Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις...
Νίκο θέλω φως αλλά ενταξυ όχι γηπεδου οποτε μαλλον 12v πάω..
Θα κοιτάξω αυτό που ανέβασες...Είναι ενδιαφέρον
Θανάση εχεις δικιο συνολικα σε αυτα που λες...

Αν ξεκινήσουμε ας πούμε από μία τέτοια ταινία...
...τι μετασχηματιστή θέλω...;

...τι μετασχηματιστή θέλω...;

Αν την χρησιμοποιήσεις όλη θα χρειαστείς έναν μετασχηματιστή 5m x12 watt ανά μέτρο = 60 Watt
Αλλά επειδή αυτά τα watt των μετασχηματιστών είναι κάπως ... κινέζικα :p θα σου πρότεινα να πάρεις έναν πιο μεγάλο.

πρόσεξε, νομίζω η ταινία που έχεις βάλει έχει μπλε φως, όχι λευκό.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ναι εχεις δίκιο Νίκο σε λευκή έπρεπε να βάλω...
Οπότε τέτοιους μετασχηματιστές θέλω..

Edit:
Μήπως κάτι έτοιμο θα βόλευε...;
(Τυχαίο παραδειγμα)

Last edited:
Ναι εχεις δίκιο Νίκο σε λευκή έπρεπε να βάλω...
Οπότε έναν τετοιον μετασχηματιστη θέλω..
Πρόσεχε ότι πάρεις να μην έχει ανεμιστήρα γιατι ανάλογα τη χρήση μπορεί να σε ενοχλεί.
Έχει τύχει να μη το αναφέρουν.
Επίσης αν είναι πολλά μέτρα η ταινία λόγω πτώσης τάσης μπορεί να μη φωτίζει όσο θες στο τελος και να θέλει άλλη καλώδιωση. Επίσης καλό είναι σε κλεμες να μη βάλεις χωρίς ακροδέκτη πχ ακροχιτονιο πολυκλονο αν και στη πράξη πολλοί τα βάζουν έτσι

Edit:
Μήπως κάτι έτοιμο θα βόλευε...;
(Τυχαίο παραδειγμα)
αυτη ειναι τριχρωμη (για εφε) και δεν νομιζω να εχει και υπολογισιμη φωτεινοτητα.

• Like
Μάστορες βοήθεια. Κάποιο μαγαζί-εργοστάσιο βρεφικών επίπλων (κρεβάτι και συρταριέρα) σε γήινες τιμές γνωρίζετε; Βγήκα χτες στα μαγαζιά του Ηρακλείου και μου έπεσαν και τα λίγα μαλιά που έχω.......

Νικο για δες εδω....εχει πολυ καλες τιμες και στελνει παντου...

Απο εκει πηρα το πρωτο κρεβατι/κουνια της πρωτης μου κορης....

************************************************************************************************************************************************

Παιδες για δεστε τα παρακατω εαν ειναι σωστα...Εκτος απο την ταινια και το τροφοδοτικο εχω βρει και φισ για την περιπτωση που κοψω την ταινια και βαλω διπλη καθως η 5μ θα μου φτασει και θα μου περισσεψει...δηλ θα χρησιμοποιησω τα 3,5(1,7+1,7) απο τα 5 για αυτο που θελω να κανω...

Το μαγαζι ειναι το πιο κοντινο με ολα τα παραπανω που θελω,εαν ειναι σωστα συνδεσμολογικα,με οσα ειπαμε προγενεστερα ωστε να παω να τα παρω...
Εαν παλι ειναι κατι λαθος πεστε μου απο το ιδιο site τι να επιλεξω...

Last edited:
Παιδες για δεστε τα παρακατω εαν ειναι σωστα...Εκτος απο την ταινια και το τροφοδοτικο εχω βρει και φισ για την περιπτωση που κοψω την ταινια και βαλω διπλη καθως η 5μ θα μου φτασει και θα μου περισσεψει...δηλ θα χρησιμοποιησω τα 3,5(1,7+1,7) απο τα 5 για αυτο που θελω να κανω...

Το μαγαζι ειναι το πιο κοντινο με ολα τα παραπανω που θελω,εαν ειναι σωστα συνδεσμολογικα,με οσα ειπαμε προγενεστερα ωστε να παω να τα παρω...

Κωστή, σωστά είναι αυτά που έβαλες, αλλά δεν θυμάμαι αν είπες που θα στηριχτούν αυτές οι ταινίες.
Αν μπουν σε κανάλι αλουμινίου, έχει καλώς.

Αν όχι, θα πρέπει να παραγγείλεις και τα αντίστοιχα μέτρα ψήκτρας.

Επίσης, βρίσκω περιττό το βύσμα. Πιο πολλά προβλήματα δημιουργεί (αν κουνηθεί) παρά λύνει. Το κολλητήρι είναι καλύτερη και πιο σίγουρη λύση.

Δεν τα καταφέρνω με αυτούς τους ακροδέκτες. Κάθε φορά παιδεύομαι :confused:
Έχετε πρόχειρο κάνα video από το YouTube μπας και καταλάβω τι κάνω λάθος;

Με αυτόν της Parkside τα ψιλοκαταφέρνω αλλά με τον άλλον, με τίποτα!
Δεν καταλαβαίνω που πρέπει να σφίξω τον ακροδέκτη.

Image6867836252183160953.jpg

Η πένσα της Parkside έχει ένα λεπτό σχετικά λαμάκι που πάει και σφίγγει τον ακροδέκτη στο σημείο που έχουμε βάλει το καλώδιο.

Στην άλλη πένσα όμως, η επιφάνεια που πιέζει είναι τόσο μεγάλη, που κάνει "πίτα" όλο σχεδόν τον ακροδέκτη και γίνεται τόσο πλατύς που φρακάρει μέσα στην επιφάνεια της πένσας. Μήπως αυτή η πένσα είναι για άλλους ακροδέκτες;

Και επίσης, πως τους λέμε αυτούς τους ακροδέκτες στα αγγλικά; Για να ψάξω κάνα σετάκι από το Ali. :unsure:

Δεν τα καταφέρνω με αυτούς τους ακροδέκτες. Κάθε φορά παιδεύομαι :confused:
Έχετε πρόχειρο κάνα video από το YouTube μπας και καταλάβω τι κάνω λάθος;

Με αυτόν της Parkside τα ψιλοκαταφέρνω αλλά με τον άλλον, με τίποτα!
Δεν καταλαβαίνω που πρέπει να σφίξω τον ακροδέκτη.

View attachment 188319

Η πένσα της Parkside έχει ένα λεπτό σχετικά λαμάκι που πάει και σφίγγει τον ακροδέκτη στο σημείο που έχουμε βάλει το καλώδιο.

Στην άλλη πένσα όμως, η επιφάνεια που πιέζει είναι τόσο μεγάλη, που κάνει "πίτα" όλο σχεδόν τον ακροδέκτη και γίνεται τόσο πλατύς που φρακάρει μέσα στην επιφάνεια της πένσας. Μήπως αυτή η πένσα είναι για άλλους ακροδέκτες;

Και επίσης, πως τους λέμε αυτούς τους ακροδέκτες στα αγγλικά; Για να ψάξω κάνα σετάκι από το Ali. :unsure:
Της adeleq ειναι για γυμνους οπότε δε κάνει για αυτο που έχεις. Ενας πρακτικός ανθρωπος θα τα εκανε και με σφυρι/μεγγενη βεβαια.

Οταν ειχα ψαξει αν θες καλο εργαλείο δεν αξιζει καθως κοστιζει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.
Αν βγαλεις τη μονωση και το πρεσαρεις δε ξέρω αν ειναι σωστό και αν θα πετυχει..

Στου lidl αν θυμαμαι καλα πρεπει να μπει εκει που ειναι τα χρωματα(μπλε κιτρινο κοκκινο) απο οτι βλεπω εδω ομως το πρεσαρει ετσι

Γενικα δεν υπάρχει καποιο standard και το ζητουμενο ειναι να πρεσαριστεί καλά θεωρητικα gas tight. Βεβαια για τοσο μικρα καλωδια δεν εχει σημασια..
Επισης υπάρχουν πολλοι τροποι να πρεσαρεις πχ τετραγωνο/πολυγωνο κτλ

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor

Κωστη μια χαρα ειναι, το τροφοδοτικο ειναι υπεραρκετο
προσοχη στην θερμικρασια του φωτος ... εχεις επιλεξει 6500Κ ... ειναι πολυ ψυχρο
δες για ψηκτρες
το μαγαζι εχει πολυ καλες τιμες

------------------------------------------------------------------------------------------------
Nik, τα κως που εχουν στρογγυλο κωλο τα πιανεις με την αριστερη πρεσα
404-062500080-1.jpg

τα κως που εχουν ανοιχτο κωλο τα πιανεις με την δεξια πρεσα
%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%82-4-3-2-5-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%82-1602970-mta_15588.jpg

(Ωραια περιγραφη παντως :ROFLMAO::ROFLMAO:)

Μη ψωνισεις απο Ali, εδω θα βρεις ιδιες τιμες. Τα φτηνα του Ali ... ειναι πολυ "φτηνα"

Last edited:
  • Haha
  • Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Νικ πρεσάρεις στις θέσεις με το κόκκινο.
Οι "δαγκάνες" της πρέσας όμως δεν νομίζω να κάνουν για αυτούς τους ακροδέκτες.
Θα πρέπει να πάρεις αυτές πχ.
Αυτή που είχα πάρει είχε τις δαγκάνες με τι ακροδέκτη πιάνουν (2η εικόνα)

Attachments

• clips.png
    clips.png
    820.3 KB · Views: 22
  • clips2.png
    clips2.png
    508.4 KB · Views: 21
Νικ πρεσάρεις στις θέσεις με το κόκκινο.
Οι "δαγκάνες" της πρέσας όμως δεν νομίζω να κάνουν για αυτούς τους ακροδέκτες.
Θα πρέπει να πάρεις αυτές πχ.
Αυτή που είχα πάρει είχε τις δαγκάνες με τι ακροδέκτη πιάνουν (2η εικόνα)
Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος ... ποια απο τις δυο πρεσες δεν κλεινει αυτους (κοκκινους) τους ακροδεκτες

Ευχαριστω παιδες..
Δεν θα μπουν σε καναλι αλουμινιου οποτε θα πάρω και 2 κομματια ψυχτρας όπως λετε..

Μέχρι να θέσω αυτό το ερώτημα, δεν γνώριζα πως οι πρέσες μπορούν να πάρουν τόσα διαφορετικά είδη από σιαγώνες ! Χαμός! 😮

2021-11-18_09-15-50.jpg

Τις έχει αναλυτικά (5€ το σετάκι) εδώ

• Like
προσεξτε κατι στην κιτρινη paron πρεσσα (που την εχω) Κοιταξτε στις σιαγονες το μεγεθος στην κιτρινη κουκιδα...
κατι δεν παει καλα... τους κοκκινους και μπλε ακροδεκτες , μια χαρα τους κανει

νομίζω οτι πρέπει τα χρώματα να κάνουν ενα "shift" προς τα πάνω.
το κίτρινο στην θέση του μπλε
το μπλε στην θέση του κόκκινου
το κόκκινο στην θέση του κιτρινου

• Like
Reactions: mikemtb
Παντως οι επωνυμες ειναι πανακριβες ποσο μαλλον οταν 1 δε φτάνει συνηθως.