Διαγώνια να στηριχθεί η γυψοσανιδα είναι δύσκολο οπως είναι το σχεδιάγραμμα στην εικόνα δύο...Το ποιό απλό και ποιο σωστό είναι η γυψοσανίδα, επίπεδη όπως την έχεις στην 2η φωτογραφία. Χρειάζεται ένας ορθοστάτης για στήριξη και μια θυρίδα επιθεώρησης ώστε να μπορείς και επισκευθείς τους σωλήνες άμα χρειαστεί.
Ετσι ακριβώς βρήκα και εγώ μια κατασκευή του πατέρα μου στο πατρικό μου, φτιαγμένη πριν 50 χρόνια. Επειδή χρειάστηκε να την καταστρέψω, να μαστορέψω κάτι και να την ξαναφτιάξω όπως ήταν, την έκανα ακριβώς όπως την βρήκα. Δεν μπορούσα να βάλω μεταλλικούς ορθοστάτες οπότε λάσπσωσα γύψο με κανάβι και στήριξα την γυψοσανίδα. Η όλη κατασκευή έγινε αρκετά γερή παρά το ότι δεν περίμενα ότι θα τα κατάφερνα. Πολύ ποιο βρώμικη και χρονοβόρα η διαδικασία έναντι των οδηγών που η δουλειά γίνεται πολύ πολύ ποιό γρήγορα...
Η γυψοσανιδα κολιοταν με τζιβα(μαλλι) και γύψο σε μειγμα...έμπαινε στις άκρες και μαζί με καρφια στερεώνοταν....αφού στεγνωνε το μείγμα πάνω στο τοίχο και στην γυψοσανιδα...
Κάνε τον σταυρο σου και περιμένε...!!!Και που θα τη βρώ;
Γύρω στα 10-12 δένδρα περίπου…
Πολύ σωστά.δεν νομίζω οτι παίρνει μπαταρίες. Πρέπει να είναι ενσωματωμένη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.