Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ειπα να μπαινει μονοκοματο αλλα σε καθε κουτι του μετρου να εχει τη δικη του.
Πιστευω πολυ στον αερισμο και θα ηθελα να εχει ενα μικρο κενο.
Με hardboard και κενά συγουρα θα σου ξηλωθει γρηγορα...
Στη κουζινα που ειχα παει σε εταιρία εχει απο τη μανα του κενο το κουτι μικρο πισω για αερισμο και μερικοι μαραγκοι λεγανε θα μαζευει κουνουπια κ βρωμια κτλ να τα κλεισεις.
Ναι εχουν κενο σε ψυγεια,απορροφητηρες και λοιπα αλλα εκει εκει ειναι 16 η 18mm ολη κατασκευη.
Συρομενα δε θελουν οποτε τα αποκλειουμε.
Το ΙΚΕΑ παντως εχει 2.38 υψος πορτας με 4 μεντεσεδες. Γενικα εως 2.5 μετρα ελεγα να εχει κενο πανω να μπει τιποτα αλλα και για αλλους λογους.
Ξεκαθάρισε τι φύλλο θα βάλεις..εννοώντας τι πλατος...
BTW ο δρομος με το μπετο ακομα αντεχει απο το καλοκαιρι μονο στην αρχη εχει λιγο χαλασει στην ακρη. Δεν εχει ακομα λακουβες κτλ
Βάλε μια εικόνα να το δούμε...!!
Γενικα αν δε παω σε DIY με κοβω για ΙΚΕΑ και modifications για ενισχυση.
Για μενα καλύτερα...

Άκουσε με και πάρε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ και μην της κάνεις τίποτα παραπάνω πάρα μόνο την συναρμολογηση και την συντήρηση που προβλεπεται . Έχει 10 χρόνια εγγύηση και σε 2 ημέρες θα την έχεις τελειωσει. Εάν τώρα μέσα στην 10ετια αποσύρει το σχέδιο και χρειαστείς να κάνεις χρήση της εγγύησης, το ΙΚΕΑ θα σου την αλλάξει με μια καινούρια.

Last edited:
Τελευταία έχω θέμα με το ρούτερ:
-Ενώ δουλεύει χωρίς φορτίο (το κοπτικό γυρίζει στον αέρα) που και που κατεβάζει στροφές στα καλά καθούμενα, σαν να μπουκώνει. Κάποιες φορές επανέρχεται από μόνο του μετά από κάνα λεπτό, άλλες φορές το σταματάω και την επόμενη μέρα δουλεύει εντάξει
-Όταν κατεβάζει τις στροφές, μυρίζει καμένο. Δεν έχω δει καπνούς ή ανεβασμένη θερμοκρασία όταν το ακουμπάω

Σήμερα έλυσα τα μέρη του να δω τι παίζει μέσα:
-η πλακέτα με τα ηλεκτρονικά δεν είχε πουθενά μαυρίλες
-τα τυλιγμένο σύρμα του μοτέρ δεν ήταν πουθενά μαυρισμένο
-το πάνω ρουλεμάν έδειχνε εντάξει (δεν έτριζε όταν το γυρνούσα με το χέρι)
-Δεν βρήκα σκόνες
Το μόνο περίεργο που είδα ήταν το ένα από τα δύο καρβουνάκια ήταν φαγωμένο στην άκρη, αλλά και πάλι φαίνεται να έχει αρκετή επιφάνεια για να κάνει επαφή. Γνωρίζει κανείς αν αυτά είναι κλασσικά συμπτώματα για χαλασμένο καρβουνάκι; Ή αν γνωρίζει κανείς τι άλλο να ελέγξω. To ρούτερ είναι triton (καλή μάρκα υποτίθεται), 5ετίας και έχει δει αρκετή χρήση (ερασιτεχνική).

Το δεξί καρβουνάκι που φαίνεται σαν να έχει σπάσει η γωνία σε μια πλευρά...
View attachment 223139

... και εδώ φαίνεται ότι παρά το σπάσιμο έχει αρκετό υλικό για να κάνει επαφή.
View attachment 223140
Καλησπέρα. Η γνώμη μου είναι να τρίψεις τα πηνία του μοτέρ, εκεί που πατάνε τα καρβουνάκια. Επίσης με μιά φαλτσέτα η με μιά βελόνα καθάρισε τους αρμούς. Ελενξε το ποντεσιόμετρο μήπως το τύλιγμα θέλει καθάρισμα.. Αν δεν βγάλεις άκρη. πάρε στο 210-5229106, και εξήγησε του το πρόβλημα. 0 άνθρωπος που θα σου απαντήσει (λογικά) μπορεί να είναι 80+ χρονών, αλλά στα μοτέρ ζωγραφίζει. (ΚΡΑΤΑΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ)

• Like
Reactions: dk31
Ενοεται πως θα βιδωθει στο τοιχο σε καθε περιπτωση. Θα μπορουσε να γινει με καδρονια για σκλετο αλλα ισως ειναι πιο "καθαρη" η μελαμινη.
Απλα δε θελω να ειναι η πλατη τερμα. Πχ σε πολλα κουτια εχει μικρη αποσταση η πλατη για να αεριζεται.
Στειλε ενα πμ εδω στον Metallicas.
Ειναι εξαιρετικο παιδι και εξαιρετικος μαστορας επαγγελματίας μαραγκος.
Οτι εχω στο σπιτι εκεινος μου το εχει φτιαξει και εδω και 8 χρονια δεν εχουν κανει κιχ.

Ξέρετε ποιο είναι το σωστότερο υλικό για να σφραγίσω αυτήν την περιοχή στο κούφωμα αλουμινίου; Εκεί που πάτάει το παράθυρο δεν συνεχίζει μέχρι τέρμα το μαρμαράκι και υπάρχει αυτό το κενό. Πιθανότατα το παλιό πάράθυρο να ήταν πιο έξω και να πατούσε σωστά. Θέλω να πετύχω μια υποτυπόδης μόνωση για νερά. Στην μπόρα που έκανε τον Σεπτέμβρη με πολύ αέρα, είχαμε ανοιχτό το ρολό και τα νερά μαζεύονταν εκεί και εισχώρησαν μέσα στην σχισμή και που τα έφερε μέσα στο σπίτι. Τρία χρόνια στο σπίτι πρώτη φορά έγινε αυτό. Κάθε πρόταση δεκτή.20231124_100244.jpg20231124_100252.jpg

Το σωστό είναι να μπει καινούρια μαρμαροποδιά με σωστή τοποθέτηση (ρήση κλπ). Εαν πάρεις μέτρα και πάρεις ένα μαρμαράκι θα το λύσεις το πρόβλημά σου.

Εαν δεν θες να χαλάσεις το μάρμαρο που υπάρχει, θα μπορούσες να πάρεις μόνο την λωρίδα που θα καλύψει το κενό, αλλά είναι μια λύση-τσόντα που εγώ δεν θα την έκανα.

Μια ποιο απλή λύση είναι να το καθαρίσεις καλά, να βάλεις λίγο επισκευαστικό σοβά με μια σπάτουλα και αφού στεγνώσει καλά να βάψεις από πάνω με πλαστικό άσπρο χρώμα για στεγανοποίηση.

Last edited:
Το καταλαβαίνω ότι είναι η καλύτερη λύση, αλλά πρέπει να ξυλωθεί το παράθυρο κτλ. για να γίνει σωστά. Δεν νομίζω ότι είναι διατεθειμένος να το κάνω αυτήν την περίοδο.

Σαν υποτυπωδη μονωση, θα δοκιμαζα λευκη αυτοκολλητη ταινια, κατι σαν αεροστοπ, μισο κολλημενο στο παραθυρο και μισο να κρεμεται για να καλυψει το κενο.
large_20230323154423_artelibre_afrodes_aerostop_aytokolliti_tainia_parathyrou_portas_se_leyko_chroma_10mx10cm_04010133.jpeg

• Like
Reactions: Parhs
Μια ποιο απλή λύση είναι να το καθαρίσεις καλά, να βάλεις λίγο επισκευαστικό σοβά με μια σπάτουλα και αφού στεγνώσει καλά να βάψεις από πάνω με πλαστικό άσπρο χρώμα για στεγανοποίηση.

Τώρα είδα το edit. Σε τέτοιου είδους λύση προσανατολίζομαι. Απλά δεν έχω ξανακάνει τέτοια δουλεία, εξού και η ερώτηση,

Να μπαλώσω με σοβά το σημείο που είναι γυμνό εκεί (είναι σχετικά επίπεδο σε σχέση με το μάρμαρο, παρά τις αμυχές του) και όσο μπορώ να του κάνω μια ρύση/κλίση προς τα έξω. Και το πλαστικό χρώμα θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα του "μπαλώματος". Αν πάρω κάποιας μάρκας έτοιμο σοβά θα είμαι οκ; Η ποσότητα που θέλω είναι μικρή.

Θα ξεκινήσεις με μια σπάτουλα να καθαρίσεις καλά το αυλάκι από σκόνες κλπ. μετά θα αγοράσεις σοβά ( Duro-stick D32 5kg κοστίζει €4) και θα φτιάξεις ένα χαρμανάκι και θα γεμίζεις το κενό με την σπάτουλα. Βαψιματάκι και τέλος, απλά πράγματα

• Like
Reactions: Catalyst_
Ξέρετε ποιο είναι το σωστότερο υλικό για να σφραγίσω αυτήν την περιοχή στο κούφωμα αλουμινίου; Εκεί που πάτάει το παράθυρο δεν συνεχίζει μέχρι τέρμα το μαρμαράκι και υπάρχει αυτό το κενό. Πιθανότατα το παλιό πάράθυρο να ήταν πιο έξω και να πατούσε σωστά. Θέλω να πετύχω μια υποτυπόδης μόνωση για νερά. Στην μπόρα που έκανε τον Σεπτέμβρη με πολύ αέρα, είχαμε ανοιχτό το ρολό και τα νερά μαζεύονταν εκεί και εισχώρησαν μέσα στην σχισμή και που τα έφερε μέσα στο σπίτι. Τρία χρόνια στο σπίτι πρώτη φορά έγινε αυτό. Κάθε πρόταση δεκτή.View attachment 223235View attachment 223236
Θα βάλεις χαρτοταινια περιμετρικά στο αλουμινιο στο ιδιο ύψος του μαρμάρου για να μην.λερωσεις...
Θα περάσει πρώτα με πινέλο της 1" 2 χέρια επαληφομενο στεγανωτικο για υγρομονωση..1 5k θα σε φτάσει...
Το κάνεις χυλό και το περνάς σιγα-σιγα..

Έπειτα στο τέρμα του αλουμίνιο ώστε να κρατάει ανοχές και νερά περισσότερο θα βάλεις μαστιχα/σιλικονη..

Εποιτα το γεμίζεις είτε με σοβά είτε με κόλλα....θα ελεγα σε χυλο σε 2 στρωσεις γιατί είναι 2 πόντοι ώστε να μην σου σκάσει όλο μαζί.. .για μενα αδιαφορο πιο απο τα 2 θα βαλεις εφόσον έχεις κάνει τα άλλα 2..

Τέλος τρίβεις,ασταρωνεις και βάφεις...

μια ερωτηση για οσους ασχολουνται με τα ηλεκτρονικα.
το πολυμετρο μου κανει το εξης εδω και καιρο.
στη μετρηση βολταζ δινει μια πολυ μικρη ενδειξη με τους ακροδεκτες να μην ακουμπουν πουθενα. Οταν τους σταυρωσω σια σιγα η ενδειξη μηδενιζει.
το κανει και εμ καινουρια μπαταρια.
καποτε εφαγε ενα τζαζαρισμα που του εκαψε την ασφαλεια των αμπερ. λετε να ειναι απο αυτο?

όλα τα πολύμετρα που δείχνουν mV το κάνουν αυτό γιατί το δυναμικό των ακροδεκτών είναι floating και μόλις κλείνει το κύκλωμα έρχονται σε ίδιο δυναμικό. είναι φυσιολογικό εφόσον μιλάμε για mV.

• Like
Reactions: mixalio and newbie
και μια ερώτηση από εμένα: μόλις παρέλαβα καινούριο ψυγείο και περιμένω να περάσουν μερικές ώρες από τη μεταφορά πριν το βάλω στην πρίζα. πρόσεξα ότι ένα σωληνάκι ψυκτικού δίπλα στο μοτέρ δείχνει σαν οξειδωμένο. η συσκευασία δεν είχε χτυπήματα ή κάποια άλλη ένδειξη για ζημιά. είναι απλά η οξυγονοκόλληση έτσι ή λέτε να έχει διαρροή ψυκτικού;

1701179660525.png
1701179703261.png

όλα τα πολύμετρα που δείχνουν mV το κάνουν αυτό γιατί το δυναμικό των ακροδεκτών είναι floating και μόλις κλείνει το κύκλωμα έρχονται σε ίδιο δυναμικό. είναι φυσιολογικό εφόσον μιλάμε για mV.
αν και δεν καταλαβα το floating, η απαντηση σου ειναια ρκετη...thanks!

Θέλω να επενδύσω σε makita 18v και έχω την εξής απορία, η makita έχει μια σειρά μπαταριών και κάνουν σε όλα τα 18αρια makita γιατί θα τα πάρω κομμάτι κομμάτι!

• Like
Reactions: KOSSTV