Μάστορες τα φώτα σας!!

Μου έβαλε ένας μαραγκός μια πόρτα εσωτερική mdf. Μάλλον ο αφρός διογκώθηκε και δε κλείνει ενώ αρχικά έκλεινε. Από ότι βλέπω παραμορφώθηκε στη μέση και βρίσκει.
Όταν είχα βάλει εγώ μια κάσα με ίδιο τρόπο (αφρό πολυουρεθάνης) επειδή ήξερα ότι θα διογκωθεί και θα παραμορφώσει την κάσα, έβαλα στην εσωτερική πλευρά των ξύλων της κάσας 2 ξύλα και ...1 μονόζυγο...(τα κόκκινα στο σχέδιο)...για να κρατάνε τα ξύλα της κάσας στη θέση τους όσο κι αν διογκωνότανε η πολυουρεθάνη...
Μια χαρά δούλεψε, κι ας είμαι και ερασιτέχνης - ασχετίδης.
Ρε Πάρη, απορώ πού τους βρίσκεις αυτούς τους 'επαγγελματίες'...
1639229418199.png

• Like
Reactions: KOSSTV
Όταν είχα βάλει εγώ μια κάσα με ίδιο τρόπο (αφρό πολυουρεθάνης) επειδή ήξερα ότι θα διογκωθεί και θα παραμορφώσει την κάσα, έβαλα στην εσωτερική πλευρά των ξύλων της κάσας 2 ξύλα και ...1 μονόζυγο...(τα κόκκινα στο σχέδιο)...για να κρατάνε τα ξύλα της κάσας στη θέση τους όσο κι αν διογκωνότανε η πολυουρεθάνη...
Μια χαρά δούλεψε, κι ας είμαι και ερασιτέχνης - ασχετίδης.
Ρε Πάρη, απορώ πού τους βρίσκεις αυτούς τους 'επαγγελματίες'...
View attachment 189472
Δε ξέρω γενικά από κανένα δεν είναι ικανοποιημένος 100%. Μπορώ να σας γράφω ατελείωτες ιστορίες τι έχω πάθει με μάστορες. Πιστεύω ότι είναι λίγοι οι καλοί. Αυτόν δε ξέρω ποιος τον βρήκε και μας τον σύστησε αλλά δεν ήξερα. Κάτι δουλειές που είχε κάνει ψιλοκαλες φαινονταν.
Τουλάχιστον θα έρθει να τη φτιάξει αύριο λέει.

Σε βιντεο οσα ελεγα πριν...υσχιουν σχεδον για ολες των ειδων πορτες...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Έχω δει τη διαδικασία και είχα σκεφτεί να τη παραγγείλω να τη βάλω αλλά δεν έχω πολύ χρόνο γενικά καθώς είμαι και πολύ αργός και μπορεί να μου επερνε 5 ώρες να τη βάλω. Πάντως φαινοταν καλουλης μάστορας δε ξέρω πως τη πάτησε έτσι. Ο άλλος που έκανε τις ντουλάπες και πήρε κάμποσες χιλιάδες ευρώ δε μπόρεσε να κολλήσει σωστά πρεβαζια στα μπάνια που είχαν βγει από το πλάκα τα βάλε θεοστραβα και φευγανε, τουλάχιστον αυτός τα έβαλε ωραία και σταθερα

Πιστεύω θυμάστε το αλυσοπριονάκι μπαταρίας από banggood που μου 'χε έρθει σπασμένο:

index.php

Ήρθε ο καιρός να προσπαθήσω να το φτιάξω.
Σκέφτομαι ότι με κόλλα, όσο δυνατή και να 'ναι, δεν θ' αντέξει.
Άλλη σκέψη που μου ΄ρθε: να κάνω τρύπες στα δύο κομμάτια και να βάλω βίδες, με κάποιο τρόπο.
Και μετά και κόλλα, εποξική.
Για πείτε ιδέες.

Aν και δεν φαινεται καθαρα που εχει σπασει, η κολληση 'ναρθηκας' -εαν εφαρμοζεται βεβαια- νομιζω οτι ειναι η πιο ενδεδειγμενη. Κατοπιν εποξικη.

Δηλαδή; Το εξηγείς λίγο τι είναι η κόλληση νάρθηκας;
Εννοείς να το τυλίξω με κάποια ταινία;
Στη φωτό δείχνω το σημείο που έσπασε, αν θέλετε πιο σαφείς φωτό πείτε.

1639301419675.png

Με λαμακια και βιδες γινεται ο ναρθηκας.

Ειναι δυσκολο το σημειο βλεπω, θεωρητικα θα μπορουσε να κολληθει και με εποξικη και καποιες στρωσεις υαλοϋφασματος (εμποτισμενου με εποξικη) για ακαμψια.
Εαν δεν εχεις υαλουφασμα, μπορω να σου δωσω οσο θες.

• Like
Reactions: aetosa
έτσι όπως το βλέπω, αν ξεβιδώσεις την βίδα πρέπει να βγαίνει το μαύρο κομμάτι που είναι αυτό που έσπασε. Το πράσινο μάλλον δεν είναι κολλημένο πουθενά.
κολλάς ξανά το μαύρο και όταν είναι εντάξει βάζεις ξανά και την λαβή.

Ξεβίδωσέ το πρώτα και κόλλα καλά το κομμάτι που έσπασε.

Εκτός αν σε βόλευε αν το δούλευες χωρίς να το κολλήσεις;
Με το σύστημα της μπαταρίας πχ στην τσέπη σου. ;)

• Like
Reactions: Larry and enduras1
Aπλα να θυμισω οτι δεν κολλαμε κανενα τυχαιο εργαλειο, κολλαμε αλυσοπριονο που ειναι δυνητικα εξαιρετικα επικινδυνο αν σπασει ξαφνικα στη μεση.

έτσι όπως το βλέπω, αν ξεβιδώσεις την βίδα πρέπει να βγαίνει το μαύρο κομμάτι που είναι αυτό που έσπασε. Το πράσινο μάλλον δεν είναι κολλημένο πουθενά.
κολλάς ξανά το μαύρο και όταν είναι εντάξει βάζεις ξανά και την λαβή.
Δεν νομίζω να αντέξει, θέλει να κάνω κάτι αντοχής, όπως το 'νάρθηκα' που είπε ο Μιχάλης.

Ξεβίδωσέ το πρώτα και κόλλα καλά το κομμάτι που έσπασε.

Εκτός αν σε βόλευε αν το δούλευες χωρίς να το κολλήσεις;
Με το σύστημα της μπαταρίας πχ στην τσέπη σου. ;)
Αυτό το 'χα σκεφτεί κι εγώ αλλά νταξ δε λέει από αισθητικής άποψης.

Τελικά την έφτιαξε την πορτα αν και ελειπα οταν ηρθε. Απο οτι καταλαβα εβγαλε τον αφρο απο τη μια πλευρά.
Εχωσε και ενα ξυλο στη μέση που ηρθε σημερα και το εβγαλε.
Ισως πάρω πρεβάζια ιδια να τα αλλάξω γιατι μου εβαλε απλο mdf που δεν ειναι ιδιο με αυτα που ειχω σε αλλες πορτες. Μου λεει πως δε τα βρισκεις πλεον και θελουν παραγγελία για αυτο δεν τα εβαλα.
Βασικα τα αλλα ειναι αυτο που λεμε περισπωμενη
-545-f-1100x1100-1200x1200.jpg

Θα ψαξω μηπως βρω.

Για το βαψιμο απο οτι βλεπω θελει στοκάρισμα γιατι εχει στο πλαι κτλ θεματα. Τι στοκο βάζουμε συνηθως για ξυλο;
Ισως βαψω τη πόρτα εξω αλλα δε ξερω αν ειναι καλυτερα με νερου ή με διαλύτη. Οι αλλες ειναι ματ θα έλεγα ασπρο
----
Επίσης πως σας φαίνεται αυτο το συστημα για μονωση στέγης;

Δε ξέρω αν θα βρω μάστορα να το εφαρμόσει αλλα θα ψάξω για κάτι αντιστοιχο. Πιστευω πως εχω μεγάλη απωλεια ζεστης καθως μια στεγη πανω απο τη σκαλα με κεραμιδια οταν φυσάει νιώθεις τον αέρα μεσα. Λογικα η μεμβράνη που έχει δεν ειναι κολημένη και δεν εχει καποιο θερμομονωτικο υλικο και σταζουν και νερα αν φυσάει και βρεχει.
Εχω ζητήσει απο 2 σκεπάδες προσφορά. Ο ενας μου είπε αποκλείεται να μπαινουν νερά οπως την ειδε και οτι ειναι μια χαρα, ο άλλος δε με έπεισε και δε μου αρεσαν οι επισκευες του που ειχε κάνει πχ μου ελεγε αποκλειετε να σου μπαινουν νερά γιατι το εφτιαξα κτλ και μετα φυσικά άφαντος ήρθε μετα απο 4 μήνες για να μου κανει προσφορά φουλ ανακατασκευης.

Φίλε μου μάλλον δεν έχεις ρέντα με τους μαστόρους.
Μάλλον με ανέκδοτο μοιάζει να φωνάζεις μάστορα και να του εξηγείς οτι απο την στέγη μπαίνουν νερά και κρύο και ο μάστορας που την βλέπει για πρώτη φορά να σου απαντάει οτι αποκλείεται. Δηλαδή εσύ που το βιώνεις του αναλύεις το πρόβλημα και προτίθεσαι να τον πληρώσεις τι έχεις παραισθήσεις;;; 🤑
Την λογική κάποιων "μαστόρων" μάλλον δεν θα την καταλάβω ποτέ ⛔ ❌

Η μια σκεπη ειναι 6.5τμ δεν έχει πλάκα μπετου. Την είχε φτιάξει ενας μπάρμπας παλαιά 2005~.
Ειναι κλεισμενο μπαλκονι ουσιαστικά.
Δεν εχω τωρα φωτο απεξω αλλα σκεφτειτε κλιση 25μοίρες και 1 μέτρο επι 6.5 περιπου.
Εχει ραμποτε απο μεσα και δε βλεπεις κατι. Αλλα μπορει να τρεξει λιγο νερο σε διαφορα σημεια απο το τοιχο οταν βρεχει.
Επισης νιωθεις τον αέρα αν φυσαει πχ πιεση.
Παρολα αυτα για καποιο λογο δε το έχω με τους μάστορες αν και πιστευω ειναι θεμα οπτικής. Ο μαραγκος ηρθε 3 φορές για τη πόρτα!
Μου ειπε πως καμια φορα φουσκώνει καμια φορα δε φουσκώνει δε μπορεις να το προβλέψεις.
Γενικα παντως απέφευγε να μου πει πολλα για να μη μαθω μυστικα του επαγγελματος πχ δε μου ελεγε ουτε πως θα εβαζε πρεβαζια σε ντουλαπες γιατι δε μου αρεσουν οπως ειναι.

Φίλε μου μάλλον δεν έχεις ρέντα με τους μαστόρους.
Μάλλον με ανέκδοτο μοιάζει να φωνάζεις μάστορα και να του εξηγείς οτι απο την στέγη μπαίνουν νερά και κρύο και ο μάστορας που την βλέπει για πρώτη φορά να σου απαντάει οτι αποκλείεται. Δηλαδή εσύ που το βιώνεις του αναλύεις το πρόβλημα και προτίθεσαι να τον πληρώσεις τι έχεις παραισθήσεις;;; 🤑
Την λογική κάποιων "μαστόρων" μάλλον δεν θα την καταλάβω ποτέ ⛔ ❌
Που να εβλεπες πως εκανε. Του εδειξα απεξω τη σκεπη και μου λέει" Αυτό; Αποκλιεται!!! Δεν υπαρχει περιπτωση!" μετα απο λιγο μου λεει εμπορει να εχει σπασει κανενα κεραμυδι κτλ.
Το θεμα ειναι πως ειχα κανει "επισκευη" περσυ αλλα παλι νερα εχω. Ο μονωσας που ζηταγε για αυτη τη σκεπη 1000€ μονο για ασφαλτοπανο περιμτρικα δε μου εδινε εγγυηση παντως γιατι λεει δε ξερω τι μπορει να γινεται απο μεσα. Ο σκεπας που εφερα με 300 ευρω εβαλε ασφαλτοπανο περιμετρικα αλλαξε τα σπασμενα αλλα απλα μειωθηκε το προβλημα.