Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωκρατη αν και ο σωστος τροπος ειναι οπως τον αναφερει ο Μιχαλης απο πανω..αν βαριεσαι να βαλεις τον μετρηρη πολυ απλα βαζεις μια χαρτοταινια στο τρυπανι ως εκει που θες να τρυπησεις... ;)

• Like
Reactions: nikfor
Νικ ίσως πρέπει να με διαβάζεις λίγο καλύτερα κάποιες στιγμές που αστιευομαι. Με πιο χιουμοριστικό ύφος εννοω.

Σωκράτη εσύ απλά θα τρυπήσεις βαθύτερα τον τοίχο.
Εφόσον η γωνιά σου είναι λεπτή στα 3 χιλιοστά θα του δώσεις αέρα 1 πόντο παραπάνω σε βάθος από το ουπατ και η βίδα θα κάνει την δουλειά της με το ουπατ.
Εγώ πάντως θα έπαιρνα 8/65 ουπατ της Fischer για την δουλειά που τα θέλεις επειδή θα στηρίξεις βάρος.

• Love
  • Like
Reactions: osatosa and KOSSTV
Πήρα τα υλικά. Κολωνάκι εμποτισμένο απο το πρακτικερ και οι ρεγουλατοροι με τα βυσματα. Απο το κολωνακι που χωραει ακριβως, θα κοψω τακους και θα τους κολησω με σιλικονη μεσα
στα κυπελα.

Xhs54lh.jpg

Εκοψα και τους τακους. Τωρα πρεπει να τρυπησω για να βιδωσω το θηλυκο βυσμα,
το οποιο εχει διαμετρο στελεχους 12,5 mm και διαμετρο σπειρωματος 14,5mm.
Με τι διαμετρο τρυπανι ανοιγουμε τρυπα?

qgShUqQ.jpg

Last edited:
Με τρυπάνι όσο είναι η διάμετρος του στελέχους ή λίγο μεγαλύτερο.
Πιστεύω ότι ο προσανατολισμός του ξύλου είναι λάθος έτσι όπως είναι τα νερά προς τα πάνω. Μπορεί να σου κοπεί στην μέση ο τάκος είτε κατά το βίδωμα του βύσματος είτε αργότερα σε κάποια πίεση. Αν μπορείς βάλε τους αλλιώς.

Σωκρατη αν και ο σωστος τροπος ειναι οπως τον αναφερει ο Μιχαλης απο πανω..αν βαριεσαι να βαλεις τον μετρηρη πολυ απλα βαζεις μια χαρτοταινια στο τρυπανι ως εκει που θες να τρυπησεις... ;)
μόνο σε 2 περιπτωσεις εχω βαλει σημάδι βάθους ... οταν στηριξα κατι βαρύ σε μπετόν και εβαλα χημικο 'ουπατ' , και οταν κανω περιεργα λοξά ξετρυπηματα σε γωνιες κλπ,, και δε θελω να βγει το τρυπανι αππ την αλλη πλευρα παραπανω απο οσο χρειαζεται.
τωρα για τρυπουλες ουπατ σε τοιχο , το υπολογιζω με το ματι, ε ας πάει και κανα δυο ποντους πιο μεσα, σο φακιν what ρε παιδιά
Εκεί που θελει προσοχη στο τρυπημα, ειναι στην διαμετρο, σταθερό χερι, να μην ξεχειλωθει η τρυπα

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με τρυπάνι όσο είναι η διάμετρος του στελέχους ή λίγο μεγαλύτερο.
Πιστεύω ότι ο προσανατολισμός του ξύλου είναι λάθος έτσι όπως είναι τα νερά προς τα πάνω. Μπορεί να σου κοπεί στην μέση ο τάκος είτε κατά το βίδωμα του βύσματος είτε αργότερα σε κάποια πίεση. Αν μπορείς βάλε τους αλλιώς.
Πρεπει να το ρισκαρω γιατι ετσι ταιριαζει ακριβως, ουτε παραγγελια να ητανε.
Γι αυτο ρωτησα για την διαμετρο, για να μην το ζορισω στο βιδωμα.
Αν δω οτι παρασφιγγει, θα τρυπησω με μεγαλυτερη διαμετρο
και θα βαλω και εποξικη.
Παντως το ξυλο φαινεται βαρυ και συμπαγες.

Λοιπόν.
Δεν κατάφερε να ξεβιδώσει κανένα μπουλόνι,παρά μόνο αφού το χαλάρωσα με το μαγικό εργαλείο που έχω πάντα στο αυτοκίνητο και φαίνεται στην φωτό.
Βέβαια τα μπουλόνια είχαν βιδωθεί σε βουλκανιζατέρ λόγω της πρόσφατης αλλαγής ελαστικών.
Το βίδωσε αρκετά σφιχτά αφού με το εργαλείο χρειάστηκε να το σφίξω ελάχιστα.
Δείτε την λειτουργία του στο βίντεο.
Το καρυδάκι είναι της Total και ο αντάπτορας Milwakee.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

20230107_133401.jpg

μόνο σε 2 περιπτωσεις εχω βαλει σημάδι βάθους ... οταν στηριξα κατι βαρύ σε μπετόν και εβαλα χημικο 'ουπατ' , και οταν κανω περιεργα λοξά ξετρυπηματα σε γωνιες κλπ,, και δε θελω να βγει το τρυπανι αππ την αλλη πλευρα παραπανω απο οσο χρειαζεται.
τωρα για τρυπουλες ουπατ σε τοιχο , το υπολογιζω με το ματι, ε ας πάει και κανα δυο ποντους πιο μεσα, σο φακιν what ρε παιδιά
Εκεί που θελει προσοχη στο τρυπημα, ειναι στην διαμετρο, σταθερό χερι, να μην ξεχειλωθει η τρυπα

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κοίταξα να δεις όποιος έχει ανοιξει εκατοντάδες τρύπες σε μπετό και τούβλο μπορεί να ελενξει το χέρι του εμπειρικα και δεν έχει θέμα ένα-δυο πόντους μεσα-εξω.. ...
Όμως ο μετρητής βάθους είναι πολυ μεγαλη βοηθεια στην περίπτωση που το τρύπημα είναι περιορισμένο και συγκεκριμένο σε βάθος...

• Like
Reactions: mikemtb
@ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
Μεγάλη απογοητευση πρέπει να ένιωσες για αυτο το Bosch. Σκέψου το ενδεχόμενο επιστροφής και refund αφου το εργαλείο δεν μπορει να κανει αυτο που ηθελες εξαρχης.

@ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
Μεγάλη απογοητευση πρέπει να ένιωσες για αυτο το Bosch. Σκέψου το ενδεχόμενο επιστροφής και refund αφου το εργαλείο δεν μπορει να κανει αυτο που ηθελες εξαρχης.
Μπααα,ευτυχώς είναι αγορασμένο από το Amazon,οπότε,καμία απογοήτευση.
Αν στο βίντεο βλέπετε ότι δουλεύει σωστά,το δίνω όσο το αγόρασα,δλδ 65 ευρώ ή πάει πίσω για refund.

Λοιπόν.
Δεν κατάφερε να ξεβιδώσει κανένα μπουλόνι,παρά μόνο αφού το χαλάρωσα με το μαγικό εργαλείο που έχω πάντα στο αυτοκίνητο και φαίνεται στην φωτό.
Βέβαια τα μπουλόνια είχαν βιδωθεί σε βουλκανιζατέρ λόγω της πρόσφατης αλλαγής ελαστικών.
Το βίδωσε αρκετά σφιχτά αφού με το εργαλείο χρειάστηκε να το σφίξω ελάχιστα.
Δείτε την λειτουργία του στο βίντεο.
Το καρυδάκι είναι της Total και ο αντάπτορας Milwakee.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

View attachment 208175
Εμένα πάντως η λειτουργία του μου δείχνει οκ...

Και μενα μου δειχνει μια χαρα.
Τα δε μπουλονια μπορει να ειχαν σφιχτει τοσο πολυ με αεροκλειδο που ισως να ηθελαν πολυ μεγαλυτερη ροπη απο οτι διαθετει το συγκεκριμενο Bosch. \
Ουτε για αυτο βεβαια φταιει το εργαλειο.

Ευτυχως που το Αμαζον εχει επιστροφη για οποιοδηποτε λογο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ειναι φυσιιολογικο καθως αυτο οφειλεται στο μακρυ bit/ανταπτορα που εχεις βαλει.
Eαν βαλεις μια μυτη βιδωτος δεν θα υπαρχει τετοια ταλαντωση.

Ουτως η αλλως ΟΛΑ τα παλμικα εχουν το εξαγωνο τσοκ και δεν προσφερονται για σταθερο πιασιμο οπως τα αντιστοιχα δραπανα με τσοκ που σφιγει.
Οποτε η ταλαντωση ειναι αναποφευκτη. Οσο πιο μακρυ το bit/adapter τοσο μεγαλυτερη θα φαινεται η ταλαντωση.

• Like
Έτσι ακριβως..
Το ίδιο αντάπτορα της Milwgukee είχα και εγώ και δουλεύε όπως εσένα...
Για τα καρυδακια 1/2 θες μπουλονοκλειδο για να εφαρμόζουν σωστά και να δουλεύουν ομοκεντρα...
20230107_172927.jpg

Ξεκίνησα λοιπόν να βάζω τα ράφιααααα.
Έρχεται η ώρα λοιπόν να βιδώσω τις βίδες στα ούπα.Έλα όμως που οι τρύπες είναι σε τέτοια θέση πάνω στις γωνίες που κάνουν το βίδωμά τους εξαιρετικά δύσκολο.Χεράτο λοιπόν,αλλά από ένα σημείο και μετά,πάπαλα το χέρι.
Βάζω λοιπόν αυτές τις πολύ μακριές μύτες στο δραπανοκατσάβιδο.
xlarge_20201112100643_amtech_set_mytes_vidomatos_antiolisthitikes_150mm_l3000_9tmch.jpeg
ΤΖΙΦΟΣ...
ΕΥΤΥΧΩΣ που είχα το παλμικό!!!
ΜΕ ΕΣΩΣΕ!!!!!!
Είχατε δίκιο και είχα άδικο για την χρησιμότητά του.

Ποιές είναι οι διαφορές των παρακάτω βρε παιδιά;
Όπως έγω ξαναγράψει,θέλω μία σπαθοσέγα μπαταρίας για κλάδεμα στον κήπο.

Bosch Σπαθοσέγα 0600861A01 18V Χωρίς Μπαταρία​

Bosch Σπαθοσέγα 0600861A01 18V Χωρίς Μπαταρία​

Bosch Σπαθοσέγα Advance Recip Li Ion 18V Χωρίς Μπαταρία​

Έχεις βάλει το ΚΕΟ δύο φορές.

Το έχω στην έκδοση με την ενσωματωμένη μπαταρία.

Το ΚΕΟ είναι μικρότερο σε μέγεθος και δουλεύεται εύκολα και με το ένα χέρι ειδικά με το σύστημα που έχει για να γατζωνει στο κομμάτι που θες να κόψεις.
1673472780858.png
Η Recip αντίθετα είναι μεγαλύτερο εργαλείο το οποίο θέλει 2 χέρια και κόντρα στο προς κόπο κομμάτι για να κόψει, αλλά πρέπει να είναι πιο δυνατό εργαλείο για μεγαλύτερες διαμέτρους.

Last edited:
  • Like