Μάστορες τα φώτα σας!!

Πήρα κι εγώ το τροχακι, ένα κολλητηρι ξεχασμένο, και το μικρό μπορντούραψαλιδο με το κοντάρι.....ερώτηση....με το τροχακι μπορώ να κόψω pvc σωλήνες; Αν ναι Με πόιο δισκάκι;
63be85ac3e21d569df129f138d25f8d3.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mε ενα σιδεροπριονο χειρος θα κοψεις πιο ευκολα και πιο σωστα σωληνα PVC.

Αν θες ομως να δοκιμασεις με το τροχακι, βαλε το μαυρο δισκακι που ειναι για ξυλα και συνθετικες υλες γενικοτερα.

Mε ενα σιδεροπριονο χειρος θα κοψεις πιο ευκολα και πιο σωστα σωληνα PVC.
Εχεις ενα δικιο...
Όσο μεγαλώνει η διάμετρο της σωληνας τόσο πιο αναγκαίο,ως προς το σωστο κόψιμο,ειναι το σιδηροπριονκ ώστε να κοπεί ευθεία και όχι στραβά...

• Like
Reactions: cyclades
Εχεις ενα δικιο...
Όσο μεγαλώνει η διάμετρο της σωληνας τόσο πιο αναγκαίο,ως προς το σωστο κόψιμο,ειναι το σιδηροπριονκ ώστε να κοπεί ευθεία και όχι στραβά...
Αν κάνω γραμμή και κρατάω σταθερά το σωλήνα και κάποιος άλλος τον γυρνάει δεν θα κάνω καθόλου δουλειά; Θέλω να φτιάξω αυτό.....για τα παπούτσια των βρεφών και θέλω πολλά κοψιματα..μην ξεκινώ από χέρι με το σιδηροπριονο....εκτός αν κόβει εύκολα και γρηγορα
32976a4a788ba919b0b96d9165c29954.jpg

Αν κάνω γραμμή και κρατάω σταθερά το σωλήνα και κάποιος άλλος τον γυρνάει δεν θα κάνω καθόλου δουλειά; Θέλω να φτιάξω αυτό.....για τα παπούτσια των βρεφών και θέλω πολλά κοψιματα..μην ξεκινώ από χέρι με το σιδηροπριονο....εκτός αν κόβει εύκολα και γρηγορα

Εαν θες παρα πολλα θα σε παιδεψει..
Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις ισομετρικα θέλει αρκετή υπομονή και πολύ σταθερό χέρι...

Με τον τρόπο που το αναφέρεις μην το δοκιμάσεις μπορεί να γίνει ατύχημα...
Εάν έχεις μέγγενη,εφόσον έχεις κάνει γραμμή,το σφιγκεις εκει και κόβεις την μια πλευρά το περιστρεφεις τόσο όσο χρειάζεται και κόβεις το υπόλοιπο...
Το θεωρώ πιο ασφαλές και πιο εύκολο

Δέσποινα, θεωρώ απίθανο να καταφέρεις αξιοπρεπές αποτέλεσμα με σπαθοσέγα ή τροχό ή σιδεροπρίονο. Στην θέση σου θα τα πήγαινα κάπου να μου τα κόψουν - και πάλι θα έχει μπόλικη δουλίτσα μετά με τρίψιμο και στρογγύλεμα ακμών. Ή θα έψαχνα άλλο σχέδιο χωρίς σωλήνες.
Αν το προσπαθήσεις έχε υπόψη ότι οι πλαστικοί σωλήνες έχουν δυσκολία να τους στερεώσεις για να μπορείς να δουλέψεις επειδή είναι στρογγυλοί και ελαστικοί.

Για αυτή την κατασκευή,θα μπορούσες να δεις αν σου κάνουν οι μουφες pvc.Γλιτωνεις κοψίματα,ελάχιστο ή κ καθόλου γυαλοχαρτο(στο στοπακι,στη μέση).Αλλιώς,θες κόφτη για σωλήνες pvc ώστε να βγει ίσια η κοπή.Με το χέρι,απλά δεν έχεις καμία πιθανότητα.

• Like
Reactions: enduras1
εγω (μικροτερους) σωληνες τους κοβω με γραμμη, ελαφρυ περασμα πανω απο την γραμμη με πριονακι, και ΜΕΤΑ με σιδερολαμα χειρος.
για τον ογκο δουλειας σου θα προτεινα φαλτοσκουτι και κρατημα με εναν σφικτηρα

η αλλη λυση ειναι ΤΕΛΕΙΑ κοπη σε ενα κομματι σωληνα, ενα κοψιμο κατα μηκος, και μετα περασμα αυτου σαν ναρθηκα πανω απο τα κομματια που θες να βγαλεις. Ωστε να δουλευει σαν οδηγος

ενας καλος τροπος για τελειο σημαδεμα, ειναι ενα καλο χαρτι Α4 τυλιγμένο γυρω απο την σωληνα τουλαχιστον μια+1/4 φορα

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε κάτι παλιά εργαλεία κήπου (φτιάρι και ψαλίδι θάμνων) έβγαλα την πολλή σκουριά με συρματόβουρτσα καμπάνα στο δράπανο και συνέχισα με γυαλόχαρτο στο χέρι. Όταν φύγουν οι σκουριές, βάζουμε μετά κάτι στο μέταλλο για προστασία;

Δημήτρη αρχικά θα βάλεις σταθεροποίηση σκουριάς...
Rustabil της Χρωτεξ ψάξε...
Επειτα για αντισκουριακη προστασία βάλε oxidol της Vechro...

Δημήτρη αρχικά θα βάλεις σταθεροποίηση σκουριάς...
Rustabil της Χρωτεξ ψάξε...
Επειτα για αντισκουριακη προστασία βάλε oxidol της Vechro...
Κωστή ευχαριστώ.
Έχω σταθεροποιητή, περίσσευμα από προηγούμενες δουλειές.
Το oxidol βλέπω ότι είναι αστάρι - κι από αυτό έχω περίσσευμα από τα κάγκελα που είχα βάψει. Έλεγα το φτυάρι να μην το βάψω, με την λογική ότι από την χρήση θα φύγει γρήγορα το χρώμα/αστάρι. Αξίζει λες;

Να το βάψεις και όσο κρατήσει..θα βοηθήσει περισσότερο ώστε να μην ξανασκουριάσει γρήγοροτερα..

• Like
Reactions: dk31
Φαλτσοπριονο δυστυχώς δεν έχω....ούτε σπαθοσεγα, έχω κόψει ήδη 2 σωλήνες με την απλή σεγα αλλά κρατούσαμε 2 άτομα κ εννοείτε κάποια δεν βγήκαν ίσια κ θέλουν τρίψιμο. Η αρχή γίνεται δύσκολα κ βγαίνει στραβή. Απλά ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος....ίσως αν κάνω την αρχή στο φαλτσοκουτι για να μην υπάρχει ταλάντωση κ γίνεται στραβά η κοπή, ίσως μετά να συνεχίσω με τη σεγα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!! Πήρα από όλους κάτι
8c93506f9c522b0a125abfffb866f488.jpg

Δεν υπαρχει μαραγκος κοντα ?
Στην κορδελα θα εκανες ευκολη και σωστη δουλεια...και θα εμενε μονο το καθαρισμα !

Δεν υπαρχει μαραγκος κοντα ?
Στην κορδελα θα εκανες ευκολη και σωστη δουλεια...και θα εμενε μονο το καθαρισμα !
Δίπλα από τον παιδικό αλλά δεν έχει πολύ διάθεση να βοηθήσει....έχω την μικρή κορδέλα einhell, να το προσπαθήσω εκεί;