Μάστορες τα φώτα σας!!

6hp = 4.47kW.
Αυτό που έβαλες είναι 2.5kW οπότε δεν σου κάνει.
Δεν είναι όμως μόνο τα Watt, είναι και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ίσως χρειάζεσαι, π.χ. να είναι καθαρού ημιτόνου.

• Like
Reactions: Χιωτης
Σε γεννήτρια για ραβδιστικο 6hp μπορώ να βάλω το παραπάνω ώστε να έχω ρεύμα 220 v εάν χρειασθεί στο ύπαιθρο?
Μπορείς αλλά μη του ζητήσεις πάνω από 1500w, που δεν θα ζητησεις...

Δες ποσα watt είναι η γεννητρια,αφαιρέσε ένα 8% για να δεις τα μέγιστα στο περίπου και πράξε ανάλογα την ποιότητα του μετατροπέα.

6hp = 4.47kW.
Αυτό που έβαλες είναι 2.5kW οπότε δεν σου κάνει.
Δεν είναι όμως μόνο τα Watt, είναι και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ίσως χρειάζεσαι, π.χ. να είναι καθαρού ημιτόνου.

Δεν εχει να κανει η εισοδος αλλα η εξοδος.

Μπορεις Βασιλη αλλα με εριορισμο στο φορτιο που θα του βαλεις.

Σε γεννήτρια για ραβδιστικο 6hp μπορώ να βάλω το παραπάνω ώστε να έχω ρεύμα 220 v εάν χρειασθεί στο ύπαιθρο?
Μπορεις να βαλεις οποιο inverter θελεις, αρκει οπως εγραψε και ο Πανος και ο Κυρ να σε καλυπτουν τα watt που θα του φορτωσεις.
Χονδρικα αφαιρεις παντα τουλαχιστον 1000W απο τα αναγραφομενα.

Προσοχη ομως, εαν η γεννητρια εχει ρυθμιση, θα πρεπει να την ρυθμισεις στο max 14volt. Διαφορετικα θα πρεπει να αλλαξεις την ψυκτροθηκη.

Δεν εχει να κανει η εισοδος αλλα η εξοδος.
Σωστα

• Like
Reactions: vasilisp77
Κύριοι καλησπέρα,

Λέω να ξεκινήσω την διερεύνηση αυτού του οικογενειακού κειμηλίου. Το ρολόι το έχω περίπου 20-25 χρόνια και πάνω από 50 χρόνια ήταν στην οικογένεια των γονέων.
Ηλθε λοιπόν η ώρα .. για να πει την ώρα.

Πρόκειται για ένα γαλλικό Bulle το οποίο είναι ηλεκρομαγνητικό και χρονολογείται από το 1925 - 1935. Ευτυχώς έχει όλα τα ζωτικά εξαρτήματα και λέω να ξεκινήσω με τα πολύ βασικά, δηλαδή αναζήτηση πληροφοριών στο διαδύκτιο, σχέδιο κλπ

Οποιαδήποτε συμβουλή ή γνώση δεκτή και παρακαλώ να μου πείτε ότι ξέρετε, θα βοηθηθώ πολύ

Attachments

• Xiaomi20216.jpg
    Xiaomi20216.jpg
    157.8 KB · Views: 50
  • Like
Reactions: panoss1
Συμφωνώ, πολύ ωραίο το ρολόϊ.

Θα ήθελα κι εγώ τη συμβουλή σας.
Το καλοριφέρ του μπάνιου έχει ξεφλουδίσει. Σε άλλα σημεία λίγο, σε άλλα χοντρά:
itVUmFg.jpg

2JzwRbg.jpg

Με τι υλικό/α πρέπει να το περάσω;
Επίσης, μπορώ να το κάνω τοπικά, εκεί που έχει ξεφλουδίσει, ή πρέπει να το τρίψω όλο και να το περάσω (πράγμα που είναι δύσκολο γιατί θα πρέπει να κόψω την παροχή νερού, να το ξηλώσω κ.λ.π.);

Δεν απαντάω στην ερώτηση αλλά το βάζω σαν εναλλακτική γιατί το σώμα σου είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Με τις τιμές που βλέπω όντως δεν πολυσυμφέρει να ασχοληθώ.
Το κακό είναι οτι δεν το έχω και πολύ με τα υδραυλικά και θα πρέπει να φέρω μάστορα.
Από την άλλη θα ξενοιάσω για κάμποσα χρόνια.

Σ' ευχαριστώ Θοδωρή.

• Like
Reactions: teodor_ch
Δεν χρειάζεται να αδειάσεις κύκλωμα, κλείνεις διακόπτες (αν κλείνουν 😅) έπειτα σιγά σιγά με μια λεκάνη αδειάζεις αυτό που έχει μέσα το σώμα και μετά όλα είναι πιο εύκολα..
Θα είναι δύσκολα αν το καινούργιο σώμα έχει την ένωση σε άλλο σημείο

Απόστολε, έτσι όπως το βλέπω και με τόση σκουριά νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς. Πάρε ένα καινούργιο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για αρκετά χρόνια.
Πριν 2-3 χρόνια που έπρεπε να βγάλω ένα ίδιο σώμα από το μπάνιο κάλεσα υδραυλικό αλλά τελικά δεν ήταν πολύ δύσκολο.
Αυτό που έκανε ήταν νακλεισει την γραμμή από το κολεκτερ και μετά τον διακόπτη του σώματος.
Κατόπιν ξεβιδωθηκε αλλά να ξέρεις να έχεις έναν κουβά, άχρηστο κατά προτίμηση, και κουρέλια κάτω για να μην γεμίσεις νερά.
Το νερό που βγάζει έχει πολύ μουντζουρα που δύσκολα καθαρίζει από έπιπλα, πλακάκια κλπ
Επειδή είναι ογκώδες αν το κάνεις μόνος σου φρόντισε να έχεις έναν βοηθό, χρειάζεσαι δύο χέρια ακόμη

papakitou, αυτά για τους διακόπτες και την ένωση τα είπες για να με ενθαρύνεις; :D :D :D
Μπα, θα παίξει μάστορας γιατί αν τύχει κάτι θα κάθομαι και θα το κοιτάω...

Γιώργο, δεν το έχω γενικά με το νερό. Μπορώ άνετα να το ξηλώσω αλλά στο δέσιμο αν έχω διαρροές με βλέπω να το αφήνω έτσι :)

Απόστολε δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια σώματα καλοριφέρ αλλά από ότι βλέπω ακολουθούν συγκεκριμένες διαστάσεις ανά 10 πόντους πλάτος.
Μέτρησε το δικό σου και κοίταξε πώς συνδέεται. Βρες κάποιο στις διαστάσεις του και μετά το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχουν συνδεδεμένα τα ρακόρ στο κάτω μέρος. Άμα υπάρχουν αυτά απλώς το τοποθετείς επάνω με ενδιάμεσο φίμπερ αν χρειάζεται και βιδώνεις.
Βέβαια αν το σώμα έχει δύο συνδέσεις (δεν ξέρω πως είναι αυτά) θα πρέπει να μπορεί να κοπεί το νερό και στα δύο άκρα ...παροχή και επιστροφή αλλιώς και να κλείσεις τον διακόπτη θα τρέχουν τα νερά από την επιστροφή.
Κάνε μια περιγραφή πως συνδέεται το σώμα και συνεχίζουμε.

Λοιπόν, αυτή είναι η σύνδεση:

J3wb3Xx.jpg

Απ' ότι καταλαβαίνω η παροχή πηγαίνει στο πρώτο αριστερά και μετά συνεχίζει το νερό για το δεύτερο δεξιά. Οπότε κόβοντας το πρώτο σταματάει και η παροχή νερού.
Μάλλον :)

Οι σωλήνες από κάτω είναι για το πλυντήριο, δεν λαμβάνονται υπ' όψην.

Πρεπει να το αλλαξει μαστορας
Να αλλαχτουν και οι βανες
Το βλεπω δυσκολο οι βασεις (τρυπες πλακακι) του καινουργιου σωματος να πεσουν πανω στου παλιου

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν και το συγκεκριμένο θέλει αλλαγή για την ιστορία,επειδή έχω διορθώσει/σουλουπωσει κάπως τέτοια καλοριφέρ σε νοικιαρικα,αφου τριφτει καλα περνιεται πρώτα με ασταρι μετάλλου και εποιτα ραδιατερ...
Εάν μπορεί να βγει και να γίνει με πιστολι ακόμη καλύτερα...