Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα σόκορα 3-4€ τα 10m (20mm)
Τα πόμολα, από 7€ τα 4 στο LEROY μέχρι όσο θέλεις.
Πόδια και στηρίγματα ραφιών δεν αξίζει να ασχοληθούμε, εκτός και αν πάμε σε κάτι εξιδεικευμένο

Το ζητούμενο όμως είναι, αν με πολλή προσωπική εργασία και χωρίς την βοήθεια ξυλουργού, το τελικό κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με την αγορά;
Άρα ένα συνολικό κόστος, χοντρικά, 700€;

Κωστή, θα συμφωνήσω μεν αλλά όταν πρέπει να ρίξουμε το κόστος; Θεωρώ ότι μιλάμε για ντουλάπα η οποία θα εφάπτεται στον τοίχο και το hardboard θα καρφωθεί σωστά
Αμα εφάπτεται στο τοίχο εντελώς μπορείς να μην βάλεις και καθόλου πλάτη πάρα τα 3mm του hardboard και έτσι ρίχνεις το κόστος ακόμη περισσότερο...
Απλώς πάμε σε β καταστάσεις...

• Like
Reactions: newbie
Πέραν όσων έχουν ήδη προταθεί, προσθέτω ότι αφού θα εφάπτεται σε τοίχο, θα πρέπει να στηριχθεί σε αυτόν με χρήση γωνιών (ή, αν φτιαχτεί με σκελετό καδρονιών, απευθείας βίδωμα). Έτσι βελτιώνεται η ακαμψία και αντοχή.

• Like
Reactions: KOSSTV
μερικες ξυλοβιδες των 3,5-4μμ για προσαρμογη της πλατης...για να μην ξεκολλα.

μεταλλικες πλακε γωνιες για ενισχυση ακαμψιας.

ενα σταθερο ραφι, και μερικα αφαιρουμενα....βοηθουν πολυ στην οργανωση

• Like
Reactions: KOSSTV
Ψαχνω τωρα που εχει black friday για την καλλιτερη προσφορα σε μινι ηχοσυστημα; hifi 100w,fm,cd να ειναι αξιοπιστο(εδω που ειμαι δεν εχει καλη ληψη fm) σε καλη τιμη,εχετε να μου προτεινετε κατι?ευχαριστω

Τελευταία έχω θέμα με το ρούτερ:
-Ενώ δουλεύει χωρίς φορτίο (το κοπτικό γυρίζει στον αέρα) που και που κατεβάζει στροφές στα καλά καθούμενα, σαν να μπουκώνει. Κάποιες φορές επανέρχεται από μόνο του μετά από κάνα λεπτό, άλλες φορές το σταματάω και την επόμενη μέρα δουλεύει εντάξει
-Όταν κατεβάζει τις στροφές, μυρίζει καμένο. Δεν έχω δει καπνούς ή ανεβασμένη θερμοκρασία όταν το ακουμπάω

Σήμερα έλυσα τα μέρη του να δω τι παίζει μέσα:
-η πλακέτα με τα ηλεκτρονικά δεν είχε πουθενά μαυρίλες
-τα τυλιγμένο σύρμα του μοτέρ δεν ήταν πουθενά μαυρισμένο
-το πάνω ρουλεμάν έδειχνε εντάξει (δεν έτριζε όταν το γυρνούσα με το χέρι)
-Δεν βρήκα σκόνες
Το μόνο περίεργο που είδα ήταν το ένα από τα δύο καρβουνάκια ήταν φαγωμένο στην άκρη, αλλά και πάλι φαίνεται να έχει αρκετή επιφάνεια για να κάνει επαφή. Γνωρίζει κανείς αν αυτά είναι κλασσικά συμπτώματα για χαλασμένο καρβουνάκι; Ή αν γνωρίζει κανείς τι άλλο να ελέγξω. To ρούτερ είναι triton (καλή μάρκα υποτίθεται), 5ετίας και έχει δει αρκετή χρήση (ερασιτεχνική).

Το δεξί καρβουνάκι που φαίνεται σαν να έχει σπάσει η γωνία σε μια πλευρά...
20231121_193958.jpg

... και εδώ φαίνεται ότι παρά το σπάσιμο έχει αρκετό υλικό για να κάνει επαφή.
20231121_193952.jpg

Όταν μπουκώνει, παίζοντας με τον ρυθμιστή οι στροφές αλλάζουν (δηλαδή ο ρυθμιστής δουλεύει) αλλά εξακολουθεί να είναι μπουκωμένο.
Αν το κλείσω, ρυθμίσω χαμηλά τις στροφές και μετά το ανοίξω, το πρόβλημα παραμένει. Άρα μάλλον δεν είναι πρόβλημα του ρυθμιστή.

Σχετικά με την μυρωδιά καμένου, αν ήταν από τις περιελίξεις του μοτέρ, λογικά δεν θα δούλευε καθόλου έτσι; (ή δεν θα ξεμπούκωνε ποτέ). Οπότε να κοιτάξω πιο καλά την πλακέτα για κάνα εξάρτημα που είναι ετοιμοθάνατο;

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας.

Ενας ξυλουργός εδω πάντως που βρηκα παιρνει 150€/μέτρο +50€ συρταρι. Συνολο για το μεγεθος 3 μετρα επι 2.70 γυρω στα 1400€
Αλλά ειπε:
  1. Οτι να μην εχω μια πόρτα μονοκοματο γιατι οι μελαμινες δεν ερχονται ισιες και δε θα παταει καλα να γινουν 2 κομματια πχ εως 1,70 το ενα
  2. Δε θελει να κανει τα 2 συρταρια εσωτερικα αλλα εξωτερικα
  3. Αρνειται να βαλει πλάτη 8mm αλλα το χαρτονι.
  4. Δε ξερει καν τι μεντεσεδες βαζει
  5. Τα κουτια θα τα φτιαξει onsite απο οτι καταλαβα με βιδες εξολοκληρου

Γενικα φοβάμαι να τη κολήσω στο τοιχο χωρις να αεριζεται. Ειχε κολλήσει το κρεβατι στο τοιχο η καθαριστρια γιατι το εσπρωχνε ενω εγω αφηνα κενο με αποτελεσμα να εχει φουλ μουχλα απο πισω.
Για το hardboard το φοβαμαι οτι ξεκολλάει καθως οι γυναικες πιεζουν πολυ τα πραγματα και ολες που εχω δει ετσι εχουν ξεκολλήσει οσες βιδες/καρφια/συραπτικα και να εχω βαλει.
Επισης για τη χρηση που θελω προτιμω μονοκοματο εως πανω πχ 2.5-2.6 αλλα λενε πως θα ειναι στραβο. Βεβαια του ικεα δε ξερω πως αλλα δεν εχουν θεμα. Δε ξερω αν φταινε τα ξυλαδικα και οι συνθηκες αποθηκευσης που στραβωνουν.

Ειδα και του ΙΚΕΑ αλλα η πλατη ειναι μουφα. Βεβαια αυτο αλλαζει/μονταρεται. Στο ΙΚΕΑ θα εχει καπως καλυτερο design.

Παντως οπως το σκεφτομαι δεν πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο αν παρω κομμένες μελαμινες. Γενικα δε μου αρεσουν του Ακριτα που βαζουν ολοι αλλα δε δινουν επιλογη.

Πέραν όσων έχουν ήδη προταθεί, προσθέτω ότι αφού θα εφάπτεται σε τοίχο, θα πρέπει να στηριχθεί σε αυτόν με χρήση γωνιών (ή, αν φτιαχτεί με σκελετό καδρονιών, απευθείας βίδωμα). Έτσι βελτιώνεται η ακαμψία και αντοχή.
Ενοεται πως θα βιδωθει στο τοιχο σε καθε περιπτωση. Θα μπορουσε να γινει με καδρονια για σκλετο αλλα ισως ειναι πιο "καθαρη" η μελαμινη.
Απλα δε θελω να ειναι η πλατη τερμα. Πχ σε πολλα κουτια εχει μικρη αποσταση η πλατη για να αεριζεται.

@Parhs προτείνω:
1. η ντουλάπα να πάει μέχρι πάνω πάνω
2. η πλάτη θα είναι ο τοίχος. Η ντουλάπα δηλαδή, κολλημένη στον τοίχο

Έτσι τις έχω εγώ (εντοιχισμένες) κι είναι τέλειες.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας.

Ενας ξυλουργός εδω πάντως που βρηκα παιρνει 150€/μέτρο +50€ συρταρι. Συνολο για το μεγεθος 3 μετρα επι 2.70 γυρω στα 1400€
Αλλά ειπε:
  1. Οτι να μην εχω μια πόρτα μονοκοματο γιατι οι μελαμινες δεν ερχονται ισιες και δε θα παταει καλα να γινουν 2 κομματια πχ εως 1,70 το ενα
  2. Δε θελει να κανει τα 2 συρταρια εσωτερικα αλλα εξωτερικα
  3. Αρνειται να βαλει πλάτη 8mm αλλα το χαρτονι.
  4. Δε ξερει καν τι μεντεσεδες βαζει
  5. Τα κουτια θα τα φτιαξει onsite απο οτι καταλαβα με βιδες εξολοκληρου

Γενικα φοβάμαι να τη κολήσω στο τοιχο χωρις να αεριζεται. Ειχε κολλήσει το κρεβατι στο τοιχο η καθαριστρια γιατι το εσπρωχνε ενω εγω αφηνα κενο με αποτελεσμα να εχει φουλ μουχλα απο πισω.
Για το hardboard το φοβαμαι οτι ξεκολλάει καθως οι γυναικες πιεζουν πολυ τα
πραγματα και ολες που εχω δει ετσι εχουν ξεκολλήσει οσες βιδες/καρφια/συραπτικα και να εχω βαλει.
Επισης για τη χρηση που θελω προτιμω μονοκοματο εως πανω πχ 2.5-2.6 αλλα λενε πως θα ειναι στραβο. Βεβαια του ικεα δε ξερω πως αλλα δεν εχουν θεμα. Δε ξερω αν φταινε τα ξυλαδικα και οι συνθηκες αποθηκευσης που στραβωνουν.

Ειδα και του ΙΚΕΑ αλλα η πλατη ειναι μουφα. Βεβαια αυτο αλλαζει/μονταρεται. Στο ΙΚΕΑ θα εχει καπως καλυτερο design.

Παντως οπως το σκεφτομαι δεν πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο αν παρω κομμένες μελαμινες. Γενικα δε μου αρεσουν του Ακριτα που βαζουν ολοι αλλα δε δινουν επιλογη.
Η τιμή είναι φτηνή αλλά πολύ έλλειπης φίλε μου..
Δεν νοηται μαραγκος να βάζει για πλάτη hardboard...και να μην ξέρει τι μεντεσέδες θα βαλει(εκτός και εάν το αφήνει ως έξτρα έξοδο στον πελάτη τι θέλει να βάλει).

Τα κουτιά φτιάχνονται εξολοκλήρου με συγκεκριμενο πάχος και η πλάτη αποφασίζεται τι θα μπει εξ αρχής...

Το μονοκόμματο φύλλο 2.5μ θέλει οδηγό...

Συνήθως τα κάνουν επαλληλα και δεν ξεπερνούν στο πλάτος το ενα μέτρο...
Από όσο μου έχουν πει το πάχος καθορίζει εαν σκευρωσει(στραβωσει) εν καιρο...
Δηλαδή θες από 18μμ και πανω...

@Parhs προτείνω:
1. η ντουλάπα να πάει μέχρι πάνω πάνω
2. η πλάτη θα είναι ο τοίχος. Η ντουλάπα δηλαδή, κολλημένη στον τοίχο

Έτσι τις έχω εγώ (εντοιχισμένες) κι είναι τέλειες.

Η τιμή είναι φτηνή αλλά πολύ έλλειπης φίλε μου..
Δεν νοηται μαραγκος να βάζει για πλάτη hardboard...και να μην ξέρει τι μεντεσέδες θα βαλει(εκτός και εάν το αφήνει ως έξτρα έξοδο στον πελάτη τι θέλει να βάλει).

Τα κουτιά φτιάχνονται εξολοκλήρου με συγκεκριμενο πάχος και η πλάτη αποφασίζεται τι θα μπει εξ αρχής...

Το μονοκόμματο φύλλο 2.5μ θέλει οδηγό...

Συνήθως τα κάνουν επαλληλα και δεν ξεπερνούν στο πλάτος το ενα μέτρο...
Από όσο μου έχουν πει το πάχος καθορίζει εαν σκευρωσει(στραβωσει) εν καιρο...
Δηλαδή θες από 18μμ και πανω...
Δεν ηθελε να βαλει επειδη θα ειναι μεγαλο και λεει μονος μου ειμαι που να το κουβαλησω. Του ειπα θα το παμε μαζι λέει δε χωράει κτλ αν και του ειπα πως μπορουμε να τα φερουμε ολα απεξω κτλ.
Μεντεσέδες δε μου ειπε αλλα δεν επεμενα καθως ηξερα πως ειναι της νοοτροπίας "τι σε ενδιαφερει εσυ ντουλαπα θες"

Αυτο που λες για οδηγο δεν το καταλαβα. Τι ενοεις;
Παντως σε τιμη ειναι φτηνο πιστευω και ιδια λεφτα με ΙΚΕΑ. Αλλα δε ξερω για το αποτελεσμα πιστευω του ΙΚΕΑ καλυτερο αισθητικα και θα ειναι και πιο modular απλα πιο κοντο 238 υψος εχουν.

Δεν ηθελε να βαλει επειδη θα ειναι μεγαλο και λεει μονος μου ειμαι που να το κουβαλησω. Του ειπα θα το παμε μαζι λέει δε χωράει κτλ αν και του ειπα πως μπορουμε να τα φερουμε ολα απεξω κτλ.
Μεντεσέδες δε μου ειπε αλλα δεν επεμενα καθως ηξερα πως ειναι της νοοτροπίας "τι σε ενδιαφερει εσυ ντουλαπα θες"

Αυτο που λες για οδηγο δεν το καταλαβα. Τι ενοεις;
Παντως σε τιμη ειναι φτηνο πιστευω και ιδια λεφτα με ΙΚΕΑ. Αλλα δε ξερω για το αποτελεσμα πιστευω του ΙΚΕΑ καλυτερο αισθητικα και θα ειναι και πιο modular απλα πιο κοντο 238 υψος εχουν.
Mα η πλατη όπως σου είπα μπαινει σε κάθε κουτί από πίσω...πως θα μπει κονοκομματη σε ολη 3Χ2.70...;:oops:
Έχεις δει να φτιάχνουν κουτια..;

Αρχίζω και καταλαβαίνω ότι ο μάστορας ειναι της ίδια λογικής όπως αυτός που σας έριξε τα μπετα στο δρομο..οπότε μακριά...!!!
Βρες άλλον...

Οδηγο εννοώ ότι τα φύλλα θα είναι συρωμενα πάνω σε αυτόν...
Όπως το παρακάτω..

fixedratio_20200210214915_c8d091bc.jpeg

Εάν είναι τόσο μεγάλα με μεντεσέδες συγουρα θα σκευρωσει....αλλά δεν έχω δει πουθενά τόσο μεγαλα με μεντεσέδες..
Μπορείς να μας δείξεις τι λες εσύ με φωτο..

Mα η πλατη όπως σου είπα μπαινει σε κάθε κουτί από πίσω...πως θα μπει κονοκομματη σε ολη 3Χ2.70...;:oops:
Έχεις δει να φτιάχνουν κουτια..;

Αρχίζω και καταλαβαίνω ότι ο μάστορας ειναι της ίδια λογικής όπως αυτός που σας έριξε τα μπετα στο δρομο..οπότε μακριά...!!!
Βρες άλλον...

Οδηγο εννοώ ότι τα φύλλα θα είναι συρωμενα πάνω σε αυτόν...
Όπως το παρακάτω..

fixedratio_20200210214915_c8d091bc.jpeg

Εάν είναι τόσο μεγάλα με μεντεσέδες συγουρα θα σκευρωσει....αλλά δεν έχω δει πουθενά τόσο μεγαλα με μεντεσέδες..
Μπορείς να μας δείξεις τι λες εσύ με φωτο..
Δεν ειπα να μπαινει μονοκοματο αλλα σε καθε κουτι του μετρου να εχει τη δικη του.
Πιστευω πολυ στον αερισμο και θα ηθελα να εχει ενα μικρο κενο.
Στη κουζινα που ειχα παει σε εταιρία εχει απο τη μανα του κενο το κουτι μικρο πισω για αερισμο και μερικοι μαραγκοι λεγανε θα μαζευει κουνουπια κ βρωμια κτλ να τα κλεισεις.
Συρομενα δε θελουν οποτε τα αποκλειουμε.
Το ΙΚΕΑ παντως εχει 2.38 υψος πορτας με 4 μεντεσεδες. Γενικα εως 2.5 μετρα ελεγα να εχει κενο πανω να μπει τιποτα αλλα και για αλλους λογους.
BTW ο δρομος με το μπετο ακομα αντεχει απο το καλοκαιρι μονο στην αρχη εχει λιγο χαλασει στην ακρη. Δεν εχει ακομα λακουβες κτλ

Γενικα αν δε παω σε DIY με κοβω για ΙΚΕΑ και modifications για ενισχυση.