Μάστορες τα φώτα σας!!

Στην πάνω φωτογραφία αριστερά οι δύο πυκνωτές φαίνονται φουσκωμένοι, και στην δεύτερη βλέπω κάτι μαύρα στο κέντρο, σίγουρα από μία φωτογραφία δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά πιστεύω ότι ένας ηλεκτρονικός θα την φτιάξει.

80 ευρώ εργατικά!!!!!!
Για μισή ώρα εργασία!!!!!!
Πραγματικα ειναι απαραδεκτος ο τροπος υπολογισμου υπηρεσιων ορισμενων εταιριων αφου ξεφευγουν απο την κοινη λογικη...χρεωνουν επισκεψη και εργατοωρα στην επιδιορθωση...δεν πψς εγινε στο Γιωργο αλλα φανταζομαι πανω κατω ετσι πανε....
Καποτε ειχα αλλαξει εναν θερμοστατη σε μια παλιοτερη κουζινα και η επισκεψη πηγαινε 25 ευρω για ελεγχο..αφου θα επισκευαζονταν εκ νεου και απο τους ιδιους η βλαβη μου ζητησαν αλλα 45 για εργασια οταν ο θερμοστατης ειχε 50 ευρω εαν θυμαμαι καλα...τρελλα νουμερα...
Καταλαβαινω απολυτα το εξειδικευμενο ορισμενων εργασιων αλλα νομιζω εν ετει 2022 τα 80 ευρω για μιση ωρα,ακομη και μια, ειναι πολυ...
Πλεον εχω βρει ανθρωπους εκτος εταιρειων και κανω την δουλεια με τα μισα λεφτα....

• Like
Reactions: dk31
Κι εγώ με ανεξάρτητο μάστορα κάνω δουλειά και μου λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω (από το τηλέφωνο) για το αν αξίζει να επισκευαστεί η συσκευή. Έχω κρατήσει και τηλέφωνα από συνεργείο που επισκευάζει πλακέτες συσκευών αλλά ακόμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει -στις περιπτώσεις που μου έσκασε πλακέτα ήταν δύσκολο να την βάλεις/βγάλεις.

Στην περίπτωση μου το ανταλλακτικό είχε περί τα €100 (συν €80 η επίσκεψη και εργασία) όταν ο αντίστοιχος φούρνος έχει γύρω στα €500 - 550 στο σκρουτζ.
Επειδή δεν έχει παρουσιάσει τίποτα τόσα χρόνια και ήταν μεγάλο το ποσό για τον καινούργιο αποφάσισα να προχωρήσω στην επισκευή.
Υπό διαφορετικές συνθήκες η απόφαση μου θα ήταν να τον αλλάξω με καινούργιο αλλά τώρα τα πράγματα είναι κάπως...

Το θέμα είναι η παλιά πλακέτα υπάρχει περίπτωση να επισκευαστεί ή να την πετάξω;
Πριν 2 χρόνια άλλαξα πλακέτα σε πλυντήριο φίλου ίδιας μάρκας και δεν δούλεψε καθόλου.Ήθελε κάνα 80 η εταιρεία να την κωδικοποιήσει και τα πήρε...

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ανεξάρτητος τεχνικός,μόνο η αντιπροσωπεία.

Κοντολογίς,όσο πιο πολύπλοκες είναι οι συσκευές τόσο ακριβότερη η επισκευή

80 ευρώ εργατικά!!!!!!
Για μισή ώρα εργασία!!!!!!
Οχι ακριβώς Κυριάκο
Αναλυτικά οι χρεώσεις έχουν ως εξής: €49 η επίσκεψη και €30 η επισκευή

Η εργασία διήρκησε 15 λεπτά !
Βέβαια η ανταπόκριση ήταν άμεση, εντός 24 ωρών είχε έρθει ο τεχνικός

Η Bosch και η Miele έχουν τέτοια πολιτική αλλά όσο περίπλοκες και να είναι οι εργασίες και πάλι δεν δικαιολογούνται τέτοια νούμερα...
Η εκμετάλλευση στο έπακρο...

• Like
Reactions: enduras1
79 ευρω για μισή ώρα δουλειά.
Τι λέω λάθος?
Κυριάκο σου το ξαναγράφω €79 για 15 λεπτά δουλειά
Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας, δεν παίρνει παζάρια δυστυχώς, οπως λέει και η παροιμία "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους"

Ελπίζω να κρατήσει ο φούρνος άλλα τόσα χρόνια και χαλάλι τους τα χρήματα

Κυριάκο σου το ξαναγράφω €79 για 15 λεπτά δουλειά
Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας, δεν παίρνει παζάρια δυστυχώς, οπως λέει και η παροιμία "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους"

Ελπίζω να κρατήσει ο φούρνος άλλα τόσα χρόνια και χαλάλι τους τα χρήματα
Γιωργο συγνωμη αλλα σου ζηταγε 150 ευρω θα τα εδινες...;
Διαφωνω πληρως με την τακτικη της εταιριας και της παροιμιας...εμεις καθημερινα με την αποσιωποιηση μας,σε οσα μας ζηταει η εταιρια,τους κανουμε δυνατους...
Τα υπολοιπα ειναι να ειχαμε να λεγαμε....

• Like
Reactions: enduras1
Το θεμα θελει λιγη σκεψη καθως η εταιρεια με τα 80 ευρω σου δινει καποια εγγυηση, ενω στο μαστορα με τα μισα λεφτα τι να ζητησεις αμα κατσει στραβα η φαση?

Βρε Κυριάκο, δεν μπορώ να σου απαντήσω στο υποθετικό ερώτημα που θέτεις.
Κι εμένα δεν μου αρέσει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας αλλά είναι η πιο ασφαλής επιλογή σε σχέση με έναν τυχαίο μάστορα ο οποίος αν ερχόταν θα έλυνε και αν έβρισκε το πρόβλημα χωρίς να κάνει κάποια άλλη ζημία θα έπρεπε να φύγει και να ψάξει να βρει το ανταλλακτικό και να ξαναέρθει την επόμενη μέρα για τοποθέτηση.
Για εργασία υποθέτω ότι θα χρέωνε λιγότερα αλλά για το ανταλλακτικό δεν είμαι σίγουρος.

Από την άλλη στην αντιπροσωπεία πήρα τηλέφωνο μεσημέρι της μιας ημέρας με ενημέρωσαν για τα ποσά και αφού συμφώνησα έδωσα αριθμό μοντέλου και μου έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο πρωί.
Ήρθε ο άνθρωπος με τα ανταλλακτικά που πιθανόν να χρειάζονταν ελυσε δύο βίδες έβγαλε τον φούρνο, δοκίμασε κατευθείαν τη νέα πλακέτα και δούλεψε.
Με ενημέρωσε για το κόστος και με ρώτησε αν επιθυμώ να το αντικαταστήσει ή όχι.
Με την αντικατάσταση μου παρέχουν 2 χρόνια εγγύηση για το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Αν είχα μάστορα εμπιστοσύνης πιθανότατα θα απευθυνόμουν σε αυτόν (χωρίς την σιγουριά της επισκευής) αλλά δεν έχω.

Υ.Γ. και για να σου επιστρέψω το ερώτημα εσύ γιατί πληρώνεις Dewalt που σου ζητάει ένα σκασμό λεφτά ενώ έχει πολλά φθηνότερα. Άλλωστε έχει και bosch παγκοπρίονο 😁😁1😁

• Like
Reactions: mikemtb
Εγώ πιστεύω ότι τέτοιες επισκευές έρχονται με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει ο μάστορας είτε είναι σε εταιρία είτε ανεξάρτητος...
Η διαφορά είναι ότι η εταιρία θα προσφέρει backup σε περίπτωση που συνβει κάτι.. Αλλά δεν είναι πανάκειο ουτε αυτό καθώς προκειμένου η εταιρία να σε κάλυψη θα σου ζητήσει λαγούς με πετραχιλια καμία φορά...

Ο δικός μου μάστορας που μου επισκευάσει πλυντηριο κουζίνα ήταν στην πρώην AEG...Αυτό τι τον κάνει τώρα ανειδίκευτο..;
Όχι βέβαια.. μια χαρά ο άνθρωπος με την εμπειρία του τα καταφέρνει...

Όσο αφορά τα ανταλλακτικά είτε στα φέρει η εταιρία είτε ο εξωτερικός μάστορας είτε το πάρεις εσύ έχει 2 χρόνια εγγύηση βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας...οπότε δεν υσχιει ότι μονο η εταιρία σε καλύπτει...

Μιχάλη εγγύηση τοποθέτησης μπορεί να σου δίνει η εταιρία αλλά δωρεάν αντικατάσταση σε περίπτωση ελαττωματικού ανταλλακτικό δεν νομίζω να παίζει.. οπότε πάλι θα πληρώσεις..
Η στραβή λοιπον μπορεί να κάτσει και σε εξειδικευμένο μάστορα και σε εξωτερικό μάστορα...το θέμα είναι να γίνει σωστά η δουλειά σου..

Όσο για την σουπερ-ντουπερ εξειδίκευση που πλασάρουν οι εταιρίες για να περνούν οι εταιρίες θα απαντήσω με το εξης ρητο:
"Μικρή μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην λες"..Έχουμε δει πολλά..
Επισεις όλοι ξέρουν ότι τα μαστοριά θα πάρουν τα μισά από την πληρωμή και τα υπόλοιπα θα τα πάρει η εταιρία..
Τα παραπάνω ούτε υπερβολικά είναι ούτε παράλογα...συνβαινουν καθημερινά...

Γιώργο για ανταλλακτικά κουζινων, πλυντηρίων η ψυγείων υπάρχει κατάστημα στον Αγ.Γιαννη..άμα.θες σου λέω...

Κωστή εννοείται οτι θέλω να μου πεις για να το ξέρω.
Την επόμενη φορά που θα έχω ζημιά (ελπίζω να αργήσει) θα σε ρωτήσω για τον μαστορά σου

Βρε Κυριάκο, δεν μπορώ να σου απαντήσω στο υποθετικό ερώτημα που θέτεις.
Κι εμένα δεν μου αρέσει η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας αλλά είναι η πιο ασφαλής επιλογή σε σχέση με έναν τυχαίο μάστορα ο οποίος αν ερχόταν θα έλυνε και αν έβρισκε το πρόβλημα χωρίς να κάνει κάποια άλλη ζημία θα έπρεπε να φύγει και να ψάξει να βρει το ανταλλακτικό και να ξαναέρθει την επόμενη μέρα για τοποθέτηση.
Για εργασία υποθέτω ότι θα χρέωνε λιγότερα αλλά για το ανταλλακτικό δεν είμαι σίγουρος.

Από την άλλη στην αντιπροσωπεία πήρα τηλέφωνο μεσημέρι της μιας ημέρας με ενημέρωσαν για τα ποσά και αφού συμφώνησα έδωσα αριθμό μοντέλου και μου έκλεισαν ραντεβού για το επόμενο πρωί.
Ήρθε ο άνθρωπος με τα ανταλλακτικά που πιθανόν να χρειάζονταν ελυσε δύο βίδες έβγαλε τον φούρνο, δοκίμασε κατευθείαν τη νέα πλακέτα και δούλεψε.
Με ενημέρωσε για το κόστος και με ρώτησε αν επιθυμώ να το αντικαταστήσει ή όχι.
Με την αντικατάσταση μου παρέχουν 2 χρόνια εγγύηση για το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Αν είχα μάστορα εμπιστοσύνης πιθανότατα θα απευθυνόμουν σε αυτόν (χωρίς την σιγουριά της επισκευής) αλλά δεν έχω.

Υ.Γ. και για να σου επιστρέψω το ερώτημα εσύ γιατί πληρώνεις Dewalt που σου ζητάει ένα σκασμό λεφτά ενώ έχει πολλά φθηνότερα. Άλλωστε έχει και bosch παγκοπρίονο 😁😁1😁
Κωστή θες να πεις.

Όσο για το Υ.Γ. σε βλέπω στην ίδια τάξη φέτος.

Αν έχετε ακριβες λευκές συσκευές η αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος.
Ο έξω τεχνιτης δεν ξέρει και δεν μπορεί έλλειψη σχεδίων και κωδικοποιησεων σε πλακέτες κλπ.Πιθανόν να τα κάνει και χειρότερα τα πράγματα,ασε που δεν πάνε και από μόνοι τους γιατί είναι παιδεμός για αυτούς...

Πανο, διαφωνω
Οι τεχνικοι των εταιρειων δεν κανουν επισκευη, αλλαζουν μια απο τις πλακετες και τελος.
Ο μαστορας μου, με εχει γλιτωσει απο μεγαλα εξοδα παρα πολλες φορες ... σε πλυντηριο πιατων siemens ειχαν καταστραφει τα μισα δοντια απο ενα πλαστικο γραναζι, ειχε ιδιο απο ενα παροπλισμενο και με εξυπηρετησε για λιγα μολις ευρω! ... κεραμικες εστιες Neff, αν και ειχα καταλαβει ποιο ηταν το προβλημα, αλλα δεν μπορουσα να ανοιξω (απο τον φοβο μη τυχον και κανω ζημια) το κουτι με τους διακοπτες αφης, τις εφτιαξε με πολυ μικρο κοστος … και αλλες πολλες επισκευες.
Καταψυκτης μεγαλος, κλιπαριζε η πλακετα της θερμοκρασιας, εκατσα την ελυσα ειδα οτι ειχε φουσκωσει ενας πυκνωτης, αλλαξα ολους τους πυκνωτες (4) με κοστος 2,5 ευρω.

Οι συσκευες δεν ειναι τρελη επιστημη! Γνωση και εμπειρια θελει!