Μάστορες τα φώτα σας!!

wd-40 ή καλυτερα λαδι γραφιτη (ειτε της wd40, ειτε σαν και αυτο που φερνει καμια φορα το λιντλ) για να μην πολυκολλαει το πριονιδι.
τουλαχιστον εγω αυτο βαζω.

• Like
Reactions: nikfor
Ναι αλλά και πάλι το ζορισμα και ο θόρυβος δεν θα εξαφανιστούν πλήρως...

Προσωπικά έχοντας την συγκεκριμένη σεγα με καλή λαμα και υπομονή στο κόψιμο δεν αντιμετωπίζω θέμα ζορισματος...μόνο σε σκληρό ξύλο ζεσταίνεται γρήγορα και θέλει να σταματήσεις...

Mdf 16mm κόβω αλλά έχω κ καμπύλες....θα δοκιμάσω αύριο wd40. Για 4-5 κοπές μια χαρά τις βγάζει...μετά ζοριζεται. Την αφήνω να κρυώσει κ μετά συνεχίζω

Λάμες εννοειτε bosch

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: KOSSTV
Λιγες σταγονες λαδι ραπτομηχανης να βαλεις στον αξονα.

Οσο πιο πολλα δοντια εχει η λαμα, τοσο πιο πολυ θα ζεσταινεται και θα αργει να κοψει το ξυλο. (πολλα δοντια ανα ιντσα ισον αργη αλλα καθαροτερη κοπη)
Αν κοβεις συχνα το ιδιο υλικο πρεπει να βρεις την χρυση τομη στα δοντια και στην ποιοτητα κοπης.
Οι λαμες της Bosch ειναι σε καλη τιμη, πολυ καλα τροχισμενες και πολυ ανωτερες απο ολες τις bugdet λαμες.

Last edited:
Τι μπορώ να βάλω στη σεγα μου (parkside μπαταρίας) η οποία έχω την εντύπωση ζοριζεται στο κόψιμο και κάνει θόρυβο σαν να μην είναι καλά λαδωμένη; (Όχι στη λάμα αλλά στον άξονα που κουνάει τη λάμα) παλιότερα είχε κάτι σαν γράσο....τώρα έχει εξαφανιστεί....

Μήπως ένα ξηρου τύπου λιπαντικό θα ήταν καλύτερο για να μην κολλάει το πριονίδι πάνω στο απλό λιπαντικό;
Για ρίξε μια ματιά σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/29373980/W...Dry-PTFE-207040120-Λιπαντικό-Σπρέι-400ml.html

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
Καλημέρα! Υπάρχει περίπτωση με πολεργαλείο σαν και αυτό:
με τις λάμες που έχει για μέταλλο, να καταφέρω να κόψω μασίφ κάγκελο πάχους 2,5 εκατοστών;
είναι σε αυλόπορτα στο κάτω μέρος και πλέον "βρίσκει" στο έδαφος καθώς οι ρίζες έχουν ανεβάσει λίγο το τσιμέντο...
το να βγει η πόρτα είναι μεγάλος μπελάς....
έκανα πρόβα με τροχό αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κόψω τόσο χαμηλά, ενώ ο κλασικός δίσκος ντρέμελ δεν έχει αρκετό πάχος...

άλλη λύση βέβαια είναι να φάω λίγο την πέτρα στο σημείο που βρίσκει με δίσκο λείανσης....
ιδέες;

Υ.Γ. τώρα θυμήθηκα ότι υπάρχουν και δίσκοι κοπής για γωνιακούς τροχούς, ελαφρώς "καμπανοειδείς", ένας τέτοιος ίσως μου δώσει χέρι να κόψω λίγο πιο χαμηλά...

φαε την πετρα με δισκο λειανσης τσιμεντου. γνωμη μου..
η λαμα θα σου βγει οφ (θα φαει ολα της τα δοντια) πρωτου προλαβει να κοψει ολο το παχος. 2.5 εκατοστα ειναι πολυ!

με ενα τετοιο καθαρισες
https://www.skroutz.gr/s/20010099/Bormann-BCG125-Δίσκος-Λείανσης-Δομικών-Υλικών-125mm.html

και εγώ λέω για την πέτρα, Αργότερα θα είναι ποιο εύκολο να φτιάξεις την πέτρα πάτα την πόρτα.

• Like
Reactions: nickolas
Ευχαριστώ πολύ. Ήταν η αρχική μου σκέψη αλλά δεν ήξερα τι δίσκο θα χρειαζόμουν, έλεγα να τη φάω με δίσκο λείανσης μετάλλου.|
Τον παραγγέλνω και αναφέρω αποτελέσματα!

Έκανα σήμερα δοκιμή στο ρούτερ της krausman και στην 4η κοπή μου μαύρισε λίγο το ρουλεμάν.....λέτε να έχω θέμα; Επίσης δεν γίνεται καλή η κυκλική καμπύλη στην γωνία μάλλον γιατί δεν είναι κομμένο ίσια στις κοπές κι έτσι το ρουλεμάν δεν κάθεται καλά. (Κόπηκαν με σεγα και σε πολλά σημεία δεν είναι ίσια η κοπή γιατί η λάμα είχε κλίση) μπορώ να το φτιάξω αυτό με το κοπτικό που έχει το ρουλεμάν επάνω; (Το πρώτο στη φωτό;) Ή θα κάνω ζημιά;
f76b0b2baba6dd5515b35ba372b410e2.jpg
405280d7a8229259ece88a2bbfc8417f.jpg
ed800dace3ade7a20c75922b460a4491.jpg

Έκανα σήμερα δοκιμή στο ρούτερ της krausman και στην 4η κοπή μου μαύρισε λίγο το ρουλεμάν.....λέτε να έχω θέμα; Επίσης δεν γίνεται καλή η κυκλική καμπύλη στην γωνία μάλλον γιατί δεν είναι κομμένο ίσια στις κοπές κι έτσι το ρουλεμάν δεν κάθεται καλά. (Κόπηκαν με σεγα και σε πολλά σημεία δεν είναι ίσια η κοπή γιατί η λάμα είχε κλίση) μπορώ να το φτιάξω αυτό με το κοπτικό που έχει το ρουλεμάν επάνω; (Το πρώτο στη φωτό;) Ή θα κάνω ζημιά;

Αν έβαζες μια φωτογραφία του προβλήματος ίσως θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά.

Περίεργο που μαύρισε το ρουλεμάν. Περιστρέφεται ελεύθερα; (προφανώς πρέπει να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τον άξονα του κοπτικού). Για έλεγξε το, αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Τώρα, αν μιλάς για ξύλα που έχουν καμπύλες και ταυτόχρονα κόπηκαν με κλίση λόγω του στραβώματος της λάμας της σέγας, όχι, δεν σου κάνει το bit με το πάνω ρουλεμάν.
Θα σου έκανε, αν είχες ένα σωστό πατρόν (και αυτό υπό προϋποθέσεις βέβαια). Αν έχεις δηλαδή ένα όμοιο σωστό κομμάτι, θα μπορούσες να "ξυρίσεις" το λάθος κομμάτι με αυτό το κοπτικό και μετά να κουρμπαρεις τις ακμές με το bit που έχεις πάνω στο ρουτερ.

Όμως δεν είμαι σίγουρος πως έχω καταλάβει ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Γιατί, ΟΚ, και υπό κλίση να είναι το κόψιμο του ξύλου, γιατί να μην κουρμπάρει το κοπτικό; :unsure:
(γενικά, αυτό που καθορίζει αν θα γίνει καλή ή όχι η κούρμπα, είναι το ύψος που έχεις βάλει το bit. Μήπως να κάνεις λίγες δοκιμές σε σκραπ ξύλα ; )

Και τέλος, σου προτείνω να φτιάξεις ένα τραπέζι να στηρίξεις το ρουτερ ανάποδα. Δεν φαντάζεσαι ποσο πιο εύκολα θα γίνονται όλα. :)

To κοπτικό στρογγυλέματος θέλει κάθετη πλευρά για να μπορεί να πατάει καλά το ρουλεμάν. Αν το ξύλο είναι στραβά κομμένο (συνηθισμένο όταν κόβεις με σέγα οτιδήποτε πιο χοντρό από 6-8 χιλιοστά) το κοπτικό δεν κρατάει την ευθεία.
Κανονικά, το ρουλεμάν είναι σχεδόν ακίνητο όσο δουλεύεις με το κοπτικό. οπότε το μαύρισμα είναι περίεργο. Ίσως κάτι το "έβαψε" οπότε θα καθαρίσει αν το τρίψεις με λίγο οινόπνευμα. Αν κάπως είχε μπλοκάρει και γύριζε μαζί με το κοπτικό, θα σου είχε μαυρίσει το ξύλο και επίσης θα μύριζε έντονα καμμένο.

Καλημερα Δεσποινα.

Η σωστη διαδικασια θα ηταν να παρεις ενα κομματι mdf 4mm το οποιο θα ξεγυσυσεις με την σεγα και θα το χρησιμοποιησεις σαν πατρον.

Αυτο θα το τοποθετουσες πανω στο 15αρι MDF και θα μαρκαριζες το απο κατω και επειτα θα εκοβες το περιγραμμα στο περιπου με τη σεγα.

Επειτα θα εβαζες το πρωτο κοπτικο απο το σετακι και θα ειχες μια απολυτα λεια και καθετη κοπη του κομματιου σου.

Για πέστε καμία ιδέα, με τι να το κολλήσω.
Κάτι εύκολο στην χρήση, πχ σε σωληνάριο. Όχι σπάτουλα κτλ.
Θα χρειαστεί να βάλω κάτι και στους αρμούς έτσι;
Λάρισα βρίσκομαι, οπότε κάτι που υπάρχει στα εδώ μαγαζιά, leroy, peaktiker κτλ.
Ευχαριστώ

Attachments

• 20220712_122052.jpg
    20220712_122052.jpg
    2 MB · Views: 47
Ευχαριστώ
Το πλακάκι υπάρχει δεν έσπασε απλά ξεκόλλησε

Ευχαριστώ
Το πλακάκι υπάρχει δεν έσπασε απλά ξεκόλλησε
Με κολλα πλακιδιων κανεις και τους αρμους και τελειωσες...απο leroy βρισκεις με 3-4 ευρω...
Πανω απο 10 λεπτα δεν ειναι μαζι με το καθαρισμα...
Αστα σωληναρια γιατι ειναι μπανιο και θα ξαναξεκολλησει..ασε που εχει μεγαλα κενα απο μεσα και θελουν γεμισμα και με το σωληναριο δεν σου φτανουν ουτε 2...

Γιατι οχι σπατουλα...;Eνα μικρο δοχειο θες και εναν στοκαδορο για ανακατεμα..και εισαι οκ....

• Like
Reactions: nik187 and nikfor
Βγάλε προσεκτικά και το απο πάνω πλακάκι το οποίο φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει. Δες τι γίνεται από πίσω και για ποιόν λόγο σου ξεκόλλησαν τα πλακάκια και εαν είναι στεγνά όλα, βάλε κόλλα πλακιδίων με κανονική σπάτουλα με δόντια. Δεν στοιχίζουν τίποτα αυτά

• Like
Reactions: nik187 and KOSSTV
Βγάλε προσεκτικά και το απο πάνω πλακάκι το οποίο φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει. Δες τι γίνεται από πίσω και για ποιόν λόγο σου ξεκόλλησαν τα πλακάκια και εαν είναι στεγνά όλα, βάλε κόλλα πλακιδίων με κανονική σπάτουλα με δόντια. Δεν στοιχίζουν τίποτα αυτά
Ο λόγως που ξεκολλήσαν είναι ένας....το τσιμέντο με την άμμο θαλάσσης που είναι κολλημένα(κάνει μπαμ από την φωτο)...με τα χρόνια αποκολλιεται γιατί η άμμος θαλάσσης ακόμη και από πίσω απο το πλακακι επειδή το μπάνιο συσσωρεύει υγρασια σιγα-σιγα..
Συγουρα μέσα στο μπάνιο του είναι κα η αλλά κουφομενα...

Έχουν ξηλωθεί μπάνια και μπανια για αυτο το λόγω...

Με κολλα πλακιδιων κανεις και τους αρμους και τελειωσες...απο leroy βρισκεις με 3-4 ευρω...
Πανω απο 10 λεπτα δεν ειναι μαζι με το καθαρισμα...
Αστα σωληναρια γιατι ειναι μπανιο και θα ξαναξεκολλησει..ασε που εχει μεγαλα κενα απο μεσα και θελουν γεμισμα και με το σωληναριο δεν σου φτανουν ουτε 2...

Γιατι οχι σπατουλα...;Eνα μικρο δοχειο θες και εναν στοκαδορο για ανακατεμα..και εισαι οκ....
Όχι σπάτουλα γιατί είμαι τεμπελακος με αυτά.
Πιάνομαι με πολλά πράγματα ερασιτεχνικά, αλλά με τέτοια μερεμέτια δεν το έχω.
Βασικά είναι στην κουζίνα και όχι στο μπάνιο.

• Like
Reactions: KOSSTV