Μάστορες τα φώτα σας!!

Προσωπικά με €20 θα προτιμούσα μία τέτοια απο το λάστιχο.

Έχω ήδη 2 και τα παιδιά όλη την ώρα τις χρησιμοποιούν στον κήπο.
Εννοείται και οι μεγάλοι όταν βρίσκουμε χρόνο :)

Δεν τίθεται θέμα σοβά, χρώματος κλπ.
Είναι κουζίνα και έχει πλακάκια, ματ οχι γυαλιστερά.
Οπότε μια αντιμουχλική σιλικόνη και φύγαμε.
Για την εφαρμογή έχω ενα σετάκι που είχα βρει στα Lidl για εφαρμογή σιλικόνης και λοιπών σφραγιστικών

Σας ευχαριστώ ολους για την βοήθεια

Καλησπερα. Εχω το επαναφορτιζομενο σκουπακι της B&D το DV9605, στα 9,6volt
και γυρνωντας απο διακοπες διαπιστωσα οτι ο φορτιστης του, το ειπε το ποιημα.
Ο φορτιστης βγαζει 14volt και 200mA. Το σκουπακι ηταν θηριο, και το εχω αλλαξει
2 φορες μπαταριες (ni-cad) στα 15 χρονια που το εχω. Το λυπαμαι.
Τωρα τι κανουμε? Γνησιο φορτιστη προφανως ειναι αδυνατον να βρω λογω παλαιοτητας.

Τι αλλο τροφοδοτικο μπορουμε να ματσαρουμε? Ή απλως παμε για καινουργιο σκουπακι?

Καλησπερα. Εχω το επαναφορτιζομενο σκουπακι της B&D το DV9605, στα 9,6volt
και γυρνωντας απο διακοπες διαπιστωσα οτι ο φορτιστης του, το ειπε το ποιημα.
Ο φορτιστης βγαζει 14volt και 200mA. Το σκουπακι ηταν θηριο, και το εχω αλλαξει
2 φορες μπαταριες (ni-cad) στα 15 χρονια που το εχω. Το λυπαμαι.
Τωρα τι κανουμε? Γνησιο φορτιστη προφανως ειναι αδυνατον να βρω λογω παλαιοτητας.

Τι αλλο τροφοδοτικο μπορουμε να ματσαρουμε? Ή απλως παμε για καινουργιο σκουπακι?

οποιοσδηποτε φορτιστης 12βολτ θα σου κανει. το πολυ-πολυ του αλλαζεις το βυσμα με του παλιου.
και παλιο τροφοδοτικο με ανεμιστηρα απο πισι σταθερο να βρεις κανει καθως τα κιτρινα καλωδια βγαζουν 12 βολτ

παντως μεγαλη δεν ειναι η διαφορα απο 9,6 της μπαταριας ,στα 14 του φορτιστη?

• Like
Reactions: skysound
παντως μεγαλη δεν ειναι η διαφορα απο 9,6 της μπαταριας ,στα 14 του φορτιστη?
Ειναι λιγο ανεξηγητο, αλλα τα καταφερε καλα τοσα χρονια και
μαλιστα οι μπαταριες που του αλλαζα ηταν τεραστιας χωρητικοτητας
σε σχεση με τις αρχικες. Βυσμα δεν εχει. Tο καλωδιο παει στις επαφες της βασης.
Με τα amper δεν ξερω τι γινεται. Αν δινει ας πουμε 2000 mA ο φορτιστης,
αντι για 200 που δινει ο γνησιος, σκεφτομαι μην αρχισουν και τραβανε ρευμα
σαν τρελες οι μπαταριες, οποτε στην καλυτερη περιπτωση θα τα φτυσουν σε 3-4 φορτισεις,
και στην χειροτερη θα παρουμε φωτια. :)

• Like
Reactions: nickolas
δεν νομιζω αλλά καλυτερα να ρωτησεις εναν ηλεκτρονικο για αυτο...
λογικα οι μπαταριες μπορουν να δωσουν μεγαλα ρευματα αποφορτισης, οπως και ολες που δουλευουν σε μοτερ. αρα μαλλον μπορουν να δεχτουν και τετοια ρευματα.
δεν ειναι σαν τις μπαταριες των κινητων. βεβαια το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εναν ειδικο

• Like
Υπάρχουν και οι πολυ-φορτιστές όπου διαλέγεις τύπο μπαταρίας, αριθμό κελιών και ampere που θέλεις να φορτίσεις. Αν έχεις μπλέξει με πολλούς τύπους μπαταρίας, είναι μια λύση. Βέβαια, για τις μπαταρίες με περίεργες επαφές (όπως στα εργαλεία) χρειάζεται πατέντα για να κάνουν επαφή οι πόλοι με τον φορτιστή.
Ενδεικτικό λινκ (δεν ξέρω για την ποιότητα του συγκεκριμένου).

• Like
Δοκιμαζω εδω και μερικες ωρες ενα τροφοδοτικο 12volt, 2 amper, έχοντας παρεμβαλει μετρητη
ενεργειας. Ξεκινησε η φορτιση απο 60mA και σταδιακα εχει πεσει στα 24mA.
Λογικα δεν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα αφου
η πλακετα απο το σκουπακι περιοριζει σταδιακα την ενταση του ρευματος,
και επισης δεν παρατηρησα φαινομενα υπερθερμανσης.
Σε λιγες ωρες μαλλον θα ολοκληρωθει η φορτιση, οποτε ο μετρητης
πρεπει να δειξει 17 mA που ειναι η ενδειξη άφορτης λειτουργιας του.

• Like
Reactions: nickolas
καλησπερα σε ολους...χρειαζομαι ιδεες για το κλεισιμοτ ων τρυπων στην φωτο.
προκειται για ταβανι καλυβας σε ξωκλησι... ( υπαρχει προβλημα με σφηκες και ποντικια κατω απο την στεγη.)
και προφανως προκειται για ροζους στα σανιδια που εχουν πεσει
αρα μιαλμε και για εμγεθος 2cm...

μια ιδεα ειναι φελοι μπουκαλιων, αλλα θα υπαρξουν και ακανονιστες που θα θελουν κατι για γεμισμα

Attachments

• web-091713.jpg
    web-091713.jpg
    1,006.5 KB · Views: 47
Mπορείς να βάλεις ξυλινη καβιλια 20mm και τα υπόλοιπα κενά να τα κλείσεις με atlacoll και πριονίδι...

• Like
Reactions: nikfor
Μια λύση είναι να μεγαλώσεις τις τρύπες με το τρυπάνι ώστε να γίνουν στρογγυλές. Μετά βάζεις καβίλιες ή φτιάχνεις τάπες με ένα ποτηροτρύπανο.

• Like
Reactions: KOSSTV
θα πιασει ομως αναποδα?
Εάν δεν έχεις πρόσβαση από την άλλη πλευρά πως θα το κάνεις..;Εκτός και εάν έχεις...
Σημασία δεν έχει να το κλείσεις από εκεί που το βλέπεις...;

Εαν δεν σε ενδιαφερει η αισθητικη, μπορεις να καρφωσεις ενα πλεγμα/σιτα γυρω απο την τρυπα. Καλυτερα μεταλλικο για να μην το τρωνε τα ποντικα.

Μόλις βάψαμε την οικοδομή στον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο.
Η πόρτα που φαίνεται βγάζει στον πίσω ακάλυπτο. Από εκεί παίρνανε αρκετά ποδήλατα.
Τι θα μπορούσα να βάλω στον τοίχο, κάτι μόνιμο και όμορφο ώστε να προστατευθεί ο τοίχος από τις ρόδες και τα τιμόνια των ποδηλάτων.
Σκέφτομαι να πιάσει μέχρι την πάνω κόκκινη γραμμή, στο ύψος που αρχίζει το τζάμι της πόρτας.

Attachments

• 20220807_183506.jpg
    20220807_183506.jpg
    3.1 MB · Views: 27
  • 20220807_183521.jpg
    20220807_183521.jpg
    3.3 MB · Views: 26
Στο μπροστινό μπαλκόνι του σπιτιού μου έχω βάλει εξωτερική μόνωση. Με τα χρόνια έχουμε χτυπήσει σε κάποια σημεία τις γωνίες . Σκέφτομαι να βάλω γωνιές από pvc 3×3 σε όλα τα παράθυρα απο πάνω μέχρι κάτω. Ύψος περίπου 2 μετρα. Με τι θα μπορούσα να τις κολλήσω πάνω στην μόνωση.
Ευχαριστώ

Το λινκ είναι ενδεικτικό

Attachments

• Screenshot_20220802-164512_CamHipro.jpg
    Screenshot_20220802-164512_CamHipro.jpg
    733.7 KB · Views: 33
Μόλις βάψαμε την οικοδομή στον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο.
Η πόρτα που φαίνεται βγάζει στον πίσω ακάλυπτο. Από εκεί παίρνανε αρκετά ποδήλατα.
Τι θα μπορούσα να βάλω στον τοίχο, κάτι μόνιμο και όμορφο ώστε να προστατευθεί ο τοίχος από τις ρόδες και τα τιμόνια των ποδηλάτων.
Σκέφτομαι να πιάσει μέχρι την πάνω κόκκινη γραμμή, στο ύψος που αρχίζει το τζάμι της πόρτας.

Μπορείς να βάλεις προστατευτικο αφρώδες αυτοκόλλητο...Στα είδη προστατευτικά γκαράζ ψάξε...Αλλά θες αρκετά εαν έχεις μέτρα..

Είδαλως μπορείς να βάψεις το τοιχίο με γυαλιστερό ντούκο χρώμα και να το καθαρίζεις πολύ εύκολα...

Μπορείς να βάλεις προστατευτικο αφρώδες αυτοκόλλητο...Στα είδη προστατευτικά γκαράζ ψάξε...Αλλά θες αρκετά εαν έχεις μέτρα..

Είδαλως μπορείς να βάψεις το τοιχίο με γυαλιστερό ντούκο χρώμα και να το καθαρίζεις πολύ εύκολα...
Ο τοίχος σχεδόν τελείωσε. Έχει έρθει συνεργείο και βάφει.
Σκέφτομαι κάτι σε Plexiglass δεν ξέρω βέβαια πόσο κοστίζει.
Αλλιώς λαμαρίνα.
Θα πιάσει όλοι την επιφάνεια που έχω κόκκινη