

Συνάδελφοι, έχω ένα πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Προχωρώντας εκείνο το προτζεκτ με τις 3D επιφάνειες κοπής, χρειάζεται να κόβω ρόμβους (γωνία 30 μοιρών) από πηχάκια 2,5x2,5 εκ. διαφόρων ξύλων

Όλα είναι στηριγμένα σωστά, αλλά το φαλτσοπρίονο άλλοτε κόβει σωστά, και άλλοτε κλοτσάει επικίνδυνα τα κομματάκια ξύλου που κόβει. :confused:

Σε αυτό το βίντεο το κομματάκι εκτοξεύεται προς την κάμερα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. (πετάγεται λιγα εκατοστά στο ένα)

Και σε αυτό πάλι εκτοξεύεται (ακόμα το ψάχνω!)

Όλα αυτά που εκτοξεύονται καταστρέφονται, αφού έχουν σπασίματα σε διάφορα σημεία.

20211030_124754.jpg

Κάποια έγιναν κομμάτια!

Ο δίσκος είναι ο Multimaterial της Bosch (54)

Δοκίμασα και τους τρεις δίσκους της Parkside αλλά έκαναν ακριβώς τα ίδια.

Κάνω κάτι λάθος; Δεν μπορούμε να κόβουμε πηχακια υπό γωνία στο φαλτσοπρίονο; :unsure:

(αλλά απο την άλλη, δοκίμασα και με το μικρό φαλτσοπρίονο της Evolution και δεν μου το έκανε ουτε μια φορά)

Να σε ρωτήσω γιατί χρησιμοποιείς τη radial λειτουργία και δεν κλειδώνεις τους οδηγούς;

Έλα ντε! Τώρα που το ρώτησες απόρησα και εγώ με τη βλακεία μου!

Νομίζω όμως πως βρήκα το λάθος μου.

Παρατηρώντας προσεκτικά το Evolution, παρατήρησα πως πίσω από το κομματάκι που θα κοπεί, υπάρχει λίγος φράχτης, που το εμποδίζει να πεταχτεί μακριά μετά το κόψιμο.

Image4940670764158667776.jpg

Αλλά και στο Parkside υπάρχει (2), αλλά εγώ τον είχα τραβήξει δεξιά (1) νομίζοντας πως θα εμπόδιζε την κοπή.
Οπότε, το κομματάκι όταν έφθανε να κοπεί τελείως, καθώς ήταν ελεύθερο από την πίσω πλευρά παρασερνότανε από τον δίσκο που ακόμα γύρναγε με υψηλές στροφές (είναι και ελάχιστα στραβός ο μηχανισμός, και κάνει μια ελαφριά παλινδρόμηση δεξια αριστερά καθώς γυρίζει, οπότε κάποιες φορές τσάκωνε το κομματάκι και το πέταγε μακριά)
Το δοκίμασα ξανά (με τον φράχτη όπως στη 2 και δεν πέταξε το κομματάκι.

Image6331019192837703280.jpg

Κρίμα που ταλαιπωρήθηκα και κινδύνευσα και χάλασα τόσα κομματάκια (έχω κάνει κάπου 120 κοπές)
Αν κάνω κάπου λάθος μου λέτε σας παρακαλώ

Τουλάχιστον, αν είναι όντως έτσι, ας το ξέρει κάποιος αρχάριος σαν και μένα αν του συμβεί.

:)

Αυτο εχει προκληθει για δυο λογους
Το στοπ (ξυλο δεξια) ειναι υπο γωνια και δεν ειναι σημειακο.
Οπως παρατηρησες, απο πισω δεν εχει φρακτη.

Βαλε ενα ρεταλακι (θυσια) για φρακτη

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο, θεωρώ το θέμα σου είναι ότι το κομμένο κομμάτι στριμώχνεται ανάμεσα στο στοπ(ξύλο δεξιά) και το κομμάτι από όπου κόπηκε (ξύλο αριστερά). Αν θυμασαι είχαμε κάνει την ίδια κουβέντα για το στοπ του έλκυθρου στο παγκοπρίονο. Στις κοπές πρέπει το ένα κομμάτι να είναι στερεωμένο και το άλλο ελεύθερο για να το απομακρύνει (λίγο) ο δίσκος αφού κοπεί. Αν το κομμένο κομμάτι στριμωχτεί ανάμεσα στον δίσκο και στον φράκτη ή στοπ, ο δίσκος το αρπάζει.
Δεν ξέρω από ραντιαλ, αλλά αυτά που σου γράφω είναι από προσωπική πείρα με το παγκοπρίονο και το δισκοπρίονο.

• Like
Reactions: nikfor
εισα σιγουρος οτι θελεις να σφραγισεις την περιοχη μεταξυ των δυο? σε περιπτωση διαρροης θα εχεις κανει γεφυρα για υγρασια
(σκεφτομαι εγω με την μικρη μου εμπειρια σε μαστορεματα. Αν υπερβαλλω θα με διορθωσουν τα πιο εμπειρα μελη)

Εγω θα εκανα στοκαρισμα στην κοψη της γυψοασανιδας και μετα απλα κλεισιμο του κενου επιφανεικα με σιλικονη

Καθάρισμα καλύτερα η πολυουρεθανη ώστε να φύγουν οι αμυχες και τα περιτα εξογκώματα...

Πρωτο χερι στοκαρισμα με Uniflot της Knauf..και επιτοπου τοποθετήση γάζας γυψοσανιδας 5ποντους απο την εξωτερική γωνια της τσιμεντοσανιδας μέχρι και κάλυψη έστω και 1 πόντους της υδρορροης...να πατήσει καλά στην εσωτερική γωνια....πατημα της γαζας με το νωπό στόκο....εποιτα δεύτερο χέρι...μάλλον την επόμενη...

Αφού τριφτει και ασταρωθει στην εσωτερική γωνια από πάνω μέχρι κάτω άκρυλικη μαστίχα και εποιτα βάψιμο....

Υπερβολικά αλλά μόνιμα τα παραπάνω...

Συνονοματε πρόβλημα υγρασίας δεν πρόκειται να υπάρξει εκτός και γίνει διαρροή η σπάσιμο της υδρορροης...
Έχω κλείσει πολλές έτσι...Η πιθανότητα είναι πολύ μικρή για αυτο που αναφέρεις...

Θα την βαλεις στην εσωτερικη γωνια ως εξτρα υλικο....και αυτο γιατι το Uniflot θα κανει παχος στρωσης οπου μπορει στο μελλον να ριγματωσει αλλα εκει θα εχει προβλεφθει να μπει η μαστιχα...;)

• Like
Reactions: papakitou