Μάστορες τα φώτα σας!!

Το ποιό απλό και ποιο σωστό είναι η γυψοσανίδα, επίπεδη όπως την έχεις στην 2η φωτογραφία. Χρειάζεται ένας ορθοστάτης για στήριξη και μια θυρίδα επιθεώρησης ώστε να μπορείς και επισκευθείς τους σωλήνες άμα χρειαστεί.

• Like
Reactions: ggeorge
Το ποιό απλό και ποιο σωστό είναι η γυψοσανίδα, επίπεδη όπως την έχεις στην 2η φωτογραφία. Χρειάζεται ένας ορθοστάτης για στήριξη και μια θυρίδα επιθεώρησης ώστε να μπορείς και επισκευθείς τους σωλήνες άμα χρειαστεί.
Διαγώνια να στηριχθεί η γυψοσανιδα είναι δύσκολο οπως είναι το σχεδιάγραμμα στην εικόνα δύο...
Μόνο γωνία περνει εκεί...
Για την θυρίδα επιθεώρησης συμφωνώ αλλα ανέβαινει πολύ το level της κατασκευής..
Εννοώντας κάτι τέτοιο αλλά σε γωνία...
20230124_093435.jpg

Γιώργο βλέποντας τις φωτογραφίες αν κατάλαβα σωστά η γυψοσανίδα δεν είχε τοποθετηθεί με τα ανάλογα στηρίγματα/μέταλλα και υποθέτω γι'αυτό και έφυγε έτσι εύκολα.
Αν βάλεις τα κατάλληλα μέταλλα μπορείς να βάλεις γυψοσανίδα αλλά και ΚΠ ή ότι άλλο επιθυμείς.
Όμως όπως αναφέρθηκε σωστά παραπάνω να το φτιάξεις με τρόπο που να ανοίγει ώστε να μπορείς να κάνεις δουλειά με τις σωλήνες αν ποτέ χρειαστεί

• Like
Reactions: ggeorge
Αυτό που χάλασε ο ηλεκτρολόγος δεν είναι γυψοσανιδα αλλά μια γυψινη κατασκευή που κάλυπτε τις σωλήνες. Όπως σωστά αναφέρει ο Κώστας μόνο με σκελετό μπαίνουν οι γυψοσανιδες.

Η κατασκευή που χαλάστηκε ήταν από τα πρώτα είδη κατασκευών γυψοσανιδας..
Η γυψοσανιδα κολιοταν με τζιβα(μαλλι) και γύψο σε μειγμα...έμπαινε στις άκρες και μαζί με καρφια στερεώνοταν....αφού στεγνωνε το μείγμα πάνω στο τοίχο και στην γυψοσανιδα...

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Αλήθεια μπορώ να ξανακολλησω εύκολα την παλιά κατασκευή; Το να κλείσω την τρύπα που άνοιξε νομίζω ότι είναι ευκολο. Να την κολλήσω δηλαδή όπως την είχαν κολλήσει παλιά.
Αν και όπως είπατε μάλλον θα πρέπει να βάλω τις μεταλλικές στηρίξεις

Γιωργο, φτιαξε ενα σκελετο απο γωνιες γυψοσανιδας ταβανοματος τις οποιες και θα διαμορφωσεις στη σωστη γωνια, ετσι ωστε να βαλεις μια ισια επιφανεια γυψοσανιδας απο τον ενα τοιχο στον αλλο. στη μεση θα βαλεις και μια οριζοντια συνδεση για καλυτερο δεσιμο της κατασκευης.
Θα βαλεις τη γυψοσανιδα και περιμετρικα θα στοκαρεις με ακρυλικη μαστιχη Bison.

..
Η γυψοσανιδα κολιοταν με τζιβα(μαλλι) και γύψο σε μειγμα...έμπαινε στις άκρες και μαζί με καρφια στερεώνοταν....αφού στεγνωνε το μείγμα πάνω στο τοίχο και στην γυψοσανιδα...
Ετσι ακριβώς βρήκα και εγώ μια κατασκευή του πατέρα μου στο πατρικό μου, φτιαγμένη πριν 50 χρόνια. Επειδή χρειάστηκε να την καταστρέψω, να μαστορέψω κάτι και να την ξαναφτιάξω όπως ήταν, την έκανα ακριβώς όπως την βρήκα. Δεν μπορούσα να βάλω μεταλλικούς ορθοστάτες οπότε λάσπσωσα γύψο με κανάβι και στήριξα την γυψοσανίδα. Η όλη κατασκευή έγινε αρκετά γερή παρά το ότι δεν περίμενα ότι θα τα κατάφερνα. Πολύ ποιο βρώμικη και χρονοβόρα η διαδικασία έναντι των οδηγών που η δουλειά γίνεται πολύ πολύ ποιό γρήγορα.

• Like
Reactions: KOSSTV and ggeorge
Τα δένδρα, όπως και τα χρονάκια μας, αυξάνονται και χρειάζομαι μια ψεκαστήρα μπαταρίας.
Επχετε καμιά καλή υπ’όψην σας;
Αυτή της TOTAL την ξέρει κανένας;

Και που θα τη βρώ;
Γύρω στα 10-12 δένδρα περίπου…
Κάνε τον σταυρο σου και περιμένε...!!!:p
Πάρε την Total,ιδιο στυλ με της Parkside ειναι...και εάν χρειαστείς μπαταρίες θα σου δώσω εγώ καμία παραπάνω.

• Like
Reactions: Babis K.
δεν νομίζω οτι παίρνει μπαταρίες. Πρέπει να είναι ενσωματωμένη.
Πολύ σωστά.
Η τελευταία φωτογραφία στο site το δείχνει καλύτερα...
Φορτιστής και μπαταρία lead acid

Aν η αυτονομια που θελει ο χρηστης καλυπτει τις αναγκες του (γραφει 2-3 ωρες) τοτε ειναι μια χαρα.

Aν ειναι καλης ποιοτητος οι μπαταριες μολυβδου, ανετα κρατανε πανω απο 5 χρονια και ειναι φτηνες γενικως.

Το ερωτημα ειναι ποσο κανει μια τετοια μπαταρια---->ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τotal 2321050862